Υπνοθεραπεία: Εξαλείψτε τις αρνητικές σας συνήθειες!

hypnotherapy1

Εξαλείψτε Αρνητικές Συνήθειες & Συμπεριφορές με Υπνοθεραπεία!!

Τι είναι η Υπνοθεραπεία;

Ο επιστημονικός όρος «υπνοθεραπεία» βασίζεται σε τεχνικές της ύπνωσης και εφαρμόζεται για να εξαλείψει αρνητικές μας αυτόματες συμπεριφορές και συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, το υπερβολικό φαγητό, το άγχος, ο φόβος, η κατάθλιψη, η ντροπή, οι ενοχές κ.α.

Ποια είναι η τεχνική της;

Μέσα από την σταδιακή χαλάρωση του νου και του σώματος και έπειτα μέσα από τον θετικό οραματισμό ή αλλιώς την δημιουργική φαντασία προτείνονται θετικές προτάσεις (postive suggestions) ανάλογα το σύμπτωμα ή την συμπεριφορά που θέλει να εξαλείψει ο ενδιαφερόμενος. Ο υπνοθεραπευτής μαζί με τον ενδιαφερόμενο γράφουν ένα καινούργιο «σενάριο συμπεριφοράς» έτσι όπως μόνο ο ίδιος το επιθυμεί και πλέον είναι ελεύθερος από το σύμπτωμα ή την συνήθεια που τον παίδευε χρόνια!!

Πως ακριβώς λειτουργεί στον εγκέφαλο μας;

Όλοι οι άνθρωποι καθημερινά μπαίνουν στην κατάσταση της ονειροπόλησης άθελα τους. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτόν τον φυσικό μηχανισμό του ανθρώπου – εγκεφάλου που βρίσκεται σε κατάσταση Α της ονειροπώλησης και που ονομάζεται  «ελαφριά ύπνωση».

Είναι ένας ενδογενής μηχανισμός του εγκέφαλου που όταν τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα. Σε αυτή την ιδιότητα βασίζονται στη ουσία πολλές θεραπείες και ειδή διαλογισμού. Για παράδειγμα ο δημιουργικός οραματισμός δηλαδή το να φαντάζεσαι ότι έχεις ένα ωραίο σπίτι στην έξοχη ή ότι έχεις την εργασιακή θέση που ονειρεύεσαι  είναι μια κατάσταση ονειροπόλησης. Άλλοτε όταν οδηγούμε φτάνουμε πολλές φορές στον προορισμό μας χωρίς να έχουμε αντιληφθεί την διαδρομή, ή πίνουμε ένα τσάι και το μυαλό μας είναι ήδη στο κατάστημα που θέλουμε να αγοράσουμε ρούχα, τότε έχουμε μπει σε αυτή την ονειρική κατάσταση. Ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας φτιάχνοντας σενάρια με το μυαλό μας. Δεν γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε αυτόν τον άψογο μηχανισμό του εγκεφάλου υπέρ μας και έτσι φτιάχνουμε αρνητικά σενάρια.. με αποτέλεσμα να έρχονται έτσι και στην ζωή, όπως τα φανταστήκαμε!!.

Είναι δηλαδή αυτός ο μηχανισμός του εγκεφάλου που όταν τον διαχειριστούμε υπέρ της υγείας μας, υπέρ της καριέρας μας, υπέρ της σχέσης μας λαμβάνουμε όλα τα όμορφα αποτελέσματα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος ή χρόνο. Όταν χρησιμοποιείται σωστά παράγει τεραστία αποτελέσματα. Η υπνοθεραπεία είναι η θεραπεία για τον νου και έχει την ευφυΐα να διεισδύει μέσα στο υποσυνείδητο και να αλλάζει τα δεδομένα, τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές μας, να αλλάζει την αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα. Έτσι στην ουσία αλλάζει τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις σε θετικές.

Τα κύματα του Εγκεφάλου

Κύματα Β: Ο εγκέφαλος καθημερινά λειτούργει στα κύματα Β που είναι η λογική, η συνείδηση, η αναλυτική σκέψη απαραίτητη για την καθημερινή μας λειτουργία.

Κύματα Α: Τα κύματα Α που έχουμε είναι η συχνότητα του εγκέφαλου, της ονειροπόλησης ή της φαντασίας. Εκεί ξεκινά η επαφή μας με το υποσυνείδητο!!

Κύματα Θ: Πιο βαθύ επίπεδο που το πετυχαίνουμε στον διαλογισμό και στην αναδρομική θεραπεία. Εκεί κατοικεί και το υποσυνείδητο αλλά και το υπερσυνειδητό!

Κύματα Δ: Εκεί είμαστε στον βαθύ ύπνο!

Κύματα Γ: Για υπερβολικά γρήγορες αποφάσεις!

Στα κύματα Α και Θ έχουμε άπειρες δυνατότητες αλλαγής συμπεριφορών και συνηθειών όπως και ανάδυση θετικών ποιοτήτων – δυνάμεων του ανθρώπου που βρίσκονται σε ύπνο!

