Άγχος,  δοκιμασμένοι τρόποι για να το αντιμετωπίσεις 

γυναίκα με άγχος

Άγχος και στρες νιώθουν όλοι οι άνθρωποι σήμερα. Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος σε μια προκλητική  ή σε μια απειλητική κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε μια πιθανή απειλή ή έναν πιεστική  κατάσταση, το άγχος μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα του αγώνα  στο σώμα μας, μας προετοιμάζει  για να αντιδράσουμε.

Οι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν άγχος είναι ποικίλοι και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. 

Ποιοι συνήθως λόγοι, πυροδοτούν το άγχος;

 1. Επαγγελματική πίεση: Υψηλές απαιτήσεις και πιέσεις στην εργασία μπορούν να προκαλέσουν άγχος.
 2. Σχέσεις: Προβλήματα στις σχέσεις, όπως προσωπικές σχέσεις, οικογενειακές ή ερωτικές σχέσεις.
 3. Οικονομικές δυσκολίες: Οικονομικές προβληματισμοί, χρέη ή ανεργία.
 4. Υγεία: Προβλήματα υγείας, είτε προσωπικά είτε στους αγαπημένους μας.                          
 5. Μετακινήσεις ή αλλαγές: Οι μετακινήσεις, οι αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα ή οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή.                                         
 6. Κοινωνικές πιέσεις: Πιέσεις από την κοινωνία, την πολιτιστική προσδοκία ή την κοινωνική σύγκριση.
 7. Επαγγελματική ανασφάλεια: Η ανεργία, η ανασφάλεια για την καριέρα ή η ανασφάλεια στην εργασία.
 8. Συναισθηματικές αλλαγές: Απώλεια αγαπημένου προσώπου, διαζύγιο ή διάλυση σχέσης.
 9. Συνεχής και υπερβολική φόρτωση εργασίας: Η υπερβολική πίεση και η συνεχής φόρτος εργασίας

κοπέλα που έχει άγχος

Ορισμένες από τις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές που μπορούν να ανακουφίσουν γρήγορα το άγχος 

 1. Βαθιά αναπνοή: Ασκήσεις αναπνοής, όπως η βαθιά αναπνοή, μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος στο σώμα σας. Εστιάστε στην αργή, βαθιά εισπνοή μέσα από τη μύτη και την αργή εκπνοή μέσω του στόματος.
 2. Διαλογισμός: Ο διαλογισμός είναι μια τεχνική που  θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε  και να εστιάσετε στο παρόν. Μπορείτε να επιλέξετε μια φράση ή έναν ήχο που θα επαναλαμβάνετε ή απλά να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. 
 3. Φυσική άσκηση: Η άσκηση συμβάλλει στην απελευθέρωση ενδορφινών, των “ορμονών ευτυχίας”,  βελτιώνουν τη διάθεση και να μειώσουν το άγχος. Ακόμη και μια σύντομη βόλτα ή ένα γρήγορο τρέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και να αισθανθείτε πιο χαλαροί.
 4. Αποσύνδεση από την πηγή άγχους: Σε περιπτώσεις που μπορείτε να αντιληφθείτε την πηγή του άγχους σας, προσπαθήστε να αποσυνδεθείτε για λίγο από αυτήν. Ανακαλύψτε δραστηριότητες που σας απασχολούν και σας χαλαρώνουν, όπως να διαβάζετε ένα βιβλίο, να ακούτε μουσική ή να ασχολείστε με το χόμπι σας.
 5. Κοινωνική συνδεσιμότητα: Συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα. Η κοινωνική υποστήριξη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση του άγχους. Μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας, και αισθανθείτε τη στήριξή τους.

Αυτές οι στρατηγικές μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα, είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να παρέχουν άμεση ανακούφιση από το άγχος. Προσαρμόστε τις στις ανάγκες σας και πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές για να βρείτε αυτές που λειτουργούν καλύτερα σε εσάς.

