Άσκηση μείωσης του stress

6.worl life balance
Υπάρχουν πολύ τρόποι να διαχειριστούμε το στρες. Μια εισαγωγική απλή άσκηση κατά του στρες είναι η επικέντρωση στην αναπνοή σας:
Για 1 λεπτό, αφήστε όλες τις σκέψεις μακριά από εσάς. Θα τις ξαναβρείτε αργότερα, δεν τις χάνετε.
Κλείστε τα μάτια σας και απλά ξεκινήστε μερικές βαθιές αναπνοές, από τη μύτη ενώ φαντάζεστε ηρεμία ή ένα λευκό φως και εκπνεύστε από το στόμα με ηρεμία και αργά όλη την ένταση, ενώ φαντάζεστε ότι οι αρνητικές σκέψεις, το άγχος, το μαύρο σύννεφο που σάς περιβάλλει απλά φεύγει μακριά από το μυαλό και το σώμα σας. Δοκιμάστε να συνεχίσετε για μερικές αναπνοές ακόμη.
Εάν η σκέψη έρθει (που θα έρθει) πείτε συνειδητά «γυρνώ πίσω στην αναπνοή μου, εισπνέω – εκπνέω και χαλαρώνω.
Η σκέψη θέλει να εκμηδενίσει την προσπάθειά σας και να σάς διαχειριστεί. Μην πέσετε στην παγίδα. Μην της δώσετε σημασία, συγκεντρωθείτε με αγάπη σε αυτό που κάνετε – που είναι η ίδια σας η ζωή, οι αναπνοές.
Νιώστε τη χαλάρωση που προσφέρατε στο σώμα και το μυαλό σας και συνεχίστε με μια άλλη δραστηριότητα. Ξαναπιάσετε το θέμα που σάς απασχολεί αργότερα και με έλεγχο. Εσείς έχετε τον έλεγχο. Ο νους είναι εκεί μόνο για να σας εξυπηρετεί. Μάθετε να τον διαχειρίζεστε.
Είναι μια πολύ απλή άσκηση που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά για τη μείωση του στρες. Με τον καιρό, η επικέντρωση στην αναπνοή, θα σας φέρει τον αυτοματισμό ώστε να φεύγετε εύκολα από επίμονες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.
Στρες βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Αυτόν τον καιρό πολύ περισσότερο.
Λίγο στρες είναι παραγωγικό, μάς ενεργοποιεί και μάς καθοδηγεί. Πολύ στρες όμως δημιουργεί προβλήματα όπως απώλεια μνήμης, αϋπνίες, έξτρα σωματικό βάρος ή απώλεια του βάρους, θυμό, φόβο, ένταση στις σχέσεις, κόπωση, απώλεια ενέργειας, κατάθλιψη.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν το στρες παραγωγικά, υπέρ τους. Ο νους είναι αυτός που ξεκινά να παράγει αρνητικές σκέψεις σε σχέση με το «αντικείμενο» του άγχους και έπειτα το συναίσθημα άγχους ακολουθεί…
Αναμένουμε με χαρά τις εντυπώσεις από την πρακτική σας!