Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αναδρομική θεραπεία. Η ψυχή γιατρεύει τα τραύματά της.

53

Ίσως κάποιες φορές νιώθεις πως κάτι σε κρατάει πίσω; 

Ότι δεν ζεις απόλυτα το εδώ και το τώρα;  

Νιώθεις πως κάτι από το παρελθόν λειτουργεί σαν εμπόδιο ώστε να προχωρήσεις; 

Κάποιος ανεξήγητος φόβος ή κάποια κατάσταση που σε αγχώνει δίχως κανένα λόγο και αιτία.  

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να προσδιορίσεις, να του δώσεις όνομα και να το αντιμετωπίσεις.  

Παρόλα αυτά, είναι κάτι, είναι στο παρόν σου και δεν σε αφήνει να πας παρακάτω ή να απολαύσεις το τώρα σου.  

 Νιώθεις μερικές φορές ότι το παρελθόν σας σας κρατάει πίσω; Βρίσκετε τον εαυτό σας να εύχεται να μπορούσε να είναι περισσότερο παρών στη στιγμή; 

 

Νιώθεις πως ένα τείχος βρίσκεται μπροστά σου;  

Αν το έχεις νιώσει τότε η αναδρομική θεραπεία μπορεί να σου προσφέρει λύσεις αλλά και απαντήσεις.  

Αν τώρα αναρωτιέσαι με ποιόν τρόπο μπορεί να ιαθεί κάτι που έγινε σε παρελθόντα χρόνο, τότε εμείς από το Mandala Institute, σου προτείνουμε να διαβάσεις παρακάτω, ώστε να κατανοήσεις απόλυτα γιατί κάποιες φορές νιώθεις κάπως περίεργα με τη ζωή σου.  

Η αναδρομική θεραπεία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο όπου ο θεραπευόμενος πραγματοποιεί ενώ βρίσκεται σε μια χαλαρή διαλογιστική κατάσταση. Το ταξίδι έχει σαν σκοπό την αντιμετώπιση και εκρίζωση ενός προβλήματος που έχει τη δεδομένη στιγμή  κάποιος  στη ζωή του.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μπορεί ο θεραπευτής να ανακαλέσει (ακόμη και προηγούμενες ζωές εάν υπάρχει ανοικτότητα στη συνείδηση του ατόμου) και ο θεραπευόμενος να τις ζήσει, βλέποντας, ακούγοντας, ακόμη και νιώθοντας.
 

O σκοπός της αναδρομικής θεραπείας είναι να βρει τη ρίζα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας. Μπορεί να είναι στην παιδική ηλικία ή στην ενήλικη μας ζωή αλλά ναι ακόμη θέματα μπορεί μα βρεθούν (και να επιλυθούν) και σε προηγούμενες ζωές.  

Εάν έχουν αποδειχτεί να υπάρχουν, ναι έχουν αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε εδώ.  

Εν κατακλείδι αφορά μια συγκεκριμένη προσέγγιση της ψυχοθεραπείας που βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη συναισθηματική και γνωστική τους υγεία με το βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που τους τραυμάτισαν ή στη παιδική τους ηλικία ή σε κάποια άλλη ζωή.  

 

 

 

Η αναδρομική θεραπεία έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα και μάλιστα στα γνωστά σε όλους Ασκληπιεία.  

Αν ανατρέξουμε εκεί θα δούμε πως ο ασθενής διέμενε εκεί ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και ανάμεσα στις διαδικασίες της θεραπείας του π.χ. φάρμακα, βότανα, λουτρά εκγύμναση, ψυχαγωγία, υπήρχε η ψυχοσωματική προετοιμασία για να οδηγηθεί στο άβατο.  

Εκεί γινόταν εν κοίμηση και η θεραπεία γινόταν μέσο αυτής.

Μάλιστα με θεϊκή παρέμβαση ο ασθενής λάμβανε οδηγίες και οι ιερείς προσπαθούσαν να τις αποκωδικοποιήσουν για να τις εφαρμόσει ο ασθενής και να επέλθει η ίαση.  