Άλλες τεχνικές για να αφαιρέσετε το άγχος από τη ζωή σας 

Η καθοδηγούμενη εικόνα

 Είναι σαν να κάνετε ένα μικρό ταξίδι μέσα από τον νου σας. Μπορεί να περιλαμβάνει το να φανταστείτε τον εαυτό σας στον “χώρο της ευτυχίας” – ίσως να σκεφτείτε τον εαυτό σας καθισμένος σε μια παραλία, ακούγοντας τα κύματα, μυρίζοντας τη θάλασσα και νιώθοντας τη ζεστή άμμο κάτω από τα πόδια σας.

Η καθοδήγηση με εικόνες μπορεί να γίνει με ένα ηχογραφημένο αρχείο όπου ακούτε κάποιον να σας οδηγεί μέσα από μια ειρηνική σκηνή. Ή, αφού μάθετε πώς να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να εξασκείστε την καθοδήγηση με εικόνες μόνοι σας.

Απλά κλείστε τα μάτια για ένα λεπτό και περπατήστε μέσα από μια ειρηνική σκηνή. Σκεφτείτε όλες τις αισθητικές εμπειρίες που ζήσατε και επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσετε ότι πραγματικά είστε εκεί. Μετά από μερικά λεπτά, ανοίξτε τα μάτια σας και επιστρέψτε στην παρούσα στιγμή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΣΤΟ MANDALA INSTITUTE :

Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Life Coaching & Coaching Ψυχολογία (αναγνωρισμένο ISCP) Έναρξη 14 Οκτωβρίου. Κλείσε τώρα τη θέση σου!

Πρακτική Προοδευτικής Ανακούφισης των Μυών

Η προοδευτική ανακούφιση των μυών περιλαμβάνει τη χαλάρωση όλων των μυών του σώματός σας, ομάδα με ομάδα. Για να το εξασκήσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε με μερικές βαθιές ανάσες.

Στη συνέχεια, πρακτικά σφίγγετε και χαλαρώνετε κάθε ομάδα μυών, ξεκινώντας από το μέτωπο και καταλήγοντας στα δάχτυλα των ποδιών.

Με την πρακτική, θα μάθετε να αναγνωρίζετε την ένταση και τη σφίξη στους μύες σας και θα μπορείτε να χαλαρώσετε πιο εύκολα. Κάθε φορά που ασκείτε, όμως, πρέπει να αισθάνεστε ένα αίσθημα χαλάρωσης να διαπερνάει το σώμα σας.

κοπέλα που κάνει γιόγκα για να αντιμετωπίσει το άγχος

Εστίαση στην Αναπνοή

Απλά εστιαστείτε στην αναπνοή σας ή αλλάξτε τον τρόπο που αναπνέετε. Αυτό θα προκαλέσει  μεγάλη διαφορά στο συνολικό επίπεδο άγχους.

Οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό σας σε μόλις λίγα λεπτά.

Το καλύτερο νέο είναι ότι κανείς γύρω σας δεν θα ξέρει ότι τις κάνετε. Έτσι, είτε βρίσκεστε σε ένα άγχος γεμάτο meeting είτε κάθεστε σε έναν γεμάτο κόσμο θίατρο, οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να είναι κλειδί για την μείωση του άγχους σας.

Ασκήσεις αναπνοής

 • Αναπνέετε μέσω της μύτης σας και παρατηρήστε την κοιλιακή χώρα να γεμίζει με αέρα. Μετρήστε αργά μέχρι το τρία όσο αναπνέετε. Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια, αργά εκπνέετε μέσω της μύτης σας παίρνοντας χρόνο μέχρι το τρία ξανά.
 • Αναπνέετε μέσω της μύτης σας και φανταστείτε ότι αναπνέετε ήρεμο, γαλήνιο αέρα. Φανταστείτε ότι αυτός ο αέρας εξαπλώνεται σε όλο το σώμα σας. Καθώς αποφεύγετε, φανταστείτε ότι αναπνέετε πραγματικά την ειρήνη και τη γαλήνη.

κοπέλες που αγκιαλιάζονται για να διώξουν το άγχος

Η αγκαλιά γιατρεύει από το άγχος

Πάρτε ένα αγκαλιά ένα αγαπημένο πρόσωπο Η αγκαλιά μπορεί να κάνει πολλά για να ανακουφίσει το άγχος σας. Μια αγκαλιά από ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι ιδιαίτερα επωφελής.

Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, απελευθερώνεται οξυτοκίνη (επίσης γνωστή ως “ορμόνη της αγκαλιάς”). Η οξυτοκίνη συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Η οξυτοκίνη προκαλεί επίσης μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει το άγχος της νορεπινεφρίνης και μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση χαλάρωσης.

Έτσι, μην φοβηθείτε να ζητήσετε από ένα αγαπημένο πρόσωπο μια αγκαλιά αν το χρειάζεστε. Είναι καλό για εσάς και μπορεί να είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους ανακούφισης από το άγχος που υπάρχουν.

μπουκαλάκια με αρωματικά φυτά κατά του άγχους

Απολαύστε την αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία έχει πραγματικά οφέλη για την ανακούφιση από το άγχος – μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργοποιημένοι, πιο χαλαροί ή πιο παρόντες στη στιγμή.

Ολοένα και περισσότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι ορισμένες μυρωδιές μπορούν να αλλάξουν την δραστηριότητα των κυμάτων του εγκεφάλου και να μειώσουν τα επίπεδα των ορμονών άγχους στο σώμα.

Έτσι, αν σας αρέσουν τα κεριά, οι διαχυτές αρωμάτων ή τα προϊόντα περιποίησης του σώματος, σκεφτείτε να ενσωματώσετε λίγη αρωματοθεραπεία στην καθημερινότητά σας.

 

Δημιουργήστε καλλιτεχνικό έργο

Επαναφέροντας την επαφή με τη δημιουργική πλευρά σας μπορεί να είναι εύκολο αν ήταν για εσάς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά δεν είναι αργά για να το επαναλάβετε αν έχετε χάσει το ταλέντο σας για την τέχνη.

Εάν δεν σας αρέσει να ζωγραφίζετε ή να κάνετε ζωγραφική, σκεφτείτε το να χρωματίσετε ένα χρωματολόγιο. Τα βιβλία χρωματισμού για ενήλικες έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα και με καλό λόγο – ο χρωματισμός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ανακούφισης από το άγχος.

Οι έρευνες δείχνουν συνεχώς ότι ο χρωματισμός μπορεί να έχει μια μεταλλαγμένη επίδραση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα άγχους μειώνονται σε άτομα που χρωματίζουν πολύπλοκα γεωμετρικά μοτίβα, καθιστώντας το ιδανικό για ανακούφιση από το άγχος.

Σε ενδιαφέρει κι αυτό: Η ομορφιά της ατέλειας

Στρατηγικές για μακροπρόθεσμη ανακούφιση από το άγχος

Ορισμένες συνήθειες μπορούν να προωθήσουν την ανθεκτικότητα στο άγχος και να αυξήσουν τη συνολική ευημερία. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ασκούνται ή μελετούν καθημερινά τείνουν να μειώνουν το άγχος αντιμέτωποι με μια δύσκολη πρόκληση.

Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε το άγχος και να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις με υγιή τρόπο.

αυγό και αβοκάντο με σπόρους παπαρούνας για το άγχος

Ισορροπημένη δίαιτα

 Μια κακή δίαιτα μπορεί να ενισχύσει την αντίδρασή σας στο άγχος. Η συναισθηματική κατανάλωση και η επιλογή υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και ζάχαρη τροφής μπορεί να παρέχει μια προσωρινή αίσθηση ανακούφισης που συμβάλλει στο μακροπρόθεσμο άγχος.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα μπισκότα και οι πατάτες τηγανητές, μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της σακχάρου στο αίμα. Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας πέσει, μπορεί να αισθανθείτε περισσότερο άγχος και ανησυχία.

Η κατανάλωση μιας υγιεινής δίαιτας μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος  μακροπρόθεσμα. Τρόφιμα όπως αυγά, αβοκάντο και καρύδια υποστηρίζουν τη ρύθμιση της διάθεσης και την ισορροπία της ενέργειας.

Δοκιμάστε συμπληρώματα για την ανακούφιση του άγχους. Κάποιες  βιταμίνες και συμπληρώματα  έχουν οφέλη για την ανακούφιση του άγχους. Ποιες βιταμίνες βοηθούν με το άγχος; Ένας πολυβιταμίνης καθημερινά μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των διατροφικών ελλείψεων και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να αισθάνεστε καλά. 

