Μαρκέλλα Σκούρτη

Μαρκέλλα Σκούρτη

Μουσικός

Μαρκέλλα Σκούρτη Μουσικός . Ολιστικές Mουσικές Συνθέσεις για υπνοθεραπεία και καθοδηγούμενο διαλογισμό σε συνεργασία με την ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου, με συγκεκριμένη δομή, για την εμβάθυνση του νου, στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στον συντονισμό εγκεφάλου-συναισθήματος – σώματος.

Ο Δρόμος της Μουσικής είναι το ξύπνημα της μουσικής πλευράς που όλοι έχουμε μέσα μας. Άλλοι την γνωρίζουν ήδη, άλλοι βρίσκονται στη διαδρομή να την ανακαλύψουν, να την αναγνωρίσουν, να την εξελίξουν. Η δική μου διαδρομή: σύνθεση, διδασκαλία πιάνου και δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η εκπαίδευση και η επαγγελματική μου ενασχόληση κινήθηκε παράλληλα σε δύο τομείς διαφορετικούς μεταξύ τους: της μουσικής παιδείας  και του εσωτερικού ελέγχου σε εταιρεία Α.Ε. Αυτή η διαφορετικότητα με βοήθησε και με οδήγησε στην καλύτερη παρατήρηση των πραγματικών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου και στη μουσική αποτύπωσή τους.

Με αφετηρία το 1996, αποφοίτησα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα σε πτυχίο και δεξιοτεχνία πιάνου, έχοντας ως δασκάλα την αγαπημένη και διακεκριμένη σολίστ Στέλλα Φιλιππίδου και συνέχισα με orchestration & music creation με τον εξαίρετο Γιάννη Μαλαφή στην SAE Institute.Την ίδια χρονιά (1996) αποφοίτησα από το τμήμα οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα με πιστοποίηση εσωτερικού ελέγχου από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Η αγάπη μου για τον δρόμο της Μουσικής με οδήγησε από τον Σεπτέμβριο του 2017 να δραστηριοποιούμε πλέον αποκλειστικά με την Μουσική Παιδεία.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Σύνθεση:

-Ορχηστρική Μουσική:

το είδος των μουσικών συνθέσεων είναι ορχηστρικό με εναλλαγές ηλεκτρονικής και jazz. Συνθέσεις για χοροθέατρο, έργα αφήγησης, κινηματογράφο, έρευνας -πειραματισμών, video & art project, παιδικά βιβλία, χορωδίες -τραγούδια, θέατρο.

-Ολιστική Μουσική:

μουσικές συνθέσεις για υπνοθεραπεία, καθοδηγούμενο διαλογισμό σε συνεργασία με την ψυχολόγο Κατερίνα Κανελλοπούλου. Η κάθε μουσική σύνθεση, είναι μια ακολουθία του καθοδηγούμενου λόγου της ψυχολόγου, με συγκεκριμένη δομή και βοηθά την εμβάθυνση του νου, στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στον συντονισμό εγκεφάλου-συναισθήματος – σώματος με την ηρεμία, τη συγκέντρωση, την ενίσχυση δεξιοτήτων και συμπεριφορών του ατόμου.

Εκπαίδευση:

-Διδασκαλία Πιάνου & Αυτοσχέδια Σύνθεση:

Η διδασκαλία πιάνου και αυτοσχέδια σύνθεση, είναι ένας συνδυαστικός τρόπος εκμάθησης πιάνου και μουσικής δημιουργίας. Από τα πρώτα χρόνια διδασκαλίας, με ενδιέφερε το παιδί ή ο ενήλικας που θα ασχοληθεί με το πιάνο και τη μουσική, να έχει από τα πρώτα μαθήματα, την δυνατότητα ερμηνείας ενός μουσικού κομματιού όσο και της δημιουργίας δικών του αυτοσχέδιων μουσικών συνθέσεων. Με αυτόν τον συνδυασμό ο διδασκόμενος μαθαίνει ευκολότερα την εκμάθηση πιάνου, τη μουσική σημειογραφία (νότες , αξίες, ρυθμό κλπ) και ταυτόχρονα γίνεται ο ίδιος δημιουργός, μέσα από τα ίδια μουσικά ακούσματα που έχει, δημιουργώντας τις δικές του προσωπικές αυτοσχέδιες συνθέσεις. Με τον βιωματικό αυτό τρόπο διδασκαλίας, η μάθηση πιάνου γίνεται ευκολότερη και αναπτύσσεται ελεύθερα η μουσικότητα και η δημιουργία.

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Δημιουργία, επιμέλεια και εκτέλεση προγράμματος μουσικής για την ώθηση των παιδιών στα ακούσματα και στην κατανόηση της κλασσικής μουσικής παιδείας και στην παρατήρηση των συναισθημάτων κατά την ακρόασή τους. Στην αύξηση της ενσυνειδητότητας και της συγκεντρωσή τους στο παρόν, της συνειδητά ελεύθερης επιλογής τους στη μάθηση ενός μουσικού οργάνου. Στην ώθηση προς τη χαρά, τη δημιουργία, τη φαντασία, την επικοινωνία και ένταξή τους σε μία ομάδα.

E: [email protected]

mx player download for pc

snaptube pc minecraft download pc pdfsam license ITACrack download v live snaptube apk download 2022 shareme pc The Zalo PC free fire download for pc kuyhaa idmkinemaster crack kinemaster crack

Ativador Windows 10