Ο φόβος της εγκατάλειψης καθορίζει τις σχέσεις σου

κοπέλα φεύγει γιατί έχει φόβο της εγκατάλειψης

 Ο φόβος της εγκατάλειψης, ένας φόβος που τον συναντάμε πολύ συχνά  βρίσκεται στην ομπρέλα των κοινωνικών φοβιών. 

Δηλαδή πρόκειται για μια κατάσταση η οποία έχει σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τον κίνδυνο του να βρεθεί μόνος του. 

Ας ξεκινήσουμε όμως με τη σειρά για να εξηγήσουμε τι είναι φόβος

Πρόκειται για μια συναισθηματική  κατάσταση που βρίσκεται κάποιος όταν αντιμετωπίζει έναν κίνδυνο ή μια επερχόμενη απειλή. 

Αυτή πολλές φορές είναι φανταστική, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 

Έχει να κάνει με έναν μηχανισμό που ενεργοποιείται για την προσαρμογή του οργανισμού σε καταστάσεις κινδύνου. Στόχος να ανταπεξέλθει και να καταφέρει να επιβιώσει.. Αυτό του επιτρέπει  να αντιδράσει με τρόπους που μπορεί να διαχειριστεί. 

Αλλά όταν μιλάμε για φόβο αναφερόμαστε και σε ένα ένα ψυχολογικό φαινόμενο που είναι συνδεδεμένο με:

  •  τις εμπειρίες
  •  τις πεποιθήσεις
  •  και το περιβάλλον του κάθε ατόμου. 

Άρα, μιλάμε για κάτι άκρως υποκειμενικό, που έχει βαθιές ρίζες. 

Φόβος της εγκατάλειψης. Για να δούμε τι σημαίνει;

Για να πάμε συγκεκριμένα τώρα στο φόβο της εγκατάλειψης θα πρέπει να τονίσουμε ότι και αυτός έχει τις ρίζες του σε εμπειρίες που βίωσε το άτομο κι έχουν σχέση με εγκατάλειψη, με κάποιο τραύμα  ή απόρριψη. 

Το σίγουρο είναι πως ο φόβος της εγκατάλειψης επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά ρυθμίζει και κατά κάποιο τρόπο τη συμπεριφορά μας απέναντί τους. Το άτομο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατάσταση προσπαθεί με κάθε τρόπο να απωθήσει την περίπτωση απομόνωσης ή απόρριψης με αποτέλεσμα να διαμορφώνει τις σχέσεις σου σε λάθος πεδία. 

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι μια σχέση που δομείται πάνω στο φόβο της εγκατάλειψης, είναι ευάλωτη και μη υγιής. 

Σε γενικές γραμμές, o φόβος της εγκατάλειψης αναδύεται από σύνθετες αλληλεπιδράσεις

  •  γενετικών
  • βιολογικών
  • κοινωνικών 
  • και περιβαλλοντικών παραγόντων.

 Είναι βέβαιο ότι  επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά και την ευημερία του ατόμου.

Ο φόβος της εγκατάλειψης ποια συμπτώματα εμφανίζει; 

Ο φόβος εγκατάλειψης, ευτυχώς, μπορεί να αναγνωριστεί εφόσον υπάρχουν συμπεριφορές που τον καταδεικνύουν. 

Ας την εξετάσουμε.

Υπερβολική ανησυχία για απώλεια

Το άτομο που νιώθει φόβο ελέγχει συνεχώς το κινητό τηλέφωνο ή τα μηνύματα για να δει αν οι άλλοι του απαντούν άμεσα. Όπως καταλαβαίνει κανείς πίσω από αυτή την κατάσταση κρύβεται διάχυτος ο φόβος της εγκατάλειψης ή της απόρριψης. Έχει την ανάγκη να διατηρεί τους δεσμούς και τα κανάλια της επικοινωνίας ανοιχτά. Αν τώρα κάτι πάει στραβά, εκδηλώνει άγχος και η φοβία αναδύεται και αποκαλύπτεται. 

