+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Αναδρομική Θεραπεία / Regression Therapy: Deep Healing Therapy

deep healing

Αναδρομική Θεραπεία / Regression Therapy: Deep Healing Therapy

Τι είναι;

Ο όρος «αναδρομική θεραπεία» αναφέρεται στην διαδικασία τεχνικών που οδηγούν πίσω σε μια παλαιότερη κατάσταση για να βρεθεί η ρίζα του ψυχολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας τώρα.  Χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές  υπνοθεραπείας και ψυχοθεραπείας δίνοντας περισσότερη έμφαση στις εσωτερικές εικόνες που αναδύονται από το υποσυνείδητο με σκοπό την κάθαρση, την κατανόηση, τον μετασχηματισμό και τη θετική αναπλαισίωση γεγονότων – μνημών για να ανακουφιστεί και να θεραπευτεί άμεσα ο άνθρωπός.

Εκτός από τη βαθιά αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη που προσφέρει, ο πρωταρχικός της στόχος, είναι, η θεραπεία ψυχοσωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων που επιμένουν στη ζωή μας τώρα. Όσο τα μπλοκαρίσματα επιμένουν τόσο πιο περιορισμένοι γινόμαστε στις επιλογές μας για μια καλύτερη, πληρέστερη ζωή γεμάτο χαρά και ευτυχία.

Η αναδρομική θεραπεία δεν προσπαθεί να αποδείξει εάν τα γεγονότα που αφηγείται το άτομο έχουν συμβεί στην πραγματικότητα αλλά περισσότερο να θεραπεύσει ψυχολογικά και ψυχοσωματικά συμπτώματα, συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις  που επιμένουν.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα σε κάθε θεραπεία και τα συμπτώματα συνήθως αποχωρούν μετά από μερικές συνεδρίες. Πολλές φορές ακόμη και μια συνεδρία 2 ωρών μπορεί να μειώσει το συναισθηματικό μας σύμπτωμα ( φόβος, άγχος, ντροπή, ενοχές, θυμός, θλίψη, κρίσεις πανικού, ημικρανίες, προβλήματα σύλληψης,  γονιμότητας κλπ). Μπορεί επίσης να αναπτύξει πτυχές τις προσωπικότητας που χρειάζεται ο άνθρωπος όπως ευτυχία, οικονομική ευημερία, αυτοπεποίθηση, αρμονικές συντροφικές σχέσεις.

 Πως λειτουργεί;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι εμβάθυνσης και εξερεύνησης των εσωτερικών μας εικόνων . Άλλοτε χρησιμοποιούμε υπνοθεραπευτικές τεχνικές όπως την σταδιακή χαλάρωση νου – σώματος και τον οραματισμό, άλλοτε καθοδηγούμενο διαλογισμό, νοερή απεικόνιση και σωματική χαλάρωση μέσω αναπνοών και άλλοτε χρησιμοποιούμε τις εικόνες που αναδύονται μέσα από μια αφήγηση στη θεραπεία, μια ιστορία, μέσα από το σώμα, μια ενόχληση ή ένταση του σώματος, μέσα από τα όνειρα, τις επίμονες σκέψεις, τις λέξεις, τις φράσεις.

 

Συνθέτει Ψυχοθεραπευτικές Τεχνικές όπως:

 • Ενεργητική Φαντασία (Carl Jung, Ψυχίατρος). Επιτρέπεις την ιστορία να εκτυλιχθεί, όνειρα, σκέψεις, συναισθήματα. Κλείνοντας τα μάτια η ιστορία αρχίζει να αναπαράγεται. Γίνεται και με ανοιχτά μάτια για όσους το επιθυμούν!
 • Ψυχόδραμα (Jacob Moreno, Ψυχίατρος). Με επίκεντρο τον ψυχισμό του ανθρώπου εσωτερικές εικόνες αναδύονται και αναπαριστούνται μέσα στην θεραπευτική διαδικασία, παρελθόν, παρόν, μέλλον. Θετική αναπλαισίωση και μετασχηματισμός όπου χρειάζεται. Μπαίνεις σε ρόλους – υποευατούς και παίζεις την ιστορία που αναδύεται από τον υποσυνείδητο νου με σκοπό την κάθαρση, την κατανόηση, τη συγχώρεση και τη μετουσίωση.
 • Gestalt (Fritz Perls, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής). Επίγνωση στο «εδώ και τώρα», σωματικές αισθήσεις που αναδύονται, αντίληψη των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς στη θεραπευτική διαδικασία, εναλλαγή ρόλων. Σχέση εαυτού με το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
 • Σωματική Ψυχοθεραπεία & Βιοενεργητική (Wilhelm Reich, Ψυχαναλυτής & Alexander Lowen, Φυσικός & Ψυχοθεραπευτής). Το σώμα κρατάει καταπιεσμένα συναισθήματα και μνήμες και ο άνθρωπος φτιάχνει ως άμυνα ένα είδος «σωματικής πανοπλίας». Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ νου και σώματος. Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές απελευθερώνονται από το σώμα αυτά τα συναισθήματα. Θετική αναπλαισίωση και μετασχηματισμός.
 • Inner child work: θεραπεία εσωτερικού παιδιού, αρχέτυπα παιδιού, συναισθηματικοί λώροι, ενηλικίωση, προστασία.
 • RationalEmotive Therapy (Albert Ellis, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής): επίλυση συναισθηματικών και συμπεριφοριστικών προβλημάτων. Κλάδος της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας. Μετασχηματισμός αρνητικών σκέψεων σε θετικές δηλώσεις από ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης.
 • Transpersonal Psychology (πνευματική – υπερπροσωπική ψυχολογία): η ψυχολογία του υπερεγώ – πέρα από την προσωπικότητα και το προσωπικό εγώ, υπερσυνείδηση: σύνθεση θεραπειών όπως soul retrieval, shamanic journeying, meditation, breathwork.
 • Regression Therapy: past life regression, current & inner child regression, future projections, spiritual regression, spirit release therapy.
 • Υπνοθεραπεία: αξιώματα υπνοθεραπείας που βοηθούν άμεσα σε θετικό μετασχηματισμό.

