Certificate in Basic Coaching Models & Coaching Skills 30 ωρών

246573248_414317333548867_8761478141353494277_n

Certificate in Basic Coaching Models & Coaching Skills 30 ωρών

Αυτή η εκπαίδευση αφορά άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τι είναι το coaching, να αντιληφθούν εάν θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του πιστοποιημένου coach, να μάθουν βασικές δεξιότητες του Coaching, να μάθουν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα πιο δημοφιλή μοντέλα του όπως είναι το GROW, SMART & PRACTICE, μαζί με ασκήσεις όπως είναι ο τροχός της ζωής (wheel of life) και σχεδιάγραμμα που αποκαλύπτει τον τρόπο που συσχετιζόμαστε, τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και την επαγγελματική μαζί με τρόπους αλλαγής.

Μαθαίνετε βασικές δεξιότητες όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η αντανάκλαση, η παράφραση, ενσυναισθητικές δεξιότητες και τις πιο βασικές αρχές από την προσωποκεντρική προσέγγιση του Carl Rogers με βάση το GROWTH.

Οι θεωρίες και τεχνικές που θα μάθετε θα σας βοηθήσουν ως προς την ενίσχυση της ευημερίας και ευεξίας σας, στην προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη, στον καθορισμό πολύτιμων και επιτεύξιμων στόχων, στην υλοποίηση τους,  αλλά και στο να μάθετε πως να βοηθήσετε άλλα άτομα να αναπτυχθούν τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Εάν είστε ήδη επαγγελματίας ψυχικής υγείας μπορείτε να εντάξετε τις τεχνικές και τα μοντέλα του coaching μέσα στις συνεδρίες σας βοηθώντας εκατοντάδες άτομα να υλοποιήσουν μέσα από καλά δομημένους τρόπους – επιστημονικά τεκμηριωμένους τους στόχους και όνειρα τους, εφόσον θελήσουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο μας online ή δια ζώσης (η πρώτη ενότητα θα διεξαχθεί μόνο online live).

Περαιτέρω μπορείτε να συνεχίσετε και με τις επιπλέον ενότητες διαλέγοντας αυτές που σας ταιριάζουν. Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων μπορείτε να γίνεται πιστοποιημένος Ολιστικός- Συνθετικός Coach και Mindfulness & Meditation Coach.

Πιστοποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση στο Coaching από το International Association for Coaches Therapists & Mentors (IACTM) και το Internatonal Society for Coaching Psychology (ISCP).

 

Οι ενότητες του Certificate in Basic Coaching Models & Coaching Skills 30 ωρών: 

 1. Coaching Δεξιότητες & Κώδικας Δεοντολογίας, 13 & 14/11/21, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 2. Basic Coaching Models,  27 & 28/11/21, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

 

Περαιτέρω ενότητες και ημερομηνίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε:

 1. Mindfulness & Meditation Coaching / 8 εβδομάδων αναλυτικός οδηγός διαλογισμού / εκμάθηση διαλογισμού και ένταξη του στο coaching  18 & 19/12/21, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 2. Expressive Arts Therapies στο Coaching  22 & 23/1/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 3. Coaching Θετικής Ψυχολογίας 1  26 & 27/2/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 4. Coaching Θετικής Ψυχολογίας 2 19 & 20/3/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 5. Υπερπροσωπικό / Πνευματικό (Transpersonal / Spiritual) Coaching 16 & 17/4/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 6. Ολιστικό & Συνθετικό Coaching / Ψυχοπαθολογία  στο Coaching 28 & 29/5/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00
 7. + Προαιρετική ενότητα στην Υπνοθεραπεία κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σας προσθέτοντας και το Hypnotherapy Coaching μαζί με τον επαγγελματικό τίτλο ως  πιστοποιημένος Υπνοθεραπευτής (Certificate Basic). Εφαρμογές για απώλεια βάρους, μείωση του άγχους, αύξηση αυτοπεποίθησης, διακοπή του καπνίσματος.  

* θα υπάρξουν ενδιάμεσα διαλλείματα ξεκούρασης και διάλλειμα 1 ώρας για μεσημεριανό. 

 

Μερικά από τα Coaching Models που εμπεριέχει το πλήρες εκπαιδευτικό μας πρόγραμμαPRACTICE, SMART, GROW, SWOT, PERMA, Strenght Theory, U Theory, Mindful Coaching & Ψυχομετρικά εργαλεία.

 

Με την παρακολούθηση του Certificate in Basic Coaching Models & Coaching Skills 30 ωρών μπορείτε έπειτα να παρακολουθήσετε όποια ενότητα επιθυμείτε. Για τους επαγγελματίες coach μπορούν να παρακολουθήσουν τις ενότητες που επιθυμούν χωρίς την απαραίτητη προϋπόθεση της παρακολούθησης των 2 πρώτων ενοτήτων.

Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων γίνεστε επαγγελματίας Coach με κατεύθυνση στο Life & Business Coaching.

 

Για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ενημερωθείτε πως μπορεί να ταιριάξει η συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία με το coaching. Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία

 

Τι είναι το Coaching;

Το Coaching είναι μια όμορφη διαδικασία συνεργασίας μεταξύ του προπονητή (coach) και του πελάτη (προπονούμενου).

Ο προπονητής / coach συνεργάζεται με τους πελάτες, για να επιτύχει μια πολύ γρήγορη, αυξημένη και βιώσιμη αποτελεσματικότητα στη ζωή και τη σταδιοδρομία των coachees, μέσω της εστιασμένης μάθησης. Ο μοναδικός στόχος του προπονητή είναι να συνεργαστεί με τον πελάτη για την επίτευξη όλων των δυνατοτήτων του πελάτη – όπως ορίζεται από τον ίδιο τον πελάτη.

Το να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό το επάγγελμα απαιτεί ορισμένες ικανότητες και δεξιότητες, πέρα από το να είσαι καλός ακροατής.

Ο γενικός στόχος είναι να θέσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις ώστε να ενθαρρύνουμε τον πελάτη – coachee να αναπτυχθεί σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Η ύπαρξη ενός πλαισίου για τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι απίστευτα χρήσιμη.

Το Coaching προσφέρει στα άτομα τον χρόνο και τη δέσμευση που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τομείς της ζωής τους που αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια, με καλά δομημένους τρόπους. Συχνά, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, και, εάν κάποιος άλλος είναι εξοπλισμένος με σωστά εργαλεία και κατάλληλες ασκήσεις για να μας βοηθήσει να φτάσουμε εκεί, μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς στη ζωή μας, όπως μείωση αρνητικών συναισθημάτων, αύξηση των θετικών και της ψυχικής ευεξίας, σε θέματα σχέσεων και αυτοπεποίθησης, για την επίτευξη και υλοποίηση πολύτιμων στόχων τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή, σε θέματα οικονομικής ευημερίας και καριέρας, αύξηση της επίδοσης και απόδοσης, στο νόημα και ικανοποίηση από τη ζωή.

Θα διδαχτείτε προπονητικές δεξιότητες, τις κατάλληλες ερωτήσεις και 3 βασικά μοντέλα του Coaching: το GROW, SMART & PARCTICE.

 

Tι είναι η Coaching Ψυχολογία;

Είναι ένας σχετικά καινούργιος αναγνωρισμένος κλάδος της Ψυχολογίας, με τις θεωρίες και τις προσεγγίσεις της να βασίζονται στις ήδη υπάρχουσες ψυχολογικές θεωρίες και προσεγγίσεις, παιδιών και ενηλίκων. Εμπεριέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και ψυχομετρικά εργαλεία για να βοηθήσει το άτομο να ανθίσει, να ακμάσει και να θριαμβεύσει (floursishing and thrive).

Η πρακτική της μπορεί να περιγραφεί ως μια διαδικασία με στόχο την ενίσχυση της ευεξίας (well-being) και της επίδοσης (performance) στην προσωπική ζωή (life coaching), στην εργασία (business coaching), στους αθλητές & ομάδες (performance coaching), στην εκπαίδευση και στους οργανισμούς. Απευθύνεται σε έναν μη κλινικό και υγιή πληθυσμό.

 

Τι είναι τα μοντέλα GROW, SMART & PARCTICE;

Είναι δημοφιλή μοντέλα Coaching από το Behavioural & CBT Coaching.

Το Συμπεριφορικό / Behavioural Coaching είναι ένα δομημένο σύστημα Coaching, μια καθοδηγούμενη διαδικασία σχέσης μεταξύ του προπονητή και του προπονούμενου, ή μιας ομάδας που περιλαμβάνει: αξιολόγηση, την εξέταση αξιών και κινήτρων, τον καθορισμό μετρήσιμων στόχων, τον καθορισμό εστιασμένων σχεδίων δράσης, χρησιμοποιώντας επιστημονικά τεκμηριωμένα εργαλεία και τεχνικές για να βοηθήσουν τους προπονούμενους να αναπτύξουν ικανότητες, να ενισχύσουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και να αφαιρεθούν τα εμπόδια που εμφανίζονται ώστε να επιτύχουμε πολύτιμες και βιώσιμες αλλαγές στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Το μοντέλο GROW είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια καθοδήγησης του Coaching, βασίζεται στον συμπεριφορισμό από τον κλάδο της Ψυχολογίας και έχει συγκεκριμένα και ξεκάθαρα βήματα για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε.

Η προσέγγιση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών και προσωπικών πλαισίων, όπως στην εργασία, την ηγεσία, σε προσωπικές συνεδρίες ψυχικής υγείας και στην προσωπική ζωή, ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης.

Ένα ακόμη μοντέλο που θα μάθετε προέρχεται από το CBT – τη γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχολογία και είναι το PRACTICE. Μέσα στο συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόζεται και το SMART.