Που βασίζεται η επιτυχία της Υπνοθεραπείας;

 • Η επιτυχία της υπνοθεραπείας βασίζεται στο γεγονός ότι έχει άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο και μπορεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει συμπεριφορές χρόνων.
 • Τα κύματα Β που είναι και ο «φρουρός» της πρόσβασης μας για το υποσυνείδητο χαλαρώνουν την αρνητική τους κριτική και παύουν να αντιστέκονται στις καινούργιες ιδέες επιτρέποντας έτσι στα κύματα Α, το υποσυνείδητο που πάντα εκτελεί ότι του πούμε, να ακούσει τις καινούργιες πληροφορίες και να της πραγματοποιήσει.
 • Οι καινούργιες προτάσεις έναντι των παλαιών συνηθειών και συμπεριφορών διεισδύουν στο υποσυνείδητο αντικαθιστώντας την παλιά αντίδραση με μια καινούργια θετική.
 • Έπειτα από 3 εβδομάδες καθημερινού ακούσματος της υπνοθεραπείας στο σπίτι, μέσα από την ηχογράφηση που έχουμε δημιουργήσει, οι αλλαγές αρχίζουν να γίνονται ορατές. Καινούργιες εγκεφαλικές συνάψεις έχουν επιτευχτεί.
 • Η υπνοθεραπεία είναι εξαιρετική μιας και μας βοηθά να θεραπευτούμε ενώ βυθιζόμαστε σε έναν απολαυστικό και χαλαρωτικό ύπνο!
 • Είναι εξαιρετική επίσης για παιδιά και εφήβους!

 

Tip: Μερικές εσφαλμένες αντιλήψεις για την Ύπνωση!

Μήπως θα χάσω τον έλεγχο;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τον έλεγχο τον έχει πάντα ο θεραπεύομενος!! Όπως έτσι απλά σταματάμε την ονειροπόληση μας για ένα άλλο τρέχον ζήτημα έτσι και εδώ τον πλήρη έλεγχο τον έχει ο ενδιαφερόμενος. Όποτε επιθυμήσει κατά την διάρκεια της υπνοθεραπείας να σταματήσει είναι ελεύθερος να το κάνει..εάν και κανείς ποτέ δεν το έχει κάνει μιας και είναι μια τόσο απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης!

Και εάν μου πει να κάνω πράγματα που δεν θέλω;

Αυτές οι φοβίες έχουν εμφυτευτεί στον άνθρωπο από τις ταινίες του Ηolywoood!! Όπως τονίσαμε και προηγουμένως χρησιμοποιούμε μια ελαφριά κατάσταση ύπνωσης μέσα από την σταδιακή χαλάρωση του σώματος και του νου και όχι από άμεση επαγωγή όπως κάνουν στα comedy stage hypnosis shows. Κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε. Ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί θέλουμε ακόμη και εκεί!!. Επίσης ο θεραπευτής έχει σπουδάσει για να θεραπεύει και όχι για να γελοιοποιήσει τον άνθρωπο! Στόχος είναι η θεραπεία των συμπτωμάτων.

Και εάν δεν ξυπνήσω ποτέ ξανά;

Όπως και με τον ύπνο έτσι και εδώ απλά ξυπνάς! Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό ή το υπερφυσικό και επικίνδυνο με την ύπνωση. Είναι ένας φυσικός μηχανισμός του εγκεφάλου που μαθαίνουμε να τον λειτουργούμε υπέρ μας. Επίσης κανένας υπνοθεραπευτής ανά τον κόσμο δεν θα ρίσκαρε την καριέρα ή τον εαυτό του με επικινδυνότητες!!

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Για την διακοπή του καπνίσματος χρειάζεται μια συνεδρία εάν κάποιος είναι αποφασισμένος. Για τις υπόλοιπες θεραπείες από 3 – 5 συνεδρίες. Συνήθως 3 είναι αρκετές!!

Εάν προπληρώσω τις 3 συνεδρίες έχω κάποια έκπτωση;

Ναι, φυσικά!! Υπάρχει έκπτωση 20%!!

Θεραπευτικές Εφαρμογές της Υπνοθεραπείας

 • Διακοπή Καπνίσματος
 • Απώλεια Βάρους
 • Μείωση του άγχους
 • Μείωση κρίσεων πανικού
 • Αϋπνία
 • Αντιμετώπιση Φοβιών και Φόβων
 • Απώλεια και Χωρισμός
 • Καταπολέμηση της Κατάθλιψης
 • Διαχείριση Θυμού / και για Εφήβους
 • Αυτοπεποίθηση Δημόσιας Ομιλίας
 • Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
 • Βελτίωση της Μαθησιακής Ικανότητας / Εξετάσεις / για Εφήβους
 • Συγκέντρωση και Βελτίωση Μνήμης
 • Ανικανότητα  χαλάρωσης
 • Έλεγχος και Μείωση Αρνητικών Σκέψεων
 • Βελτίωση Συντροφικών και Οικογενειακών Σχέσεων
 • Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες
 • Προετοιμασία και θετική ανάρρωση από χειρουργικές επεμβάσεις
 • Μείωση του άγχους & Θετική προετοιμασία για σύλληψη και εγκυμοσύνη
 • Ενίσχυση Οικονομικής Αφθονίας
 • Βελτίωση της Αθλητικής Επίδοσης / Τρέξιμο, Τέννις, Γιόγκα, Γκόλφ κ.α

 Τι δείχνουν οι έρευνες  / Μερικά Links:

http://www.ukhypnosis.com/hypnosis-research-evidence

http://www.121hypnosis.com/hypnosis/hypnosis-research/

http://www.meridianpeakhypnosis.com/research-studies-on-hypnosis-effectiveness/

Τ. 210 6403224  

Error: Contact form not found.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος ψυχολογίας με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Έχει ειδίκευση στην υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) και στις θεραπείες μέσω τέχνης (Integrative Arts Therapies). Έχει εκπαιδευτεί περεταίρω στη Hatha Yoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Προσφέρει εκπαίδευση στο σύστημα της αναδρομικής θεραπείας, του διαλογισμού και σύντομα στην υπνοθεραπεία. Παράλληλα ασχολείται με εργαστήρια διαλογισμού, αναδρομικής θεραπείας και κβαντικής συνειδητότητας.