ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μείωση Άγχους

Υπνοθεραπεία και άγχος

Αν νιώθετε πως το άγχος:

●      Σας κατακλύζει και μειώνει την ποιότητα ζωής σας σε καθημερινή βάση

●      Μειώνει την παραγωγικότητα στη δουλειά σας

●      Επηρεάζει το ρόλο σας ως γονέα

●      Έχει εισχωρήσει στη ζωή του παιδιού σας

●      Δεν αφήνει να αποδώσουν κατάλληλα οι υπάλληλοι της εταιρίας σας

Η υπνοθεραπεία θα σας απαλλάξει άμεσα, με εύκολο και εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο.

Τι είναι το άγχος και πως αντιμετωπίζεται

Το άγχος είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που εκδηλώνεται με φόβο, ένταση, νευρικότητα και ανησυχία συνήθως σε καθημερινή βάση. Λόγω του ότι εκδηλώνεται ως συναγερμός κινδύνου στον εγκέφαλο χάνεται και η κριτική σκέψη που βρίσκεται στον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας όπως και στην αμυγδαλή. Είναι τόσο δυσάρεστο συναίσθημα που ενοχλεί πρωτίστως νοητικά το άτομο από έντονες και ακατάπαυστες αρνητικές σκέψεις και σκέψεις καταστροφής και που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα (ταχυκαρδία, πεπτικές διαταραχές, ξηροστομία, ημικρανία, πονοκεφάλους, εφίδρωση, αυπνία, κ.α.). Το άγχος με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει και άλλα αρνητικά συναισθήματα που εκδηλώνονται και αποφορτίζονται στην ουσία σε άλλα άτομα, θυμός, επιθετικότητα, νευρικότητα, ανικανότητα χαλάρωσης, τρόμος, κλπ.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι

ακόμη και ο συνδυασμός μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ολιστικό μοντέλο θεραπείας.

 

Ας δούμε όμως πως η υπνοθεραπεία από μόνη της μπορεί να σε βοηθήσει:

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την μείωση του άγχους είναι εύκολες και απολαυστικές. Ο νους και το σώμα μαθαίνουν να χαλαρώνουν και επιτρέπουν στο υποσυνείδητο να δεχτεί τις καινούργιες αντιδράσεις κατά του άγχους έναντι των παλιών δυσλειτουργικών συμπεριφορών. Αντί να αντιδρούμε με αυτόν τον αυτοματισμό καθώς έχει γίνει συνήθειο νέες συμπεριφορές εφαρμόζονται που προωθούν την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Η καθοδηγούμενη υπνοθεραπεία διαρκεί περίπου 25 λεπτά, ηχογραφείται καθώς το άτομο απολαμβάνει στην πολυθρόνα όλα όσα λέγονται υπέρ του και εφόσον έχουμε μαζί συμφωνήσει για το τι θα διατυπωθεί στην εγγράφη του και έπειτα το ακούει μόνος του στο σπίτι για περίπου 3 εβδομάδες.

Ένας νευρογλώσσικος προγραμματισμός δημιουργείται χωρίς την ενεργητική προσπάθεια του βοηθούμενου!

Το άγχος σταδιακά μειώνεται ή εξαλείφεται, ενισχύει την πρόθεση για γαληνή, χαλάρωση και ήρεμη διαχείριση των στρεσσογόνων καταστάσεων.

Απευθύνεται σε όλους όσους βιώνουν άγχος στην καθημερινότητα τους, στην εργασία τους, στις σχέσεις τους, σε γονείς, σε εφήβους.

Tip: σύμφωνα με τις έρευνες ο εγκέφαλος μας έχει την τάση να αναδιαμορφώνεται συνεχώς (neuroplasticity). το μόνο που χρειαζόμαστε είναι νέες μεθόδους για να βοηθήσουμε τους νευροδιαβιβαστές να δημιουργήσουν νέες προς όφελος μας διαδρομές!

Για μια ολιστική μείωση του άγχους το κέντρο μας παρέχει υπηρεσίες σε μορφή personal training yoga & yogasthenics, online ή δια ζώσης ή στο σπίτι σας.

Καλέστε μας για να σας εξηγήσουμε περισσότερα για τη μέθοδο της υπνοθεραπείας.

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.