Εσωτερική δύναμη: Πώς να ανακαλύψετε και να αξιοποιήσετε τον πραγματικό εαυτό σας!

Ανάγκη ελέγχου 

Εδώ το άτομο ανησυχεί υπερβολικά και ζητάει επανειλημμένα επιβεβαιώσεις για την παρουσία του αγαπημένου του. Αυτό γίνεται για να μπορεί να έχει τον έλεγχο και να μειωθεί ο φόβος εγκατάλειψης που νιώθει. 

Είναι επίσης φυσικό σε μια τέτοια κατάσταση το άτομο να επιδιώκει διαρκώς να ακούει πως η σχέση είναι ισχυρή, δυνατή και θα αντέξει στο χρόνο. 

Ανάγκη Συνεχούς Επιβεβαίωσης

Επίσης αναζητά συνεχώς επιβεβαίωση από τους άλλους για την αγάπη και τη σημασία τους.

Είναι απόλυτα φυσικό ο άνθρωπος που βιώνει το φόβο εγκατάλειψης να θέτει συνεχώς ερωτήσεις όπως “Με αγαπάς;”  “Θα είμαστε για πάντα μαζί;” “Τί σημαίνω εγώ για σένα;” για να επιβεβαιώσει την αγάπη του συντρόφου του.

Βέβαια τα παραπάνω είναι φυσιολογικές ερωτήσεις αλλά όταν ο φόβος εγκατάλειψης είναι υπαρκτός, αυτές οι ερωτήσεις αποκτούν έντονη συχνότητα. 

Αποφυγή δημιουργίας σχέσεων 

Το να αποφεύγει να δημιουργήσει βαθιές σχέσεις, καθώς φοβάται τη μετέπειτα εγκατάλειψη, είναι ένα σημάδι του φόβου εγκατάλειψης. 

Κάποιος μπορεί να αποφεύγει τις στενές σχέσεις και να κρατιέται σε απόσταση από τους άλλους, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τον φόβο. 

Ανασφάλεια και Υπερευαισθησία

Το άτομο μπορεί να αντιδρά υπερβολικά σε οποιαδήποτε ένδειξη απόστασης, ακόμη και σε μικρά σημάδια, όπως ένα ασήμαντο χρονικό διάστημα μη επικοινωνίας ή καθυστέρησης. 

Διαρκώς  αναζητά το σύντροφο και να προσπαθεί να τον ελέγχει. 

Ένα άτομο με φόβο εγκατάλειψης  ανησυχεί άσκοπα και υπερβολικά αν π.χ. ένας φίλος δεν του απάντησε σε ένα μήνυμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ακολουθεί συνήθεις εικασίες αλλά λειτουργεί φοβικά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. 

Εξάρτηση από τους άλλους 

Το άτομο με φόβο εγκατάλειψης,  εξαρτάται υπερβολικά από τους άλλους ευτυχία και η ευτυχία του να είναι σε σύνδεση μαζί τους. 

Δεν αναγνωρίζει μόνο του την αξία του, αλλά θέλει να του την επιβεβαιώνουν οι άλλοι. 

Κάποιος  π.χ με φόβο της  εγκατάλειψης μπορεί να νιώθει ότι χρειάζεται συνεχώς την επικύρωση ή την παρουσία άλλων για να αισθανθεί ευτυχισμένος.

Αποφυγή Δυνατών Καταστάσεων Εγκατάλειψης

Το άτομο αποφεύγει συχνά να εμπλακεί σε σχέσεις ή δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε ενδεχόμενη απομόνωση.

Μπορεί ακόμη και να αποφεύγει να εκφραστεί ερωτικά, φοβούμενος την ενδεχόμενη απόρριψη. Όπως αντιλαμβανόμαστε ο φόβος της εγκατάλειψης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει το άτομο στην απομάκρυνσή του από κοινωνικές ή άλλου είδους επαφές. 