                              Η αναδρομική θεραπεία θεωρείται Βραχεία Ψυχοθεραπεία

Είναι έντονη, γρήγορη, με θετικά αποτελέσματα και δουλεύει καλύτερα με ανθρώπους που έχουν ήδη δουλέψει με τη συμβατική ψυχοθεραπεία, έχουν «ανοιχτό» μυαλό και διευρυμένη συνειδητότητα.

                                               Οφέλη της Αναδρομικής Θεραπείας

 1. Νοητικά: καθαρότητα σκέψης, διαύγεια, σημαντική μείωση των αρνητικών σκέψεων, απελευθέρωση από νοητικούς περιορισμούς .
 2. Συναισθηματικά: γαλήνη, ήρεμη εσωτερική δύναμη, αυτό- αποδοχή, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση,  ενσυναίσθηση, θετικά συναισθήματα & ήρεμη  έκφραση των αναγκών και ορίων μας.
 3. Σωματικά: απελευθέρωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων όπως χαμηλή ενέργεια, ημικρανίες, χαλάρωση της έντασης και συμπτώματα που δεν έχουν ιατρική εξήγηση, βοηθά επίσης και στις διατροφικές διαταραχές, όπως, παχυσαρκία, ανικανότητα στο χάσιμο βάρους, βουλιμία, ανορεξία.
 4. Πρακτικά: απόλαυση στο τώρα, οικονομική ευημερία, ήρεμες και γεμάτο αγάπη σχέσεις, προώθηση καριέρας και προσωπικών στόχων, θετικότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, υγεία & ευτυχία.

Κλείστε τώρα την 50′ / 50€ «αναγνωριστική» σας συνεδρία και μάθετε πως μπορεί να βοηθήσει στο θέμα που σας απασχολεί. Τ. 210 6403224

 

Τις τεχνικές της αναδρομικής θεραπείας τις χρησιμοποιούν επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και άλλοι αναδρομικοί θεραπευτές σύμφωνα με τα συγκεκριμένα διεθνή πρότυπα από εγκεκριμένους οργανισμούς όπως την Earth Association  of Regression Therapy (Dr Mack, ιατρός – αναδρομικός θεραπευτής 2014). Μεταξύ των ψυχοθεραπευτών, η αναδρομική θεραπεία θεωρείται πολύτιμη ψυχοθεραπευτική τεχνική από πολλούς αξιόπιστους επαγγελματίες (Independent, UK – 14 March 2015).

 

Περισσότεροι Ψυχίατροι & Ψυχολόγοι που χρησιμοποιούν την αναδρομική θεραπεία: Dr. Brain Weiss MD Ψυχίατρος, Ψυχολόγοι : Dr. Woolger, Dr. John Rowan, Dr. Fiorth, Dr. Dennings, Dr. Jue, Dr. Snow, Dr. Lucas, Dr. Reynolds, Hans Tendam (Founder: Earth Association of Regression Therapy).

 

Από ποιόν διεξάγεται;

Οι συνεδρίες διεξάγονται από την έμπειρη ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen (BPS Accredited). Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842)Είναι επίσης Υπνοθεραπεύτρια Ct. Hyp, Αναδρομική θεραπεύτρια Past life & Regression Therapist Dip. RTh και Θεραπεύτρια  μέσω τέχνης Integrative Arts Therapies, London. Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (Msc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στη Hatha Yoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditation, mantra & mudra meditations, guided & healing meditation. Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology & Holistic Regression Psychotherapy.

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας:

 1. T. 210 6403224

www.mandala.gr

info@mandala.gr