Διακοπές, μήπως είναι μια ευκαιρία να ασχοληθείς με σένα;

αυτοκίνητο φορτωμένο για διακοπές

Οι διακοπές αποτελούν μια πολύτιμη ευκαιρία για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να επικεντρωθούμε στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, χωρίς το άγχος και τις υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για να αναζητήσουμε εσωτερική γαλήνη, να αναπτύξουμε τα ενδιαφέροντά μας και να επιδιώξουμε προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία. Μέσα από δραστηριότητες που μας αρέσουν και μέσα στη φύση, μπορούμε να ανανεώσουμε την ενέργειά μας και να επαναφορτιστούμε για να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας ζωή με ανανεωμένη ζωντάνια και δύναμη.

Τι μπορείς  να κάνεις  στις διακοπές;

Το Mandala  Institute σου προσφέρουμε μια λίστα με δραστηριότητες που μπορείς να εφαρμόσεις ακόμη και δίπλα στο κύμα.

 

Ανακάλυψη νέων δραστηριοτήτων

Δοκίμασε να εξερευνήσεις νέες δραστηριότητες που πάντα σε ενδιέφεραν, αλλά δεν είχες τον χρόνο να τις δοκιμάσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα νέο σπορ, μια χειροτεχνία, ένα άθλημα ή ακόμη και μαγειρική.

Απόλαυση της ηρεμίας και της φύσης

Αφιέρωσε χρόνο για να χαλαρώσεις στη φύση, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την ομορφιά του περιβάλλοντος. Μπορείς να κάνεις πεζοπορία, να πάρεις μια βόλτα με ποδήλατο ή απλά να χαλαρώσεις σε μια παραλία ή σε ένα πάρκο.

Διάβασμα

Χρησιμοποίησε αυτήν την ευκαιρία για να διαβάσεις τα βιβλία που πάντα επιθυμούσες, αλλά δεν είχες τον χρόνο να τα ανακαλύψεις. Ανεξάρτητα από το είδος που προτιμάς, το διάβασμα μπορεί να σε μεταφέρει σε νέους κόσμους και να σε εμπνεύσει. Θα χαλαρώσει με αυτό ο νους σου και θα αμβλύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. 

 Αφιέρωσε  χρόνο για να ασχοληθείς με τα ενδιαφέροντά σου

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, πάρε τη φωτογραφική μηχανή σου και καταγράψε την ομορφιά του τοπίου. Αν σ’ αρέσει η τέχνη, επισκέψου μουσεία και γκαλερί. Η άσκηση των πραγμάτων που πραγματικά σε ενθουσιάζουν, σου θα σου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Αναζήτηση εσωτερικής γαλήνης

Χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτόν για να εξερευνήσεις τις εσωτερικές σου σκέψεις και να αναζητήσεις εσωτερική γαλήνη. Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικές μεθόδους ή απλά να αφιερώσεις χρόνο για να σκεφτείς και να χαλαρώσεις.

κοπέλα χαλαρώνει δίπλα στη θάλασσα

 Στις διακοπές μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι της αυτοβελτίωσης 

Για να αρχίσεις το υπέροχο ταξίδι της αυτοβελτίωσης στις διακοπές σου, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Αφιέρωση  χρόνου για σένα

 Αποδέσμευσε χρόνο από το πρόγραμμά σου και αφιέρωσέ τον για τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κρατήσεις χρόνο για τον διαλογισμό, την yoga, την ανάγνωση, την ασκητική δραστηριότητα ή οτιδήποτε άλλο προσωπικό ενδιαφέρον έχεις.

Καλλιέργησε τους στόχους σου 

Οι διακοπές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναλογιστείς και να σκεφτείς τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Καθορίζοντας στόχους για αυτές τις αλλαγές κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορείς να επικεντρωθείς και να αναπτύξεις ένα πλάνο δράσης που θα σε βοηθήσει να τους επιτύχεις. Ορισμένοι συγκεκριμένοι στόχοι που μπορείς να σκεφτείς είναι:

