7 Βήματα για την Ανάκτηση της Δύναμης μας!

Jump

Πως χάνουμε την δύναμη μας και με ποιους τρόπους μπορούμε να την ανακτήσουμε; Πως μπορούμε να αντλούμε δύναμη μέσα από 7 απλά καθημερινά βήματα; Η δύναμη είναι ο κινητήρας της θετικής αλλαγής. Τι σημαίνει όμως δύναμη και πως μπορούμε να την χρησιμοποιούμε υπέρ μας;

Καθημερινά βαλλόμαστε από στρεσογόνες καταστάσεις χάνοντας έτσι την προσωπική μας δύναμη και καμιά φορά τον  στόχο μας. Άλλες φορές νιώθουμε ότι οι απαιτήσεις της ζωής είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Όμως τι πραγματικά είναι δύναμη;

Θα ορίζαμε την δύναμη ως την θετική στάση απέναντι στη ζωή. Μια στάση αποδοχής για τα γεγονότα έτσι όπως έρχονται χωρίς όμως να χάνουμε την ζέση για θετικότερα αποτελέσματα. Η ζωή ή το σύμπαν μας δείχνει σημάδια πότε είμαστε στον δρόμο μας και πότε έχουμε παρεκλείνει. Όταν είμαστε στον δρόμο μας νιώθουμε χαρά, δύναμη, και έναν εσωτερικό ερώτα. Σαν η ζωή να μας καλεί να την ζήσουμε. Όταν όμως δεν είμαστε στον δρόμο μας υπάρχει θυμός, ζήλια, μίσος, απογοήτευση, θλίψη και κατάθλιψη χάνοντας με αυτό και την προσωπική μας δύναμη αλλά και τον στόχο.

Η προσωπική μας δύναμη χάνεται όταν έχουμε άρνηση να δούμε τα σημάδια που μας στέλνει η ζωή για τον δρόμο μας. Όταν δεν είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας για τη ζωή που ζούμε και το βασικότερο όταν κατηγορούμε τους άλλους για την δυστυχία μας ή την αδικία που βιώνουμε. Σε αυτές τις καταστάσεις μπαίνουμε στην έννοια του θύματος και φυσικά το θύμα έχει έναν θύτη που εκείνος έχει την ολοκληρωτική δύναμη και εμείς είμαστε έρμαιο του. Είναι αλήθεια όμως αυτό;

Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσιν  που σημαίνει πνευματικά ίδιος με τον θεό. Η πραγματική μας ουσία τότε είναι πηγή θεϊκή αλλά φαίνεται πολλές φορές να αρνούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την δύναμή μας. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον εαυτό τους, δηλαδή τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους, μπορούν και ξέρουν να διαχειρίζονται την ενέργεια και την δύναμη τους. Αυτοί ζουν πιο κοντά στην θεϊκή τους συνειδητότητα.

Η δύναμη μπορεί να έρθει πίσω σε εμάς με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι το να είμαστε θετικοί και δεκτικοί στις συγκύριες που μας έρχονται. Για να μας έχουν έρθει κάποιος λόγος υπάρχει που χρειάζεται να το δούμε με περισσότερη σύνεση, ταπεινότητα και υπομονή. Όταν παρατηρούμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας από μια ευγενή απόσταση τότε μπορούμε να δούμε πως εμείς οι ίδιοι επικαλούμαστε τις δυσκολίες στην ζωή μας. Η κβαντική φυσική έχει αποδείξει ότι ο «κόσμος μας είναι έτσι γιατί εμείς είμαστε έτσι» .. «the world is such because you are such».

Πως χάνετε δύναμη

 1. Όταν αντιδράτε υπερβολικά ή παρορμητικά. Κάντε γιόγκα ή διαλογισμό για να μαζέψτε την δύναμη σας πίσω.
 2. Όταν χάνετε την ψυχραιμία σας. Κάντε γιόγκα και διαλογισμό.
 3. Όταν επιτρέπετε στην απελπισία να σας καταβάλει.
 4. Όταν επαναστατείτε γιατί μέσα σας αισθάνεστε ότι με αυτό είστε προσωπικότητα και φαίνεστε στους άλλους. Το μόνο που καταφέρνετε είναι ίσως να τους κουράζετε μαζί και τον εαυτό σας.
 5. Όταν αγνοείτε το εσωτερικό σας κάλεσμα που σας επιτάσσει να κάνετε κάτι καλύτερο για τον εαυτό σας.
 6. Όταν θυμώνετε που δεν έχετε την αναγνώριση που θέλετε.
 7. Όταν ενεργειακά επηρεάζεται το κοινό σύνολο με αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα προκαλώντας στους άλλους θλίψη και πόνο για να δουν τι αξίζετε. Αυτό το τελευταίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δημιουργούμε κάρμα για επόμενες ζωές ή ακόμη και για το προσεχές μας μέλλον.

Πώς να αντλείτε δύναμη σε πρακτικό επίπεδο:

 1. Να εκφράζεστε. Να έχετε την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας και να επικοινωνείτε στους άλλους τα θέματα σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
 2. Όταν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνάμεις σας και τα μοναδικά σας ταλέντα. Που όλοι έχουμε απλά καμιά φορά κοιμούνται. Βρείτε τον τρόπο να τα μάθετε ποια είναι αυτά.
 3. Όταν ρισκάρετε και ζείτε τολμηρά. Επιδιώξτε αυτό που θέλετε με αγάπη, χαρά και αυτοσυγκέντρωση, παρατηρώντας τα σημάδια.
 4. Υποστηρίξτε τα δικαιώματα των άλλων, προσφέρετε μέσα από την κάρδια σας χωρίς αντάλλαγμα και η ζωή θα σας τα γυρίσει απλόχερα.
 5. Μην δίνετε μεγάλη μάχη για το δίκιο σας. Το δίκιο σας μπορεί να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένα ισχυρό εγώ και μια σκιά θυμοτοποίησης. Μάθετε από τα λάθη σας, ευχαριστείστε τον αντίπαλο και συνεχίστε.
 6. Ευγνωμοσύνη. Μπείτε στην έννοια της ευγνωμοσύνης και παρατηρήστε πόσα πολλά έχετε ήδη. Όταν ευχαριστείτε για αυτά που έχετε έρχονται περισσότερα καλά στον δρόμο σας ενώ συγχρόνως γαληνεύετε τον νου.
 7. Διαλογιστείτε στις θετικές ποιότητες του εαυτού σας όπως είναι η προσφορά, η αγάπη, η κατανόηση, η συγχώρεση και φυσικά η χαρά.

Συμπέρασμα: βρείτε τα με τον εαυτό σας, αγαπήστε αυτό που είστε, βρείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις και ταλέντα αλλά με αγάπη και υπομονή. Μιας και καμιά φορά όταν βιαζόμαστε να φτάσουμε και δεν είμαστε έτοιμοι μπορεί να γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν πριν. Διαλογιστείτε σε θετικά συναισθήματα όπως αγάπη, αποδοχή, συγχώρεση, κατανόηση και χαρά. Με αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις σκέψεις όλος ο κόσμος θα εκτυλίσσετε λαμπερά κάτω από τα πόδια σας.