+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Mindfulness & Meditation Therapy for Professionals

Mindfulness_event


Θεραπεία Ενσυνειδητότητας & Τεχνικές Διαλογισμού για Θεραπευτές.

 Επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις / Ενσυνειδητότητας Mindfulness &  Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας από την Ψυχολόγο MSc Κατερίνα Κανελλοπούλου / Positive Psychology Coaching / Yoga &  Meditation Instructor / Hypnotherapist / Regression Therapist Trainer

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν βασιζόμαστε μόνο σε θεωρίες αλλά δίνουμε έμφαση στη βίωση των πρακτικών ασκήσεων, προσφέρονται πλούσιες πρακτικές, γνώσεις και τεχνικές, ώστε να μπορούν να εφαρμόζονται τόσο σε συνεδρίες όσο και σε άλλα πλαίσια. 

Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Mindfulness & Meditation Therapy για επαγγελματίες από τη Mandala Institute for Holistic Studies.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι βιωματικό και εμπεριέχει θεωρία, πρακτική άσκηση προσωπική και με πελάτες, ερευνημένες παρεμβάσεις και ποικίλες τεχνικές για επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Πλούσιο εγχειρίδιο με θεωρία, τεχνικές διαλογισμού, ασκήσεις από τη θετική ψυχολογία και προσωπική πρακτική άσκηση των διαλογισμών για 8 εβδομάδες μόνοι σας στο σπίτι.

Για θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εντάξουν εφαρμοσμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές στις θεραπευτικές τους προσεγγίσεις.

Αφορά ειδικότητες όπως, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς. Επίσης αφορά ειδικότητες όπως, life, health & business coaching, προπονητές αθλημάτων, δασκάλους γιόγκα, εναλλακτικούς και ολιστικούς θεραπευτές, υπνοθεραπευτές, αναδρομικοί θεραπευτές. Ακόμη και άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν για να εφαρμόζουν τις τεχνικές στον εαυτό τους για μείωση των αρνητικών σκέψεων, συναισθημάτων, συμπεριφορών.

Είναι καιρός να εντάξουμε στις συνεδρίες μας καινούργιες, επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, που βοηθούν αποτελεσματικά και ολιστικά τους ανθρώπους. 

Στη βόρεια Ευρώπη, οι περισσότεροι ψυχολόγοι εφαρμόζουν στις ατομικές τους συνεδρίες και σε ομάδες, τον διαλογισμό ενσυνειδητότητας, εφόσον, παρατηρούν, γρήγορη και σταθερή μείωση του άγχους, μείωση της κατάθλιψης, μείωση των αρνητικών σκέψεων, των αρνητικών συναισθημάτων, αύξηση της επίγνωσης στο παρόν και ευεξία.

Ένας τεράστιος παράγοντας του άγχους είναι οι αρνητικές σκέψεις, που έπειτα οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα και συνεπώς σε αρνητικές δράσεις – αντιδράσεις, όπως είναι η ασθένεια, τα ατυχήματα, οι κρίσεις πανικού και η διάλυση των διαπροσωπικών σχέσεων εργασίας, συντροφικές, οικογενειακές (CBT Approach).

Σε λίγο καιρό οι πιο πολύ θεραπευτές θα εντάξουν την τεχνική μέσα στις συνεδρίες τους, καθώς, είναι από τα πιο διαδεδομένα, καινοτόμα, θεραπευτικά εργαλεία της εποχής μας, όπως ήδη υπάρχουν, Positive Psychotherapy & Mindfulness, Yoga Psychology & Meditation,  Mindfulness & Person Centered Therapy, Mindful Coaching, Positive Mindfulness Training, Art therapy & Meditation, Mindfulness – based strenght practice, Mindfulness & Performance, και πολλά άλλα.

Σε αυτό το βιωματικό εκπαιδευτικό θα μάθετε:

 1. Απλούς καθημερινούς διαλογισμούς από 1′- 25′
 2. Διαλογισμός Αναπνοής (mindful breathing meditation)
 3. Ασκήσεις χαλάρωσης (relaxation tecknqiues)
 4. Σωματικό σκανάρισμα (body scanning)
 5. Βασικός διαλογισμός ενσυνειδητότητας
 6. Διαλογισμός “Ο τέλειος χώρος”
 7. Ψυχοθεραπευτικός Διαλογισμός – transpersonal meditation
 8. Διαλογισμός Αγαπητικής καλοσύνης – Loving Kindness
 9. Διαλογισμός για την ενίσχυση της Αταραξίας
 10. Διαλογισμός στη Συμπόνια – αυτό συμπόνια
 11. Μείωση κριτικής και αυτοκριτικής
 12. Ανάπτυξη των θετικών μας συναισθημάτων και οραματισμοί ενίσχυσης τους
 13. CBT (τεχνικές γνωστικό συμπεριφοριστικής για μείωση αρνητικών σκέψεων & συναισθημάτων)
 14. Finding your Strengths – δουλεύοντας με τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα και τρόποι ενίσχυσης –  ψυχομετρικό τέστ
 15. Ερευνημένα ψυχομετρικά εργαλεία
 16. Συγκεκριμένοι διαλογισμοί για μείωση των αρνητικών συναισθημάτων.
 17. Έννοιες και εφαρμογές αποδοχής, μη κριτικής και συγχώρεσης.
 18. Εφαρμογή art therapy, mantra & mudra διαλογισμοί – οραματισμοί
 19. Προστασία θεραπευτή

Επιπλέον θα μάθετε: 

 • Πως να εντάξετε στις θεραπευτικές σας συνεδρίες ή και ομάδες τους διαλογισμούς.
 • Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας, τα κύματα Α, Β, Θ, Δ, αρχές ύπνωσης, και τρόπους διαχείρισης (σημαντικό να γνωρίζουμε όταν δουλεύουμε με άτομα ψυχοθεραπευτικά ή με coaching), υποσυνείδητο, συνειδητό και υπερσυνειδητό και οι μηχανισμοί τους.
 • Θα βιώσετε και θα διδαχθείτε ερευνημένες ασκήσεις από την θετική ψυχολογία που θα μπορείτε να εφαρμόζετε και στις συνεδρίες σας.
 • Θα λάβετε και θα εφαρμόσετε ψυχομετρικά εργαλεία.
 • Θα μάθετε τρόπους διερεύνησης αρνητικών σκέψεων, συναισθημάτων και τρόπους μετατροπής όχι μόνο μέσα από το mindfulness αλλά και από άλλες τεχνικές διαλογισμού.
 • Θα μάθετε διαλογισμό μέσα από τις δομημένες πρακτικές που θα λάβετε από το εγχειρίδιο σας σε 8 εβδομάδες και που θα μπορείτε να διδάσκετε στις ομάδες σας.
 • Θα έχετε τις ασκήσεις γραμμένες για να μπορείτε να καθοδηγείτε με αυτοπεποίθηση.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υπάρξει και μια ομαδική εποπτεία, που θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και έπειτα από μερικές εβδομάδες, όπου θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε τις 4 περιπτώσεις που θα έχετε δουλέψει με γνωστούς ή πελάτες σας, για να εξασκήσετε την πρακτική σας σε βάθος ώστε να έχετε την ευκαιρία για μια θετική ανατροφοδότηση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τα προγράμματα του διαλογισμού ενσυνειδητότητας, έχουν αρχίσει να ερευνώνται περισσότερο τα τελευταία χρόνια από τους ερευνητές ψυχολόγους, καθώς φαίνεται να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, όπως μείωση του άγχους και της κατάθλιψης (Kabat – Zinn, 2003;Schreiner, & Malcolm, 2008), βελτίωση σε χρόνιες ασθένειες (Walsh & Shapiro, 2006), βελτίωση συγκέντρωσης, αύξηση αυτοέλεγχου, ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης και ευελιξίας (Davis & Hayes, 2011), αύξηση της ευεξίας (Carmody & Baer, 2008).

