+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία / Ψυχοθεραπεία / Βασική & Προχωρημένη Εκπαίδευση

Hypnotherapy 2

Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Πρόγραμμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία / Ψυχοθεραπεία, Βασικού & Προχωρημένου Επιπέδου. 

Αυτοτελείς Ενότητες Βασικού & Προχωρημένου Επιπέδου που οδηγούν σε αντίστοιχες πιστοποιήσεις και διπλώματα. 

Με την ολοκλήρωση του βασικού επίπεδου, ο σπουδαστής θα μπορεί να παρακολουθήσει την Προχωρημένη Εκπαίδευση στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία / Ψυχοθεραπεία λαμβάνοντας και το αντίστοιχο Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία / Ψυχοθεραπεία. 

 

✔️ Δώρο από εμάς οι 4 εποπτείες των περιστατικών σας αξίας 140€.

✔️ Η εκπαίδευση στη Βασική Ενότητα οδηγεί στην πιστοποίηση ως Υπνοθεραπευτής / Ct Hypnotherapist όπου και θα μπορεί να εργάζεται πλέον επαγγελματικά. 

✔️ Προχωρημένη Εκπαίδευση στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία που οδηγεί στον επαγγελματικό τίτλο Ολιστικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής / Ψυχοθεραπευτής / Dip Holistic Clinical Hypnotherapy / Psychotherapy

✔️ Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Πιστοποιημένη εκπαίδευση από τον διεθνή οργανισμό International Association for Therapists, Coaches & Mentors.

Μια μοναδική και πρωτότυπη δημιουργία από τη Mandala Institute for Holistic Studies. 

         

 

Η υπνοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική και γρήγορη τεχνική που μπορεί να εφαρμόζεται στα πλαίσια της Ψυχοθεραπείας. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, θα μάθετε πως να μειώνετε το άγχος, τη θλίψη και την κατάθλιψη, πώς να αντιμετωπίζετε επιτυχώς τις φοβίες και τους φόβους, πως να βοηθάτε στη μείωση των σωματικών συμπτωμάτων και της ασθένειας, πως να εξαλείφετε λανθασμένες συμπεριφορές και δυσλειτουργικές συνήθειες, πως να βοηθάτε αποτελεσματικά στη δημιουργία θετικών σχέσεων και θετικών αλληλεπιδράσεων, πως να ενισχύετε τη δημιουργία θετικών συντροφικών σχέσεων, πως να αυξάνετε την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των πελατών σας και πως να τους βοηθάτε να ενισχύουν την οικονομική τους ευημερία και την προώθηση της καριέρας τους.   

Επιπλέον, θα μάθετε να βοηθάτε το άτομο ως προς την ολιστική επίτευξη της ψυχικής και σωματικής του ευημερίας, της ψυχολογικής και πνευματικής του ευεξίας, μέσα από μια σειρά συνεδρίων και στόχων που θα μάθετε στο προχωρημένο επίπεδο. 

Το πρόγραμμα μας είναι μοναδικό καθώς είναι ολιστικό. Ο άνθρωπός αντιμετωπίζεται ως πολυδιάστατος, με μοναδικά χαρίσματα και δυνάμεις που θέλουν να αφυπνιστούν, ώστε να τον οδηγήσουν σε μια ζωή γεμάτο νόημα και ικανοποίηση, θετικά συναισθήματα και επιτεύξεις σε τομείς που τον απασχολούν, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του. Η Βραχεία Ψυχοθεραπεία που συνθέτει, βοηθά το άτομο τόσο στη μείωση της ψυχοπαθολογίας και των δυσλειτουργικών του συμπεριφορών, όσο και στην αύξηση της ψυχολογικής του ευεξίας (wellbeing), προσφέροντας, συγχρόνως μια ήσυχη και ενσυνειδητή ισορροπία στη ζωή του/της, μέσα από μια σειρά συναντήσεων που θα μάθουμε να εφαρμόζουμε αποτελεσματικά στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.    

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένη και καινοτόμο εκπαιδευτικό υπνοθεραπείας στον τομέα του. Οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να μάθουν τις τεχνικές ενός «Επαγγελματία Θεραπευτή». Οι συνθετικές γνώσεις και πρακτικές εμπειρίες του Εκπαιδευτή, θα μεταβιβαστούν μέσα από το βίωμα και τη θεωρία, σε όλους όσους εγγράφονται σε αυτό το εξαιρετικό μάθημα.

Η υπνοθεραπεία μπορεί να έχει μια πολύ θετική επίδραση ως προς τη θεραπεία μιας μεγάλης γκάμας σωματικών και ψυχολογικών καταστάσεων που κυμαίνονται από ασθένειες που σχετίζονται με το στρες, δερματικά προβλήματα, ημικρανίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, διατροφικές διαταραχές και για απώλεια του βάρους, αυτοκαταστροφικούς τρόπους ζωής και τον έλεγχο του χρόνιου πόνου. 

Η υπνοθεραπεία αναγνωρίζεται επίσης ως εξαιρετικά χρήσιμη στη θεραπεία ανεπιθύμητων εξαρτήσεων όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, στον φόβο πτήσεων, στη διαχείριση προσωπικών κρίσεων όπως το πένθος και η απώλεια. Σε γενικότερο επίπεδο, η υπνοθεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τη βελτιστοποίηση της προσωπικής ευημερίας και την επίτευξη «προσωπικής ανάπτυξης». Μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Βοηθά εφήβους και σπουδαστές στην βελτίωση μνήμης και μείωση του άγχους για τις εξετάσεις τους, σε αθλητικές επιδόσεις. 

Η υπνοθεραπεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μορφή Ολιστικής Θεραπείας. Ως «μη παρεμβατική» θεραπεία, λειτουργεί σχεδόν σε όλους.  Αυτή η τόσο απολαυστική θεραπεία, γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέρος και απαραίτητο εργαλείο του Ολιστικού Θεραπευτή – Ψυχοθεραπευτή και αυτό καθώς πολλές φορές, η ψυχική και σωματική ασθένεια συμβαίνει πρώτα μέσα στο μυαλό μας και έπειτα στο σώμα και στη συμπεριφορά μας.

Η υπνοθεραπεία ως βραχεία μέθοδος, βοηθά σε μια γρήγορη αντιμετώπιση και εφαρμογή επιστημονικών τεχνικών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Αγγλία και στην Αμερική. Ως θεραπευτική προσέγγιση προτείνεται ακόμη και από δημόσια νοσοκομεία όπως το NHS της Αγγλίας και τους οικογενειακούς γιατρούς (GP):  https://www.nhs.uk/conditions/hypnotherapy/

Η ύπνωση έχει αποδειχτεί να έχει καλύτερο ποσοστό επιτυχίας από οποιονδήποτε άλλο τύπο θεραπείας.

Το 1970 πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή μετα-ανάλυση ερευνητικών μελετών ύπνωσης από τον Alfred A. Barrios, η οποία οδήγησε στην αποδοχή της ύπνωσης ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική μορφή θεραπείας.

Ο Barrios συνέκρινε 1.018 μελέτες και άρθρα για ύπνωση, 899 άρθρα για ψυχαναλυτική θεραπεία και 355 για συμπεριφορική θεραπεία. Συγκεκριμένα, σημείωσε τα συνολικά ποσοστά επιτυχίας των διαφόρων θεραπειών.

Διαπίστωσε ότι η υπνοθεραπεία είχε τεράστιο ποσοστό επιτυχίας 93% μετά από μόνο 6 συνεδρίες σε σύγκριση με μόνο ποσοστό επιτυχίας 72% με συμπεριφορική θεραπεία (μετά από 22 συνεδρίες κατά μέσο όρο) και μόνο ποσοστό επιτυχίας 38% με ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία (μετά από κατά μέσο όρο 600 συνεδρίες) . 

 

Σας παραθέτω έρευνες για την επιτυχή θεραπευτική εφαρμογή της Υπνοθεραπείας στο τέλος του άρθρου.  

Ημερομηνίες διεξαγωγής πρώτης ενότητας Βασικού Επιπέδου υπνοθεραπείας για εφαρμογές όπως διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους, μείωση του άγχους και ενίσχυση αυτοπεποίθησης, όπου και θα μπορείτε να τις εντάξετε θεραπευτικά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενότητας.  

Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολιστικού Κλινικού Υπνοθεραπευτή / Ψυχοθεραπευτή, Βασικό & Προχωρημένο επίπεδο. 

Η βασική εκπαίδευση είναι 30 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 4 ημέρες. Έναρξη Πέμπτη 9 Ιουλίου 18:00 – 21:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 18:00 και Κυριακή 10:00 – 17:00. Οι έξτρα 4 ώρες αφορούν τις 4 θεραπευτικές περιπτώσεις των πελατών που θα αναλάβετε. Για να μειώσουμε την συνολική σας εκπαίδευση σε αυτές τις δύσκολες ήμερες η εποπτεία των περιστατικών σας είναι δώρο από εμάς αξίας 140€.

Βασική ενότητα εκπαιδευτικού προγράμματος Ιούλιος:

Τι είναι η ύπνωση και τι δεν είναι / Μύθοι & Αλήθειες

Ιστορία της ύπνωσης

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύματα Α, Β, Τ, Δ και πως να τα χρησιμοποιούμε υπέρ μας

Συνειδητό και ασυνείδητο μυαλό πώς λειτουργούν και οι μηχανισμοί του / το πρόβλημα του υποσυνειδήτου

Καταστάσεις συνείδησης

Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με το ασυνείδητο μυαλό μας κατά την ύπνωση

Αναλυτικά και μη αναλυτικά άτομα και δοκιμές για να μάθουμε να εφαρμόζουμε  κατάλληλες επαγωγές. Επίδειξη από εκπαιδευτή και βιωματικές εφαρμογές σε ζευγάρια

Υπνωτικές επαγωγές μέσω προοδευτικών χαλαρώσεων 10’ και 20’ λεπτά

Χρήση υπνωτιστικής φωνής και εκμάθηση

Επίδειξη από εκπαιδευτή  και βιωματικά σε ζευγάρια

Επαγωγές εμβάθυνσης (deepeners)

Χρήση άγκυρας

Μια πλήρης εφαρμογή υπνοθεραπείας για να έχει επιτυχία

Πώς να φτιάχνουμε μια πλήρης υπνοθεραπεία για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο με το προσωπικό του σενάριο επιτυχίας

Θα μάθετε πως να κάνετε συνεδρίες online

Υπνοθεραπευτικές εφαρμογές που θα μάθουμε να εφαρμόζουμε και που συντελούν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης μας:

 1. Διακοπή Καπνίσματος
 2. Απώλεια Βάρους
 3. Μείωση του Στρες και του Άγχους
 4. Αύξηση της Αυτοπεποίθησης μας με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας
 5. Καθοδηγούμενα κείμενα χαλάρωσης
 6. Εκμάθηση αυτο-ύπνωσης και πως να φτιάχνετε προσωπικές υπνοθεραπείες για την προσωπική σας αυτοβελτίωση
 7. Προώθηση Υπνοθεραπείας
 8. Κώδικας δεοντολογίας και όρια Υπνοθεραπευτή

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επιπέδου ο σπουδαστής θα μπορεί να δουλεύει επαγγελματικά με πελάτες πάνω στις συγκεκριμένες εφαρμογές, για διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους, μείωση του άγχους και αύξηση της αυτοπεποίθησης. Θα μπορεί επίσης να παράγει και τα δικά του mp3.

Προχωρημένο Επίπεδο Υπνοθεραπείας / Ψυχοθεραπείας / 70 ωρών & Ημερομηνίες Ενοτήτων

 • Πώς να παίρνετε μια επιτυχημένη ολιστική συνέντευξη και ιστορικό από τον ενδιαφερόμενο με στόχο την επιτυχή εφαρμογή της υπνοθεραπείας ανάλογα με το θέμα που τον απασχολεί και για μια σειρά συνεδρίων απαραίτητο για την προσωπική του ανάπτυξη 
 • Περισσότερες επαγωγές υπνοθεραπείας σταδιακής χαλάρωσης και καθοδηγούμενων οραματισμών
 • Γρήγορες επαγωγές
 • Περισσότερες νοερές απεικονίσεις (visualizations) και κείμενα εμβάθυνσης
 • Ιδεοκινητικά σήματα δακτύλων
 • Τεχνικές NLP / γρήγορες εφαρμογές
 • Περισσότερες επαγωγές διακοπής καπνίσματος και σταδιακής μείωσης
 • Περισσότερες επαγωγές για απώλειας βάρους
 • Επαγωγές για βελτίωση εικόνας σώματος και ενίσχυση θετικής αυτοεικόνας
 • Περισσότερες επαγωγές για μείωση του στρες
 • Επαγωγές για θετικές συντροφικές και οικογενειακές σχέσεις 
 • Μείωση θυμού και επιθετικότητας
 • Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης – Αυτοεκτίμησης
 • Εξετάσεις και βελτίωση μνήμης
 • Επαγωγές για Αϋπνία 
 • Αθλητική Επίδοση
 • Επιχειρηματικές δεξιότητες
 • Αύξηση οικονομικής ευημερίας
 • Αυτο ανάπτυξη
 • Εργασία με τα παιδιά και κείμενα επαγωγών (πχ αυτοπεποίθηση)
 • Κλινική ύπνωση για: 
 • Προβλήματα υγείας και ορισμένες επαγωγές
 • Κατάθλιψη
 • Κρίσεις πανικού
 • Άγχος
 • Φοβίες και φόβοι
 • Εθισμοί
 • Σεξουαλικά ζητήματα 
 • Αναδρομική Θεραπεία / Regression Therapy, μερικές τεχνικές για την επούλωση ψυχικών τραυμάτων και για την μετέπειτα εφαρμογή της κατάλληλης υπνοθεραπείας για την πλήρη απελευθέρωση από το σύμπτωμα.
  Inner child work: Θεραπεία εσωτερικού παιδιού μέσω ύπνωσης και αναδρομής.
 • Πνευματική υπνοθεραπεία (Spiritual Hypnotherapy)
 • Υπνοθεραπευτική επαγωγή για είσοδο σε προηγούμενη ζωή
 • Υπνοθεραπεία ενσυνειδητότητας
 • Πως να γράφετε δικά σας κείμενα επαγωγών για τους πελάτες σας

Πλούσιο Εγχειρίδιο με όλες τις παραπάνω επαγωγές ελληνικών και αγγλικών Υπνοθεραπευτικών κειμένων.

Ημερομηνίες Προχωρημένης Εκπαίδευσης:

24 Οκτωβρίου, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

21 Νοεμβρίου, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

19 Δεκεμβρίου, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

30 Ιανουαρίου, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν μόνο σε περίπτωση ανωτέρας βίας και θα μεταφερθούν σε νέες ημερομηνίες.

Προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού:

 • Για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος απαιτείται Ακαδημαϊκός Τίτλος Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Κολλέγια και η γνώση αγγλικών.
 • Το πρόγραμμα αφορά Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Ψυχιάτρους, Συμβούλους Ψυχικής υγείας, Coach, Κοινωνιολόγους. Επίσης αφορά ανθρώπους που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα αλλά θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ολιστικού Κλινικού Υπνοθεραπευτή / Ψυχοθεραπευτή.
 • Η εποπτεία των περιστατικών σας μέσα στην εκπαίδευση είναι χωρίς καμία απολύτως χρέωση μειώνοντας σημαντικά το κόστος της συνολικής σας εκπαίδευσης.
 • Οι σπουδαστές θα καλεστούν να δουλέψουν για την πρώτη ενότητα με 4 περιστατικά όπου θα αποστέλλονται γραπτώς μέσω email και στη δεύτερη ενότητα με 10 περιστατικά.

Την υπνοθεραπεία την εντάσσω και την εφαρμόζω σχεδόν πάντα, κατόπιν συμφωνίας με τον βοηθούμενο, όταν παρατηρούμε εμπόδια ως προς την ψυχολογική ίαση ή ως προς την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας ή coaching. Μέσα από την εμπειρία μου χρόνων πάνω στην υπνοθεραπεία, έχω δει εξαιρετικά αποτελέσματα σε θέματα διακοπής καπνίσματος, μείωση του βάρους, μείωση του άγχους, των πανικών, φόβων και φοβιών, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, σε επιδόσεις εξετάσεων (μνήμη, μείωση του άγχους, βαθμούς, μελλοντικός οραματισμός επιτυχίας, πανεπιστήμιο – χρήματα), αύξηση της οικονομικής ευημερίας, εύρεση κατάλληλου συντρόφου, επίτευξη σωματικής και ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί ως μέθοδο θεραπείας & coaching και προέκτασης αυτών στα παρακάτω εκπαιδευτικά μας

 1. Δίπλωμα στο Holistic Positive Psychology & Transpersonal Coaching Psychology 1oς χρόνος https://mandala.gr/holistic-positive-psychology-transpersonal-coaching-psychology/
 2. Δίπλωμα στο Holistic, Positive & Transpersonal Psychology, Psychotherapy & Coaching 2ος χρόνος https://mandala.gr/diploma-in-holistic-positive-transpersonal-psychology-psychotherapy-coaching/

Μερικές έρευνες Υπνοθεραπείας:

 1. https://digest.bps.org.uk/2013/08/01/neuroscience-gets-serious-about-hypnosis/
 2. https://med.stanford.edu/news/all-news/2016/07/study-identifies-brain-areas-altered-during-hypnotic-trances.html
 3. https://hypnotherapy-now.co.uk/news/research/hypnosis-better-success-rate-type-therapy/

Η επένδυση σας: 1400€

Early bird ΕΦΑΠΑΞ καταβολή και για τα δύο εκπαιδευτικά ως 26 Ιουνίου: 1100€

Basic ενότητα: 600€

Basic Hypnotherapy / early bird offer ως 26 Ιουνίου: 550€

Advance ενότητα: 800€

Early bird Advance Hypnotherapy ως 15 Σεπτεμβρίου: 700€

Επιλογές αποπληρωμής με κάθε ενότητα. Βασική ενότητα 600€ και εντατική 800€.

Για την κράτηση θέσης της πρώτης ενότητας χρειάζεται προκαταβολή 200€.

Οι θέσεις λόγο των μέτρων θα είναι περιορισμένες. Εξασφαλίστε έγκαιρα τις θέσεις σας.

Για την κράτηση θέσης (200€) ή για τις ΕΦΑΠΑΞ προπληρωμές early bird απαραίτητη είναι η πληρωμή του ποσού στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα:

Κανελλοπούλου Κατερίνα

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906

iban: GR7801106820000068200142906

Πολιτική ακύρωσης: Σε περίπτωση δική σας ακύρωσης το ποσό καταβολής για κράτηση θέσης δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση δική μας ακύρωση θα σας επιστραφεί όλο το ποσό. Σε περίπτωση ανακοινώσεων από το κράτος και το υπουργείο υγείας μιας ανάλογης κατάστασης όπως είναι η πανδημία ή άλλων εκτάκτων περιπτώσεων που μπορεί να συμβούν, το εκπαιδευτικό σεμινάριο δεν ακυρώνεται, ούτε χάνονται τα χρήματα σας αλλά είτε μετατίθεται σε νέες ημερομηνίες είτε θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. 

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή του προγράμματος μας:

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι Ψυχολόγος, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι επίσης Θετική & Coaching Ψυχολόγος MSc, MISCP από το πανεπιστήμιο του East London και αναγνωρισμένο μέλος της International Society for Coaching Psychology.  Είναι επίσης Πιστοποιημένη Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association of Hypnosis. Είναι Πιστοποιημένη Αναδρομική Θεραπεύτρια DipRTh και Εκπαιδευτής στην Αναδρομική Θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy της Ολλανδίας.

Περαιτέρω, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδευτής στο Holistic, Positive & Transpersonal Psychotherapy και στο Holistic Positive Psychology & Transpersonal Coaching Psychology και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής στο Mindfulness & Meditation Therapy / Coach από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors.

Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου.

Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Οι πιστοποιημένες επαγγελματικές της εκπαιδεύσεις, ορίζουν μια μοναδική συνθετική / ολιστική προσέγγιση θεραπείας, coaching και ψυχολογικής ευεξίας.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες: