Αυτοπεποίθηση & Αυτοεκτίμηση, πως θα τις αποκτήσεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

5

Η σχέση ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση είναι στενή και με πολλά κοινά σημεία, αλλά αναφέρονται σε διαφορετικές πτυχές της αυτογνωσίας και της ψυχολογικής ευεξίας.

Η αυτοπεποίθηση αφορά την πίστη και την πεποίθηση στις ικανότητές μας να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις ή προκλήσεις. Είναι η πεποίθηση ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν.

κύριος με αυτοπεποίθηση στη δουλειά

 

Η αυτοεκτίμηση, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στην αξία και την αναγνώριση που δίνουμε στον εαυτό μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και πώς αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στον κόσμο. Η αυτοεκτίμηση είναι συχνά συνυφασμένη με την εικόνα του σώματος, την αίσθηση της αξίας μας ως ανθρώπου και την ικανότητά μας να αγαπούμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Παρόλο που η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι διαφορετικές έννοιες, υπάρχει σαφής αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Όταν έχουμε υψηλή αυτοπεποίθηση, είμαστε πιθανότερο να θεωρούμε τον εαυτό μας θετικά και να έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση. Αντίστροφα, η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, καθώς δυσκολότερα αντιλαμβανόμαστε την προσωπική μας αξία.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε ένα ισορροπημένο επίπεδο αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, καθώς αυτό συμβάλλει στην ψυχολογική μας ευεξία, τις σχέσεις μας και την απόδοσή μας στη ζωή. Η ανάπτυξη αυτών των πτυχών μπορεί να γίνει μέσα από την αυτογνωσία, την αυτοαποδοχή, την ανάληψη προκλήσεων και τη συνεχή προσπάθεια να εξελίσσουμε τον εαυτό μας.

 

Αυτοπεποίθηση μάθε τι είναι 

Η αυτοπεποίθηση είναι η πεποίθηση και η εικόνα που ένα άτομο έχει για τον εαυτό του. Είναι η αντίληψη της ικανότητας, των δεξιοτήτων, των αξιών και των προσόντων του, καθώς και η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του να αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και καταστάσεις στη ζωή του.

Η αυτοπεποίθηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική και συναισθηματική ευημερία του ατόμου. Ένα υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, την αντιμετώπιση του άγχους και την ανάπτυξη θετικών σχέσεων με τους άλλους. Επίσης, επηρεάζει την προσέγγιση προς τους στόχους και τις φιλοδοξίες του ατόμου.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι σταθερή και αμετάβλητη, αλλά μπορεί να εξελίσσεται με τον χρόνο και με τις εμπειρίες του ατόμου. Η ψυχοθεραπεία και η αυτογνωσία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, αναδεικνύοντας τις θετικές πτυχές του ατόμου, αντιμετωπίζοντας αρνητικές πεποιθήσεις και αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες και στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

 Αυτοπεποίθηση, πώς καλλιεργείται;

Η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης είναι μια συνεχής και προσωπική διαδικασία. Ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να καλλιεργήσετε την αυτοπεποίθησή σας περιλαμβάνουν:

 • Σκέψεις Αυτοσεβασμού: Σημειώστε τις θετικές σας πτυχές, τις επιτυχίες σας και τα προσόντα σας. Επικεντρωθείτε στα θετικά στοιχεία σας αντί να επικεντρώνεστε στα αρνητικά.
 • Στόχοι και Επιτεύγματα: Θέστε στόχους και επιτύχετε τους. Κάθε φορά που πετυχαίνετε έναν στόχο, αυξάνεται η αίσθηση επιτυχίας και η αυτοπεποίθηση σας.
 • Αντιμετώπιση Φόβων: Εναντιωθείτε στους φόβους σας με βήματα. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε και ξεπερνάτε φόβους, αυξάνεται η αίσθηση αυτοπεποίθησης.
 • Αυτοπεποίθηση στις Δεξιότητες: Εργαστείτε για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και τη βελτίωση των υπαρχουσών. Η εξάσκηση και η βελτίωση δεξιοτήτων μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας.
 • Αποδοχή των Ατελειών: Αποδεχτείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι έχουμε όλοι ατέλειες. Αντιμετωπίστε τις ατέλειές σας με αγάπη και αποδοχή..
 • Φροντίδα του Σώματος: Φροντίστε την υγεία και την εμφάνισή σας. Οι φροντίδες για το σώμα μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση αυτοπεποίθησης.
 • Διαχείριση Στρες: Εκμεταλλευτείτε τεχνικές όπως η αναπνοή, ο διαλογισμός, η γιόγκα κλπ. για να διαχειριστείτε το άγχος και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.
 • Αναγνώριση Επιτευγμάτων: Σημειώστε τα μικρά και μεγάλα επιτεύγματά σας και θυμηθείτε τα όταν αναβαθμίζετε την αυτοπεποίθησή σας.
 • Ανάλυση Αρνητικών Πεποιθήσεων: Εργαστείτε με έναν επαγγελματία ψυχολόγο για να αναλύσετε και να αντιμετωπίσετε αρνητικές πεποιθήσεις που μπορεί να σας εμποδίζουν.

