Κλινική Υπνοθεραπεία Μόνο με 2 συνεδρίες  μπορεί να αλλάξει η ζωή σου!

1

Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και να μεταμορφώσει οτιδήποτε γκρίζο σε φως. Πρόκειται για μια επιστημονική μέθοδο ψυχοθεραπείας η οποία, μέσω της ύπνωσης, μπορεί να σε βοηθήσει στοχευμένα και αποτελεσματικά να αποβάλλεις ό,τι σε κρατάει μακριά από την ευτυχία.  Όσον αφορά στην ύπνωση δεν είναι  αυτό που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους.

Για να το τοποθετήσουμε σωστά:

  • Στην ύπνωση βρίσκεσαι στο εδώ και το τώρα 
  • Στην υπνοθεραπεία βρίσκεσαι εστιασμένος σε έναν στόχο που προσπαθείς να υλοποιήσεις

 

Ήξερες πως σε  ύπνωση βρισκόμαστε κάθε μέρα πολλές φορές 

Σίγουρα η πρώτη αντίδραση σε αυτή την πρόταση είναι να πούμε “αδύνατον”. 

Κι όμως, παρατήρησε την ώρα που είσαι στο γραφείο και σου λέει ο προϊστάμενος να κάνεις έναν έλεγχο ρουτίνας. Πολλές φορές τον κάνεις ενώ το μυαλό σου τρέχει στο χθες ή το αύριο. 

Βέβαια εσύ πιστεύεις πως είσαι εστιασμένος στη δουλειά, αλλά οι σκέψεις, οι ανησυχίες, έρχονται εμβόλιμες να σε πάρουν από το εδώ και το τώρα. 

Την ώρα που παρακολουθείς τηλεόραση, ήξερες πως βρίσκεσαι σε κατάσταση ύπνωσης, καθώς απορροφάς τις πληροφορίες χωρίς να είναι παρούσα η κρίση σου;

θέλεις κι άλλο παράδειγμα;

Πόσες φορές συζητάς στο τηλέφωνο ή δια ζώσης και δεν ακούς; Ναι μεν δείχνεις ότι είσαι εκεί, χωρίς όμως να νιώθεις, να επηρεάζεσαι, να ζεις εκείνη τη στιγμή το τώρα σου. Το μυαλό σου ως αναδευτήρας ξετυλίγει διάφορες σκέψεις και η προσοχή σου ενώ φαίνεται πως είναι στραμμένη στο συνομιλητή, είναι απούσα. 

Τώρα μετά από αυτά τα παραδείγματα σίγουρα θα σκεφτείς πως η οποία είναι απαραίτητη για να ζούμε πραγματικά στο εδώ και στο τώρα, τις περισσότερες στιγμές της μέρας μας, απουσιάζει. Και για το επεκτείνουμε, ζούμε όλοι μια ζωή που στο τέλος αναρωτιόμαστε ποιανού ήταν, μια ζωή που ενώ πιστεύαμε πως είχαμε πλήρη έλεγχο, δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μια ζωή που ίσως δεν την “εκμεταλλευτήκαμε” σωστά. 

Άρα καταλήγοντας αντιλαμβανόμαστε πως η ύπνωση που δέχεσαι μέσω της κλινική υπνοθεραπείας ως θεραπευόμενος, δεν είναι κάτι που θα σε απομακρύνει από το παρόν. Αυτά είναι σενάρια για μυθιστορήματα με περιεχόμενο μυστηρίου. 

Η ανακάλυψη του εαυτού είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις».

― Michele Scholz-Evers, There’s Alwayδs a Rainbow: It’s the Thought that Matters 

Η ύπνωση είναι μια κατάσταση  στην οποία συμμετέχεις με συνειδητότητα 

Όσον αφορά τη γελοία άποψη ότι η ύπνωση είναι μια κατάσταση που χάνεις τον έλεγχο και δεν μπορείς να έχεις βούληση, αυτό ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μεγάλων σκηνοθετών του κινηματογράφου. Πρέπει να αντιληφθείς ότι η ύπνωση δεν έχει σχέση με τον ύπνο όπου το υποσυνείδητο έχει το λόγο και το συνειδητό υποχωρεί. 

Κάποτε κάποια κυρία μου έκανε την εξής ερώτηση:

  • Θα ξυπνήσω εύκολα; 

Απάντησα πως για να ξυπνήσεις, πρέπει πρώτα να κοιμηθείς, πράγμα που κατα τη διάρκεια της υπνοθεραπείας δεν συμβαίνει. 