 • Προσωπική ανάπτυξη: Θέλεις να αναπτύξεις νέες δεξιότητες, να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου ή να εξερευνήσεις νέους τρόπους ανάπτυξης του εαυτού σου. Σκέψου για τις πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις αυτούς τους στόχους, όπως η μελέτη, η συμμετοχή σε σεμινάρια ή η ενασχόληση με χόμπι που σε ενδιαφέρουν.
 • Σωματική ευεξία: Θέλεις να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να είσαι πιο υγιής και ενεργός. Μπορείς να θέσεις στόχους όπως η εφαρμογή ενός προγράμματος άσκησης, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής ή η πρακτική μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας όπως η yoga ή οι βόλτες στη φύση.
 • Ψυχική ευεξία: Θέλεις να ενισχύσεις την εσωτερική σου γαλήνη, να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος και να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου. Μπορείς να θέσεις στόχους όπως η πρακτική του διαλογισμού, η αφιέρωση χρόνου για χαλάρωση και ξεκούραση, ή η προσπάθεια να ενσωματώσεις θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου.
 • Επαγγελματική ανάπτυξη: Θέλεις να προάγεις την επαγγελματική σου ανάπτυξη, να αποκτήσεις νέες δεξιότητες ή να εξερευνήσεις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Σκέψου για την εκμάθηση νέων γνώσεων ή τη συμμετοχή σε σχετικά μαθήματα ή εκπαιδευτικά προγράμματα.

 Σε ενδιαφέρει: Αλλαγή καριέρας, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να πετύχεις

Όταν ορίζεις τους στόχους σου, σκέψου πώς θα τους επιτύχεις και ποιες πρακτικές και δραστηριότητες θα υποστηρίξουν αυτήν την αλλαγή. Μην ξεχάσεις να είσαι ρεαλιστής με τους στόχους σου και να διαθέσεις αρκετό χρόνο για χαλάρωση και ανανέωση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία – evidence based therapies & coaching

Γυναίκα χαλαρώνει με θέα σε διακοπές

Αφιέρωσε την πλήρη προσοχή στον εαυτό σου και την εμπειρία που ζεις κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι παρών και να απολαμβάνεις πλήρως την αυτοβελτίωση που προσπαθείς να επιτύχεις.

Μην ξεχνάς ότι ο στόχος της αυτοβελτίωσης είναι να απολαύσεις και να ανανεωθείς κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Ακολούθησε τα ενδιαφέροντά σου και δημιούργησε μια ισορροπημένη ρουτίνα.

Δίπλωμα στην Transpersonal Θεραπεία 150Hrs

 

Διαλογισμός και yoga στις διακοπές;

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο διαλογισμός και η yoga μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό για να ανανεώσεις το σώμα και το μυαλό σου, να απολαύσεις την ευεξία και να επιτύχεις εσωτερική γαλήνη. Αναφέρονται παρακάτω ορισμένα οφέλη και πρακτικές για την ενσωμάτωσή τους στις διακοπές σου:

 Ο διαλογισμός συμβάλλει στη μείωση του άγχους, την ενίσχυση της συγκέντρωσης και την προαγωγή της εσωτερικής γαλήνης. Η yoga συνδυάζει την φυσική άσκηση με την αναπνοή και την ευελιξία, βελτιώνοντας την ευεξία του σώματος και του μυαλού.

Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Life Coaching & Coaching Ψυχολογία (αναγνωρισμένο ISCP)

Τί μπορείς να κάνεις; 

 • Δημιουργία ρουτίνας: Δημιούργησε μια καθημερινή ρουτίνα για τον διαλογισμό και την yoga κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Αποφάσισε πότε και πού θα αφιερώνεις χρόνο για αυτές τις πρακτικές.
 • Αναζήτηση ειδικών πόρων: Εξερεύνησε διάφορα βιβλία, ιστοσελίδες και εφαρμογές που παρέχουν οδηγίες και ασκήσεις για τον διαλογισμό και την yoga. Αυτοί οι πόροι μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.
 • Συνδέσου  με το περιβάλλον: Αξιοποίησε το περιβάλλον των διακοπών σου για να ενισχύσεις την πρακτική σου. Διάλεξε έναν όμορφο χώρο στη φύση για να διαλογιστείς ή να εκτελέσεις τις ασκήσεις yoga, χρησιμοποίησε τον ήχο της θάλασσας ή του αέρα ως μουσική φόντου και επωφελήσου από την ηρεμία του περιβάλλοντος.
 • Μοιράσου την εμπειρία: Εάν ταξιδεύεις με φίλους ή οικογένεια, προτείνετε να μοιραστείτε την εμπειρία του διαλογισμού ή της yoga μαζί τους. Μπορείτε να ασκηθείτε μαζί ή να ανταλλάξετε συμβουλές και εμπειρίες.

γυναίκα κάνει διαλογισμό σε διακοπές

Με το να ενσωματώσεις τον διαλογισμό και την yoga στις διακοπές σου, θα δημιουργήσεις μια ευεξία που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να επιτύχεις εσωτερική γαλήνη και να ενισχύσεις τη συνολική σου ευεξία. 