Είναι σημαντικό να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή για να αντιμετωπίζετε το άγχος μακροπρόθεσμα.

Τρόφιμα όπως αυγά, αβοκάντο και καρύδια υποστηρίζουν τη ρύθμιση της διάθεσης και την ισορροπία της ενέργειας.

Επιδίωξη χρόνου για χόμπι

Οι δραστηριότητες μπορούν να είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι οι ζωές τους είναι πολύ απασχολημένες για χόμπι, παιχνίδια ή επιπλέον διασκέδαση.

Ωστόσο, η διάθεση χρόνου για αναψυχή μπορεί να είναι κλειδί για να αισθανθείτε καλύτερα. Και όταν νιώθετε καλύτερα, θα αποδίδετε καλύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος αναψυχής μπορεί να καταστήσει τον χρόνο εργασίας σας πιο αποδοτικό.

Είτε βρίσκετε χαρά στον φροντίδα κήπου είτε σας αρέσει να φτιάχνετε κουβέρτες, τα χόμπι και οι αναψυχή είναι βασικά για να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.

Αναπτύξτε μια θετική συνήθεια λόγου προς τον εαυτό

Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας έχει σημασία. Η αυστηρή αυτοκριτική, η αμφιβολία για τον εαυτό σας και οι καταστροφικές προβλέψεις δεν είναι χρήσιμες. Αν συνεχώς σκέφτεστε πράγματα όπως “Δεν έχω χρόνο γι’ αυτό” και “Δεν αντέχω αυτό”, θα αυξήσετε το άγχος σας.

Είναι σημαντικό να μάθετε να μιλάτε με τον εαυτό σας με έναν πιο ρεαλιστικό, ευμενή τρόπο. Όταν προσβάλλετε τον εαυτό σας ή αμφισβητείτε την ικανότητά σας να επιτύχετε, ανταποκριθείτε με έναν πιο φιλικό εσωτερικό διάλογο.

Η θετική ομιλία προς τον εαυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια πιο υγιή προοπτική. Και μια αισιόδοξη και ευμενής συνομιλία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να πάρετε θετική δράση.

 Γιόγκα 

Η γιόγκα συνδυάζει τη φυσική κίνηση, τη μελέτη, την ελαφριά άσκηση και την ελεγχόμενη αναπνοή, παρέχοντας εξαιρετική ανακούφιση από το άγχος.

Και ενώ είναι πιθανό να απολαύσετε άμεσα οφέλη από μια μόνο συνεδρία γιόγκα, είναι πιθανό να λάβετε μακροπρόθεσμα οφέλη αν την ενσωματώσετε στη ζωή σας με συνέπεια.

Η γιόγκα προσφέρει ποικίλα φυσικά, ψυχολογικά και πνευματικά οφέλη. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα, να εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την πρακτική.

Εκφράστε την Ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη σας βοηθά να αναγνωρίσετε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Είτε είστε ευγνώμονες για μια ηλιόλουστη μέρα είτε ευγνώμονες που φτάσατε ασφαλώς στη δουλειά, σκεφτείτε όλα τα καλά πράγματα που έχετε στη ζωή σας.

Η ευγνωμοσύνη σας υπενθυμίζει επίσης όλους τους πόρους που έχετε για να αντιμετωπίσετε το άγχος, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ενδυναμωτικό.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι ευγνώμονες άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη ψυχική υγεία, μειωμένο άγχος και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έτσι, είτε αποφασίσετε να κάνετε συνήθεια να αναγνωρίζετε αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες καθώς κάθεστε γύρω από το τραπέζι του δείπνου, είτε αποφασίσετε να καταγράψετε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης καθημερινά, κάντε την ευγνωμοσύνη μια καθημερινή συνήθεια.

Σε ενδιαφέρει: Η ψυχική αντοχή και με ποιους τρόπους θα την ενισχύσετε

Αντιμετώπιση του άγχους με επίκεντρο την επίλυση προβλημάτων

Οι περισσότεροι τρόποι ανακούφισης του άγχους επικεντρώνονται στην αλλαγή των συναισθημάτων σας. Ωστόσο, μερικές φορές δεν θα ανακουφιστείτε αν δεν αλλάξετε το περιβάλλον.

Αυτό αναφέρεται ως αντιμετώπιση του άγχους με επίκεντρο την επίλυση προβλημάτων (αντί για επίκεντρο στα συναισθήματα). Η αντιμετώπιση του άγχους με επίκεντρο την επίλυση προβλημάτων περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για να αφαιρέσετε τον παράγοντα άγχους από τη ζωή σας (αντί για το να αλλάξετε τον τρόπο που αισθάνεστε για τον παράγοντα άγχους).

 

άντρας με πέτρα στο κεφάλι από το άγχος

 Τα εργαλεία στο Mandala Institute  για το άγχος 

Συνολικά,η υπνοθεραπεία  η  αναδρομική θεραπεία και ηη ψυχοθεραπεία  είναι πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση του άγχους και στην προώθηση της ψυχολογικής ευεξίας. Συνεργαζόμενοι με ειδικούς σε αυτούς τους τομείς, οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν εξατομικευμένες στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το άγχος και να επιτύχουν μια ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Η υπνοθεραπεία  είναι μια μορφή θεραπείας που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του άγχους. Κατά τη διάρκεια της υπνωτικής κατάστασης, ο ασθενής μπαίνει σε μια πιο χαλαρή και ευεπίκαιρη κατάσταση, η οποία επιτρέπει στον υπνοθεραπευτή να επηρεάσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του ασθενούς.

Η υπνοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του άγχους επιτρέποντας στον ασθενή να ανασυνταχθεί τις σκέψεις του και να αναπροσαρμόσει την αντίληψή του για τους παράγοντες άγχους. Ο υπνοθεραπευτής μπορεί να εισαγάγει θετικές ιδέες, εικόνες και στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους κατά τη διάρκεια της υπνωτικής κατάστασης, προκειμένου να βοηθήσει τον ασθενή να ανακαλύψει νέες προσεγγίσεις και να ενισχύσει τις ικανότητές του να αντιμετωπίζει το άγχος.

Η  αναδρομική θεραπεία ασχολείται με την ανασκόπηση και αντιμετώπιση προηγούμενων εμπειριών και συμπεριφορών που μπορεί να συμβάλλουν στο άγχος. Μέσω της αναδρομικής θεραπείας, οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν τις αρνητικές σκέψεις, τα πιθανά παραγοντικά άγχους και να αναπτύξουν εργαλεία και στρατηγικές για να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Η  ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία όπου οι άνθρωποι συναντούν έναν ειδικευμένο επαγγελματία ψυχικής υγείας για να εξερευνήσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους. Μέσω της ψυχοθεραπείας, οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους, να αναγνωρίσουν τα παράγοντα άγχους και να αναπτύξουν εργαλεία και στρατηγικές για τη διαχείριση του άγχους και την ανάκτηση της ευεξίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΣΤΟ MANDALA INSTITUTE :

Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Life Coaching & Coaching Ψυχολογία (αναγνωρισμένο ISCP) Έναρξη 14 Οκτωβρίου. Κλείσε τώρα τη θέση σου!

 Συνοψίζοντας 

Στη διάρκεια αυτής της περιήγησης  μέσα από διάφορες τεχνικές και πρακτικές, εξερευνήσαμε πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε το άγχος. Από την απλή περίπατο και την αγκαλιά αγαπημένων προσώπων μέχρι την άσκηση, την αρωματοθεραπεία και τη ψυχοθεραπεία, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούμε να εξερευνήσουμε για να βρούμε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η διαδικασία της αντιμετώπισης του άγχους διαφέρει!

Στο Mandala Institute μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις καταστάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σου.

Μπορούμε να σου προσφέρουμε την καλύτερη εκδοχή της ζωής που αξίζει.

Αν σου άρεσε το άρθρο, μπορείς να διαβάσεις κι αυτά: 

 

Μάθε τι μπορεί να σου προσφέρει η αυτο-ύπνωση Πως μπορείς να πετύχεις μικρά θαύματα στη ζωή σου

 

Επιλέγεις Λάθος σύντροφο; Ήρθε ο καιρός να σταματήσεις!

 

“Gaslighting”πως θα το αναγνωρίσεις και πως θα το αντιμετωπίσεις

 

 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες:

 Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας: 210 710 5766