Δίπλωμα στην Ολιστική βραχεία Ψυχοθεραπεία – Mandala Method for Holistic Therapy

ΒΡΑΧΕΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Holistic Psychology Training 

Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία

Γίνε Ολιστικός – Συνθετικός Θεραπευτής βραχείας Ψυχοθεραπείας και ξεκίνα να δουλεύεις αμέσως μετά την αποφοίτηση σου!

Για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού διπλώματος χρειάζεται να έχεις ολοκληρώσει 3 βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης που χωρίζονται σε mind – emotion – body – spirit και τα σεμινάρια τους

Το Δίπλωμα ολοκληρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες!

Πώς θα αποκτήσεις το 

Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία

Πιστοποιημένα Διπλώματα από: 

 

 

Θα αποκτήσεις πιστοποίηση ως:  Ολιστικός – Συνθετικός Θεραπευτής βραχείας ψυχοθεραπείας / Holistic & Integrative Τherapist – brief Psychotherapy- Mandalas Institute Method – μια μοναδική δημιουργία του Mandala Institute. 

Οι περισσότερες ψυχοθεραπευτικές & coaching παρεμβάσεις του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. 

  • Ψυχολoγικές και ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις – evidence based
  • Coaching Ψυχολογία – evidence based

 

Aυτοτελείς πυλώνες επαγγελματικής εκπαίδευσης  για την απόκτηση του ολοκληρωμένου διπλώματος στην Ολιστική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία. 

Πατήστε στον κάθε πυλώνα ξεχωριστά για να δείτε τις τιμές και τα προαπαιτούμενα της κάθε αυτοτελής εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση τους αποκτάτε το Δίπλωμα στο Holistic brief Psychotherapy – Mandala Method for Holistic Therapy 

 

Ο κάθε πυλώνας του εντατικού εκπαιδευτικού διαρκεί 6 μήνες –  ως 1 χρόνο, καθώς οι ενότητες που συμπίπτουν, αφαιρούνται από την συνολική σας εκπαίδευση. Με την  αποφοίτηση σας μπορείτε αμέσως να αρχίσετε να δουλεύετε επαγγελματικά μέχρι να ολοκληρώσετε και τους 3 πυλώνες, δίνοντας σας συγχρόνως και πιστοποιημένο επαγγελματικό τίτλο ως:

Holistic – Integrative Coach αποκτώντας το μονοετές Δίπλωμα στο Holistic – Integrative Coaching & Coaching Psychology το μοναδικό στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από την International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου.

Ολιστικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής – Υπνοαναλυτής αποκτώντας το Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis (International Association of Coaches, Therapists & Mentors)

Υπερπροσωπικός Θεραπευτής & Αναδρομικός Θεραπευτής / Transpersonal Therapist & Regression Therapist αποκτώντας 2 διπλώματα  Δίπλωμα στην Υπερπροσωπική / Transpersonal Θεραπεία (International Association of Coaches, Therapists & Mentors) και Diploma in Regression Therapy αναγνωρισμένο διεθνώς από την (Earth Association for Regression Therapy) της Ολλανδίας.

 

  • Η ευελιξία αυτού του διπλώματος εκδηλώνεται από τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα διάφορα διπλώματα που σας ενδιαφέρουν, και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε σε όποια σειρά επιθυμείτε. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε ότι δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε με τα επόμενα διπλώματα, ήδη διαθέτετε τον επαγγελματικό σας τίτλο, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε σε θεραπευτικές ή coaching πρακτικές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Είτε επιλέξετε να συνεχίσετε είτε να αποχωρήσετε, έχετε την ευελιξία να διαχειριστείτε τον χρόνο σας. Τα διπλώματα παρέχουν εκπαίδευση και για όσους αναζητούν συγκεκριμένες επιπλέον δεξιότητες.
  • Οι ενότητες που συμπίπτουν αφαιρούνται από την συνολική σας επένδυση. 
  • Το Δίπλωμα στο Coaching και στο Regression Therapy είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, επιτρέποντάς σας να ασκήσετε το επάγγελμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Το Regression Therapy έχει καταξιωθεί ως επάγγελμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Αγγλία, με πολλούς επαγγελματίες ψυχολόγους, ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές να το εφαρμόζουν.
  • Το Coaching που παρέχεται από τον Σύλλογο της Coaching Ψυχολογίας προσφέρει διεθνή πιστοποίηση χωρίς την ανάγκη αμφιβολιών ή επιπλέον αξιολογήσεων, εξασφαλίζοντας την αναγνώριση ως Coach, χωρίς τους κινδύνους του αυτοπροσδιορισμού.

