Δίπλωμα στην Αναδρομική Θεραπεία

various (1)

*Online live και δια ζώσης για όσους επιθυμούν. 

 

Γίνε πιστοποιημένος Αναδρομικός Θεραπευτής  και ξεκίνα να δουλεύεις επαγγελματικά μετά την αποφοίτηση σου!

Πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Αναδρομική Θεραπεία 

 

 

 

Γίνε πιστοποιημένος

 

 • Αναδρομικός Θεραπευτής DipRTh / Regression Therapist DipRth / Εφαρμογές για θεραπεία εσωτερικού παιδιού, κατάλληλη και ολοκληρωμένη χρήση της ενεργητικής φαντασίας, αφηγηματική προσέγγιση και μεταμόρφωση, θεραπεία ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και συναισθηματικών για το άγχος, το στρες, τις κρίσεις πανικού, φοβίες και φόβοι, προβλήματα σχέσεων, εργασία με τα όνειρα, ανάκληση προηγούμενων ζωών, καθαρισμοί ενεργειακών πεδίων, μελλοντικές προβολές, κ.α.   

 

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην Transpersonal Ψυχολογία, αναγνωρισμένος κλάδος από το British Psychological Society.

Η Transpersonal θεραπεία είναι μια εξειδικευμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, άγνωστη ακόμη στην Ελλάδα. Θεωρείται μια πνευματική προσέγγιση θεραπείας, όπου μπορεί να εμπεριέχει μέσα στις συνεδρίες της τον διαλογισμό, την ύπνωση, την αναδρομή, την ενεργητική φαντασία, τα αρχέτυπα, την εργασία με τα όνειρα, τις διαφοροποιημένες καταστάσεις συνειδητότητας, τη γιόγκα και τη φιλοσοφία της, την ψυχοσύνθεση, την ψυχολογία του βάθους – Jung και πολλά ακόμη. 

 

Οι ενότητες αυτές είναι μέρος του πιστοποιημένου Διπλώματος  στην Ολιστική Υπερπροσωπική Θεραπεία & Αναδρομική Θεραπεία/ Transpersonal Therapy για να γίνεις πιστοποιημένος Υπερπροσωπικός Θεραπευτής!

 

Απέκτησε: 

 1. Δίπλωμα Αναδρομικού Θεραπευτή (Regression Therapist Dip RTh), πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association of Regression Therapy.

 

 

Το επάγγελμα του Αναδρομικού Θεραπευτή / Regression Therapist Dip RTh αποτελεί ένα νέο αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενο θεραπευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα που διδάσκουμε με αγάπη και χαρά με σκοπό να προσφέρουμε τις γνώσεις μας σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας ή άτομα που θέλουν να ειδικευτούν και να ασκήσουν μια νέα μέθοδο θεραπείας με εξαιρετικά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

Τι είναι η αναδρομική θεραπεία

Η αναδρομική θεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των συναισθηματικών δυσκολιών που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν. Ο όρος “αναδρομική” αναφέρεται στη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο παρελθόν και να εξετάσουμε τις εμπειρίες, τις σχέσεις και τις πεποιθήσεις που μπορεί να έχουν επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στον κόσμο σήμερα.

Κατά τη διάρκεια μιας αναδρομικής θεραπευτικής συνεδρίας, ο θεραπευτής συνεργάζεται με τον θεραπευόμενο για να εξερευνήσει τα γεγονότα, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις πεποιθήσεις που προέρχονται από το παρελθόν του θεραπευόμενου. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τις ρίζες των προβλημάτων μας και να αναπτύξουμε νέες, πιο υγιείς αντιδράσεις και προσεγγίσεις.

Η αναδρομική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει μια ποικιλία προβλημάτων, όπως η κατάθλιψη, η άγχος, οι σχέσεις, η αυτοεκτίμηση και οι συμπεριφορές εξάρτησης. Μέσω της αναδρομικής θεραπείας, οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μια βαθύτερη επίγνωση του εαυτού τους και να αποκτήσουν εργαλεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και την ανάπτυξη ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής.

Η διάρκεια και η συχνότητα των συνεδριών αναδρομικής θεραπείας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ατόμου. Οι συνεδρίες μπορεί να περιλαμβάνουν συζητήσεις, ασκήσεις αυτοανάλυσης, υπνοανάλυση, ποικίλες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και αναδρομή στο παρελθόν.