Μια ψυχοθεραπευτική τεχνική με λίγα λόγια.  

Εκεί βρίσκουμε τις ρίζες της αναδρομικής θεραπείας που με το πέρασμα των χρόνων έχει φτάσει στη σημερινή της μορφή.  

Αν μας ζητήσουν να περιγράψουμε την αναδρομική θεραπεία θα πούμε πως είναι κάπως έτσι: 

Φαντάσου ένα δέντρο, είναι όλα σου τα προβλήματα και όλα τα θέματα που σε κρατάνε πίσω και δεν σε αφήνουν να απολαύσεις τη ζωή.  

Με τη ψυχοθεραπεία, κόβεις ένα κλαράκι, δύο ή όλα.  

Αυτά όμως μπορούν να αναγεννηθούν και μάλιστα πολλές φορές γρήγορα.  

Γιατί; 

Η ρίζα έχει μείνει για να τα ανατροφοδοτεί.  

Με την αναδρομική θεραπεία ξεριζώνουμε το δέντρο των τραυμάτων και βοηθάμε τον άνθρωπο να κατακτήσει την κάθαρση και τη μετουσίωσή του.  

Κάποιοι βέβαια μας ρωτάνε αν αλλάζει με αυτόν τον τρόπο ο χαρακτήρας και τα δομικά του στοιχεία. Η απάντηση ασφαλώς είναι πως όχι.  

Δεν αλλάζει τίποτε από αυτά, αλλάζει η αντίδραση του ανθρώπου απέναντι στη μνήμη. Εκπαιδεύεται ώστε να μην παρεμβάλλονται τα τραύματα και του δημιουργούν προβλήματα.  

Η αναδρομική θεραπεία πρεσβεύει πως η ασθένεια έχει τις ρίζες της σε συναισθηματικό στρες το οποίο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.  

Αυτό έπειτα εκδηλώνεται μέσα από συναισθηματικές εκρήξεις, ή μέσα από σωματικές διαταραχές όπως: 

 • Θυμός  
 • Κατάθλιψη  
 • Μετατραυματικό στρες  
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση 
 • Διατροφικές διαταραχές  
 • Αϋπνία 
 • Άσθμα  
 • Ημικρανία 
 • Άγχος  
 • Φοβίες 
 •  Κρίσεις πανικού 
 •  Πεπτικό έλκος 
 •  Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου 
 •  Χρόνια κόπωση 
 • Ψυχοσωματικές ασθένειες 
 • Προβλήματα στις σχέσεις 
 • Σεξουαλικά προβλήματα 
 • Οικονομική ευημερία  

 

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί πως η αναδρομική θεραπεία προσφέρει κάθαρση συναισθηματική μόνο και εφόσον ο ασθενής μπορέσει να προσδιορίσει το λόγο που προκάλεσε το σύμπτωμα ή την ασθένεια. 

 Με το να ανακαλέσει στη μνήμη του γεγονότα  και αντιμετωπίζοντάς τα όπως πρέπει νιώθει απελευθερωμένος.  

Είναι ασφαλής η αναδρομική θεραπεία; 

Φυσικά και είναι ασφαλής. Ο έμπειρος θεραπευτής καθοδηγεί το θεραπευόμενο. Έπειτα μιλάμε για μια μέθοδο ίασης όχι δημιουργίας περαιτέρω προβλημάτων.

 

Ποιες είναι οι θεραπείες που εφαρμόζει η αναδρομική θεραπεία  

# 1 Αναδρομή στην τωρινή μας ζωή ως ενήλικες 

Η αναδρομή στην τωρινή μας ζωή ως ενήλικες, βοηθά στο να αντιμετωπίσουμε σωματικά και ψυχικά τραύματα που μας έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν όπως:

 • Ατυχήματα και εγχειρήσεις
 • Συναισθηματικά τραύματα από συντροφικές ή εργασιακές σχέσεις
 • Σωματικές κακοποιήσεις
 • Απώλειες αγαπημένων προσώπων

Η συγκεκριμένη θεραπεία πολλές φορές καταλήγει να θεραπεύει και το εσωτερικό μας παιδί, μιας και από εκεί μπορεί να ξεκίνησαν και όλα τα υπόλοιπα τραύματα.

