4 Λόγοι που δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος

weight loss 1

Οι 4 Λόγοι που δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος

Γιατί δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος;

  1. Συνειδητό vs Υποσυνείδητο

Ο συνειδητός νους είναι ο αρνητικός μας νους, σύμφωνα με τα αξιώματα της υπνοθεραπείας ,και γενικά αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή έστω και εάν είναι για το καλό μας. Θα κάνει οτιδήποτε για να σταματήσει οποιαδήποτε αλλαγή καθώς προτιμάει τη ρουτίνα του! Ο συνειδητός νους καταλαμβάνει μόνο 10%.

Το υποσυνείδητο από την άλλη παίζει το «πρόγραμμα» που έχουμε αποθηκεύσει στον «σκληρό δίσκο» και που μπορεί να προέρχεται από την παιδική ηλικία, ή από ένα τραύμα που μας συνέβει και που δεν θυμόμαστε ή από αρνητικές υποβολές που άλλοι μας έχουν φορτώσει… Αυτό σημαίνει ότι και το συνειδητό και το ασυνείδητο σαμποτάρουν παρά τη θέληση μας για εξέλιξη. Ο υποσυνείδητος νους καταλαμβάνει το 90%!

Αποτέλεσμα εικόνας για conscious vs unconscious mind hypnosis

Τότε η μόνη λύση είναι να εισχωρήσουμε στο υποσυνείδητο και να αλλάξουμε αυτό τον δίσκο – πεποίθηση και να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο δίσκο – πρόγραμμα  «reprogamming and replacement» και αυτή την ικανότητα για αλλαγή και αντικατάσταση την έχει μόνο η αναδρομική θεραπεία & η υπνοθεραπεία!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από εγκεφαλογράφημα fMRI κατά τη διάρκεια διαφορετικών καταστάσεων συνειδητότητας. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας “Διαφοροποιημένες καταστάσεις συνειδητότητας”

Το Συνειδητό επίπεδο Β που απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή.

No automatic alt text available.

Στα Κύματα Α, που βρίσκεται η δύναμη του υποσυνειδήτου, γίνονται όλες οι αλλαγές που θέλουμε εύκολα. Εδώ μπαίνουμε στα “αρχεία του σκληρού μας δίσκου”.

Εδώ έχουμε όλα τα κύματα να λειτουργούν και είμαστε σε μια κατάσταση πλήρους ευφυίας.

Το Β είναι ενεργό αλλά χωρίς να είναι επικριτικό ή αναλυτικό βοηθώντας τη διαδικασία. Το Α και το Θ λειτουργούν επιτρέποντας πρόσβαση στις μνήμες και αλλαγές. Εκεί είμαστε σε αναδρομική θεραπεία!

Εδώ είστε σε ύπνο. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν κοιμάστε. Τότε ναι, πράγματι, χάνουμε τον έλεγχο. Υπάρχει μόνο τότε απώλεια συνειδητότητας.

2. Συναισθηματικοί – παρελθοντικοί λόγοι

Το βάρος κατοικεί στο υποσυνείδητο και το υποσυνείδητο είναι «φρουρός» προστασίας για εμάς. Εάν εκείνο θεωρεί ότι κινδυνεύουμε συναισθηματικά, ψυχολογικά, σωματικά από την απώλεια βάρους δεν θα μας επιτρέψει ποτέ να τα χάσουμε και εάν τα καταφέρουμε το πιο πιθανό είναι να τα ξανακερδίσουμε.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι να μπούμε μέσα στις υποσυνείδητες μνήμες μας, να βρούμε τη «ρίζα του βάρους» που μπορεί να βρίσκεται είτε στην παιδική μας ηλικία, είτε σε μια εμπειρία στην τωρινή μας ζωή, είτε σε προηγούμενη ενσάρκωση που κάτι τραυματικό συνέβη (όπως πείνα, πόλεμος, σωματική κακοποίηση κ.α) να κατανοήσουμε γιατί συνέβη, να το απελευθερώσουμε και να το μετουσιώσουμε κατά συνειδητή βούληση στην τωρινή μας περίπτωση που είναι η μείωση του βάρους και το ιδανικό σώμα.

Η αναδρομική θεραπεία είναι η μόνη τεχνική που μας επιτρέπει να διεισδύσουμε τόσο βαθιά και οι ψυχοθεραπευτικές τεχνικές της αναδρομικής θεραπείας είναι εκείνες που μετασχηματίζουν με μόνιμες αλλαγές!

3. Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Το στρες και το άγχος δεν μας επιτρέπουν να χάσουμε βάρος. Το στρες δεν επιτρέπει καλό ύπνο, καλή διατροφή, γυμναστική, καλές σχέσεις και έκφραση σεξουαλικότητας. Ο τόπος διαμονής και η εργασία μας επίσης μπορούν να συμβάλουν αρνητικά ως προς την αύξηση του στρες. Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κακή διατροφή συμβάλουν ακόμη περισσότερο στο να παράγουν στρες.

Σε αυτή την περίπτωση εισχωρούμε στο υποσυνείδητο και βρίσκουμε τη ρίζα του ενδογενούς στρες που πολλές φορές τελικά έχει τη ρίζα του πίσω στο παρελθόν μας και συνήθως στην παιδική μας ηλικία. Άλλοτε μπορούμε να βρούμε τους παράγοντες που μας κάνουν δυστυχισμένους και να τους αλλάξουμε μέσα σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας όπου επιστρέφοντας μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνουμε για να βρούμε την πολυπόθητη ηρεμία και ευτυχία.

4. Θέματα αυτοπεποίθησης – αυτοεκτίμησης

Το βάρος συμπεριφέρεται και ως πανοπλία για πάρα πολλά θέματα όπως καταπίεση θηλυκής ενέργειας, καταπίεση σεξουαλικής έκφρασης, χαμηλή αυτοπεποίθηση & αυτοεκτίμηση, φόβος, ντροπή, ενοχές.

Η αναδρομική θεραπεία βρίσκει την πηγή της χαμηλής μας αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης και την μετουσιώνει.