ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Απώλεια Βάρους

 

Τα επιπρόσθετα κιλά σε έναν άνθρωπο, πολλές φορές οδηγούν σε έλλειψη αυτοπεποίθησης, ντροπή και φόβο ακόμη και στο να επεκταθεί περισσότερο ως προσωπικότητα. Μπορεί να μας σταματά από το να συνάπτουμε υγιείς σχέσεις, συντροφικές, φιλικές, εργασιακές. Κρυβόμαστε μέσα στο σώμα μας αρχίζοντας να νιώθουμε ασφάλεια αλλά όχι και χαρά.

Περιττό βάρος μπορεί να έχουμε είτε από άγχος, φόβο και κατάθλιψη, είτε από χαμηλό μεταβολισμό και έλλειψη άσκησης, είτε ως  συναισθηματική άμυνα όπου χρησιμοποιείται το βάρος ως πανοπλία απώθησης, είτε από χαμηλή αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμηση που μπορεί να έχει τις ρίζες της στην παιδική μας ηλικία. Άλλοτε από ταμπέλες που μας έχουν δώσει στη νεανική μας ηλικία από συντρόφους, συγγενείς, προπονητές ή γονείς και έχουν γίνει αρνητικές υποβολές που το υποσυνείδητο έχει εμπεδώσει, πιστέψει και αναπαράγει.

Το επιπρόσθετο βάρος είναι μια ασφάλεια ή ακόμη και μια άγκυρα για την σύνδεση μας με το παρόν εάν είμαστε γενικά αγχωμένοι από την οικογένεια, την εργασία ή και την ποιότητα της ζωής μας.

Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε το βάρος είναι να εισχωρήσουμε μέσα στο υποσυνείδητο και να αλλάξουμε τις πληροφορίες που κατέχει και "παίζει". Το υποσυνείδητο δεν είναι έξυπνο όπως το συνειδητό όμως η δύναμη του είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι γνωρίζουμε. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται επιστημονική μέθοδο για την διαχείριση στο θέμα των επιπρόσθετων κιλών.

 

Πως λειτουργεί η υπνοθεραπεία για την απώλεια βάρους

Μέσα από την σταδιακή νοητική - σωματική χαλάρωση και τον καθοδηγούμενο οραματισμό, ενεργοποιούμε το υποσυνείδητο για αλλαγή συμπεριφοράς ως προς τη σχέση που έχει με το φαγητό.

Ο οργανισμός μας έπειτα ακούει αυτές τις πληροφορίες που του προτείνονται και δρα ανάλογα των προτάσεων που έχει συμφωνηθεί εξαρχής μεταξύ ενδιαφερόμενου και ψυχολόγου, θετικές προτάσεις - συμπεριφορές που είναι προς όφελος του και σύμφωνα με τις ανάγκες του, πχ. "65 κιλά" από 80 κιλά.

Μέσα στον προσωπικό καθοδηγούμενο οραματισμό του ενδιαφερόμενου, που συγχρόνως ηχογραφούμε, κινητοποιούμε τον οργανισμό για καύσεις της ενέργειας, για εξάλειψη του λίπους, δίνονται κίνητρα για βελτίωση της εικόνας του εαυτού, επαναπρογραμματίζουμε τις διατροφικές  συνήθειες για μείωση της λαιμαργίας ή και του τσιμπολογίματος, την ενίσχυση του για ζωντανές βιταμινούχες τροφές και ανατροφοδότηση του οργανισμού για  περισσότερο φρέσκο καθαρό νερό, χωρίς την προσπάθεια του ατόμου. Εμπεδώνεται με τον καιρό από το υποσυνείδητό ως καινούργια συμπεριφορά ώσπου γίνεται μόνιμο.

Περαιτέρω, ενεργοποιείται η λειτουργία του οργανισμού για αποτοξίνωση, μειώνεται σταδιακά η αίσθηση της πείνας και η επιθυμία για φαγητό.

Φτιάχνεται το προσωπικό κείμενο του ενδιαφερόμενου με μια έντονη νοητική και συναισθηματική ενδυνάμωση ως προς την ιδανική εικόνα του εαυτού (ελκυστικότητα, λάμψη, ιδανικό βάρος, ευλυγισία, ανάλαφρη κίνηση, αυτοπεποίθηση, εστίαση στον σκοπό).  Προσθέτονται χαρακτηριστικά ηρεμίας και χαλάρωσης και ανταμοιβή για αυτή την χαρούμενη προσπάθεια που επιτεύχθηκε.

Η συνεδρία ηχογραφείται και έπειτα ο ενδιαφερόμενος την ακούει για 3 εβδομάδες στο σπίτι σε ύπτια θέση καθημερινά με ακουστικά. Η ηχογράφηση είναι περίπου στα 25 λεπτά με μουσική, δίνοντας μια ροή ιστορίας και καθοδηγούμενης φαντασίας. Η ιστορία αφορά το ίδιο το άτομο και το θετικό σενάριο ζωής (χωρίς τα κιλά) που επιθυμεί. Το σενάριο έχει χρώματα, αγαπημένους τόπους, αγαπημένα άτομα, βίωση θετικών συναισθημάτων, τρόποι για μείωση του βάρους, κίνητρο για άσκηση εύκολα και άκοπα, το επιθυμητό βάρος και τα αποτελέσματα στη ζωή του ατόμου μέσα από όλη αυτή την επίτευξη.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μειώσουν το βάρος σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υπάρχον ιδανικό βάρος και για όσους θέλουν να έχουν έλεγχο των διατροφικών τους συνηθειών καθημερινά.

Τα οφέλη είναι εμφανή μέσα σε διάρκεια εβδομάδων, λιγότερη επιθυμία για φαγητό, περισσότερη διάθεση για άθληση ή παιχνίδι ή εργασία, καλύτερη υγεία, ευλυγισία, αυτοπεποίθηση στο σώμα και τις σχέσεις και φυσικά λιγότερα κιλά!

Περαιτέρω οφέλη: χαλάρωση και μείωση από το άγχος.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Από 1 - 3 συνεδρίες.

Η πρώτη συνεδρία είναι περίπου από 60 - 75'. Εμπεριέχει συνέντευξη, το γράψιμο του προσωπικού σεναρίου για μείωση των κιλών, ηχογράφηση του σεναρίου και αποστολή μέσω wetranfer. Οι συνεδρίες γίνονται εύκολα πλέον και διαδικτυακά. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπολογιστής, viber, messenger, skype video κλήση, ένας καναπές ή ένα στρωματάκι για να ξαπλώσετε και έπειτα να απολαύσετε την καθοδήγηση μου.  Έπειτα εάν και εσείς το επιθυμείτε μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε άλλη 1 συνεδρία για να δούμε εάν χρειάζεται μια επιπλέον συνεδρία υπνοθεραπείας για απώλεια βάρους.

Ακούστε ένα μικρό δείγμα υπνοθεραπείας χαλάρωσης:

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.