Μέσα από σταδιακή χαλάρωση και τον καθοδηγούμενο οραματισμό, πηγαίνουμε σταδιακά, στο θέμα που μας απασχολεί.

Τα αποτελέσματα είναι ένας θετικός μετασχηματισμός και επίλυση, η αποφόρτιση και η κατανόηση, η γαληνή του νου, του συναισθήματος και του πνεύματος.

Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν:

 • εμπειρίες λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης,
 • σε όσους παρατηρούν μετά από εγχειρήσεις και ατυχήματα αλλαγή στην προσωπικότητα τους
 • ή πάσχουν από φοβίες λόγο αυτών ή και ημικρανίες

Δίνονται στο τέλος θετικές δηλώσεις, καθοδηγούμενοι οραματισμοί ενδυνάμωσης των καινούργιων ποιοτήτων έναντι των παλαιών ή και απλοί διαλογισμοί.

 

 # 2 Θεραπεία του Εσωτερικού Παιδιού 

Η απουσία αγάπης, η παραμέληση, ο σαρκασμός και η εκμηδένιση για τα επιτεύγματα του, η λεκτική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, οι αρνητικές υποβολές που δέχεται για τον χαρακτήρα του, η εστίαση στις αδυναμίες του για να αναφέρουμε μερικά από αυτά, κάνουν το παιδί να αισθάνεται ανασφάλεια με τον εαυτό του, θυμό, θλίψη και κατάθλιψη, απογοήτευση, χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ντροπή και ενοχές.

Το τελικό έμμεσο μήνυμα σε όλα αυτά είναι «δεν είμαι αρκετά καλός, είμαι ανίκανος, άχρηστος» που καταλήγει στο “δεν αξίζω την ευτυχία και την αγάπη”.

Έπειτα, αυτό εκπέμπεται και προβάλλεται σε όλα!!

Εργασία, καριέρα, οικονομικά, συντροφικές σχέσεις, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Το υποσυνείδητο το έχει εμπεδώσει αυτό ως πραγματικότητα και το εφαρμόζει σε όλα πιστά!.

Στην γλώσσα της ύπνωσης λέγεται αρνητική υποβολή, στο NLP, ονομάζεται λανθασμένος προγραμματισμός, στην ψυχολογία το τραυματισμένο παιδί και στο coaching πυρηνική πεποίθηση (εφόσον καθορίζει και όλα τα υπόλοιπα).

Καθώς ενηλικιωνόμαστε, το παιδί μέσα μας συνεχίζει να νιώθει όπως ένιωθε μικρό.

Όταν είμαστε μικροί μεγαλώναμε με θετικές αλλά και αρνητικές υποβολές που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα μας, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, εάν αξίζουμε ή όχι, εάν είμαστε καλά παιδιά ή όχι σύμφωνα με τους γονείς.

Από έμβρυο ακόμη καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που βιώνει η μητέρα σε σχέση με το μωρό, με τον εαυτό της και με την συντροφική της σχέση.

Τότε για πρώτη φορά αρχίζουν να διαμορφώνονται οι νευρώνες του εγκέφαλου που καταγράφουν τις εμπειρίες αυτές ως πραγματικές και ως ενήλικες αργότερα καθοδηγούμαστε ολοκληρωτικά από αυτές.

Έτσι επιλέγουμε ασυνείδητα το είδος της συντροφικής σχέσης που θα έχουμε προβάλλοντας στο αντίθετο φύλο χαρακτηριστικά πρότυπα της μητέρας και του πατέρα άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά όπου μαζί με τις υποβολές που έλεγαν όταν είμαστε μικροί (χαζός, τεμπέλης, άχρηστος, ανίκανος, χοντρός, τσιγκούνης, γκρινιάρης, ατζαμής κλπ) διαμορφώνουν όλη μας την ζωή σε όλους μας τους τομείς.

Μέχρι τα 7 οι αντιλήψεις του παιδιού έχουν πλέον διαμορφωθεί και ο κόσμος του γέρνει μόνο γύρω από αυτές.

Φυσικά οι τωρινές έρευνες λένε ότι συνέχεια διαμορφώνονται οι νευρώνες του εγκέφαλου, παρ’ όλα αυτά, οι προγραμματισμοί αυτοί παραμένουν στο υποσυνείδητο και εάν δεν μπούμε βαθιά μέσα δεν θα μπορέσει να υπάρξει αλλαγή μόνο μέσα από την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία ανάλυσης.

Ο ενήλικας που μουτρώνει για παράδειγμα, είναι το παιδί μέσα μας στην ουσία που μουτρώνει, θυμώνει ή που αποφεύγει τις ευθύνες και τις δυσκολίες (σύνδρομο Peter Pan), που γκρινιάζει, που παγώνει όταν φοβάται, που επιτίθεται,  που αρνείται να προχωρήσει την ζωή του, που αποφεύγει οποιαδήποτε αλλαγή.

Στην ουσία είναι αυτή η εσωτερική μας παιδική προσωπικότητα που μας μπλοκάρει ολοκληρωτικά σε πολλούς τομείς στην ζωή μας και πολύ σημαντικά όσον αφορά τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο.

Αυτό λοιπόν που βιώνουμε σαν ενήλικες είναι μόνο μια πολύ περιορισμένη αντίληψη για όλα αυτά που μπορούμε να επιτεύξουμε.

Mέσα από τη σταδιακή χαλάρωση και τον οραματισμό ζητάμε από τον ενδιαφερόμενο να πάει πίσω στην πηγή του θέματος που τον απασχολεί που έχει σχέση με την παιδική του ηλικία.

Οφέλη:

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η κατανόηση των χειρισμών της προσωπικότητας μας ως τώρα, η συγχώρεση γονέων ή άλλων ανθρώπων, η αποφόρτιση βάρους και μια ήρεμη γαληνή. Η απελευθέρωση ότι είσαι πολύ περισσότερα από αυτές τις στενές παγιωμένες αντιλήψεις και τους στενούς λεκτικούς περιορισμούς.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, σε γυναίκες και άντρες με

 • προβλήματα σχέσεων,
 • σε ανθρώπους με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση
 • σε ανταγωνιστικούς χαρακτήρες
 • σε ανθρώπους με θυμό και επιθετικότητα
 • σε όσους έχουν σεξουαλικά θέματα

Μια πανέμορφη θεραπεία όπου στο τέλος κερδίζει χαρακτηριστικά και θετικές προσωπικότητες που θέλει να έχει. Μπορεί ξέχωρα να γίνει και η προγενέθλια αναδρομή ή η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού ή και σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Δίνεται καθοδήγηση πώς να χρησιμοποιηθούν αυτές οι καινούργιες δυνάμεις.

Σε ενδιαφέρει όλη η αλήθεια για την υπνοθεραπεία

 # 3 Σωματική Θεραπεία 

Το σώμα θυμάται! Το υποσυνείδητο θυμάται. Το συνειδητό εκλογικεύει αλλά το τραύμα καθοδηγεί.

Μέσα από την σταδιακή χαλάρωση και τον οραματισμό πάμε μέσα στα κύτταρα του σώματος μας, στο σημείο όπου υπάρχει το ψυχικό μπλοκάρισμα. Ο άνθρωπος βιώνει την τότε μνήμη και έπειτα την απελευθερώνουμε μέσα από πολλαπλές σωματικές τεχνικές. Γίνεται το πολυπόθητο «ξεπάγωμα της ενέργειας» και ο οργανισμός είναι ξανά υγιής. Οι φοβίες και τα σωματικά μπλοκαρίσματα φεύγουν.

Αφορά και άτομα που έχουν βιώσει σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις όπως επίσης όσους υποφέρουν από ψυχοσωματικά.

Οφέλη:

Ο άνθρωπος βιώνει κάθαρση και απελευθέρωση από το σύμπτωμα, γαλήνη και ανάκτηση των δυνάμεων του.

Μια βαθιά θεραπεία βασισμένη σε ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και ειδικά της σωματικής ψυχοθεραπείας με πολύ πιο βαθιές τεχνικές μέσω ενεργητικής φαντασίας. Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας είναι πολύ ευργετικά για το ανθρώπινο σώμα, την ενέργεια του, την κατανόηση του σώματος του, την υγεία του. Παίρνουμε πίσω αυτό που μας πήρανε!

 

# 4 Προβολή στο προσεχές μας μέλλον 

Η προβολή στο προσεχές τωρινό μας μέλλον βοηθά στο να αντιληφθούμε το μέλλον που χαράσσουμε σύμφωνα με τις τωρινές μας πεποιθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα και το μέλλον που μπορούμε να έχουμε εάν τελικά καταφέρναμε να τις αλλάξουμε.

Μας δείχνει τις επιλογές μας ως όντα ελεύθερης βούλησης και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το μέλλον που είναι σύμφωνα με το ανώτερο του καλό ή σύμφωνα με αυτό που μπορεί να διαχειριστεί προς το προσεχές μέλλον.

Δυνάμεις και υπέρ εαυτοί μας δείχνουν τις επιλογές που μπορούμε να έχουμε εφόσον θελήσουμε. Αλλαγές σε περιορισμένες πεποιθήσεις, σκέψεις και συναισθήματα εμπεδώνονται από τον υποσυνείδητο νου και εφαρμόζονται στη ζωή του ατόμου.

Τα οφέλη με το να επικεντρωθούμε περισσότερο αυτή την φορά στο μέλλον είναι για να αντιληφτούμε συνειδητά πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε τώρα φέρνουν το μελλοντικό μας αύριο και πως έχουμε την ευκαιρία εάν αλλάξουμε την κατεύθυνση, την αντίληψη μας προς κάποιες καταστάσεις (σχέσεις, χρήματα, υγεία, ευτυχία κ.α) μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή μας θετικά και δημιουργικά.

Επίσης δίνει μια μεγάλη ώθηση στο να αντιληφτούμε ότι έχουμε πολύ περισσότερες δυνάμεις και ικανότητες από αυτές που νομίζουμε μιας και υπερπηδάμε παιδικές ή και εθνικές υποβολές (κουλτούρα, έθνος, θρησκεία, κοινότητα, επάγγελμα).

Οφέλη:

Αλλαγή πλεύσης ζωής και επιλογών προς ένα ευτυχέστερο μέλλον.

Ξεκαθαρίσματα για διλλήματα ζωής, καριέρας, σχέσεων.

 

 

#5 Ενεργειακή κάθαρση 

Το ότι δεν το βλέπουμε να είναι πάνω μας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και δεν μας επηρεάζει. Όπως δεν βλέπουμε τις ακτίνες από το κινητό, ή την ακτίνα από το τηλεκοντρόλ όταν αλλάζουμε κανάλια έτσι και δεν βλέπουμε άλλες συχνότητες αρνητικές που υπάρχουν όπως το ονομαζόμενο ¨κακό μάτι” που όμως το πιστεύουν οι περισσότεροι!

Στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμη και τα παιδιά έχουν ένα μεγάλο αρνητικό ενεργειακό φορτίο. Αυτό συμβαίνει συχνά και χωρίς τον δικό μας έλεγχο μιας και μόνο από τις αρνητικές σκέψεις των ανθρώπων που περιφέρονται στην ατμόσφαιρα  καθημερινά επηρεάζουν άμεσα την δική μας ενεργειακή υπόσταση. Η αρνητική ενέργεια των ανθρώπων έρχεται και “κολλά” πάνω στο προσωπικό μας ενεργειακό πεδίο ή αύρα δημιουργώντας μας πάρα πολλά εσωτερικά και εξωτερικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους (το μάτι που ονομάζουμε συχνά), ημικρανίες, βραδινούς εφιάλτες, υπνοβασίες, δερματικά ερεθίσματα, κρίσεις πανικού, φοβίες, άγχος, επιθετικότητα και αλλαγές συμπεριφοράς ή προσωπικότητας, κόπωση, υπνηλίες, ζαλάδες, απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης, υπερφαγία και εθισμούς. Το ίδιο και στα παιδιά!

Περεταίρω εκτεταμένη αρνητική ενέργεια βρίσκεται σε πολλούς χώρους και μέρη, σε σπίτια, πάνω σε ανθρώπους όπου πολλές φορές η θετική αύρα ενός ανθρώπου τραβά άθελα του όλα αυτά τα βαριά αρνητικά φορτία μιας και δεν γνωρίζει πως να προστατεύεται.

Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αρνητική ενέργεια όταν πάσχουμε από σωματική και ψυχολογική κόπωση, απώλεια ενέργειας, νεύρα, επιθετικότητα, παρατεταμένος θυμός, ημικρανίες, πονοκέφαλους, κρίσεις πανικού, έντονες φοβίες, κατάθλιψη. Στα παιδιά το καταλαβαίνουμε μέσω παρατεταμένης γκρίνιας, επιθετικότητας, υπερκινητικότητας, θύμου και όταν έχουν πολλούς εφιάλτες.

Μέσα από την σταδιακή χαλάρωση και τον οραματισμό εφαρμόζεται σταδιακή απελευθέρωση από την αρνητική ενέργεια.

Στα παιδιά εφαρμόζεται μέσα από το παιχνίδι, τις τέχνες και την φαντασία του.

Τα οφέλη είναι απόλυτα άμεσα μετά την θεραπεία. Ο άνθρωπος νιώθει φρέσκος, ήρεμος, «άδειος», ανάλαφρος, ξεκούραστος. Τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Απευθύνεται σε όλους όσους υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα, έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν μέσω φαρμάκων αλλά δεν έχει υπάρξει διαφορά, ακόμη και μέσω της συμβατικής ψυχοθεραπείας.

Στο τέλος της θεραπείας δίνεται ώρα για να δοθούν καθοδηγήσεις για ενεργειακή προστασία.

 

#6 Πνευματικότητα 

Ο κάθε άνθρωπος φαίνεται να έχει έναν σκοπό και μια αποστολή στην ζωή του. Άλλοτε την βρίσκει και άλλοτε χάνεται αυτή η πολύτιμη ευκαιρία από τις ψευδαισθήσεις της ύλης ή της καθημερινότητας.

Μέσα από την βαθιά χαλάρωση και τον οραματισμό ο άνθρωπος οδηγείται στο να βρει την αποστολή και τον σκοπό της ζωής του «εδώ και τώρα» ενώ συγχρόνως επιλύει υπαρξιακά ζητήματα για την ζωή και τον θάνατο, για αγαπημένους ανθρώπους που έχουν φύγει και για το φαινομενικό χάος της ανθρωπότητας που πολλές φορές ονομάζουμε προσωπική ή γενική αδικία.

Τα οφέλη μιας τέτοιας δυναμικής θεραπείας είναι η διαφορετική αντίληψη των σκέψεων και των συναισθημάτων που βιώνει από εδώ και στο εξής ο ενδιαφερόμενος, η αίσθηση του «ανήκειν» σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ύπαρξης, η μοναδικότητα του ως ψυχή, η προσφορά έργου και συγχρόνως η ισοτιμία και ένωση με άλλους ανθρώπους περά από χρώμα, φυλή, θρησκεία, διαφορετικές φιλοσοφίες κ.α.

Αποκτά μια αίσθηση γαληνής και ειρήνης με τον εαυτό του και τους γύρω του και το νόημα της ζωής επιστέφει πίσω σε αυτόν.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ανακαλύψουν το νόημα της ζωής τους, που πιστεύουν σε ένα ανώτερο σκοπό ύπαρξης και που είναι έτοιμοι να βουτήξουν σε διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας γεμάτο εμπιστοσύνη για τις πληροφορίες που πρόκειται να λάβουν.

 

#7 Αναδρομή σε προηγούμενες ζωές

Η αναδρομή, προσφέρει ένα ψυχικό και ενορατικό ταξίδι γνώσης, καθώς μας οδηγεί πίσω σε μια προηγούμενη μας ενσάρκωση, που μπορεί να παρεμβαίνει έντονα στην τωρινή μας ζωή, εμποδίζοντας μας, από το να είμαστε ευτυχισμένοι.

Οι προηγούμενες μας ενσαρκώσεις, πολλές φορές, επειδή είναι επώδυνες και τραυματικές, το υποσυνείδητο που θυμάται τα πάντα, εμποδίζει κάθε βελτίωση στις σχέσεις, στα οικονομικά, στο σωματικό βάρος, μας εμποτίζει με φοβίες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και άγχος.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, γυρνάμε πίσω στο παρελθόν, για να ανακαλύψουμε το κάρμα που έχουμε για αυτή εδώ την ζωή, συνήθως αρνητικό και καθώς συνειδητοποιούμε τι μας συνέβη, το επιλύουμε μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές, που τελικά το υποσυνείδητο αποδέχεται σαν αλλαγή. Τότε, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε απελευθερωθεί πλήρως από το συγκεκριμένο μας πρόβλημα.

 Η τεχνική του να μπεις σε ύπνωση είναι εύκολη και απλή. Μέσω της σταδιακής σωματικής και νοητικής χαλάρωσης και μέσα από καθοδηγούμενους οραματισμούς (π.χ.  έναν όμορφο κήπο), ο άνθρωπος οδηγείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορεί να διερευνήσει τις εικόνες που του αναδύονται από τον υποσυνείδητο νου.

Ο συνειδητός νους που είναι ο νους της καθημερινότητας μας είναι πάντα εκεί να κρατάει την λογική σκέψη, να βοηθά στην σφαιρική επίλυση του προβλήματος και την συνεχή υπενθύμιση της τωρινής μας προσωπικότητας. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση χαλάρωσης αλλά και εγρήγορσης.

Έχουμε πλήρη αντίληψη του χώρου που βρισκόμαστε, ενώ, συγχρόνως, οι εικόνες αναδύονται ελεύθερα και επιφέρουμε στην τωρινή μας ζωή τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, όπως, μια μεγάλη ψυχική ανακούφιση, αποφόρτιση από το συγκεκριμένο βάρος, επίλυση του θέματος, γαλήνη, ειρήνη και μια γνώση πέρα από την καθημερινή περιορισμένη αντίληψη. είναι ένα άνοιγμα στις πολλαπλές μας συνειδητότητες. Πολλές φορές φαίνεται να επιλύεται αυτόματα και ο φόβος του θανάτου.

Στην αναδρομική θεραπεία για προηγούμενες ζωές δεν μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε εάν η ιστορία που αφηγείται ο ενδιαφερόμενος είναι αληθινή, παρά περισσότερο να θεραπεύσουμε συμπτώματα επίμονα που δεν έχουν επιλυθεί με συμβατική ψυχοθεραπεία όπως κρίσεις πανικού, φοβίες, θυμός, αισθήσεις αδικίας, προβλήματα συντροφικών σχέσεων, οικονομικά, παχυσαρκία, υπογονιμότητα, κλπ. Περιέργως τα συμπτώματα υποχωρούν!

Ψυχοθεραπευτικά ο τρόπος που τα εξετάζουμε είναι ως υπό – εαυτούς που εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη του ατόμου μέσα από την εκτόνωση (acting out) και την δραματοποίηση γεγονότων μέσα από την ασφάλεια του συμβολισμού και έπειτα την μετουσίωση του στη ζωή μας τώρα!

Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τη μετενσάρκωση; Ο Dr Ian Stevenson εξέτασε αυτό το φαινόμενο της μετενσάρκωσης για 30 χρόνια από παιδιά που επιμένανε είτε τον θάνατο τους είτε μια άλλη οικογένεια

 

 

Πως λειτουργεί; 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι εμβάθυνσης και εξερεύνησης των εσωτερικών μας εικόνων. 

Υπνοθεραπευτικές τεχνικές όπως: 

 • Σταδιακή χαλάρωση νου – σώματος και έπειτα οραματισμό 
 • Καθοδηγούμενο διαλογισμό 
 • Νοερή απεικόνιση 
 • Σωματική χαλάρωση μέσω αναπνοών 
 • Εικόνες που αναδύονται μέσα από μια αφήγηση στη θεραπεία, μια ιστορία, μέσα από το σώμα, μια ενόχληση ή ένταση του σώματος, μέσα από τα όνειρα, τις επίμονες σκέψεις, τις λέξεις, τις φράσεις, μέσα από τα όνειρα. 

Ακούστε ένα μικρό δείγμα εισαγωγής υπνοθεραπείας μέσω σταδιακής χαλάρωσης νου και σώματος.

Διάβασε κι αυτό: Αναδρομική Θεραπεία 

 

 

Τα αποτελέσματά της διακρίνονται σε: 

Ψυχικά αποτελέσματα 

 • Διαύγεια,  
 • Ενσυνειδητότητα 
 • Αυτογνωσία 
 • Κατανόηση των ανθρώπων 
 • Απελευθέρωση από περιοριστικές πεποιθήσεις 
 • Εσωτερική ηρεμία 
 • Αυτοαποδοχή 
 • Αυτοπεποίθηση  
 • Ενίσχυση της ενσυναίσθησης 
 • Ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων 
 • Καταπολέμηση φοβιών  

Σωματικά αποτελέσματα 

 • Εξάλειψη ψυχοσωματικών ενοχλήσεων  
 • Ενίσχυση της ενέργειας 
 • Εξάλειψη των εντάσεων

Πρακτικά 

 • Απολαμβάνεις το εδώ και τώρα  
 • Δημιουργείς ήρεμες και γεμάτο αγάπη σχέσεις  
 • Προωθείς την καριέρα σου και κατακτάς τους προσωπικούς σου στόχους 
 • Αποκτάς θετικότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα  
 • Απολαμβάνεις τη ζωή με υγεία και ευτυχία 
 • Συχώρεση

Επίσης στο Mandala Insitute εφαρμόζουμε την αναδρομική θεραπεία με την Transpersonal  ψυχολογία. 

Η οποία δημιουργήθηκε για να σου διδάξει όσα δεν γνωρίζεις για εσένα, για να μάθεις ποιος πραγματικά είσαι, να ξανασυστηθείς στον εαυτό σου.     

Διάβασε κι αυτό: ψυχολογία η επαφή με τον πραγματικό σου εαυτό

 

Με την Transpensonal ψυχολογία ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει πολλά για ό,τι αισθάνεται.  

Σε συνδυασμό με την αναδρομική θεραπεία τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια.  

Στο Mandala Ιnstitute αντιμετωπίζουμε ολιστικά κάθε πρόβλημα που σε απασχολεί.  

 Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: Ιστορία, έρευνες και εφαρμογές της Αναδρομικής Θεραπείας για την επούλωση ψυχικών τραυμάτων 

Στο Mandala Institute εφαρμόζουμε καθημερινά την μέθοδο της αναδρομικής θεραπείας με καταπληκτικά πραγματικά αποτελέσματα.  

Αν θέλεις και εσύ να δώσεις τις απαντήσεις που πάντα έψαχνες, δοκίμασέ την. 

Μπορείς να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να ζήσει με ηρεμία, χαρά και γαλήνη.  

Κλείσε τώρα την «αναγνωριστική» σου συνεδρία και μάθε πως μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα που σε απασχολεί.  

Τ. 210 6403224 

Επικοινώνησε μαζί μας και ξεκινάμε το μαγικό ταξίδι.     

Αν θέλεις να εκπαιδευτείς στην αναδρομική θεραπεία μπορούμε να σε εκπαιδεύσουμε: Δίπλωμα στην Αναδρομική Θεραπεία & Υπνοθεραπεία 

Για περισσότερα άρθρα και συμβουλές περιηγήσου στην ιστοσελίδα μας, ακολούθησε μας   

στο Facebook ,στο Instagram και στο Youtube.