Η λίστα είναι ανεξάντλητη σε ερευνητικά δεδομένα. Αναλυτικά:

 • Μείωση του στρες
 • Μείωση της κατάθλιψης
 • Μείωση των κρίσεων πανικού
 • Μείωση φόβων και φοβιών
 • Βελτίωση μνήμης
 • Βελτίωση συγκέντρωσης
 • Μείωση, αρνητικών, κριτικών και παράλογων σκέψεων
 • Μείωση των εθισμών
 • Αύξηση ζωτικότητας
 • Ενίσχυση ψυχικής ανθεκτικότητας
 • Καλύτερη υγεία
 • Θετικότερες σχέσεις

Μερικές από τις χιλιάδες έρευνες στην τεχνική του mindfulness:

Για ψυχοθεραπευτές που ασκήθηκαν για 9 εβδομάδες οι ίδιοι σε διαλογισμό mindfulness στη Γερμανία, έδειξαν ότι, τα συμπτώματα των ασθενών τους, έπεσαν κατά πολύ πιο πολύ από ότι των ψυχοθεραπευτών (control group) που δεν έκαναν διαλογισμό (Grepmairetal 2007). Δείχνοντας τη σημαντικότητα του διαλογισμού στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Ο διαλογισμός βοηθά από το λεγόμενο burn out των ψυχοθεραπευτών. Είναι ένα μέσο ψυχικής άμυνας αλλά και επαναφορτισμού της ενέργειας μας.

Έρευνες σε ζευγάρια που εξασκούν την τεχνική του mindfulness έδειξαν βελτίωση στην σχέση τους, περισσότερη ευτυχία μαζί και μείωση του στρες στην σχέση (2004 University of North Carolina, study on non distress couples).

Έρευνες σε φοιτητές ιατρικής για 8 εβδομάδες έδειξαν κατακόρυφη μείωση του στρες και της κατάθλιψης έναντι του control group (Shapiro et al, 2007).

Μερικές ακόμη έρευνες δείχνουν: μείωση των υπερβολικών αναλυτικών αρνητικών σκέψεων, μείωση του στρες, βελτίωση της μνήμης, αύξηση της συγκέντρωσης, λιγότερη συναισθηματική αντιδραστικότητα, περισσότερη νοητική ευελιξία, απόλαυση των σχέσεων, αύξηση της διαίσθησης, της ενόρασης, της έμπνευσης, μείωση των φόβων, βελτίωση στην εργασία, βελτίωση της υγείας, αύξηση στα θετικά συναισθήματα. (Έρευνες από American Psychological Association, British Psychological Society, Oxford University mindfulness center).

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6403224 ή συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Από ποιόν διεξάγεται;

Οι συνεδρίες διεξάγονται από την έμπειρη ψυχολόγo  Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen(BPS Accredited). Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).

Κατέχει MSc στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Προπονητική Ψυχολογία (MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology), δύο αρκετά καινούργιους κλάδους της ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του East London. Η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν μια ψυχολογική παρέμβαση σε 27 άτομα για 4 εβδομάδες, συνδυάζοντας τις τεχνικές του Mindfulness με θεωρία και ασκήσεις από τη Θετική Ψυχολογία και την Transpersonal (Spiritual) Ψυχολογία με πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα στη μείωση τους στρες και στην αύξηση της θετικότητας και της επίγνωσης στο παρόν.

Είναι επίσης πιστοποιημένη Υπνοθεραπεύτρια Ct. Hyp & Αναδρομική θεραπεύτρια ( Past life & Regression Therapist) Dip. RTh & Εκπαιδεύτρια Αναδρομικής Θεραπείας Dip RTh πιστοποιημένο πρόγραμμα από την Παγκόσμια Ένωση Αναδρομικής Θεραπείας (EARTh).

Είναι επίσης θεραπεύτρια μέσω τέχνης (Integrative Arts Therapist) από το Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου.

Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στη HathaYoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditation, buddist meditation & psychology, mantra & mudra meditations, guided relaxation & healing meditation).

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου που το έχει ονομάσει ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία.

Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology / Holistic Regression Psychotherapy.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται στη Βάρη, Λευκάδος 2

Τ. 210 6403224