Ολιστικό Coaching

 

 

 

 

Το ολιστικό συνθετικό coaching είναι μια δημιουργία του Mandala Institute και βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη Coaching Ψυχολογία, που είναι ένας σχετικά νέος τομέας της Ψυχολογίας.  

 

Περισσότερα: 

Δημιουργήσαμε ένα ολιστικό και συνθετικό πρόγραμμα Coaching με ενότητες βασισμένες κυρίως στην επιστήμη της Coaching Ψυχολογίας εφαρμόζοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες και τεχνικές.

Το μοντέλο coaching του Mandala Institute βασίζεται στα 4 επίπεδα συνειδητότητας του ατόμου: mind – body – emotion – spirit.

Η Oλιστική προσέγγιση μας, σημαίνει ότι λαμβάνουμε υπόψιν μας όλες τις πτυχές στη ζωή του ατόμου αντιμετωπίζοντας πρωτίστως τον άνθρωπο ως όλονδηλαδή τη σύνδεση και αλληλεπίδραση «νους, σώμα, συναίσθημα και πνεύμα». Εξετάζουμε αυτές τις πτυχές αντιλαμβανόμενοι ότι όλα τα επίπεδα συνδέονται μεταξύ τους και τα χρησιμοποιούμε ανάλογα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας και να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα του στη ζωή μας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μία μόνο προσέγγιση στο coaching δεν είναι αρκετή! Αντιθέτως, μια σύνθεση προσεγγίσεων, θεωριών, τεχνικών και ασκήσεων, συνιστούν μια ευρεία γνώση του αντικειμένου, προσφέροντας πολλαπλά εργαλεία στον Coach, ενισχύοντας συγχρόνως την αυτογνωσία, την ενσυνειδητότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του ατόμου.

 

Tι είναι η Coaching Ψυχολογία;

Είναι ένας σχετικά καινούργιος αναγνωρισμένος κλάδος της Ψυχολογίας, με τις θεωρίες και τις προσεγγίσεις της να βασίζονται στις ήδη υπάρχουσες ψυχολογικές θεωρίες και προσεγγίσεις, παιδιών και ενηλίκων. Εμπεριέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και ψυχομετρικά εργαλεία για να βοηθήσει το άτομο να ανθίσει, να ακμάσει και να θριαμβεύσει (floursishing and thrive).

Η πρακτική της μπορεί να περιγραφεί ως μια διαδικασία με στόχο την ενίσχυση της ευεξίας (well-being) και της επίδοσης (performance) στην προσωπική ζωή (life coaching), στην εργασία (business coaching), στους αθλητές & ομάδες (performance coaching), στην εκπαίδευση και στους οργανισμούς. Απευθύνεται σε έναν μη κλινικό και υγιή πληθυσμό.

 

Ποιους αφορά

Απευθύνεται σε έναν μη κλινικό και υγιή πληθυσμό. Σε ανθρώπους και ομάδες (εταιρίες, σχολεία, αθλητικά κέντρα) που θέλουν να εξελίξουν την προσωπική τους ζωή, την εργασία τους ή και τον αθλητισμό, πρωτάθλημα τους.

 

Οφέλη του Coaching: Το Coaching προσφέρει στα άτομα τον χρόνο και τη δέσμευση που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τομείς της ζωής τους που αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια, με καλά δομημένους τρόπους.  Συχνά, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, και εάν κάποιος άλλος είναι εξοπλισμένος με τα σωστά εργαλεία και με ασκήσεις για να μας βοηθήσει να φτάσουμε εκεί μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Ποια είναι η προσέγγιση μας

Εφαρμόζουμε τo επιστημονικά τεκμηριωμένo coaching μέσα από τις προσεγγίσεις του CBTCoaching, του Positive Psychology Coaching, του Transpersonal Coaching, προσθέτωντας επιπλέον και καινούργιες τεχνικές όπως είναι το Mindfulness & Meditation, την Υπνοθεραπεία (εάν χρειαστεί), το Art Therapy ακόμη και τη Yoga εάν κάποιος επιθυμεί και είναι ανοιχτός για περαιτέρω διεύρυνση μέσα στις Coaching συναντήσεις μας.

Εμπεριέχονται μέσα σε αυτές τις προσεγγίσεις, νοερές απεικονίσεις, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμό, οραματισμό, ασκήσεις από την εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία για αύξηση της θετικότητας και ενίσχυση των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα, ενεργητική φαντασία.

Είναι ένα άκρως δημιουργικό Coaching, με πολλαπλά εργαλεία διερεύνησης ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

 

Ο τελικός στόχος είναι το άτομο να γίνει ο ίδιος coach του εαυτού του

 

Πώς θα δουλέψουμε παρέα: 

Θα επιλέξετε έναν σημαντικό στόχο που θέλετε να επιτύχετε, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και με πρακτικά βήματα θα τον υλοποιήσουμε.

 

Συνεδρίες: 

Οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά και πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης είτε online. Οι συνεδρίες είναι εβδομαδιαίες είτε κάθε 15 μέρες.

Το coaching είναι μια βραχυπρόθεσμη διαδικασία συναντήσεων. Μόλις επιτευχθεί ο στόχος μας οι συναντήσεις μας σταματάνε εκτός εάν θέλουμε να επιτύχουμε έναν καινούργιο στόχο.

 

Τι πετυχαίνω;

  • Να θέσουμε τους στόχους σας
  • Να δημιουργήσουμε πρακτικά βήματα ως προς την υλοποίηση τους
  • Να υπερβούμε όλα τα εμπόδια που σας περιορίζουν
  • Να φέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε
  • Να αυξήσουμε τη θετικότητα σας
  • Να καλλιεργήσουμε μια θετική νοοτροπία ζωής
  • Να ενισχύσουμε τη συγκέντρωση, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα για να επιτευχθεί ο στόχος σας.

 

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6403224 ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος του άρθρου.

 

Με την Κατερίνα Κανελλοπούλου και τον Γιώργο Ανδριανόπουλο 

 

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι | 210 6403224 ή online. 

 

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.