 

Περαιτέρω προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση του Διπλώματος ως Ολιστικός Θεραπευτής βραχείας ψυχοθεραπευτικής μεθόδου:  

 

  1. Εφαρμοσμένες Θεραπευτικές Δεξιότητες Ολιστικής Συμβουλευτικής με Εκφραστικές τέχνες και Mindfulness αποκτώντας επιπλέον πιστοποίηση (Certificate in Holistic Counselling Skills with Expressive Arts Therapy & Mindfulness) – ομάδα πρακτικής, βιωματικών ασκήσεων & εποπτείας. Εμπεριέχεται και Transpersonal συμβουλευτική – Jung – mandalas – shadow work – ερμηνεία συμβόλων, κ.α. Μια μοναδική δημιουργία του Mandala Institute. 
  2. Expressive Arts Therapies (σε βιωματικά σεμινάρια – Δευτέρες και Σαββατοκύριακα)
  3. Yoga Ψυχολογία – ήπιες ασκήσεις, αναπνοές, διαλογισμός και ολιστικές μεθόδους για ομάδες και ατομικές συνεδρίες (σεμινάρια). Ενότητες: Άγχος και στρες, κρίσεις πανικού, θυμός, κατάθλιψη, αύξηση αυτοπεποίθησης, νοητική και συναισθηματική ισορροπία. 
  • Το πρόγραμμα αυτό σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, χωρίς να απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας, της ψυχοθεραπείας ή του coaching ψυχολογίας. 
  • Για επαγγελματίες δίνεται η ευκαιρία για νέες γνώσεις, τεχνικές, συνθετικά – ολιστικά εργαλεία και υπηρεσίες για να εμπλουτίσετε τις συνεδρίες σας και να επεκτείνετε το πελατολόγιο σας όπως είναι η υπνοθεραπεία και η κλινική ύπνωση, το art therapy, το mindfulness, το regression, η transpersonal ψυχολογία, η yoga ως θεραπευτικό εργαλείο και το εξαιρετικό coaching ψυχολογίας.  

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι αυτοτελή με ανάλογες πιστοποιήσεις και διπλώματα. 

*Μετά από κάθε Δίπλωμα μπορείτε αμέσως να δουλέψετε επαγγελματικά. 

*Οι ενότητες που συμπίπτουν αφαιρούνται από την συνολική σας επένδυση. 

 

  •  Έναρξη 20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2024 για την Βασική εκπαίδευση στην Υπνοθεραπεία – Κλινική Ύπνωση
  • Έναρξη στα υπόλοιπα προγράμματα Coaching Psychology & Transpersonal Therapy: 30 Οκτωβρίου 2024, 17:00 – 21:00 (Συμβουλευτικές & Coaching δεξιότητες)

 

Online ζωντανά μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και μερικώς δια ζώσης (προαιρετικά στον χώρο μας για κάποια Σάββατα για όσους επιθυμούν και ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων καθώς οι περισσότεροι πλέον παρακολουθούν online)

 

Πρόκειται για ένα παγκοσμίως μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την ενοποίηση θεραπευτικών, ψυχοθεραπευτικών και coaching πρακτικών με ένα ολιστικό και συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας μαζί με coaching.

Η προσέγγιση που δημιουργήσαμε είναι θετικά και ολιστικά προσανατολισμένη ως προς την ψυχική ίαση, την κάθαρση, τη μεταμόρφωση, την εξέλιξη του ατόμου και την ανέλιξη του, ψυχική και πνευματική, μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες ψυχοθεραπευτικές & coaching πρακτικές. 

Μια μοναδική δημιουργία του Mandala Institute

 

Δίπλωμα στην Ολιστική Βραχεία Ψυχοθεραπεία: Μια μοναδική σύνθεση θεραπειών και coaching πρακτικών με Expressive Art Therapy, Mindfulness, Meditation, Yoga, Κλινική Ύπνωση, Transpersonal Psychology και Coaching Psychology.