Μπορεί ακόμη  να επηρεάσει διάφορες πτυχές της συμπεριφοράς και της αντίληψης του ατόμου με αρνητικά αποτελέσματα. 

Φόβος της εγκατάλειψης: Αιτίες που τον προκαλούν. 

Προηγούμενες Εμπειρίες Εγκατάλειψης

Εάν κάποιο άτομο έχει προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες εγκατάλειψης, μπορεί να αναπτύξει έναν φόβο βασισμένο σε αυτές τις εμπειρίες. 

Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι ένα παιδί που έχει εμπειρία εγκατάλειψης από τους γονείς του. Εάν το παιδί έχει βιώσει την απουσία της φροντίδας και της αγάπης από τα άτομα που θα έπρεπε να τον φροντίζουν, είναι πιθανό να αναπτύξει  φόβο της εγκατάλειψης.

Αυτό το παιδί, καθώς μεγαλώνει, μπορεί να εμφανίσει συμπεριφορές όπως ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης σε σχέσεις, ή ακόμη και να αποφεύγει τις στενές σχέσεις γενικότερα. 

Αυτός ο φόβος εγκατάλειψης  είναι ικανός να επηρεάσει την ικανότητά του να δημιουργήσει στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους και να επηρεάσει αρνητικά τη συναισθηματική του ευημερία.

Ανασφάλεια και Χαμηλή Αυτοεκτίμηση

Σίγουρα, η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις τους. Τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να φοβούνται ότι δεν είναι αρκετά αξιόλογοι ή αγαπητοί και ότι οι άνθρωποι στη ζωή τους μπορεί να τους εγκαταλείψουν.

Ο αυτοσεβασμός και πως θα τον αποκτήσεις

Ο φόβος αυτός μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές όπως η υπερβολική εξάρτηση από τον άλλον, η συνεχής αναζήτηση επιβεβαίωσης και επικοινωνιακά προβλήματα όπως η δυσκολία στην έκφραση των αναγκών τους. Η παραμονή σε σχέσεις που δεν είναι υγιείς ή η αποφυγή των σχέσεων γενικότερα είναι επίσης συχνές αντιδράσεις.

Επιπλέον, η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα να θέσουν όρια στις σχέσεις τους ή να απαιτήσουν τον σεβασμό που τους αξίζει. Συνολικά, αυτά τα συναισθηματικά ζητήματα μπορούν να δημιουργήσουν προκλήσεις στη δημιουργία και διατήρηση υγιών και ικανοποιητικών σχέσεων.

Ο Jung έθεσε ότι κάθε άνθρωπος έχει έναν προσωπικό μύθο, έναν τρόπο ερμηνείας του κόσμου που επηρεάζεται από τις προσωπικές του εμπειρίες. Σε αυτόν τον προσωπικό μύθο, ο φόβος της εγκατάλειψης μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, ειδικά αν έχουν υπάρξει εμπειρίες εγκατάλειψης στο παρελθόν.

 

Διαζύγιο 

Είναι πολύ πιθανό να αναπτύξει κάποιος φόβο της εγκατάλειψης μετά από ένα διαζύγιο ή τη διάλυση της οικογενειακής μονάδας του, ιδίως αν αυτό συνέβη σε νεαρή ηλικία. Η απώλεια της οικογενειακής ενότητας μπορεί να δημιουργήσει βαθιά συναισθηματικά τραύματα και να επηρεάσει τον τρόπο που κατανοούμε και δημιουργούμε σχέσεις στο μέλλον.

