Γιόγκα Γέλιου

Η Γιόγκα Γέλιου (Laughter Yoga) έκανε τα πρώτα της βήματα το 1995 σε μια μικρή πενταμελή ομάδα υπό την επίβλεψη του Ινδού εμπνευστή της, Dr. Madan Kataria. Σήμερα αποτελεί διασκεδαστική, νέα μορφή άσκησης του σώματος και του μυαλού, η οποίαέχει κατακτήσει τον κόσμο φτάνοντας, και σε λίγο ξεπερνώντας, τα 6000 Club Γέλιου σε 61 χώρες.

Στις συνεδρίες Γιόγκα Γέλιου γελάμε με την καρδιά μας συνδυάζοντας διαφραγματικές αναπνοές Γιόγκα με ασκήσεις γέλιου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, ακόμη κι όταν γελάμε στο πλαίσιο της άσκησης, το σώμα μας πλημμυρίζει με θετική ενέργεια. Η Γιόγκα Γέλιου αυξάνει ουσιαστικά την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό ενεργοποιώντας σώμα, μυαλό και συναισθήματα. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει τα ευεργετικά σωματικά και ψυχικά οφέλη της Γιόγκα Γέλιου χωρίς τεχνητά αστεία, χιούμορ ή κωμικές σκηνές, παρά μόνομε αυθόρμητο γέλιο.

Η Γιόγκα Γέλιου μάς βοηθάει να καλλιεργήσουμε τη θετική μας διάθεση και, αφυπνίζοντας το παιδί μέσα μας, να ξαναβρούμε την αγνή χαρά και την πολυπόθητη γαλήνη. Πάνω από όλα, όμως, χάρη στη Γιόγκα Γέλιου, καταφέρνουμε να βάλουμε σε αναμονή τις επίμονες και βασανιστικές σκέψεις.Η μόνη στιγμή, που το μυαλό σταματάει, είναι, όταν ψυχή και σώμα γελούν.

WF_mandalaΓιόγκα Γέλιου