 

 
Τι είναι η ολιστική ψυχολογία; 
 
Η Ολιστική Ψυχολογία είναι μια προσέγγιση στη θεραπεία που αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους ως ολοκληρωμένα όντα, ενσωματώνοντας το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα. Αναγνωρίζει ότι αυτές οι πτυχές είναι αλληλένδετες και αλληλοεπηρεάζονται, επηρεάζοντας τελικά τη συνολική ευεξία. Οι αρχές της ολιστικής ψυχοθεραπείας βασίζονται στην πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαθέτουν μια εσωτερική ικανότητα για αυτοθεραπεία και ανάπτυξη. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της δυσφορίας ή της ανισορροπίας, αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα συμπτώματα. Μέσω της εξερεύνησης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων πτυχών της ζωής ενός ατόμου, η ολιστική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην προώθηση της θεραπείας και της προσωπικής μεταμόρφωσης. Στην ολιστική ψυχοθεραπεία, η θεραπευτική σχέση αντιμετωπίζεται ως μια συνεργατική συνεργασία ανάμεσα στον θεραπευτή και τον πελάτη,  όπου και οι δύο συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία θεραπείας. Ο θεραπευτής δημιουργεί ένα ασφαλές και ανοικτό χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους, μέσα από ένα “ανοιχτό μυαλό” από τη μεριά του θεραπευτή, χωρίς κριτική και χωρίς συνεχή εστίαση στην παιδική ηλικία. 
 
 
Σε όλα τα παρακάτω δίνονται θεωρίες, τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις. 
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 17:00- 21:00 για τις συγκεκριμένες ενότητες. 
 
1. Εισαγωγή στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία: Μια επισκόπηση των αρχών, της φιλοσοφίας και των θεωρητικών θεμελίων της ολιστικής ψυχοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της ολοκληρωτικής προσέγγισης του μυαλού, του σώματος, των συναισθημάτων και του πνεύματος.
 
2. Σύνδεση Μυαλού-Σώματος: Εξερεύνηση της σύνδεσης μεταξύ μυαλού και σώματος και πώς η φυσική υγεία, τα συναισθήματα και οι σκέψεις επηρεάζουν την συνολική ευεξία. Κατανόηση του ρόλου του στρες, τραύματος και παραγόντων τρόπου ζωής στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία.
 
3. Ολοκληρωτική Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Θεραπείας: Τεχνικές για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψη τις σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές πτυχές της ευεξίας ενός ατόμου. Δεξιότητες για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας που αντιμετωπίζουν τον σύνολο του ανθρώπου.
 
4. Ολοκληρωτικές Θεραπευτικές Προσεγγίσεις: Εξερεύνηση διάφορων θεραπευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην ολιστική ψυχοθεραπεία, όπως η γνωστικοσυμπεριφοριστική θεραπεία (CBT), οι πρακτικές που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα (mindfulness), η θεραπεία μέσω των εκφραστικών τεχνών, οι σωματικές προσεγγίσεις και η υπερπροσωπική  ψυχολογία.
 
5. Φροντίδα του Εαυτού και Πρακτικές: Εστίαση στη σημασία της φροντίδας του εαυτού και της αυτοσυνειδησίας τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον πελάτη. Εξερεύνηση τεχνικών για τη διαχείριση του στρες, την καλλιέργεια της επίγνωσης στο παρόν και την προώθηση της προσωπικής και ψυχολογικής ευεξίας. Εστίαση στη λύση και στη δημιουργία θετικού μέλλοντος. Επανεγγραφή εικόνων – μνημών, μεταμόρφωση τραυματικών γεγονότων ζωής – μέσω Imagery Rescritping – evidence based, Κλινική ύπνωση και Regression Therapy.  
 
6. Ολοκληρωτικές Παρεμβάσεις για μια Ολιστική Ζωή: Κατανόηση της επίδρασης της διατροφής, της άσκησης, του ύπνου και άλλων παραγόντων τρόπου ζωής στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία. Εξερεύνηση στρατηγικών για την προώθηση μιας υγιούς ζωής και την ένταξη ολοκληρωτικών πρακτικών στην καθημερινή ζωή. Η σημαντικότητα των στόχων ζωής και η επίτευξή τους. Η σημαντικότητα νοήματος ζωής και η προώθηση της ευτυχίας. 
 
7. Πνευματικότητα και Υπερπροσωπική Ψυχολογία: Εξερεύνηση του ρόλου της πνευματικότητας και των υπερπροσωπικών πτυχών της ανθρώπινης εμπειρίας στην ολιστική ψυχοθεραπεία. Κατανόηση του πώς να αντιμετωπίζονται πνευματικές ανησυχίες και πώς να ενσωματωθούν στη θεραπεία.
 