Το CBT Coaching συνδυάζει τεχνικές γνωστικών, συμπεριφοριστικών, νοερών απεικονίσεων και στρατηγικών αντιμετώπισης, με στόχο την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον προπονούμενο, θέτοντας πάντα ρεαλιστικούς στόχους που μπορούν να επιτευχθούν από τον ίδιο.

Καλυτερεύει την επίδοση, αναπτύσσει την ψυχική ανθεκτικότητα, προωθεί την ευεξία, αποτρέπει το στρες και βοηθά στην υπέρβαση των εμποδίων για να επιτευχθεί η αλλαγή.

Η προσέγγιση της εστιάζει στην επίλυση προβλημάτων, στην αναζήτηση λύσεων και στις γνωστικό συμπεριφοριστικές μεθοδολογίες για να βοηθήσει τους πελάτες να υπερβούν πρακτικά προβλήματα και να αντιμετωπίσουν συναισθηματικά, ψυχολογικά και συμπεριφοριστικά μπλοκαρίσματα για την καλύτερη επίδοση τους και για το να επιτύχουν τους στόχους τους.

Μερικά από τα εργαλεία του είναι η νοερή απεικόνιση και η χρήση της φαντασίας, προβολές στο μέλλον, η αλλαγή συγκεκριμένων λανθασμένων σκέψεων με στόχο τις αλλαγές συμπεριφορών μας για επιτύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

 

Τι δείχνουν οι έρευνες ως προς τα οφέλη του Coaching;

Το να θέτουμε στόχους έχει δείξει να έχει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, όπως αύξηση των θετικών συναισθημάτων, εύρεση νοήματος, ικανοποίηση από τη ζωή, μεγαλύτερη απόδοση στην εργασία και τον αθλητισμό, καλύτερες σχέσεις, αύξηση ευημερίας, καλύτερη υγεία. (Wiese, 2007; Deci & Ryan, 2000).

Ο καθορισμός στόχων περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για το μέλλον. Η θετική σκέψη για το μέλλον και ο σχεδιασμός του ενισχύει την ικανότητά μας να δημιουργούμε στόχους και να λαμβάνουμε υπόψιν τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξή τους.

Το να επιτυγχάνουμε στόχους, να υπερβαίνουμε τα εμπόδια και να αποδίδουμε αποτελεσματικά έχει θετική επίδραση και υποκινεί την επανάληψη μιας ανοδικής πορείας ως προς μια ακόμη πιο βελτιωμένη απόδοση με αποτέλεσμα περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή.

Οι στόχοι επηρεάζουν την ένταση των πράξεων και των συναισθημάτων μας – όσο πιο δύσκολος και αποτιμώμενος είναι ένας στόχος, τόσο πιο έντονες θα είναι οι προσπάθειές μας για την επίτευξή του και τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα βιώνουμε μετά το επίτευγμα (Latham & Locke, 2006).

Μέσω της εμπειρίας της επιτυχίας και τα θετικά συναισθήματα που τη συνοδεύουν, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η πίστη στις ικανότητές μας. Η εύρεση νέων τρόπων αξιοποίησης των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων μας αυξάνει την αυτο-αποτελεσματικότητα και την αυτοπεποίθηση.

 

Ποιους αφορά: 

 

 • Αφορά άτομα που ψάχνουν για μια νέα καριέρα, που θέλουν να κατευθυνθούν προς το επάγγελμα του Coach, ή να εντάξουν τις τεχνικές και προσεγγίσεις του στην προσωπική ζωή, στην εργασία τους ή στην εταιρεία τους.
 • Αφορά επαγγελματίες που θέλουν να εντάξουν νέες τεχνικές και προσεγγίσεις στις ήδη υπάρχουσες θεραπευτικές τους συνεδρίες, όπως Ψυχολόγοι, Ψυχοθεραπευτές, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους ή για να εφαρμόσουν την coaching πρακτική ως ξεχωριστή προσέγγιση για την επίτευξη πολύτιμων στόχων για τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται παρατηρώντας τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η εφαρμογή των στόχων και υλοποίηση των ονείρων τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

 

 • Η Επένδυσή σας: 600€ (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)
 •  Πληρωμή ανά ενότητα 300€ (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

Η καταβολή του ποσού δεν επιστρέφεται, εάν εσείς επιθυμήσετε να αποχωρήσετε από το εκπαιδευτικό.

 

Για την κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή 300€ στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα

Κανελλοπούλου Κατερίνα

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906

iban: GR7801106820000068200142906

 

Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση δική σας ακύρωσης, το ποσό καταβολής για κράτηση θέσης και η ΕΦΑΠΑΞ καταβολή δεν επιστρέφονται. Σε περίπτωση δική μας ακύρωσης θα σας επιστραφεί όλο το ποσό. Τα έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν μόνο τον καταθέτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.6403224 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες: