Expressive Arts Therapy στη Θεραπεία & το Coaching

IMG_4023 (1)

Certificate στις Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τέχνης για τη Θεραπεία & το Coaching / Βασική εντατική εκπαίδευση 

Εάν είσαι επαγγελματίας και θέλεις να εντάξεις νέες τεχνικές στις θεραπευτικές και coaching συνεδρίες σου, τότε αυτή η εκπαίδευση είναι για εσένα!

Ζωντανή online βιωματική εκπαίδευση στις εφαρμογές των θεραπειών μέσω τέχνης.

Πλούσια εργαλεία για να εντάξετε στις συνεδρίες ή και στις ομάδες σας.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής εκπαιδευτικού σεμιναρίου: 15 & 16/1/22, Σάββατο 10:00 – 18:00 & Κυριακή 10:00 – 17:00

 

 • Δώρο η εποπτεία 4 περιπτώσεών σας αξίας 220€ !

 

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματός μας που είναι πιστοποιημένο από την International Association for Coaches, Therapists & Mentors (IACTM). 

 

Είμαι Ψυχολόγος BScHons, MSc, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών, απόφοιτός 2005 από το Institue for Arts in Therapy & Education του Λονδίνου και δημιούργησα αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να μοιραστώ τις γνώσεις μου με εσάς τους επαγγελματίες που θέλετε να εντάξετε στις συνεδρίες σας τεχνικές θεραπειών μέσω τέχνης .

Μέσα από την πολυετή μου εμπειρία με τις τέχνες και την εφαρμογή τους στο θεραπευτικό και coaching πλαίσιο, με μεγάλη χαρά θα σας προσφέρω τις γνώσεις μου σε εργαλεία εμβάθυνσης (αποκάλυψης του υποσυνειδήτου & υπερσυνειδητού) ώστε να τα εντάξετε στις συνεδρίες σας.

 

Εργαλεία που θα μάθετε και θα εντάξετε στις συνεδρίες σας: 

 • Χρήση των εικαστικών (ζωγραφική – mandalas)
 • Χρήση πηλού ή πλαστελίνης
 • Χρήση της άμμου με τον δίσκο μαζί με τις μινιατούρες – σύμβολα του μακρόκοσμου μας
 • Κίνηση και χορό
 • Δραματοθεραπεία – αρχές και χτίσιμο συνεδρίας – παιχνίδια ρόλων
 • Χρήση της μουσικής
 • Χρήση του διαλογισμού και του δημιουργικού οραματισμού στις τέχνες
 • Πότε και πως εντάσσονται
 • Μεταμόρφωση

 

Τι είναι το Expressive Arts Therapy;

Το Expressive Arts Therapy (δείτε εδώ πως μπορεί να δουλέψει σε συνεδρίες) είναι μια θεραπευτική προσέγγιση βασισμένη κυρίως στις τέχνες με επιπλέον εμβάθυνση σε ψυχολογικές παρεμβάσεις έχοντας ως κυρίαρχα εργαλεία τη ζωγραφική, το κολάζ, τον πηλό, την αμμοδόχο με τις μινιατούρες, την κίνηση, τον χορό, τη δραματοποίηση και τη μουσική ως την πρωταρχική μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στον θεραπευτή / coach και στον θεραπευόμενο / coachee. Στην ουσία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσο ανάμεσα στον θεραπευτή / coach και στον θεραπευόμενο / coachee.

 

Φωτογραφίες Expressive Arts Therapy από το περσινό μας εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στο Ολιστικό Coaching. 

 

Πού βοηθούν οι συγκεκριμένες τεχνικές;

Βοηθούν στην εμβάθυνση του εαυτού, στην αποκάλυψη του υποσυνείδητου, στον μετασχηματισμό λανθασμένων «εικόνων» και αντιλήψεων όσον αφορά τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις για την ζωή, τον εαυτό και την καριέρα.

Στη θεραπεία και το coaching, οι τέχνες είναι το μέσον που η ψυχή επικοινωνεί και απεικονίζει τα βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις πέρα από αυτά που λέγονται, πέρα από την περιορισμένη συνειδητότητα των κυμάτων Β του εγκεφάλου, που αφορούν τη λογική, κριτική, ανάλυση και εκλογίκευση, αρά και μη επέκταση του βαθύτερου – αυθεντικού μας εαυτού ώστε να πετύχουμε είτε βαθιά ψυχική ίαση είτε την επίτευξη και υλοποίηση πολύτιμου στόχου.

Η θεραπευτική τέχνη βοηθά στην έκφραση και αποφόρτιση των συναισθημάτων, στην προσωπική εξέλιξη, στην αυτογνωσία, στην αντιμετώπιση των εμποδίων αλλά και στον θετικό μετασχηματισμό τους για την προσωπική ανέλιξη του ατόμου.

Το υποσυνείδητο είναι γεμάτο εικόνες, αρχέτυπα, σύμβολα, μνήμες. Ο συνειδητός νους είναι γεμάτος λογική, ανάλυση και μη φαντασία. Καταπιέζει ό,τι του είναι απειλητικό στο υποσυνείδητο και για αυτό εξερευνούμε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, ώστε να τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας.