Συνοψίζοντας, η αναδρομική θεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν. Με τη βοήθεια ενός ειδικού, οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων τους.

Στη θεραπεία χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές υπνοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, με έμφαση στην ανάδειξη των εσωτερικών εικόνων που προέρχονται από το υποσυνείδητο, παρά στη συζήτηση ή ανάλυση σε γνωστικό επίπεδο που αφορά το συνειδητό επίπεδο και ένα περιορισμένο μέρος του ατόμου για άμεση αλλαγή. Μέσω αυτής της προσέγγισης, μπορούμε να επιτύχουμε γρηγορότερα θεραπευτικά αποτελέσματα εισχωρώντας στο υποσυνείδητο.

Η συγκεκριμένη θεραπεία ονομάζεται “θεραπεία μέσω μεταβαλλόμενων καταστάσεων συνείδησης” ή “altered states therapy”. Αυτό αναφέρεται στη θεραπευτική πρακτική που επικεντρώνεται στη χρήση διαφορετικών καταστάσεων συνείδησης για την επίτευξη θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Η αλλαγή σε διάφορες καταστάσεις συνείδησης είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός του εγκεφάλου που συμβαίνει καθημερινά, αλλά συνήθως δεν το αντιλαμβανόμαστε. Για παράδειγμα, όταν οδηγούμε και σκεφτόμαστε μια υπόθεση, βρισκόμαστε σε καταστάσεις συνείδησης Α κυμάτων, ενώ όταν κάνουμε γυμναστική βρισκόμαστε σε καταστάσεις συνείδησης Β κυμάτων.

 

Πού βοηθά η αναδρομική θεραπεία

Η αναδρομική θεραπεία είναι ένας τρόπος θεραπείας που συμβάλλει στην απελευθέρωση και επούλωση ψυχικών τραυμάτων, στην αντιμετώπιση συναισθηματικών, ψυχικών και νοητικών εμποδίων, καθώς και στην ανακούφιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Επιπλέον, βοηθά στην επίτευξη μιας βαθύτερης και πιο ολοκληρωμένης αυτογνωσίας, στην αναζήτηση νοήματος και ικανοποίησης από τη ζωή, καθώς και στον εντοπισμό και την ανάδειξη του αυθεντικού-αληθινού εαυτού μας.

Η αναδρομική θεραπεία μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακάλυψη κρυμμένων ταλέντων και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σε θέματα εργασίας και καριέρας. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση θεμάτων αφθονίας και σχέσεων. Μέσα από την αναδρομή, μπορούμε να ενισχύσουμε θετικά συναισθήματα όπως η χαρά, η ηρεμία, η αγάπη, η συγχώρεση, η ελπίδα και η ευγνωμοσύνη. Η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να διευκολύνει την αντιμετώπιση των συναισθημάτων αυτών και να οδηγήσει σε μια πιο ισορροπημένη και ευημερούσα κατάσταση.

Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά στην αναδρομική θεραπεία και οι χρόνοι για την εμφάνιση αποτελεσμάτων μπορεί να διαφέρουν. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άμεσα και τα συμπτώματα να μειώνονται μετά από λίγες συνεδρίες. Οι συνεδρίες διάρκειας 90 λεπτών μπορεί πράγματι να επιφέρουν γρήγορη ανακούφιση από συμπτώματα όπως το άγχος, η ντροπή, οι ενοχές, ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη, οι κρίσεις πανικού ή οι ημικρανίες, σε σύγκριση με άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

 

Θεραπεύει:

 • Άγχος
 • Κρίσεις πανικού
 • Φόβους και φοβίες
 • Κατάθλιψη
 • Ενοχές
 • Θυμός
 • Ημικρανίες
 • Προβλήματα σύλληψης και γονιμότητας
 • Προβλήματα σχέσεων
 • Σωματικό βάρος – Διατροφικές διαταραχές
 • Μπορεί επίσης να ενισχύσει θετικές πτυχές της προσωπικότητας μας, όπως,  ευτυχία, οικονομική ευημερία, αυτοπεποίθηση, αρμονικές συντροφικές σχέσεις.

 

Η αναδρομική θεραπεία μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη προσθήκη στις υπηρεσίες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Μπορεί να προσφέρει μια νέα μέθοδο θεραπείας που έχει βαθιά επίδραση και είναι αρεστή στους ενδιαφερόμενους. Ταυτόχρονα, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στη θεραπεία των πελατών τους. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την επαγγελματική εικόνα του θεραπευτή και να προσελκύσει νέους πελάτες που αναζητούν αυτήν την συγκεκριμένη προσέγγιση θεραπείας.

 

Τις τεχνικές της Αναδρομικής Θεραπείας τις χρησιμοποιούν επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και άλλοι αναδρομικοί θεραπευτές σύμφωνα με τα συγκεκριμένα διεθνή πρότυπα από εγκεκριμένους οργανισμούς όπως την Earth Association of Regression Therapy. (Dr Mack, ιατρός – αναδρομικός θεραπευτής 2014).

 

Αυτό είναι πραγματικά μια ευκαιρία για ένα νέο, πρωτότυπο και αυτόνομο θεραπευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα. Η αναγνώριση του επαγγέλματος του Αναδρομικού Θεραπευτή/Dip RTh στο διεθνές επίπεδο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία και αξιοπιστία σε αυτήν την θεραπευτική προσέγγιση. Η ειδίκευση σε αναδρομική θεραπεία μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες και ευκαιρίες στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση στους πελάτες τους, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες τους και παρέχοντας τους μια εξαιρετική εμπειρία θεραπείας.

 

Μαζί με το δίπλωμα του Αναδρομικού Θεραπευτή Dip RTh, οι σπουδαστές θα μπορούν να γίνουν πιστοποιημένα μέλη στον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association of Regression Therapy, όπου και θα ενταχθούν τα ονόματα τους ως πιστοποιημένοι Αναδρομικού Θεραπευτές της Ελλάδος, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

 

Το Regression Therapy είναι πράγματι ένας όρος που είναι ακόμη άγνωστος στην Ελλάδα. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές που επιτρέπουν την εισχώρηση σε βαθύτερα επίπεδα του ασυνείδητου και την ανακάλυψη προηγούμενων εμπειριών και μνημών. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση και την επεξεργασία τραυματικών εμπειριών, παρέχοντας έτσι ανακούφιση και επαναφορά σε ένα πιο ισορροπημένο και ευημερούν κατάσταση. Η διαδικασία του Regression Therapy μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέες ανακαλύψεις και κατανόηση για τον εαυτό μας και την προσωπική μας ζωή.

 

Μεταξύ των ψυχοθεραπευτών, η αναδρομική θεραπεία θεωρείται πολύτιμη ψυχοθεραπευτική τεχνική από πολλούς αξιόπιστους επαγγελματίες (Independent, UK – 14 March 2015).

 

Στη φωτογραφία παραθέτω τον εγκέφαλο ενός ατόμου πριν το regression therapy και κατά τη διάρκειά. Στη δεύτερη εικόνα ενεργοποιούνται οι μνήμες και τα συναισθήματα.

Ο Dr Daniel Amen MD νευροψυχίατρος, έκανε ένα εγκαφαλογράφημα, ενώ ο πελάτης βρισκόταν σε ανάλυση προηγούμενης ζωής. Πριν ξεκινήσει τη θεραπεία είναι το baseline και στην επόμενη εικόνα είναι οι μνήμες και τα συναισθήματα που ενεργοποιούνται.

 

Οι μύθοι σχετικά με την ύπνωση και την αναδρομή είναι αρκετά ανακριβείς και λανθασμένες, καθώς υπόκεινται σε περιοριστικές πεποιθήσεις, άγνοια και τρομολαγνεία από τις ταινίες του Holywood. Ας δούμε πως λειτουργεί: κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας regression therapy, η συνειδητότητα δεν εξαφανίζεται ποτέ πλήρως και ο θεραπευτής δεν έχει τον έλεγχο να επηρεάσει την βούληση του ατόμου. Ο εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί με διάφορες κυματομορφές, όπως τα βήτα, τα άλφα, τα θήτα και τα δέλτα κύματα, και η συνειδητή επίγνωση παραμένει παρούσα. Επιπλέον, η ύπνωση και η αναδρομή δημιουργούν μια κατάσταση ενεργητικής φαντασίας, όπου ο ασθενής παραμένει χαλαρός αλλά ευφυής και εστιάζει την προσοχή του σε εσωτερικές εμπειρίες και ανακαλύψεις. Αυτό επιτρέπει στο άτομο να ανακαλύψει και να επεξεργαστεί προηγούμενες παρελθοντικές εμπειρίες που επηρεάζουν ακόμη τη ζωή του, σε θέματα σχέσεων, επαγγελματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά, νοητικά. 

Συνεπώς, η κατάσταση ενεργητικής φαντασίας που προκαλείται από την ύπνωση και την αναδρομή επιτρέπει στο άτομο να είναι ευφυές, ενεργό , επικεντρωμένο και συγκεντρωμένο, πιο πολύ από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πάντα τον έλεγχο και τη δυνατότητα να διακόψεις τη συνεδρία ανά πάσα στιγμή, εάν το επιθυμείς. Ο θεραπευτής δεν μπορεί να σε επηρεάσει πέρα από τη συνεργασία και τη συμβουλή του, καθώς είσαι σε μια εγρήγορση και επίγνωση κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να αποφασίσεις τις ενέργειες και τις αντιδράσεις σου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Επομένως, μπορείς να επωφεληθείς από αυτήν την ειδική μέθοδο θεραπείας, ενώ παραμένεις συνειδητός, εστιάζεις και συνεργάζεσαι με τον θεραπευτή σου.

 

 

Ενότητες Αναδρομικής Θεραπείας (the 4 Rs) / Advance Level 

Τεχνικές με βάση το: Releasing, reframing, rescripting = Regaining Life

 • Θεραπεία εσωτερικού παιδιού με age regression – parts therapy – recripting – ενηλικίωση και πρακτικά βήματα μπροστά 
 • Θεραπεία ενήλικης ζωής – self care – οικογένεια –  συντροφικές σχέσεις – εργασία – καριέρα   μελλοντικές αλλαγές – θετικά σενάρια ζωής – βήματα μπροστά 
 • Σωματική ψυχολογία (Somatic Psychology) – ψυχό -σωματική θεραπεία μέσα από την Ραϊχική βιοενεργητική – κάθαρση – αναπλαισίωση – μεταμόρφωση – εξαιρετικό και για ψυχοσωματικά συμπτώματα και χρόνιους πόνους 
 • Μελλοντικές προβολές – Future Progression – αλλαγή νοερών εικόνων και δυσλειτουργικών μελλοντικών σεναρίων μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές και Future Lives Progression 
 • Επαγωγή για θεραπεία προηγούμενων ζωών με συνδέσεις στα τωρινά θέματα που απασχολούν το θεραπευόμενο και για την επούλωση ψυχικών τραυμάτων μέσα από το reccripitng. Ψυχόδραμα, ενεργητική φαντασία. Επαγωγές γεφύρωσης με όλα τα προηγούμενα! 
 • SRT – ενεργειακοί καθαρισμοί   

 

 

Ενότητα / Εντατική Εκπαίδευση στην Υπνοθεραπεία

 

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να εισέλθουν σε μια κατάσταση ύπνωσης χρειάζεται να μάθουμε τεχνικές υπνοθεραπείας, απλές και αποτελεσματικές, άλλοτε μέσω σταδιακή χαλάρωσης και άλλοτε μέσω νοερών απεικονίσεων. Περαιτέρω, μαθαίνουμε εφαρμογές ύπνωσης για διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους, μείωση του άγχους και αύξηση αυτοπεποίθησης.

Μετά την ενότητα 1, οι σπουδαστές χρειάζεται να ολοκληρώσουν 4 συνεδρίες με φίλους ή γνωστούς χρησιμοποιώντας τεχνικές ύπνωσης.

 

Ενότητα  Βιωματικό Αναδρομικής θεραπείας / Past Life Regression Therapy / Αναδρομή σε προηγούμενες ζωές 

Η τεχνική ανάκλησης προηγούμενων ζωών προσφέρει ένα ψυχικό και ενορατικό ταξίδι γνώσης, ήπιας κάθαρσης και μετασχηματισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο μαθαίνουμε μια ολοκληρωμένη τεχνική “επιστροφής”, όπου εμπεριέχεται η αφήγηση, τα σημαντικά σημεία στην ιστορία, η είσοδος σε πνευματικά επίπεδα, τεχνικές ήπιας κάθαρσης, τεχνικές επίλυσης και κατανόησης των προκλήσεων – μαθημάτων που αντιμετωπίζουμε στην τωρινή μας ζωή. Μέσα από την ανάδυση και το “acting out” των υποευατών ή συμβολικών εαυτών που μας μπλοκάρουν στην παρούσα κατάσταση, υποσυνείδητα δημιουργείται ένα εξαιρετικό επίπεδο κάθαρσης και αναπλαισίωσης όπως συμβαίνει με τις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές της δραματοθεραπείας, του ψυχοδράματος και της αφηγηματικής προσέγγισης.

Στην ενότητα αυτήν πραγματοποιούμε πολλές βιωματικές ασκήσεις και πρακτική μεταξύ των φοιτητών. Οι σπουδαστές βιώνουν εμπειρίες προηγούμενης ζωής και τις εφαρμόζουν αργότερα σε άλλους συμμετέχοντες του προγράμματος ώστε να μάθουν καλά τις τεχνικές μας με την εκπαιδεύτρια να βρίσκεται πάντα παρούσα στη διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας 2, οι σπουδαστές θα εφαρμόσουν τις τεχνικές αυτές σε 4 ενδιαφερόμενους δείχνοντας τις δεξιότητές τους στο να καθοδηγούν τον πελάτη σε μια προηγούμενη ζωή.

 

ΕνότηταAdvance Regression Therapy Teckniques / Προχωρημένες τεχνικές ανάκλησης μέσω ενεργητικής φαντασίας χωρίς την χρήση της ύπνωσης

Στο στάδιο αυτό εκπαιδεύεστε σε προχωρημένες τεχνικές, μέσα από λέξεις, όνειρα, σκέψεις, συναισθήματα χωρίς τη χρήση της σταδιακής ύπνωσης αλλά με τεχνικές από την ενεργητική φαντασία και τη σωματική ψυχοθεραπεία.

Θα μάθετε προχωρημένες τεχνικές χωρίς τη χρήση της ύπνωσης, μέσα από επίμονες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, από φράσεις, λέξεις, δηλώσεις και πεποιθήσεις, μέσα από όνειρα. Εκπαιδεύεστε σε τεχνικές γεφύρωσης και πώς μπορούμε να δουλέψουμε αποτελεσματικά επίμονες αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, έντονες σωματικές αισθήσεις, επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τρόπους επίλυσης. Θα μάθετε να δουλεύετε με ανολοκλήρωτες υποθέσεις (unfinished bussiness) και πώς να τις μετασχηματίζετε θετικά.

Θα υπάρξει βιωματική εργασία μεταξύ των σπουδαστών και επίδειξη με σπουδαστές από την εκπαιδεύτρια.

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας 3, οι σπουδαστές χρειάζεται να εφαρμόσουν διαφορετικά είδη τεχνικών ώστε να επιδείξουν τις δεξιότητες που έμαθαν σε 4 ενδιαφερόμενους.

 

Ενότητα Body Therapy  / Σωματική Θεραπεία 

 Body Therapy

Το σώμα θυμάται! Το υποσυνείδητο θυμάται. Το συνειδητό είναι τώρα κάτω από μια νέα προσωπικότητα της τωρινής μας ζωής και δεν θυμάται ούτε την ενδιαφέρουν οι προηγούμενες εμπειρίες. Μέσα από μια μεγάλη διαδικασία ενσαρκώσεων, το σώμα θυμάται και μεταφέρει μνήμες στο σημερινό μας σώμα, προκαλώντας πολλές φορές τις ίδιες ασθένειες, τα ίδια τραύματα, συμπτώματα, έντονο άγχος ή και πολλές φορές τα ίδια ατυχήματα. Άλλοτε μας μεταφέρει πολλές από τις ανεξήγητές μας φοβίες όπως το ύψος, τα αεροπλάνα, τη θάλασσα, το νερό, τη φωτιά, τα ζώα κ.ά. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα ασχοληθούμε με το σώμα και τις υποσυνείδητες μνήμες του.

Σωματική Ψυχοθεραπεία μέσω ενεργητικής φαντασίας και μέσω της μνήμης του σώματος μας, κάθαρση, απελευθέρωση, μετουσίωση. Θα μάθουμε πώς να δουλεύουμε μέσα από τραύματα και ψυχοσωματικά συμπτώματα για την απελευθέρωση του ατόμου.

 

 

 

 

Ενότητα Inner Child Regression & Current Life Regression / Θεραπεία εσωτερικού παιδιού & θεραπεία τωρινής ζωής 

Η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού είναι από τις πιο βασικές θεραπείες του regression therapy. Το εσωτερικό μας παιδί, μπορεί να μπλοκάρει ολοκληρωτικά πολλούς τομείς στην ζωή μας όπως τις σχέσεις, την επιτυχία, τα χρήματα, την καριέρα. Όταν είμαστε μικροί μεγαλώσαμε με θετικές αλλά και αρνητικές υποβολές που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μας στο τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, εάν αξίζουμε ή όχι, εάν είμαστε ικανοί ή όχι σύμφωνα με γονείς, δασκάλους κ.λ.π. Καθώς μεγαλώνουμε, πολλές φορές καθορίζουν την πορεία της ζωής μας οι ερωτικοί σύντροφοι, η εργασία που εμπλεκόμαστε και άλλα γεγονότα που μας έχουν στιγματίσει. Στην ενότητα αυτήν θα μάθετε πολλές και ποικίλες τεχνικές με στόχο την κάθαρση, την κατανόηση, τη συγχώρεση, τον θετικό μετασχηματισμό για πολλές καλές αλλαγές στη ζωή μας.

Η θεραπεία τωρινής ζωής αφορά ψυχικά τραύματα και μπλοκαρίσματα που μας έχουν συμβεί σε μεγαλύτερη ηλικία, π.χ. τραύματα από συντροφικές σχέσεις.
Θα υπάρξουν βιωματικές επαγωγές μεταξύ των φοιτητών και επίδειξη με σπουδαστές από την εκπαιδεύτρια.

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας 5, οι σπουδαστές χρειάζεται να επιδείξουν τις δεξιότητές τους μέσα από 4 πελάτες.

Ενότητα Future Progression 

Η προβολή των σκέψεων και των συναισθημάτων στο προσεχές μέλλον βοηθά στο να αντιληφθούμε το μέλλον που πρόκειται να δημιουργήσουμε, σύμφωνα με τις τωρινές μας πεποιθήσεις, σκέψεις και συναισθήματα. Όμως, έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε μέσα από τις τεχνικές του regression therapy.

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας 4, οι σπουδαστές θα εφαρμόσουν σε 4 ενδιαφερόμενους διαφορετικά είδη τεχνικών ώστε να επιδείξουν τις δεξιότητες που έμαθαν.

 

Ενότητα Transpersonal Therapy

Βιωματικό Who Am I?

 • Transpersonal Ψυχολογία
 • Εκφραστικές τέχνες (εικαστικά, πηλός, sandtray therapy)
 • inner journey 
 • νοερές απεικονίσεις

 

 

Ενότητα Spirit Release Therapy & Marketing / Ενεργειακή κάθαρση μέσω της μεθόδου SRT 

ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ

Υπάρχουν ενέργειες γύρω μας που δεν τις αντιλαμβανόμαστε; Ναι. Πολλοί το ονομάζουν “μάτι”. Το ότι δεν τις βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Την ακτίνα του κινητού μας για να μιλήσουμε δεν τη βλέπουμε και όμως μιλάμε. Πρόκειται για γρήγορες συχνότητες που το ανθρώπινο μάτι εκ φύσεως δεν μπορεί να αντιληφθεί. Αυτές οι ενέργειες βρίσκονται σε χώρους αλλά και στο σώμα μας δημιουργώντας αυτό που πολλοί ονομάζουν «αρνητική ενέργεια». Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αρνητική ενέργεια πάνω μας όταν βιώνουμε σωματική και ψυχολογική κόπωση, απώλεια ενέργειας, νευρικότητα, επιθετικότητα, παρατεταμένο θυμό, ημικρανίες, πονοκέφαλους, κρίσεις πανικού, έντονες φοβίες, κατάθλιψη. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα μάθουμε πώς να καθαρίζουμε από αυτές τις ενέργειες και τρόπους προστασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ενότητας 6, οι σπουδαστές χρειάζεται να επιδείξουν αυτά που έμαθαν μέσα από 4 πελάτες.