Ο φόβος της εγκατάλειψης μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους. Κάποιος μπορεί να αποφεύγει στενές σχέσεις για να αποφύγει τον κίνδυνο της απώλειας, ή μπορεί να εμποδίζει τον εαυτό του να εκφραστεί συναισθηματικά, φοβούμενος ότι αυτό θα οδηγήσει σε απόρριψη. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει υπερβολική εξάρτηση από τον σύντροφό του, επιδιώκοντας διαρκή επιβεβαίωση και ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται αυτά τα συναισθηματικά θέματα με επαγγελματική βοήθεια, όπως η ψυχοθεραπεία, για να βοηθηθεί κανείς να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τον φόβο της εγκατάλειψης και να ανακτήσει υγιείς σχέσεις.

Συναισθηματική Ανάγκη 

Όταν κάποιο άτομο εξαρτάται σημαντικά από άλλους και συνδέει με αυτούς  την ευτυχία και την αυτοεκτίμησή του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν έντονο φόβο της εγκατάλειψης. Η συναισθηματική εξάρτηση από άλλους ίσως να δημιουργήσει έναν ευαίσθητο χώρο, όπου η απώλεια των σημαντικών ατόμων στη ζωή τους αντιλαμβάνεται ως απώλεια της ίδιας της ταυτότητας και ευτυχίας.

Ο φόβος αυτός οδηγεί σε συμπεριφορές που επιδιώκουν συνεχή έγκριση και επιβεβαίωση από τους άλλους, καθώς και σε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να διατηρηθούν στενοί δεσμοί.  Ο φόβος της εγκατάλειψης μπορεί να οδηγήσει επίσης σε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, όπως τον έλεγχο ή την υπερβολική ζήτηση προσοχής, καθώς το άτομο προσπαθεί να αποτρέψει την απώλεια των σχέσεών του. Αυτή η εξάρτηση μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για τον ίδιο τον εξαρτημένο και για τους γύρω του, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγιή δυναμική σε μια σχέση.

Οι παραπάνω παράγοντες μπορεί να συνδυαστούν και να επιδεινώσουν τον φόβο της εγκατάλειψης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο φόβος αυτός είναι κατά κύριο λόγο ψυχολογικός και μπορεί να χρειαστεί επαγγελματική υποστήριξη για την αντιμετώπισή του.

Πως θα αντιμετωπίσω το άγχος με ολιστικές μεθόδους

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του φόβου της εγκατάλειψης;

Στη συντροφική σχέση υπάρχει κατακτητική συμπεριφορά: Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τη σχέση, κάποιοι με φόβο εγκατάλειψης  επιδεικνύουν:

  •  Κατακτητική συμπεριφορά
  • Εκδήλωση ζήλιας 
  • Επιθετική συμπεριφορά 

Αυτές οι συμπεριφορές είναι απόρροια της προσπάθειας να κρατηθεί ο σύντροφος κοντά και να αποφευχθεί η απώλεια.

 

Ποια στάδια περνάει μια σχέση με κάποιον που έχει φόβο της εγκατάλειψης; 

Η σχέση με κάποιον που έχει φόβο εγκατάλειψης μπορεί να περάσει διάφορα στάδια, με κάθε φάση να επηρεάζεται από τον τρόπο που ο φόβος αυτός εκδηλώνεται στη συμπεριφορά του ατόμου. Παρακάτω περιγράφονται κάποια βασικά στάδια που μπορεί να περνάει μια τέτοια σχέση:

Γνωριμία

Κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής, ο φόβος εγκατάλειψης μπορεί να μην είναι προφανής. Η σχέση ξεκινάει με ενθουσιασμό, και τα άτομα ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον.

Στάδιο Σταθεροποίησης

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ο φόβος εγκατάλειψης θα αρχίσει να εμφανίζεται, καθώς η σχέση γίνεται πιο στενή. Ο άνθρωπος με φόβο εγκατάλειψης μπορεί να εκδηλώσει συμπεριφορές όπως υπερβολική εξάρτηση ή ανάγκη για συνεχή επιβεβαίωση της αγάπης.

Κρίσιμη Φάση

Σε αυτό το στάδιο, είτε εξαιτίας κρίσεων στη σχέση είτε λόγω προσωπικών προβλημάτων, ο φόβος εγκατάλειψης ενδέχεται να εντείνεται. Το άτομο με φόβο μπορεί να απομακρυνθεί επιπλέον ή να εκδηλώσει επιθετικότητα, φοβούμενο αν η σχέση του απειληθεί.

Αναζήτηση Επιβεβαίωσης 

Κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής, το άτομο με φόβο εγκατάλειψης ενδέχεται να αναζητά συνεχώς επιβεβαίωση της αγάπης και της δέσμευσης του εταίρου του. Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό για τον άλλον σύντροφο.

Τελική φάση  Ανάκαμψη ή  Διάλυση 

Στην τελική φάση, η σχέση μπορεί να οδηγήσει είτε σε ανάκαμψη μετά από αντιμετώπιση των προβλημάτων, είτε σε διάλυση αν οι πιέσεις του φόβου είναι υπερβολικές και δυσκολεύουν τη σχέση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα στάδια είναι γενικές γραμμές και κάθε σχέση είναι μοναδική. Η επικοινωνία, η κατανόηση και η υποστήριξη είναι κρίσιμες για την αντιμετώπιση του φόβου εγκατάλειψης και τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης.

Τι μπορούμε να κάνουμε στο Mandala Institute για τη θεραπεία του φόβου της εγκατάλειψης;

Η ολιστική ψυχοθεραπεία και η αναδρομική θεραπεία είναι δύο προσεγγίσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του φόβου της εγκατάλειψης. Καθένα από αυτά τα πλαίσια παρέχει μια διαφορετική προσέγγιση που μπορεί να είναι αποτελεσματική, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ατόμου.

Ολιστική ψυχοθεραπεία

Η ολιστική προσέγγιση επικεντρώνεται στην αντίληψη του ατόμου ως ενός ολοκληρωμένου συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη συνδυαστική επίδραση του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής. Στο πλαίσιο αυτό, η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει:

Συναισθηματική Εξερεύνηση:

Ο θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει το άτομο να εξερευνήσει τα συναισθήματα του σχετικά με τον φόβο της εγκατάλειψης και να αναδείξει τα συναισθηματικά του πρότυπα.

Συνειδητοποίηση του Σώματος:

Η ολιστική ψυχοθεραπεία συχνά περιλαμβάνει τη συνειδητοποίηση των σωματικών αισθημάτων, όπως η ένταση και η ανασφάλεια που μπορεί να σχετίζονται με τον φόβο.

Διαχείριση Στρες:

Τεχνικές διαχείρισης στρες, όπως η αναπνοή και η άσκηση, μπορούν να ενσωματωθούν για να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης που σχετίζεται με τον φόβο.

Η ολιστική ζωή και τα οφέλη της

Αναδρομική Θεραπεία

Η αναδρομική θεραπεία επικεντρώνεται στην εξερεύνηση παλαιότερων εμπειριών και σχέσεων που ενδέχεται να έχουν συμβάλει στον φόβο της εγκατάλειψης. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να γίνει:

Ανάλυση Παλαιών Εμπειριών:

Η θεραπευτική διαδικασία επικεντρώνεται στην ανάλυση των παιδικών ή εφηβικών εμπειριών που ενδέχεται να έχουν διαμορφώσει τον τρέχοντα φόβο.

Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία

Αναδρομική Αναφορά:

Το άτομο εξερευνά με τον θεραπευτή και ανακαλύπτει πώς παλαιότερες εμπειρίες επηρέασαν τις σχέσεις του με την εγκατάλειψη.

Ανασυγκρότηση Αυτοεικόνας:

Η αναδρομική θεραπεία θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της αυτοεικόνας, ενισχύοντας την αυτο-αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη.