Η ενσωμάτωση του διαλογισμού και της yoga στις διακοπές σου μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την ευεξία σου, όπως:

 • Χαλάρωση: Ο διαλογισμός και η yoga  συντελούν στο να απαλύνεις το άγχος και την ένταση που μπορεί να αισθάνεσαι. Με την πρακτική αυτών των τεχνικών, μπορείς να επιτύχεις βαθιά χαλάρωση και αποκατάσταση.
 • Εσωτερική γαλήνη: Σε βοηθούν να πετύχεις εσωτερική γαλήνη και ισορροπία. Με την αναπνοή και την ευελιξία του σώματος, μπορείς να επιτύχεις μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και αρμονίας.
 • Συνολική ευεξία: Ενισχύουν την συνολική σου ευεξία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η yoga βελτιώνει την ευελιξία, τη δύναμη και τη σταθερότητα του σώματος, ενώ ο διαλογισμός βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και τη βελτίωση της συγκέντρωσης και της γενικής ψυχολογικής ευεξίας.
 • Αναζωογόνηση: Ο διαλογισμός και η yoga σε βοηθούν να αναζωογονηθείς και να επαναφορτιστείς. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η πρακτική αυτών των τεχνικών μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέα ενέργεια και να αισθανθείς αναζωογονημένος όταν επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου.
 • Σύνδεση με το περιβάλλον: Η πρακτική τους στο περιβάλλον των διακοπών σου, όπως στη φύση, σου επιτρέπει να αναπτύξεις μια βαθύτερη σύνδεση με το περιβάλλον και να απολαύσεις την ομορφιά του.

Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis

Εν συνόψει, η ενσωμάτωση του διαλογισμού και της yoga στις διακοπές σου μπορεί να σου προσφέρει πακέτο ευεξίας , ενισχύοντας τη χαλάρωση, την εσωτερική γαλήνη, τη συνολική ευεξία και την αναζωογόνηση. Αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία για να ανανεώσεις το σώμα το νου  και το μυαλό σου και να απολαύσεις πλήρως την ευεξία στις διακοπές σου.

Συμπέρασμα

 Οι διακοπές αποτελούν μια πολύτιμη ευκαιρία για να ανανεωθούμε και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να κοιτάξουμε μέσα μας και να αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε και πως θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας. 

 Αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο για να απολαύσεις την ηρεμία και τη φύση, να επιδιώξεις προσωπική ανάπτυξη και να ασχοληθείς με τα ενδιαφέροντά σου. Η εμπειρία αυτή θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στην καθημερινή σου ζωή με νέα ενέργεια και ανανεωμένο πνεύμα. Ανακαλύψτε την ευεξία και την εσωτερική σας ισορροπία κατά τη διάρκεια και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις.

Certificate στην evidence – based Υπνοθεραπεία 40Hrs  

Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος και η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι και οι δημιουργοί της ιδέας του Mandala Institute. Η αγάπη τους για να αυτό που κάνουν και η ανάγκη τους να προσφέρουν ευημερία στους ανθρώπους με μια ολιστική προσέγγιση τους έδωσε το έναυσμα για να γεννηθεί το 2010 το πρωτότυπο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας.

Το Mandala Institute συνδυάζει δημιουργικά επιστήμες από τον κλάδο της Ψυχολογίας, της Γιόγκα, του Διαλογισμού, της Coaching Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής & της Ψυχοθεραπείας για μια πλήρη ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης: νους, σώμα, συναίσθημα, πνεύμα.

Ο στόχος του Γιώργου και της Κατερίνας ήταν να πρεσβεύει ένα πραγματικά ολιστικό μοντέλο για να βοηθήσει τον άνθρωπο ως προς τη σωματική του ευεξία, την ψυχολογική του ευημερία, την πνευματική του ανάπτυξη ή ακόμη και την εξέλιξη του σε τομείς όπως ζωή, αθλητισμός και καριέρα (life, business, & performance coaching).

Οι ίδιοι δηλώνουν πως: “Για να το πετύχουμε, συνθέτουμε -είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό- ποικίλες και πρωτότυπες επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές & τεχνικές καθώς και εναλλακτικές μεθόδους σχηματίζοντας ένα επιτυχημένο ολιστικό θεραπευτικό σύνολο.”

Ένα άλλο κομμάτι του Mandala Institute αφορά στην εκπαίδευση.

Με γνώμονα και αρχή τη μεταλαμπάδευση γνώσεων δημιούργησαν το Ολιστικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης με πιστοποιημένα προγράμματα από διεθνείς οργανισμούς. Εκεί θα βρείτε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Aerial Yoga, στο Yogasthenics, στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία, στην Αναδρομική Θεραπεία, στο Mindfulness & Meditation Training, στο Ολιστικό Coaching και στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία μαζί με Coaching Ψυχολογία.

Σας καλωσορίζουμε στο Mandala Institute!