 

Σε ενδιαφέρει: Η ομορφιά της ατέλειας

κύριος με αυτοεκτίμηση

Τι είναι αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι η αξιολόγηση και η αίσθηση της δικής σας αξίας, ικανοτήτων, και γενικότερα της προσωπικής σας σημασίας. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας και το πόσο ικανοποιημένος είστε με τον εαυτό σας, τις επιδόσεις σας και τις επιλογές που κάνετε στη ζωή.

Η αυτοεκτίμηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική ευεξία και στην καθοδήγηση της συμπεριφοράς μας. Όταν έχετε υγιή αυτοεκτίμηση, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και να είστε ανθρώπινοι απέναντι στα λάθη και τις αποτυχίες σας.

Αντίθετα, όταν η αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή, μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα, ανησυχία, και ανασφάλεια.

Η σημασία της υγιούς αυτοεκτίμησης εκτείνεται σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως:

 • Ψυχολογική Ευζωία: Η υγιής αυτοεκτίμηση συνδέεται με την αίσθηση ικανοποίησης και ευτυχίας στη ζωή.
 • Διαπροσωπικές Σχέσεις: Όταν νιώθετε καλά για τον εαυτό σας, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζετε τους άλλους με σεβασμό και να διατηρείτε υγιείς σχέσεις.
 • Εργασία και Εκπαίδευση: Η αυτοπεποίθηση μπορεί να σας βοηθήσει να αναλαμβάνετε προκλήσεις, να επιδίδεστε σε νέα εγχειρήματα και να επιτυγχάνετε προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.
 • Αντιμετώπιση Προκλήσεων: Η υγιής αυτοεκτίμηση σας βοηθά να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις δυσκολίες και τις αναποδιές που αντιμετωπίζετε.

Είναι σημαντικό να εργάζεστε πάντα για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησής σας, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές σας, αποδεχόμενοι τις αδυναμίες σας και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με θάρρος. Η θετική αυτοεικόνα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή.

 Αυτοεκτίμηση, με ποιους τρόπουςμπορώ να την ενισχύσω;

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και αυτοσυνειδησία.

Παρακάτω παραθέτω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας:

 • Θετική Αυτοσυνείδηση: Συνειδητοποιήστε τις θετικές πτυχές του εαυτού σας. Σκεφτείτε για ποια πράγματα είστε περήφανοι και τις επιτυχίες που έχετε σημειώσει.
 • Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Κατανοήστε τις δυνατότητές σας και προσπαθήστε να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας. Η απόκτηση νέων γνώσεων και ικανοτήτων μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.
 • Αποδοχή των Λαθών: Μην φοβάστε τα λάθη. Αντιμετωπίστε τα ως ευκαιρίες για μάθηση και βελτίωση, αντί να τα θεωρείτε ως αποτυχίες.
 • Θέστε Στόχους: Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους και επιτύχετε τους. Η επίτευξη στόχων μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση επιτυχίας και αυτοπεποίθησης.
 • Άσκηση και Φροντίδα: Φροντίστε το σώμα σας με υγιεινή διατροφή, άσκηση και αρκετό ύπνο. Η φροντίδα του εαυτού σας βελτιώνει την αυτοεικόνα.
 • Θετική Σκέψη: Προσπαθήστε να αναγνωρίζετε τις αρνητικές σκέψεις σας και να τις αντικαθιστάτε με θετικές. Η θετική σκέψη μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.
 • Αποφυγή Αρνητικής Σύγκρισης: Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική πορεία.
 • Αυτοφροντίδα: Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας χαρίζουν χαλάρωση και ευχαρίστηση.
 • Θετική Επικοινωνία: Περιτριγυριστείτε από θετικούς ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν.
 • Ψυχοθεραπεία: Σε περιπτώσεις που η αυτοεκτίμηση είναι πολύ χαμηλή, η συνεργασία με έναν ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ζητήματά σας.

Θυμηθείτε ότι η αυτοεκτίμηση δεν αναπτύσσεται ξαφνικά, αλλά με συνεχή προσπάθεια και αυτοσυνειδησία!

Αυτοπεποίθηση – Αυτοεκτίμηση πως διαχωρίζονται; 

Αυτοεκτίμηση: Η αυτοεκτίμηση αφορά την αξιολόγηση του προσωπικού μας “εαυτού” και της αξίας που του αποδίδουμε. Περιλαμβάνει το πώς βλέπουμε τις ικανότητές μας, τις αδυναμίες μας και τη συνολική αίσθηση της προσωπικής μας αξίας. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι υψηλή (όταν έχουμε θετική εικόνα για τον εαυτό μας) ή χαμηλή (όταν έχουμε αρνητική εικόνα για τον εαυτό μας).

Παράδειγμα αυτοεκτίμησης: Ένα άτομο που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στην επίλυση μαθηματικών ασκήσεων και θεωρεί ότι δεν είναι καλός στα μαθηματικά, έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση στον τομέα αυτό.

Αυτοπεποίθηση: Η αυτοπεποίθηση αφορά την πεποίθησή μας στις ικανότητές μας να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες καταστάσεις ή προκλήσεις. Περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη δυνατότητά μας να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι υψηλή (όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε κάτι) ή χαμηλή (όταν αμφισβητούμε την ικανότητά μας να πετύχουμε κάτι).

Παράδειγμα αυτοπεποίθησης: Ένα άτομο που αισθάνεται βεβαιότητα ότι μπορεί να διαχειριστεί μια παρουσίαση ενώπιον μιας ομάδας ανθρώπων, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Αυτοπεποίθηση – Αυτοεκτίμηση πως συνδέονται; 

Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και αντίστροφα. Όταν έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση, είναι πιο πιθανό να έχουμε επίσης υψηλή αυτοπεποίθηση στις σχετικές περιοχές. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος έχει υψηλή αυτοεκτίμηση γενικά, αλλά χαμηλή αυτοπεποίθηση σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Παράδειγμα σύνδεσης: Ένα άτομο που έχει υψηλή αυτοεκτίμηση γενικά μπορεί να αισθάνεται αβέβαιο σε νέες κοινωνικές καταστάσεις, όπως να συμμετέχει σε ένα κοινωνικό γεγονός με άγνωστους ανθρώπους. Εδώ, η χαμηλή αυτοπεποίθηση ενδέχεται να οφείλεται σε έναν φόβο της απόρριψης ή του να μην είναι αρκετά εντυπωσιακός/η στην κατάσταση αυτή.

Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση, από τι κινδυνεύουν; 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Αν και η επίδρασή τους μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, παρακάτω είναι μερικοί κοινοί παράγοντες με παραδείγματα:

 • Αρνητικές Εμπειρίες ή Κριτικές: Ένα άτομο που έχει δεχθεί αρνητικές κριτικές ή έχει βιώσει αποτυχίες μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του.
 • Συγκρίσεις με Άλλους: Η συνεχής σύγκριση με άλλους που μοιάζουν να τα πηγαίνουν καλύτερα μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα ανεπάρκειας.
 • Φόβος της Απόρριψης: Ο φόβος ότι θα απορριφθούμε από άλλους μπορεί να μας κάνει να αμφισβητούμε την αξία μας.
 • Περιοριστικές Πεποιθήσεις: Αν έχουμε εσωτερικά μηνύματα που μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας.
 • Αποτυχημένες Προσπάθειες: Επανειλημμένες αποτυχίες σε συγκεκριμένα πεδία μπορεί να αφαιρέσουν την αυτοπεποίθησή μας σε αυτά.
 • Κριτική από το Περιβάλλον: Επικριτικοί άνθρωποι στο περιβάλλον μας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεικόνα μας.
 • Συναισθήματα Αποτυχίας: Αν δεν νιώθουμε ότι έχουμε επιτύχει στόχους που θέσαμε, μπορούμε να αμφισβητήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.
 • Κοινωνική Πίεση: Η πίεση να προσαρμοστούμε σε κοινωνικά πρότυπα μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια για το πώς εμφανιζόμαστε.
 • Αρνητική Εσωτερική Ομιλία: Το να μιλάμε αρνητικά στον εαυτό μας και να εστιάζουμε στα αρνητικά μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση.

Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας, ώστε να μπορέσετε να τους αντιμετωπίσετε και να εργαστείτε προς την ενίσχυσή τους.

Τι κάνουμε στο Mandala Institute 

«Φτιάξε τη ζωή που σου αξίζει» σε 5 συνεδρίες!!

Πώς μπορούν να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μέθοδοι όπως η yoga, ο διαλογισμός, η ψυχοθεραπεία, η αναδρομική θεραπεία και η transpensonal θεραπεία και το Ολιστικό coaching; 

Οι μέθοδοι που αναφέρουμε μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Αυτές οι πρακτικές έχουν τη δυνατότητα να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον εαυτό σας, να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειες και να ενισχύσετε την αίσθηση της προσωπικής σας αξίας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πώς κάθε μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση:

 • Yoga: Η yoga συνδυάζει φυσική άσκηση, αναπνευστικές τεχνικές και διαλογισμό για να δημιουργήσει αρμονία μεταξύ σώματος και μυαλού. Αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, να αυξήσει την ευαισθησία στον εαυτό σας και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σας μέσω της αίσθησης ενότητας και αποδοχής.

 Τί είναι; Yoga – Yogasthenics 

 • Διαλογισμός: Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που σας βοηθά να εστιάσετε στον εσωτερικό εαυτό σας, να ελέγξετε το μυαλό και να βελτιώσετε την ενσυναίσθηση. Μέσω του διαλογισμού, μπορείτε να ανακαλύψετε τις σκέψεις και τις συναισθηματικές αντιδράσεις σας, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.
 • Ψυχοθεραπεία: Οι ψυχοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές σας. Μέσω της θεραπευτικής συνεργασίας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις και να αναπτύξετε πιο υγιείς τρόπους σκέψης και αντίδρασης.
 • Αναδρομική Θεραπεία: Η αναδρομική θεραπεία σας βοηθά να εξερευνήσετε το παρελθόν σας για να κατανοήσετε τις πηγές των αρνητικών πεποιθήσεων και συνηθειών. Αυτή η κατανόηση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.
 • Transpersonal Θεραπεία: Η transpersonal θεραπεία εστιάζει στην πνευματική ανάπτυξη και τη σύνδεση με τον εαυτό σας και το υψηλότερο ψυχικό σας είναι. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση της αυτοταυτότητας και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
 •  Ολιστικό Coaching: Το  Ολιστικό coaching είναι μια διαδικασία που δρα στην καθοδήγηση και ενίσχυση των ατόμων για να πετύχουν στόχους τους. Οι  θεραπευτές μπορούν να ενθαρρύνουν την αυτοπεποίθηση μέσω της στήριξης και της ενίσχυσης των θετικών πτυχών και της ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.
 •  Σε ενδιαφέρει: Ολιστικό Coaching για επίτευξή στόχων – ατομικές συνεδρίες

Ο καθένας ανταποκρίνεται διαφορετικά σε αυτές τις μεθόδους, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε την πρακτική που ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας.

Ας γνωριστούμε!

Το Mandala Institute συνδυάζει δημιουργικά επιστήμες από τον κλάδο της Ψυχολογίας, της Γιόγκα, του Διαλογισμού, της Coaching Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής & της Ψυχοθεραπείας για μια πλήρη ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης: νους, σώμα, συναίσθημα, πνεύμα.

Ο στόχος του Γιώργου και της Κατερίνας ήταν να πρεσβεύει ένα πραγματικά ολιστικό μοντέλο για να βοηθήσει τον άνθρωπο ως προς τη σωματική του ευεξία, την ψυχολογική του ευημερία, την πνευματική του ανάπτυξη ή ακόμη και την εξέλιξη του σε τομείς όπως ζωή, αθλητισμός και καριέρα (life, business, & performance coaching).

Οι ίδιοι δηλώνουν πως: “Για να το πετύχουμε, συνθέτουμε -είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό- ποικίλες και πρωτότυπες επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές & τεχνικές καθώς και εναλλακτικές μεθόδους σχηματίζοντας ένα επιτυχημένο ολιστικό θεραπευτικό σύνολο.”

 

Ένα άλλο κομμάτι του Mandala Institute αφορά στην εκπαίδευση.

Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία – evidence based therapies & coaching

 

Με γνώμονα και αρχή τη μεταλαμπάδευση γνώσεων δημιούργησαν το Ολιστικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης με πιστοποιημένα προγράμματα από διεθνείς οργανισμούς. Εκεί θα βρείτε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Aerial Yoga, στο Yogasthenics, στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία, στην Αναδρομική Θεραπεία, στο Mindfulness & Meditation Training, στο Ολιστικό Coaching και στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία μαζί με Coaching Ψυχολογία.

 

Σας καλωσορίζουμε στο Mandala Institute!

Διαβάστε τα τελευταία μας άρθρα:

Η συναισθηματική ευεξία καθορίζει τη ζωή σου

Αυτοκαταστροφική συμπεριφορά  (Self-sabotage) οι αιτίες και οι τρόποι για να σταματήσεις τώρα! 

Καταναλωτική μανία: Η ανεξέλεγκτη επιθυμία για περισσότερο και μεγαλύτερο

Άγχος,  δοκιμασμένοι τρόποι για να το αντιμετωπίσεις