Mindfulness Meditation & Positive Pyschology

Mindfulness Meditation for Beginners

8 + 1 Ατομικές συνεδρίες, βασισμένες στην επιστημονικά ερευνημένη τεχνική του Mindfulness Meditation, που βοηθά στη μείωση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων, στην ενίσχυση της συγκέντρωσης και της επίγνωσης μας στο παρόν. Σε συνδυασμό με ασκήσεις από την εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία, για ενίσχυση της θετικότητας, της ευτυχίας και την ανακάλυψη των θετικών μας χαρακτηριστικών με στόχο την ενίσχυση τους.

Η τελευταία συνεδρία, είναι προαιρετική, για όποιον επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμά του, την υπνοθεραπεία για ενίσχυση της χαλάρωσης και της ηρεμίας. 

Παρέχεται και mp3 ή CD καθοδηγούμενου διαλογισμού mindfulness meditation δημιουργημένο από το Mandala Holistic Wellness με τη μουσικοσυνθέτρια Μαρκέλλα Σκούρτη και την Ψυχολόγο Κανελλοπούλου Κατερίνα μαζί με το εγχειρίδιο ασκήσεων mindfulness meditation για 8 εβδομάδες πρακτικής στον διαλογισμό.

Για όσους επιθυμούν δίνεται και πιστοποίηση παρακολούθησης εκπαιδευτικού κύκλου.

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6403224 ή στείλτε email στο [email protected]  ή συμπληρώστε την φόρμα στο τέλος του άρθρου.

Στρες και άγχος βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας λόγο των διαρκών απαιτήσεων που έχει η ζωή μας. Το στρες με απλά λόγια είναι όταν θεωρούμε ότι ένα γεγονός, μια κατάσταση, είναι  πάνω από τις δυνάμεις μας και απαιτείται από εμάς να το φέρουμε εις πέρας. Ενώ δείχνουμε να τα καταφέρνουμε, το σύστημα μας, βομβαρδίζεται συνεχώς, με το συνεχές «συναγερμό κινδύνου» που ενεργοποιούμε, μέσα από τις αρνητικές μας σκέψεις μας και τα αρνητικά μας συναισθήματα.

Στρες βιώνουμε από τις απαιτήσεις της εργασία μας, τις σπουδές μας, την οικογένεια, από τις συντροφικές σχέσεις,  και τον κοινωνικό περίγυρο. Οι απαιτήσεις είναι πράγματι πιο πολλές από ότι χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός μας. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι, ασθένειες, ατυχήματα, ψυχολογικά προβλήματα, διαταραχές, κλπ.

Όμως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε εφόσον έχουμε στα χέρια μας εργαλεία για την ψυχολογική μας ισορροπία, ευημερία, ευεξία. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμαστε σε αυτή τη νέα εποχή που μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε επιστημονικές πρακτικές εφαρμογές για την εξισορρόπηση μας και την αύξηση της θετικότητας μας, τη μείωση του στρες.

Μπορούμε να έχουμε τα πάντα, εάν το θελήσουμε, όπως χαρά, απόλαυση, θετικότητα, ευτυχία.

Σε αυτές τις συνεδρίες εκπαιδεύστε: στον διαλογισμό mindfulness meditation, συνδυάζοντας συγχρόνως πρακτικές εβδομαδιαίες ασκήσεις και θεωρία της θετικής ψυχολογίας, με τις τεχνικές του CBT (γνωστικό – συμπεριφοριστική θεραπεία), για να μετασχηματίσουμε αρνητικές σκέψεις, αρνητικές συμπεριφορές, αρνητικές δράσεις.

Στόχος μας είναι: η μείωση του άγχους και του στρες, η αύξηση της θετικότητας, η επικέντρωση μας στο παρόν, η εκμάθηση στον διαλογισμό, η εκμάθηση αναπνοών.

Πως θα μάθω διαλογισμό σε 8 εβδομάδες;

  • Τα μαθήματα είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε κάποιος άνθρωπος που δεν έχει διαλογιστεί ποτέ, μαθαίνει να διαλογίζεται εύκολα μονός του.
  • Ξεκινάμε με 3’ την εβδομάδα, χτίζοντας σταδιακά, με ορθό δομημένο πλαίσιο, με στόχο να μάθουμε να διαλογιζόμαστε 25 λεπτά την ημέρα (εφόσον θέλουμε).
  • Σε 8 εβδομάδες έχουμε μάθει διαλογισμό για την καθημερινή μας θετική υποστήριξη.
  • Εμπεριέχονται: γρήγοροι καθημερινοί διαλογισμοί, εκμάθηση αναπνοών, καθοδηγούμενοι διαλογισμοί για αύξηση της θετικότητας, ψυχομετρικό εργαλείο για να βρούμε τα θετικά σας χαρακτηριστικά. 

Στην εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες ασκήσεις για την αύξηση της θετικότητας και της ευτυχίας με στόχο τη μείωση του στρες και την αύξηση των θετικών μας συναισθημάτων.

Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας / mindfulness που μαθαίνουμε μαζί εφαρμόζονται ως ασκήσεις και για το σπίτι ή το γραφείο σε συνδυασμό μαζί με πρακτικές ασκήσεις θετικής ψυχολογίας για αύξηση της ευεξίας και της θετικότητας.

Το CBT χρησιμοποιείται επιτυχώς για τη διαχείριση των σκέψεων και βασίζεται στη γνωστικό -συμπεριφοριστική ψυχολογία.  Δηλαδή, οι σκέψεις παράγουν συναισθήματα και αυτά με την σειρά τους ανάλογες δράσεις. Θα ερευνήσουμε τις προσωπικές σας σκέψεις – δράσεις με στόχο το θετικό τους μετασχηματισμό. 

Περαιτέρω, για όποιον επιθυμεί, στο τέλος των μαθημάτων, εγγράφουμε προσωπικό mp3 υπνοθεραπείας, που έχει αποδειχθεί, να μειώνει τους παράγοντες που προκαλούν στρες και να αυξάνει τα ποσοστά ηρεμίας και γαλήνης.  Προτείνεται ως μια εξαιρετική εναλλακτική μέθοδό μείωσης του στρες και απόλαυσης για το σπίτι.

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6403224 ή στείλτε email στο [email protected]  ή συμπληρώστε την φόρμα στο τέλος του άρθρου.

Από ποιόν διεξάγονται;

Οι συνεδρίες διεξάγονται από την έμπειρη ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen (BPS Accredited)Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).   Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (Msc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London. Είναι επίσης Υπνοθεραπεύτρια Ct. Hyp,  Αναδρομική θεραπεύτρια Past Life & Regression Therapist Dip. RTh και Θεραπεύτρια μέσω τέχνης από το Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στη HathaYoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditation, mantra & mudra meditations, guided & healing meditation). Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology & Holistic Regression Psychotherapy.

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι | 210 6403224

Δήλωση Ενδιαφέροντος