Πρέπει να κατανοήσει ο θεραπευόμενος πως στη διαδικασία της ύπνωσης υπάρχει πλήρης συνειδητότητα, βρίσκεται στο εδώ και τώρα απλά το μυαλό του είναι δεκτικό και ανοιχτό ώστε να δεχτεί καθοδήγηση προς την υλοποίηση κάποιου στόχου. 

Η χαλάρωση που νιώθεις είναι αρκετή ώστε να μπορεί ο υπνοθεραπευτής να σε καθοδηγήσει με στόχο την επίλυση ενός προβλήματος. Ο θεραπευτής σου θα συζητήσει μαζί σου και θα εστιάσετε μαζί σε μια αλλαγή. Αν π.χ οι κρίσεις πανικού σε κάνουν να χάνεις την ποιότητα που θα έπρεπε να έχει η ζωή σου, τότε ο θεραπευτής με την κλινική υπνοθεραπεία, θα σε οδηγήσει μακριά από αυτές.  Αν έχεις αποφασίσει πως πρέπει να ζήσεις χωρίς φόβους θα σε απαλλάξει μια για πάντα. Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να το κάνει αυτό αλλά πάντα με τη θέλησή σου, τη συμμετοχή σου, έχοντας εσύ  τον απόλυτο έλεγχο. 

Διάβασε κι αυτό:Η Θετική ψυχολογία μας κάνει ευτυχισμένους;

Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σου δώσει ισορροπία  στη ζωή σου

 

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως για να ζήσει ο άνθρωπος μια φυσιολογική ζωή, θα πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. 

Το ίδιο συμβαίνει και στη ψυχή, το σώμα και το μυαλό, δηλαδή πρέπει να χαλαρώνουν όσο χρειάζεται αλλά να δουλεύουν και όσο πρέπει. 

Τι εννοούμε;

Στον εγκέφαλό μας, αν θέλουμε να το δούμε απλά υπάρχουν τα εγκεφαλικά κύματα, δηλαδή ηλεκτρικά ερεθίσματα τα οποία είναι συγχρονισμένα. Μετριούνται σε μονάδες hz και εναλλάσσονται ανάλογα με το τι σκέφτεσαι. Για την ακρίβεια γύρω στα 90 δις νευρώνες δημιουργούν μεταξύ τους συνδέσεις σε απόλυτη σχέση με το τι νιώθεις, πώς αισθάνεσαι, τι συναισθήματα σε κατακλύζουν.

Ο εγκέφαλος καθημερινά λειτούργει στα κύματα Β που είναι η λογική, η συνείδηση, η αναλυτική σκέψη απαραίτητη για την καθημερινή μας λειτουργία.

Τα κύματα Α είναι η συχνότητα του εγκεφάλου, της ονειροπόλησης ή της φαντασίας. Εκεί ξεκινά η επαφή μας με το υποσυνείδητο!!

Τα κύματα Β είναι αυτά που μας ενεργοποιούν και μας θέτουν σε κίνηση. Όταν διαβάζουμε ή εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε κάτι που απαιτεί την προσοχή μας, τότε, αυτά ενεργοποιούνται. Τα κύματα Α είναι αυτά που παράγονται μέσω της χαλάρωσης, είναι η φυσιολογική κατάσταση στην οποία πρέπει να βρίσκεται κάποιος. 

Όταν όμως διαρκώς είσαι στην κατάσταση των Β τότε επέρχεται η κούραση, πνευματική και σωματική. Το καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιου είδους ισορροπίας ανάμεσά τους. 

Στο σημείο αυτό μπορεί να βοηθήσει ηκλινική υπνοθεραπεία. 

Αντρας κάνει υπνοθεραπεία

Σχέση υπνοθεραπείας και ενσυνειδητότητας (mindfulness) 

Η ενσυνειδητότητα με την κλινική υπνοθεραπεία είναι πολύ στενή για να μην πούμε ότι είναι το τέλειο ζευγάρι. Ο υπνοθεραπευτής θα καθοδηγήσει το θεραπευόμενο σε μια κατάσταση ελαφριάς ύπνωσης. Σε μια κατάσταση που θα είναι ανοιχτός να ακούσει αλλά και να δεχτεί, χωρίς να μεσολαβήσει καμιά σκέψη η οποία θα εμποδίσει τη συγκέντρωσή του στην επίτευξη του στόχου του. 

Ένα μικρό παράδειγμα

θέλεις να διακόψεις το κάπνισμα. Ο υπνοθεραπευτής μέσω θετικών οραματισμών βοηθάει το υποσυνείδητο να «ακούσει» καινούργια δεδομένα έναντι των παλιών συνηθειών ή συμπεριφορών, πεποιθήσεων, εξαρτήσεων κ.α. 

Ο υπνοθεραπευτής με την τεράστια γνώση που διαθέτει προσαρμόζει ένα κείμενο για κάθε θεραπευόμενο που εξυπηρετεί το στόχο που έχουν θέσει μαζί. 

Έτσι με αυτόν το γρήγορο τρόπο μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από ό,τι πιστεύει ότι λειτουργεί ανασταλτικά στη ζωή του και μπλοκάρει την εξέλιξή του. 

Μόνο με μια θεραπεία ο  άνθρωπος απαλλάσσεται  από τα συμπτώματα που τον βασανίζουν και μπορεί πλέον να οδεύσει χωρίς αυτά. 

Η υπεροχή της κλινικής υπνοθεραπείας είναι η εύκολη αποκατάσταση της φυσιολογικής κατάστασης στον θεραπευόμενο, χωρίς να απαιτούνται αλλεπάλληλες επισκέψεις και χωρίς να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. 

Φυσικά φτάνει να το θέλει, γιατί αν όχι τότε απλά δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε. 

Σε ενδιαφέρει:Όλη η αλήθεια για την υπνοθεραπεία

Στην κλινική υπνοθεραπεία το πρώτο λόγο και τον τελευταίο τον έχει ο θεραπευόμενος. Ο θεραπευτής δεν μπορεί να του επιβάλλει απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά δεν ασκεί κανενός είδους έλεγχο πάνω του. Ο θεραπευόμενος είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα. 

Αν θέλουμε να το θέσουμε σωστά κάθε ύπνωση είναι αυτούπνωση,πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει έντονη δραστηριότητα της δική σου βούλησης κατά τη διάρκεια της κλινικής υπνοθεραπείας. 

 Διαφορά ύπνωσης και υπνοθεραπείας

Στην  ύπνωση είσαι στο τώρα, το μυαλό σου κάνει focus στο τώρα σου. 

Στην υπνοθεραπεία είσαι εστιασμενος και συνειδητοποιείς πως υπάρχει κάποιος στόχος που πρέπει και θέλεις να πετύχεις. 

 

Συνοψίζοντας 

Η  κλινική υπνοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Χρησιμοποιεί την ύπνωση για να δημιουργήσει μια αλλαγή με:

  • Αποτελέσματα που διαρκούν 
  • Σε πολύ λίγο χρόνο 
  • Με απόλυτη ασφάλεια 

Ένας υπνοθεραπευτής που θα ασκήσει την κλινική υπνοθεραπεία σαφώς πρέπει να  είναι εξειδικευμένος επαγγελματίας που βοηθά τους ανθρώπους  να αλλάξουν τη ζωή τους, αποβάλλοντας κάθε τι που λειτουργεί ως τροχοπέδη και δεν την αφήνει να πάει παρακάτω. να κάνουν αλλαγές στον εαυτό τους. 

Η δε σχέση που αναπτύσει με το θεραπευόμενο είναι μια σχέση που την διέπει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. 

Στο Mandala Institute μπορούμε να σε βοηθήσουμε με τη μέθοδο της κλινικής ψυχολογίας και μέσα σε τρεις περίπου εβδομάδες να ζήσεις μια νέα επιθυμητή πραγματικότητα, αυτή που θα σου χαρίσει η υπνοθεραπεία. 

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό:Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αναδρομική θεραπεία. Η ψυχή γιατρεύει τα τραύματά της.

Οι συνεδρίες γίνονται  από την Κατερίνα Κανελλοπούλου εξειδικευμένη ψυχολόγο. Μπορούν επίσης  να πραγματοποιηθούν και μέσω zoom. 

Κλείσε τώρα την «αναγνωριστική» σου συνεδρία και μάθε πως η κλινική υπνοθεραπεία,  μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα που σε απασχολεί.   

Τ. 210 6403224  

 Για περισσότερα άρθρα και συμβουλές περιηγήσου στην ιστοσελίδα μας, ακολούθησε μας    

στο Facebook ,στο Instagram και στο Youtube.