 
8. Κώδικάς Ηθικής και δεοντολογίας και Επαγγελματικότητα στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία
 
 
9. Ψυχοπαθολογία 
 

Τα θέματα που καλύπτονται στις ενότητες μας περιλαμβάνουν: 

  • Ολιστική συμβουλευτική – evidence based 
  • Βραχεία Ψυχοθεραπεία – evidence based 
  • Coaching Ψυχολογία – evidence based 
  • Εκφραστικές Θεραπευτικές Τέχνες – evidence based 
  • Mindfulness & Διαλογισμός – evidence based 
  • Θετική Ψυχολογία – evidence based
  • Κλινική Ύπνωση και Υπνοθεραπεία – evidence based
  • Υπερπροσωπική Ψυχολογία – Ψυχοθεραπεία – evidence based 
  • Regression Therapy μαζί με Κλινική ύπνωση – evidence based
  • Yoga Ψυχολογία – evidence based σε σεμινάρια  

Ολιστική Συμβουλευτική: Αυτή η πτυχή του προγράμματος επικεντρώνεται σε μια ολιστική προσέγγιση της συμβουλευτικής, λαμβάνοντας υπόψη τις σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές πλευρές των ατόμων. Καλύπτει θέματα όπως η ολιστική αξιολόγηση, οι ολοκληρωμένες τεχνικές συμβουλευτικής και η σύνδεση νου-σώματος. Μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας πρακτικής. 

Βραχεία Ψυχοθεραπεία: Το τμήμα αυτό διερευνά διάφορες θεωρίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ψυχοθεραπεία, όχι μόνο για την αυτογνωσία αλλά και την θεραπεία συμπτωμάτων και συμπεριφορών. Καλύπτει προσεγγίσεις όπως η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT), ψυχανάλυση, η κλινική ύπνωση, η σωματική ψυχοθεραπεία, η ψυχοσύνθεση, η υπερπροσωπική θεραπεία, η αναδρομική θεραπεία και οι μεθοδολογίες τους για να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα.  Η σύντομη ψυχοθεραπεία αναφέρεται σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία με περιορισμένο αριθμό συνεδριών ή συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ο θεραπευτής και ο πελάτης συνεργάζονται για να θέσουν σαφείς στόχους και να εκμεταλλευτούν αποτελεσματικά τον διαθέσιμο χρόνο για θετικές αλλαγές. Συνολικά, η σύντομη ψυχοθεραπεία σχεδιάστηκε για να προσφέρει έγκαιρη υποστήριξη και παρεμβάσεις, καθιστώντας την κατάλληλη επιλογή για άτομα που ψάχνουν στοχευμένη βοήθεια για συγκεκριμένα ζητήματα.

Coaching Ψυχολογία: Το coaching είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων. Οι coaches είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές και εργαλεία για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την αυτοεπίγνωση που χρειάζονται για να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Οι coaches βοηθούν τους πελάτες τους να επιτύχουν στόχους που θέλουν να επιτύχουν, ενδυναμώνουν την επίγνωση στις δυνάμεις και τις ικανότητες τους, παρέχουν στρατηγικές, δεξιότητες επικοινωνίας, ανάλυση προβλημάτων και συνεχή υποστήριξη. Προσθέτοντας τον τομέα της coaching ψυχολογίας έχουμε πολύ δυνατότερα αποτελέσματα και τεχνικές βασισμένα μόνο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους.  

Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τέχνης: ζωγραφική, θεραπευτικά προσχέδια, πηλός, άμμος και μινιατούρες (sandtray therapy), δραματοθεραπεία, κίνηση, γραφή, χρήση ημερολογίου ως θεραπευτικά εργαλεία. Καλύπτει τις αρχές της θεραπευτικής τέχνης, τη θεραπευτική χρήση των διαφόρων μορφών τέχνης και τον τρόπο διευκόλυνσης των δραστηριοτήτων εκφραστικών τεχνών με τους πελάτες και έρευνες – ολιστική προσέγγιση και σύνθεση στη θεραπεία και το coaching.

4. Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) και διαλογισμός: Αυτό το μέρος του προγράμματος σπουδών επικεντρώνεται στις πρακτικές της ενσυνειδητότητας και του διαλογισμού, διερευνώντας τα οφέλη και τις εφαρμογές τους στη συμβουλευτική και τo coaching. Μείωση του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα (MBSR), τ0 CBT γνωστική θεραπεία, τη Θετική Ψυχολογία (Positive Mindfulness)  και διάφορες τεχνικές διαλογισμού. Πως να ενταχθούν στη θεραπεία και το Coaching και πως να καθοδηγείτε.

5. Κλινική Ύπνωση & Υπνοθεραπεία: Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση, εισάγει τις αρχές και τις τεχνικές της ύπνωσης ως απαραίτητο και πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο για κάθε θεραπευτή που θέλει να δει έμπρακτα αποτελέσματα στους πελάτες του. Καλύπτει θέματα όπως η ιστορία της ύπνωσης, εφαρμογές της υπνοθεραπείας, μείωση άγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, μείωση θυμού, πολλαπλές εφαρμογές για διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους και διατροφικές διαταραχές, ενίσχυση οικονομικών, επιχειρηματικότητας και καριέρα, βελτίωση σχέσεων και ψυχική ευεξία μέσα από ;κλινικά – evidence based πρωτόκολλα βήμα – βήμα πχ μείωση του στρες (με υπνοθεραπεία, mindfulness, CBT, θετική ψυχολογία, ερωτήσεις). 

6. Υπερπροσωπική (ή Διαπροσωπική) Transpersonal Ψυχολογία: Αυτός ο τομέας σπουδών προσθέτει την πνευματικότητα στη συμβουλευτική, το coaching και την ψυχοθεραπεία. Καλύπτει θέματα όπως οι διαπροσωπικές θεωρίες, η πνευματική ανάπτυξη, οι μυστικιστικές εμπειρίες και η εφαρμογή των διαπροσωπικών προοπτικών στη συμβουλευτική και το coaching.  Θέματα και τεχνικές: θεραπεία εσωτερικού παιδιού και ενήλικης ζωής, θεραπεία προηγούμενων ζώων με συμπτώματα στην τωρινή μας ζωή (ψυχοσωματικά, προβλήματα σχέσεων, οικονομικά, χαμηλή αυτοπεποίθηση), σωματική θεραπεία για ψυχοσωματικά συμπτώματα (πχ κρίσεις πανικού, εκζέματα, ψωρίαση, αυχενικό, κλπ),  μελλοντικές προβολές και απεικονίσεις, ενεργειακή κάθαρση, υπνοανάλυση, imagery rescritping – evidence based, μεταμόρφωση ζωής, μεταστοιχείωση παρελθοντικών γεγονότων – αφηγηματική προσέγγιση.    

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, υπάρχει συνδυασμός θεωρητικών διαλέξεων, πολλαπλών βιωματικών ασκήσεων, πρακτικές μεταξύ των σπουδαστών, επίδειξη όλων των τεχνικών από την εκπαιδεύτρια με εθελοντές,  εποπτευόμενη πρακτική για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, ατομικές συνεδρίες, coaching για την προώθηση του νέου επαγγέλματος. 

 

Τι σημαίνει ολιστικό και τι είναι η ολιστική ψυχοθεραπεία του Mandala Institute που θα διδαχθείς και εσύ

 

Γιατί συνδυάσαμε την ολιστική βραχεία ψυχοθεραπεία με το coaching; 

 
Η συνδυασμένη προσέγγιση της ολιστικής βραχείας ψυχοθεραπείας και του coaching μπορεί να παρέχει μια ισχυρή συνεργία, επιτρέποντας στον πελάτη να εξερευνήσει τα εσωτερικά του συναισθήματα και πεποιθήσεις μέσω της ψυχοθεραπείας, ενώ ταυτόχρονα να αναπτύξει τις δεξιότητες και τις στρατηγικές του μέσω του coaching για να επιτύχει τους στόχους του. Αυτή η συνεργία μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη να ανακαλύψει το δυναμικό του, να αναπτύξει αυτοεπίγνωση και να προχωρήσει προς την επίτευξη μιας πιο ισορροπημένης και ικανοποιητικής ζωής. 

 

Η ιδέα και το όραμά μας

Το άτομο που πρωτοέρχεται για ψυχοθεραπεία έχει την ανάγκη για ψυχική ίαση. Θέτουμε τον θεραπευτικό στόχο – αίτημα και συμφωνούμε ότι, μόλις αυτό επιτευχθεί, μπορεί να αποχωρίσει από τη θεραπεία ή να εξελιχθεί, εφόσον το επιθυμεί, προς στόχους επιθυμιών – επιτεύξεων σε θέματα καριέρας, οικονομικής ευημερίας, δημιουργίας θετικών σχέσεων, προσωπικής ευεξίας, ικανοποίησης από τη ζωή και οτιδήποτε θεωρεί πως μέσα από τους στόχους μας θα ευτυχίσει. 

 

 

➡️ Κάθαρση ➡️ Ψυχική ίαση ➡️ Ψυχολογική ευεξία ➡️ Αυτοπραγμάτωση ➡️ Υπέρβαση ➡️ Νόημα και Ικανοποίηση από τη ζωή  ➡️ Ευτυχία

 

                                                                                                  Δίπλωμα στην Ολιστική - Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία

 

Αποτελεί πρωτοποριακή δημιουργία του Mandala Institute και εμπεριέχει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης Νους, Σώμα, Συναίσθημα και Πνεύμα, άλλοτε ξεχωριστά και άλλοτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, οδηγώντας σε πιο ολοκληρωμένα θεραπευτικά & coaching αποτελέσματα. Η εκπαίδευση αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως πολυδιάστατο και συνεπώς οι προσεγγίσεις είναι ολιστικές, συνθετικές και ποικίλες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που το ίδιο το άτομο επιθυμεί.  

 

Ποιους αφορά το Δίπλωμα στην Ολιστική Βραχεία Ψυχοθεραπεία; 

 

  • Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής υγείας, Κοινωνιολόγους, Ανθρωπολόγους, Νοσηλευτές. 
  • Άτομα που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα, όμως έχουν εργαστεί ψυχοθεραπευτικά με τον εαυτό τους, έχουν εμπειρία ζωής και διάθεση για μάθηση και αλλαγή.
  • Πιστοποιημένους Coach που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του θεραπευτή ψυχικής υγείας.

Η εκπαίδευση για το Δίπλωμα στην Ολιστική Βραχεία Ψυχοθεραπεία παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε όσους στοχεύουν να εκπαιδευτούν ή να ενσωματώσουν στις υπάρχουσες ψυχοθεραπευτικές & coaching προσεγγίσεις τους πρωτότυπες, διαφορετικές, ολιστικές και συνθετικές ψυχοθεραπευτικές & coaching πρακτικές στις ατομικές ή και ομαδικές τους συνεδρίες.  

 

Πώς εργαζόμαστε με το συγκεκριμένο μοντέλο ολιστικής ψυχοθεραπείας 

1. Το άτομο που έρχεται για Ψυχοθεραπεία δουλεύει το αίτημα που έχει θέσει στον ψυχοθεραπευτή, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Μόλις επιτευχθεί ο στόχος του και εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να κατευθυνθεί σε τομείς που αφορούν τις coaching εφαρμογές και τα επιστημονικά τεκμηριωμένα μοντέλα ευημερίας σε θέματα ζωής, σχέσεων, καριέρας, εργασίας, οικονομικής ευημερίας, κλπ, ώστε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του με απώτερο πλέον στόχο την ευτυχία του. Ο συνδυασμός των δύο συνιστά μια πιο ολοκληρωμένη ψυχολογική προσέγγιση ψυχικής ίασης και ευημερίας στα θέματα που απασχολούν τον ενδιαφερόμενο.

2. Ως ξεχωριστές υπηρεσίες που αφορούν διαφορετικά άτομα με διαφορετικές ανάγκες και αιτήματα, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα, όπως είναι η υπνοθεραπεία, η αναδρομική θεραπεία, το coaching, η ολιστική – συνθετική ψυχοθεραπεία και το mindfulness.

Διαφορά από άλλα ήδη Ψυχοθεραπείας

  1. Η συγκεκριμένη προσέγγιση Ψυχοθεραπείας είναι πραγματικά ολιστική. Εστιάζει και στα 4 επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης (γνωστικό – νοητικό, σωματικό, συναισθηματικό αλλά και πνευματικό), κάτι που συνήθως απουσιάζει από άλλα ήδη Ψυχοθεραπείας. Για αυτόν τον λόγο προσθέσαμε και την Transpersonal / Υπερπροσωπική Ψυχολογία, τη Θετική Ψυχολογία και την Coaching Ψυχολογία.
  2. Η Ολιστική Ψυχοθεραπεία του Mandala είναι θετικά προσδιορισμένη, αποκλειστικά εστιασμένη στο αίτημα του βοηθούμενου και η προσέγγισή της συνήθως βραχυπρόθεσμη.
  3. Προσφέρονται πλούσιες τεχνικές, ασκήσεις και θεωρίες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους που στο τέλος συνδέονται μεταξύ τους μέσα από το πρωτότυπο ολιστικό μας μοντέλο Mandala.
  4. Δίνουμε έμφαση στο βίωμα και στην καλή εκμάθηση των τεχνικών αυτών μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μεταξύ των σπουδαστών μας.
  5. Μέσα από τα περιστατικά που επεξεργάζονται σε κάθε ενότητα οι σπουδαστές εμπεδώνουν περισσότερο τις τεχνικές, τις θεωρίες και τα προσωπικά εμπόδια που εμφανίζονται.
  6. Έχουμε προσθέσει τεχνικές, ασκήσεις και θεραπείες άγνωστες συνήθως στην Ελλάδα, όπως είναι η Θετική Ψυχοθεραπεία, η Υπερπροσωπική Ψυχοθεραπεία, η Αναδρομική Θεραπεία, η Υπνοθεραπεία, ο διαλογισμός, η Yoga ως Ψυχοθεραπεία και το Mindfulness.
  7. Προσθέσαμε τις θεραπείες μέσω της Τέχνης καθώς είναι άκρως απαραίτητες για μια αποτελεσματική ψυχοθεραπεία με σκοπό την έκφραση της γλώσσας του υποσυνειδήτου και υπερσυνειδητού.
  8. Στο τέλος, ο σπουδαστής θα μπορεί να εφαρμόζει ένα άψογο ολιστικό σύστημα Ψυχοθεραπείας και να εφαρμόζει διαφορετικές τεχνικές και υπηρεσίες, ανάλογα με τα αιτήματα των ατόμων.
  9. Η προσωπική Ψυχοθεραπεία των σπουδαστών ξεκινά τον δεύτερο χρόνο και διαρκεί όσο και το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Η προσωπική εργασία του σπουδαστή αργότερα έγκειται στη δική του προσωπική ευθύνη, τόσο σε Ψυχοθεραπεία, όσο και σε εποπτεία με τα περιστατικά του.

 

Παίρνοντας και τα 3 διπλώματα προσφέρεται σημαντική έκπτωση στην ΕΦΑΠΑΞ καταβολή 

Καλέστε μας για να σας αναφέρουμε την έκπτωση και να σας φτιάξουμε το πρόγραμμα σας

 

Οφέλη από το Δίπλωμα; 

 Αποκτάς 5 επαγγελματικούς τίτλους

και Cerificates! 

 

  1. Holistic counselling skills with Mindfulness & Expressive Arts Therapy
  2. Hypnotherapy basic level 

Όλα τα παραπάνω πιστοποιημένα επαγγέλματα είτε συνδυάζονται μεταξύ τους είτε ξεχωριστά ως μεμονωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας / ψυχικής ευεξίας.   

Δίπλωμα στην Ολιστική - Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία

 

 

  • Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων πραγματοποιείται σχεδόν 1 Σαββατοκύριακο και Δευτέρες 17:00 – 21:00 τον μήνα και η εκπαίδευση είναι εντατικής μορφής. 
  • Παρακολούθηση Online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom και προαιρετικά δια ζώσης. Οι εκπαιδεύσεις βιντεοσκοπούνται και αποστέλλονται κατόπιν αιτήματος και σε περίπτωση απουσίας του μαθητή. 
  • Πλούσια βιβλιογραφία για μελέτη στο σπίτι.
  • Πλούσιο ebook για κάθε ενότητα Σάββατου – Κυριακής με όλες τις θεωρίες, ασκήσεις μαζί με πλούσιες τεχνικές. 
  • Οι ενότητες είναι αυτοτελείς. Εάν επιθυμεί ο σπουδαστής, είτε μπορεί να συνεχίσει στις παρακάτω ενότητες είτε να αποχωρήσει, πάλι όμως κερδίζοντας ξεχωριστές επαγγελματικές καταρτίσεις.

 

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι το μοναδικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο οργανισμό της  International Society for Coaching Psychology που προωθεί και υποστηρίζει τις πρακτικές, θεωρίες, έρευνες και προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας. Η Coaching Ψυχολογία είναι μεταπτυχιακός κλάδος της ακαδημαϊκής Ψυχολογίας εγκεκριμένος και συνδεδεμένος με το BPS (British Psychological Society) https://www.bps.org.uk/subjects/coaching-psychology

 

 

 

Αναγνωρισμένο επίσης από την 

International Association of Coaches, Therapists & Mentors (IACTM) 

Earth Association for Regression Therapy 

και την Mandala Institute

 

 

Η προσέγγιση είναι θετικά και ολιστικά προσανατολισμένη ως προς την ψυχική ίαση, κάθαρση, μετασχηματισμό, εξέλιξη και ανέλιξη του ατόμου μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες θεραπευτικές & coaching προσεγγίσεις. 

 

➡️ Κάθαρση ➡️ Ψυχική ίαση ➡️ Ψυχολογική ευεξία ➡️ Αυτοπραγμάτωση ➡️ Υπέρβαση ➡️ Νόημα και Ικανοποίηση από τη ζωή  ➡️ Ευτυχία

 

Στόχοι για τους συμμετέχοντες

  • Να βιώσουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυχολογικής ευεξίας μέσα από τα παραπάνω βήματα.
  • Να μάθουν πολλαπλές τεχνικές και θεωρίες μέσα από μια ολιστική και συνθετική προσέγγιση θεραπείας & coaching.
  • Να μάθουν να τις εφαρμόζουν αργότερα στις συνεδρίες τους αποτελεσματικά και ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

 

  Εργαζόμαστε και με τους 4 πυλώνες της ανθρώπινης ύπαρξης δημιουργώντας μια πραγματική ολιστική προσέγγιση: 

✔️Mind: Για το γνωστικό επίπεδο του ατόμου έχουμε επιλέξει το Ολιστικό – Συνθετικό Coaching, την Κλινκή Υπνοθεραπεία και το Mindfulness, για τη διαχείριση των σκέψεων και συναισθημάτων, την αλλαγή δυσλειτουργικών σκέψεων και συμπεριφορών, την επίτευξη στόχων σε τομείς ζωής, καριέρας, εργασίας και αθλητισμού.

✔️Body: Για το σώμα έχουμε επιλέξει τη Σωματική Ψυχολογία, ενότητα της Αναδρομικής Θεραπείας που βοηθά σε ψυχοσωματικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα αλλά και ήπιες ασκήσεις Yoga, αναπνοές και διαλογισμούς μέσα από τα Mstercalesses που θα πραγματοποιούνται.  

✔️Emotion: Για τα αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, κατάθλιψη, θυμό, φόβο, ενοχές, ντροπή και για τα ψυχικά τραύματα έχουμε επιλέξει βαθιές  θεραπείες κάθαρσης και μετασχηματισμού όπως την αναδρομική θεραπεία, την υπνοθεραπεία, τις θεραπείες μέσω τέχνης, την υπερπροσωπική ψυχολογία και την ολιστική συμβουλευτική που πρεσβεύουμε (μέσω ενεργητικής φαντασίας, νοερών απεικονίσεων, την εργασία με τις σκιερές πλευρές του εαυτού μας, την ερμηνεία των ονείρων, τα αρχέτυπα κ.ά.). Εν συνεχεία, εστιάζουμε στην ενίσχυση της θετικότητας και της ευεξίας μας μέσω της θετικής ψυχολογίας, της θεωρίας και τις ασκήσεις της.

✔️Spirit: Για το πνεύμα έχουμε επιλέξει την υπερπροσωπική (transpersonal) Ψυχολογία – Ψυχοθεραπεία, transpersonal coaching, την αναδρομική θεραπεία, διαλογισμούς, οραματισμούς και τη πολύ ήπια Yoga στις ομάδες μας. 

Παρακολουθήστε ένα video για το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Mandala Institute.  

 

 

 

Επένδυση

Επισκεφτείτε τις μεμονωμένες ενότητες εδώ https://mandala.gr/mandala-school/ 

για να δείτε τις τιμές και άλλα προαπαιτούμενα για την επιτυχή αποφοίτηση. 

 

Για το συγκεκριμένο δίπλωμα απαιτείται η παρακολούθηση όλων των ενοτήτων! 

 

 

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, κώδικας δεοντολογίας, πολιτική ακυρώσεων.

 

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια του προγράμματος

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association.

Επιπλέον, είναι εκπαιδεύτρια στο Transpersonal Psychotherapy, στο Coaching και στο Mindfulness από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors. Είναι επίσης, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου.

Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα υπάρξουν και άλλοι εκπαιδευτές καθώς και βιωματικά σεμινάρια με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ψυχικής ευεξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο 210.7105766 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.