+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

12 Ατομικές Συνεδρίες: Δημιουργώντας Καλύτερες Σχέσεις

Cheerful couple enjoying in the sidewalk cafe. 

[url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786786][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/couples.jpg[/img][/url]

           12 Ατομικές Συνεδρίες: “Δημιουργώντας Καλύτερες Σχέσεις” μέσα από την ολιστική προσέγγιση του Mandala / Νους, Σώμα, Συναίσθημα, Πνεύμα

Εισαγωγή ατομικών συνεδρίων: 

Η σχέση με τον εαυτό μας καθορίζει κατά πολύ τις σχέσεις που συνάπτουμε και δημιουργούμε. Μέχρι να επιλυθούν μοτίβα συμπεριφοράς μας, συναισθημάτων και σκέψεων όλα θα επαναλαμβάνονται εφόσον το παρελθόν είναι πάντοτε παρόν.

Οι 12 ατομικές συνεδρίες “έρχονται” υπό μορφή μαθημάτων, προσωπικής εξέλιξης και αυτογνωσίας. 

Τα μαθήματα βοηθούν στο να μάθουμε να συνάπτουμε υγιείς, θετικές και λειτουργικές σχέσεις, είτε στην ήδη υπάρχουσα, είτε σε μια καινούργια που θέλουμε να επιτύχουμε.

Οι συντροφικές και διαπρσωπικές σχέσεις τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες είναι αρκετά δύσκολες εφόσον πρωταρχικά οι τρόποι που επικοινωνούμε τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα μας είναι αρκετά λανθασμένες με αποτέλεσμα να ερχόμαστε σε άσκοπες συγκρούσεις που μπορούν να καταλήξουν ακόμη και σε χωρισμό. Άλλοτε επειδή δεν μας καταλαβαίνουν επιλέγουμε να μείνουμε μόνοι μας χωρίς όμως να νιώθουμε ικανοποίηση μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασφάλειας.

Περισσότερα λόγια για τις σχέσεις: 

Οι σχέσεις δεν είναι κάτι απλό. Είναι δύσκολες, πολύπλοκες, απρόβλεπτες, τραυματικές. Εάν εμπειραθούμε μια τραυματική σχέση, ακόμη και από την παιδική μας ηλικία, είναι πολύ πιθανόν να κλείσουμε την καρδιά μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν άλλον να μας ξαναπληγώσει.

Έτσι δημιουργούμε υποσυνείδητα αρκετούς μηχανισμούς άμυνας για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναπληγωθούμε ποτέ!

Όμως στην ουσία αυτή η υπερπροστασία μας καθιστά συναισθηματικά απόμακρους, φοβισμένους, μόνους, χάνοντας κάθε πολύτιμη ευκαιρία ώστε να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε και να απολαύσουμε μια όμορφη βαθιά και ζέστη συντροφική σχέση αμοιβαίας αγάπης.

Όμως η λύση δεν έγκειται στο να κλείσουμε την καρδιά μας και να απομονωθούμε σε ζώνες ασφαλείας, οπού πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων καραδοκούν, αλλά στο να ανοίξουμε συναισθηματικά και να βοηθήσουμε την ήδη υπάρχουσα σχέση ή μια καινούργια σχέση να δημιουργηθεί, να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί.

Ποιοι είναι αυτοί οι μηχανισμοί άμυνας σύμφωνα με τη ψυχανάλυση;
Ποιους από αυτούς τους μηχανισμούς υποσυνείδητα προβάλουμε στη συντροφική σχέση;
Πως το παρελθόν επαναλαμβάνεται στο παρόν και πως το σταματάμε αυτό το δυσλειτουργικό μοτίβο;
Πως δημιουργούμε σχέσεις αμοιβαίας αγάπης;
Ποια θετικά συναισθήματα χρειάζεται να αναπτύξουμε μέσα μας ώστε να προβληθούν και έξω από εμάς;
Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε αυτή τη φορά;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα εξερευνήσουμε σε αυτόν τον κύκλο.

Μέσα από την ολιστική προσέγγιση μας θα ασχοληθούμε με θεωρίες: ψυχανάλυσης (μηχανισμοί άμυνας), θετικής ψυχολογίας (θετικά συναισθήματα, ευτυχία, θετικές σχέσεις), με τη γνωστικό – συμπεριφοριστική CBT (μοτίβα σκέψεων – συναισθημάτων- δράσεων), την συνδιαλεκτική ανάλυση (γονέας – παιδί – ενήλικας, θύμα, θύτης, σωτήρας) και το mindfulness (ενσυνειδητότητα, συγκέντρωση στο παρόν, συνειδητές σχέσεις).

Εργαλεία εμβάθυνσης: συζήτηση, μοίρασμα, ανάλυση, προπονητική ψυχολογία (coaching psychology) για να θέσουμε πρακτικούς και επιτεύξιμους στόχους για την βελτίωση των σχέσεων μας, τις θεραπείες μέσω τέχνης (art therapy), θεραπείες χαλάρωσης, καθοδηγούμενους οραματισμούς και διαλογισμούς.

Πως μπορεί ο διαλογισμός να βοηθήσει τις σχέσεις;  

Καταρχήν ο διαλογισμός προσφέρει αυτογνωσία, ηρεμία, μείωση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων και συνεπώς μεγαλύτερη καθαρότητα σκέψεων. Εάν μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ψευδαισθήσεις του νου που μας διαχωρίζουν από τους ανθρώπους που αγαπάμε, αλλά και από τους ανθρώπους που μας περιβάλουν, τότε μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από ένα πρίσμα αγάπης, κατανόησης, συγχώρεσης και τελικά αποδοχής που θα βοηθήσει να φτιάξουμε ακόμη καλύτερες σχέσεις. Οι σχέσεις χρειάζονται πολλά καλά “υλικά” για να διατηρηθούν.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε στα 12 μαθήματα προσωπικής εξέλιξης & αυτογνωσίας “Δημιουργώντας Καλύτερες Σχέσεις” ολιστικής προσέγγισης που έχω δημιουργήσει για να συνδέσουμε νου- σώμα- συναίσθημα- πνεύμα.

 

Με την έμπειρη ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc (Hons) με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Έχει ειδίκευση στην υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) και στις Θεραπείες μέσω τέχνης (Integrative Arts Therapies). Τελειώνει τώρα τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε δύο νέους κλάδους ψυχολογίας, στη θετική και την προπονητική (MSc Applied Positive Psychology & Coaching Pyschology). Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200Hrs και στον διαλογισμό όπου και τα εφαρμόζει μέσα στις ατομικές της συνεδρίες. Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Mandala Yoga & Holistic Wellness | Eσπερίδων 10 Βουλιαγμένη |Λευκάδος 2, Βάρη

Τ. 210 6403224

Δήλωση Ενδιαφέροντος