 

 • Σε ποιους απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 
  • Σε αυτούς που κατέχουν Ακαδημαϊκό Τίτλο Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Κολλέγια, Σχολές (κατόπιν καταλληλόλητας σπουδαστή για εργασία σε θεραπευτικά πλαίσια). 
  • Σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτές, Κοινωνιολόγους
  • Σε πιστοποιημένους Coach που θέλουν να εντάξουν αλλά και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θεραπευτικά εργαλεία
  • Σε ανθρώπους που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα αλλά θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του θεραπευτή ψυχικής υγείας
  • Στους ενδιαφερόμενους θα σταλθεί ένα έντυπο με ερωτήσεις μέσω email και έπειτα θα κληθούν σε μια 20′ συνέντευξη online ώστε να υπάρξει αξιολόγηση για την καταλληλόλητα τους ως θεραπευτές στον τομέα της ψυχικής υγείας

 

Προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού

 

 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι ατομικές συνεδρίες της συγκεκριμένης προσέγγισης μας / 8 ατομικές συνεδρίες (90′ /με έκπτωση για τους σπουδαστές μας από 180€ θα είναι στα 130€) κάθε 15 μέρες ή μια φορά το μήνα.

 • 2 ατομικές συνεδρίες εποπτείας δια ζώσης / online (διάρκεια συνεδρίας 50′, επένδυση 70€ τη συνεδρία από 80€ ).  

Η Αποφοίτηση και τα Διπλώματα θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των case studies και ύστερα από τη συμπλήρωση των ατομικών συνεδριών.

 

Επιπλέον λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό

Οι προσωπικές ατομικές συνεδρίες των σπουδαστών είναι απαραίτητες για όλους, ακόμη και για ψυχολόγους ή ψυχοθεραπευτές, καθώς η προσωπική εμπειρία βοηθά, πρώτον στο να αντιληφθούμε πώς είναι για τον πελάτη οι τεχνικές του regression therapy, δεύτερον για να δουλευτούν τυχόν σκιές, μπλοκαρίσματα, ανολοκλήρωτες υποθέσεις και να βιώσουν τα αποτελέσματα των θεραπειών έμπρακτα στη ζωή τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο έτσι ώστε να υπάρξει θεραπεία στους συμμετέχοντες, αντίληψη, κατανόηση και σωστή εφαρμογή των τεχνικών και σε άλλους ενδιαφερόμενους και πολύ πρακτική.

Διάρκεια

 

 • Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί online μέσω zoom και δια ζώσης για όσους επιθυμούν. 
 • Προαιρετικά δια ζώσης για όσους επιθυμούν στον χώρο μας στη Βουλιαγμένη. 

 

 

Επένδυση

 • Η εποπτεία των γραπτών περιστατικών σας μέσα στην εκπαίδευση είναι χωρίς καμία απολύτως χρέωση, μειώνοντας έτσι σημαντικά την επένδυσή σας (κόστος ανά εποπτεία 35€ / 25′, για τα γραπτά περιστατικά).
 • Η επένδυσή σας είναι 2.000€ 
 • Προσφέρεται έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας  
 • Για την κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή 600€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται εάν εσείς επιθυμήσετε να αποχωρήσετε από το εκπαιδευτικό για οιονδήποτε λόγο. 
 • Στην συνολική σας επένδυση και στις ατομικές σας συνεδρίες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
 • Σε περίπτωση ανακοινώσεων από το κράτος παρόμοιων περιστατικών το εκπαιδευτικό πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω zoom.
 • Για την κράτηση θέσης απαραίτητη είναι είτε η ΕΦΑΠΑΞ προπληρωμή όλου το ποσού ή προκαταβολή 600€ στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα:

Κανελλοπούλου Κατερίνα

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906

iban: GR7801106820000068200142906

 

Πειραιώς 

Κανελλοπούλου Κατερίνα 

Αριθμός λογαριασμού: 6604 110036 528

iban: GR83 0171 6040 0066 0411 0036 528

 

 

Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση δική σας ακύρωσης, το ποσό της εφάπαξ καταβολής ή και προκαταβολής για κράτηση θέσης δεν επιστρέφεται. 

Σε περίπτωση ανακοινώσεων από το κράτος παρόμοιων περιστατικών όσοι είναι δια ζώσης θα το παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσω zoom.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, κώδικας δεοντολογίας και καλής πρακτικής, πολιτική ακυρώσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.7105766 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σας.

Λίγα λόγια ακόμη από το video του εκπαιδευτικού 2018 – 2019 για την αναδρομική θεραπεία 

Το δίπλωμα επιτυχούς παρακολούθησης του Regression Therapy Dip RThDownload

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια ακόμη στο video που ακολουθεί για το εκπαιδευτικό σας

 

 

 

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια του προγράμματος

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.