Θεραπεία του εσωτερικού παιδιού

inner child regr

Θεραπεία εσωτερικού παιδιού / Inner Child Therapy 

 • Το “παιδί” που κατοικεί μέσα μας είναι αυτό που θυμώνει, που αποφεύγει τις δυσκολίες, που γκρινιάζει, που παγώνει όταν φοβάται, που αρνείται να προχωρήσει την ζωή του, που αποφεύγει οποιαδήποτε ευθύνη ή αλλαγή του χαρακτήρα του.
 • Στην ουσία είναι αυτή η εσωτερική μας παιδική προσωπικότητα που μας μπλοκάρει ολοκληρωτικά σε πολλούς τομείς στην ζωή μας, στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο, την οικονομία ή και την εργασία μας.
 • Όταν είμαστε μικροί μεγαλώσαμε με θετικές αλλά και αρνητικές υποβολές που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα μας, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, εάν αξίζουμε ή όχι, εάν είμαστε καλά παιδιά ή όχι, σύμφωνα με τους γονείς ή και τους δασκάλους.
 • Έτσι διαμορφώσαμε προσωπικότητα με περιορισμούς, που μπορεί για μερικούς ανθρώπους να μην αλλάξει ποτέ και να χάσουν μια πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξελίξουν τον αυθεντικό τους εαυτό.
 • Από έμβρυο ακόμη καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που βιώνει η μητέρα σε σχέση με το μωρό, με τον εαυτό της και με την συντροφική της σχέση. Τότε για πρώτη φορά αρχίζουν να διαμορφώνονται οι νευρώνες του εγκέφαλου καταγράφοντας συναισθήματα ως πραγματικά. Καθώς μεγαλώνουμε ο εγκέφαλος συνεχίζει να διαμορφώνει την υποκειμενική του πραγματικότητα και τη βιώνει ως αληθινή πραγματικότητα.
 • Έχει αποδειχτεί ότι η ψυχοθεραπεία βοηθάει στο να διαμορφωθούν και να αλλάξουν αυτοί οι νευρώνες της διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, προσφέροντας μας νέες προοπτικές, νέες δυνατότητες (Collerton 2013 ; Levy-Gigi et al., 2013, Linden, 2006) . 
 • Έτσι σε έναν υποκειμενικό κόσμο εμείς έχουμε τη δική μας προσωπική εμπειρία που είναι μοναδική. Αυτή η εμπειρία είναι άλλοτε υπέρ μας και άλλοτε εναντίον μας.
 • Στη συνέχεια επιλέγουμε ασυνείδητα το είδος της συντροφικής σχέσης που θα έχουμε, προβάλλοντας στο αντίθετο φύλο χαρακτηριστικά πρότυπα της μητέρας και του πατέρα, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, όπου μαζί με τις υποβολές που έλεγαν όταν είμαστε μικροί (χαζός, τεμπέλης, άχρηστος, ανίκανος, χοντρός, τσιγκούνης, γκρινιάρης, άγαρμπος, κλπ), διαμορφώνουν όλη μας την ζωή σε όλους μας τους τομείς.
 • Μέχρι τα 7 οι αντιλήψεις του παιδιού έχουν πλέον διαμορφωθεί και ο κόσμος του γυρνάει γύρω από αυτές.
 • Αυτό λοιπόν που βιώνουμε ως ενήλικες είναι μόνο μια πολύ περιορισμένη αντίληψη, για το τι μπορούμε να πετύχουμε, ποιοι είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.
 • Με λίγα λόγια: ζούμε τη ζωή μας βάση του παρελθόντος μας, που το υποσυνείδητο και ο εγκέφαλος έχουν καταγράψει, ζούμε βάση των συναισθημάτων μας, βάση των σκέψεων μας, συνήθως αρνητικών και η ζωή περνάει, χάνοντας την πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας θησαυρό.

Εάν λοιπόν η ζωή μας και η προέκταση της (στην καριέρα, στη συντροφικότητα, στη γνώμη των άλλων, σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση), βασίζεται σε φόβους, άγχος, θλίψεις, θυμό, ντροπή, ενοχές και ζήλια τότε σίγουρα σε επαφή με τον αυθεντικό εαυτό δεν έχουμε έρθει.

Ο αυθεντικός εαυτός είναι θετικός, αισιόδοξος και απεριόριστος. Είναι χαρούμενος και πετυχημένος. Είναι άφοβος και τολμηρός, παιχνιδιάρης και ταπεινός και είναι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες. 

Η θεραπεία του εσωτερικού μας παιδιού είναι από τις πιο όμορφες, πιο δημιουργικές, ευχάριστες εργασίες υπέρ του αυθεντικού εαυτού που μπορούμε να κάνουμε.

Μια μοναδική σύνθεση μέσα από την ολιστική προσέγγιση: θετικής ψυχολογίας, ολιστικής ψυχοθεραπείας,  προπονητικής ψυχολογίας (coaching psychology), αναδρομικής θεραπείας και υπνοθεραπείας.

Αφορά όσους δεν βιώνουν ευχαρίστηση και νόημα στη ζωή τους, όσους φοβούνται να διεκδικούν, όσους έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, όσους έχουν φόβο, άγχος, θυμό, θλίψη, ενοχές και ζήλια, όσους έχουν δύσκολες οικογενειακές και συντροφικές σχέσεις. Όπως  για όλους όσους θέλουν  να εξερευνήσουν και να διευρυνθούν, να δοκιμάσουν να ανακαλύψουν τον αυθεντικό τους εαυτό.

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6403224 ή στείλτε email στο [email protected]

www.mandala.gr

Από ποιόν διεξάγονται;

Οι συνεδρίες διεξάγονται από την έμπειρη ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen (BPS Accredited)Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).   Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (Msc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London. Είναι επίσης Υπνοθεραπεύτρια CtHyp,  Αναδρομική θεραπεύτρια / Past life & Regression Therapist DipRTh και Θεραπεύτρια μέσω τέχνης από το Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στη HathaYoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditation, mantra & mudra meditations, guided & healing meditation). Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology & Holistic Regression Psychotherapy.

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι | 210 6403224