Δίπλωμα στην Αναδρομική Θεραπεία

Η συνδυαστική χρήση αυτών των δύο προσεγγίσεων είναι επίσης δυνατή, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Σημαντικό είναι να υπογραμμισθεί ότι οι θεραπευτικές επιλογές προσαρμόζονται στις ξεχωριστές ανάγκες και χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

Κατάθλιψη… αιτίες, συμπτώματα και προειδοποιητικά σημάδια

Σταμάτα να ζεις με το φόβο της εγκατάλειψης 

Είναι εύκολο να επιτρέψουμε σε αυτόν τον φόβο να καθορίζει τη ζωή μας, να μας στερεί τη χαρά και την ευκαιρία για πραγματική σύνδεση. Ο φόβος αυτός, όμως, δεν πρέπει να είναι ο κυρίαρχος της ύπαρξής μας.

Είναι καιρός να σηκώσεις το κεφάλι σου και να αντιμετωπίσεις το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο φόβος της εγκατάλειψης είναι σαν σκοτεινό σύννεφο που κρύβει τον ήλιο της ζωής σου.

Αλλά ξέρεις κάτι;

Το φως πάντα υπάρχει πίσω από αυτά τα σύννεφα.

Κάνε ένα βήμα μπροστά, προς την αντίθετη κατεύθυνση του φόβου. Καταλάβετέ τον, δεν είναι παρά ένας σκοτεινός σύντροφος που δεν αξίζει την προσοχή σου. Η ζωή είναι γεμάτη από ανθρώπους και ευκαιρίες που σε περιμένουν. Δεν χρειάζεται να είσαι φυλακισμένος από τον φόβο. Είσαι ελεύθερος να αγκαλιάσεις το άγνωστο, να ανοίξεις την καρδιά σου και να αφήσεις το παρελθόν πίσω.

Κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για αρχή. Μην επιτρέπεις στο παρελθόν να σκοτώσει το παρόν. Το μέλλον είναι δικό σου να διαμορφώσεις. Συνδέσου με τον εαυτό σου, αγάπησε τον, και άφησε τις πόρτες της καρδιάς σου ανοικτές για νέες εμπειρίες.

Σταμάτα να ζεις υπό το βάρος του φόβου. Ζήσε με πάθος, περιπέτεια, και αποφασιστικότητα. Το μέλλον είναι δικό σου, και είναι πιο φωτεινό από ό,τι φαντάζεσαι.

Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis

Ολιστικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής – Θεραπευτής Ψυχικής Υγείας

 

Ελάτε στο Mandala Ιnstitute,  για να ξεκινήσουμε μαζί το εσωτερικό σας ταξίδι

και τη μεταμόρφωση του εαυτού σας. 

Πώς να εξαφανίσεις το άγχος από τη ζωή σου 7 πολύτιμες συμβουλές που θα σε απαλλάξουν για πάντα

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Γιώργος Ανδριανόπουλος Yoga Instructor

Ο έμπειρος και πιστοποιημένος δάσκαλος, εκπαιδευτής Yoga Teacher WYA Certified Aerial Yoga Trainer και πιστοποιημένος Ολιστικός Coach (Dip Holistic Integrative Coaching & Coaching Psychology), Γιώργος Ανδριανόπουλος, θα είναι δίπλα σε όλη σας την πορεία από την επιλογή της εξάσκησης που σάς ταιριάζει, τη θέσπιση των ιδανικών στόχων και την καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Για να μάθετε περισσότερα, ένα μάθημα ή μια ιδιωτική συνεδρία είναι εξαιρετική επιλογή και με χαρά θα σας λύσω όσες απορίες έχετε. 

Στο Μandala Istitute μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεκινήσεις την εποικοδομητική σου σχέση με τη yoga.  

 Επικοινώνησε μαζί μας και ξεκινάμε το μαγικό ταξίδι.    

Για περισσότερα άρθρα και συμβουλές περιηγήσου στην ιστοσελίδα μας, ακολούθησε μας  

στο Facebook ,στο Instagram και στο Youtube.