 

Πώς λειτουργεί σε σχέση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους;

Οι Τέχνες γίνονται το κύριο θεραπευτικό μέσο για την επίλυση θεμάτων που μας απασχολούν, προσφέροντας στα άτομα τη δυνατότητα να προβάλλουν στο χαρτί, τον πηλό ή την άμμο το προσωπικό ασυνείδητο/ υποσυνείδητο και να του δώσουν την ευκαιρία να αναδυθεί και να μετασχηματιστεί. Χάρη στην απόσταση ασφαλείας της εικαστικής δημιουργίας καταφέρνουμε, ίσως για πρώτη φορά, να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με τρόπο δημιουργικό, να αποφορτιστούμε συναισθηματικά, να εκτονωθούμε και να χαλαρώσουμε – κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στον ίδιο βαθμό με τις θεραπείες μέσω συζήτησης μιας και δουλεύουμε τότε στα κύματα Β της συνειδητότητάς μας χωρίς την άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο, άρα είμαστε περιορισμένοι για την αλλαγή.

 

Τι άλλο επιτυγχάνει το Art Therapy σε σχέση με άλλες θεραπείες;

Τα επίπεδα εμβάθυνσης της Θεραπείας μέσω Τέχνης είναι ανεξάντλητα.

Το άτομο διευρύνει τη συνειδητότητά του και επιτυγχάνει πολλαπλές αλλαγές. Η εικαστική έκφραση συντονίζει και ισορροπεί τον νου αποφορτίζοντάς τον από αρνητικές σκέψεις και μεταμορφώνοντάς τον σε θετικό δέκτη. Το σώμα ξεκουράζεται από τις εντάσεις, διοχετεύει συναισθήματα, ανακουφίζεται και αποφεύγει ασθένειες που προκαλεί η έλλειψη επικοινωνίας του ατόμου με τον ίδιο του τον εαυτό. Η γλώσσα της ψυχής επιτέλους ακούγεται καθαρά και με τη βοήθεια συμβόλων, εικόνων και χρωμάτων βοηθά στη συνάντηση με τον αυθεντικό μας εαυτό, ο οποίος βαδίζει χωρίς προσωπεία, ταυτότητες, κοινωνικούς περιορισμούς και φόβους.

Σε πνευματικό επίπεδο (transpersonal), η θεραπεία μέσω Τέχνης μάς φέρνει πιο κοντά στο Θείο και μας θυμίζει την πραγματική μας ταυτότητα και την προσωπική μας αποστολή. Περεταίρω, η θεραπεία μέσω Τέχνης διευκολύνει την εσωτερική εστίαση και την αυθεντική σύνδεσή μας με τους άλλους ανθρώπους. Μάς προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, με την πηγαία χαρά και την ουσιαστική χαλάρωση. Είναι κατάλληλες και ευεργετικές για κάθε ενήλικα που ενδιαφέρεται για την προσωπική του ανάπτυξη, την τόνωση της αυτοπεποίθησής του και την αποδοχή του από τον ίδιο και τους γύρω του. Οι συμμετέχοντες εστιάζουν, ίσως πρώτη φορά, στον εαυτό τους και εκφράζουν ελεύθερα τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους.

Στο coaching εκτός από τα παραπάνω, τις χρησιμοποιούμε, για να βοηθήσουμε το άτομο να δει το πρόβλημα μέσα από μια άλλη οπτική, να το υπερβεί μέσα από τον συμβολισμό και τον μετασχηματισμό αλλά και για να αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο του η εικόνα, ο στόχος, η επίτευξη και υλοποίηση.

 

Ποιους αφορά; 

 • Άτομα που ενδιαφέρονται για ένα νέο επάγγελμα και που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του θεραπευτή ή του Coach (συνεχίζοντας και με τις άλλες μας ενότητες).
 • Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής υγείας, Κοινωνιολόγους και Coach.
 • Άτομα που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα, όμως έχουν εργαστεί ψυχοθεραπευτικά με τον εαυτό τους, έχουν εμπειρία ζωής και διάθεση για μάθηση και αλλαγή.

 

Διάρκεια

 • 1 Σαββατοκύριακο 15 ώρες.
 • Θα υπάρχουν ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα και ξεκούραση μεσημεριανή 1 ώρας.
 • Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξάγεται online μέσω της πλατφόρμας zoom και είναι άκρως βιωματικό και διαδραστικό.
 • Για τους επαγγελματίες θα χρειαστεί να δουλέψουν με 4 case studies όπου θα αποστέλλονται γραπτώς μέσω email στην εκπαιδεύτρια. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα λάβουν και την πιστοποίηση. 

 

Η επένδυσή σας

 • Η επένδυση σας: 350€
 • Δώρο η εποπτεία των 4 περιπτώσεων σας αξίας 220€ !
 • Πολιτική ακύρωσης: Σε περίπτωση ακύρωσης από τη δική σας μεριά, το ποσό προκαταβολής για κράτηση θέσης δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση δικής μας ακύρωσης, θα σας επιστραφεί όλο το ποσό. Τα έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν μόνο τον καταθέτη.
 • Για την κράτηση θέσης απαραίτητη είναι η προπληρωμή ΟΛΟΥ το ποσού στον παρακάτω λογαριασμό:

 

Εθνική Τράπεζα

Κανελλοπούλου Κατερίνα

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906

iban: GR7801106820000068200142906

Αιτιολογία το όνομα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο 210.6403224 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σας.

 

Εκπαιδεύτρια προγράμματος: 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες: