+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Positive Mindfulness & Meditation Training

Mindfulness & Meditation Training for Professionals

*Δυνατότητα Παρακολούθησης Online* 

Δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται μόνο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες ασκήσεις και τεχνικές, που έχουν δείξει μέσα από χιλιάδες επιστημονικές έρευνες ότι βοηθούν στη μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης, στη μείωση των επαναλαμβανόμενων αρνητικών σκέψεων και του μηρυκασμού, στην αύξηση των θετικών συναισθημάτων, στην αύξηση της συγκέντρωσης, της επικέντρωσης στο παρόν και στην αύξηση της ψυχολογικής ευεξίας.

Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τις τεχνικές και τη φιλοσοφία του mindfulness με επιστημονικά τεκμηριωμένες ασκήσεις της Θετικής Ψυχολογίας που έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχολογικής ευεξίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors (IACTM) και τη Mandala Institute for Holistic Studies.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, life, business, wellness coach, sports coach, ολιστικούς θεραπευτές, υπνοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να εντάξουν εφαρμοσμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές στις θεραπευτικές τους προσεγγίσεις.
 • Σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν διαλογισμό αξιοποιώντας ταυτόχρονα την εφαρμοσμένη τεχνική της Θετικής Ψυχολογίας για ενίσχυση της θετικότητας, της ευτυχίας και την ανακάλυψη των θετικών μας χαρακτηριστικών με στόχο την ενίσχυση τους.

Εργαλεία που θα διαδαχθείτε

 1. Απλούς γρήγορους, καθημερινούς διαλογισμούς από 1′- 25′ για το σπίτι και το γραφείο.
 2. Διαλογισμός Αναπνοής (mindful breathing meditation) 3′ – 10′.
 3. Ασκήσεις χαλάρωσης (relaxation teckniques) για μείωση του στρες και των κρίσεων πανικού.
 4. Σωματικό σκανάρισμα (body scanning).
 5. Βασικός διαλογισμός mindfulness.
 6. Διαλογισμός “Ο τέλειος χώρος”.
 7. Ψυχοθεραπευτικός Διαλογισμός – transpersonal meditation.
 8. Διαλογισμός στην Αγάπη & Καλοσύνη – Loving Kindness.
 9. Διαλογισμός για την ενίσχυση της Αταραξίας και των προκλήσεων.
 10. Διαλογισμός στη Συμπόνια – αυτό συμπόνια.
 11. Μείωση κριτικής και αυτοκριτικής.
 12. Ανάπτυξη των θετικών μας συναισθημάτων και οραματισμοί ενίσχυσης τους.
 13. CBT (τεχνικές γνωστικό συμπεριφοριστικής για μείωση αρνητικών σκέψεων & συναισθημάτων).
 14. Συγκεκριμένοι διαλογισμοί για μείωση των αρνητικών συναισθημάτων.
 15. Έννοιες και εφαρμογές αποδοχής, μη κριτικής και συγχώρεσης.
 16. Προστασία θεραπευτή.
 17. 4 Βασικές ασκήσεις από τη Θετική Ψυχολογία.

Επιπλέον θα μάθετε

 • Πώς να εντάξετε στις θεραπευτικές σας συνεδρίες ή και ομάδες τους διαλογισμούς.
 • Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μας, τα κύματα Α, Β, Θ, Δ, αρχές ύπνωσης, και τρόπους διαχείρισης (σημαντικό να γνωρίζουμε όταν δουλεύουμε με άτομα ψυχοθεραπευτικά ή με coaching), υποσυνείδητο, συνειδητό και υπερσυνειδητό και οι μηχανισμοί τους.
 • Θα βιώσετε και θα διδαχθείτε ερευνημένες ασκήσεις από την θετική ψυχολογία που μπορείτε να εφαρμόζετε στις συνεδρίες σας.
 • Τρόπους διερεύνησης αρνητικών σκέψεων, συναισθημάτων και τρόπους μετατροπής όχι μόνο μέσα από το mindfulness αλλά και από άλλες τεχνικές διαλογισμού.
 • Διαλογισμό μέσα από τις δομημένες πρακτικές που θα λάβετε από το εγχειρίδιο σας σε 8 εβδομάδες και τις οποίες θα μπορείτε να διδάσκετε στις ομάδες σας.
 • Θα έχετε τις ασκήσεις γραμμένες για να μπορείτε να καθοδηγείτε με αυτοπεποίθηση.
 • Εμπεριέχεται μια ομαδική εποπτεία, που θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και έπειτα από μερικές εβδομάδες, όπου θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε τις 4 περιπτώσεις που θα έχετε δουλέψει με γνωστούς ή πελάτες σας, για να εξασκήσετε την πρακτική σας σε βάθος ώστε να έχετε την ευκαιρία για μια θετική ανατροφοδότηση.

 

Οφέλη Διαλογισμού

 • Μείωση του στρες (Kabat – Zinn, 2003;Schreiner, & Malcolm, 2008)
 • Μείωση της κατάθλιψης
 • Μείωση των κρίσεων πανικού
 • Μείωση φόβων και φοβιών
 • Βελτίωση μνήμης
 • Βελτίωση συγκέντρωσης
 • Βελτίωση σε χρόνιες ασθένειες (Walsh & Shapiro, 2006)
 • Βελτίωση συγκέντρωσης, αύξηση αυτοέλεγχου, ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης και ευελιξίας (Davis & Hayes, 2011)
 • Αύξηση της ευεξίας (Carmody & Baer, 2008)
 • Μείωση, αρνητικών, κριτικών και παράλογων σκέψεων
 • Μείωση των εθισμών
 • Αύξηση ζωτικότητας
 • Ενίσχυση ψυχικής ανθεκτικότητας
 • Καλύτερη υγεία
 • Θετικότερες σχέσεις

Οφέλη Διαλογισμού σε ψυχοθεραπευτές

Για ψυχοθεραπευτές που ασκήθηκαν για 9 εβδομάδες οι ίδιοι σε διαλογισμό mindfulness στη Γερμανία, έδειξαν ότι, τα συμπτώματα των ασθενών τους, έπεσαν κατά πολύ πιο πολύ από ότι των ψυχοθεραπευτών (control group) που δεν έκαναν διαλογισμό (Grepmairetal 2007). Δείχνοντας τη σημαντικότητα του διαλογισμού στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Ο διαλογισμός βοηθά από το λεγόμενο burn out των ψυχοθεραπευτών. Είναι ένα μέσο ψυχικής άμυνας αλλά και επαναφορτισμού της ενέργειας μας.

Έρευνες σε φοιτητές ιατρικής για 8 εβδομάδες έδειξαν κατακόρυφη μείωση του στρες και της κατάθλιψης έναντι του control group (Shapiro et al, 2007).

Έρευνες σε ζευγάρια που εξασκούν την τεχνική του mindfulness έδειξαν βελτίωση στην σχέση τους, περισσότερη ευτυχία μαζί και μείωση του στρες στην σχέση (2004 University of North Carolina, study on non distress couples).

 Συνδυασμός mindfulness και θετικής Ψυχολογίας

Τα περισσότερα προγράμματα mindfulness εστιάζουν μόνο στη μείωση της συμπτωματολογίας και στην ασθένεια παραμελώντας τον «ψυχο – πνευματικό μετασχηματισμό» του ατόμου και τη βασική πρόθεση εστίασης του διαλογισμού, που είναι η ανάπτυξη της ευτυχίας, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βουδισμού  (Ivtzan, 2016).

Η θετική ψυχολογία, μέσα από τις ερευνημένες της ασκήσεις, έχει δείξει ότι ενισχύει την ευτυχία στον άνθρωπο, ότι τον βοηθά να αναπτύξει τη μέγιστη λειτουργικότητα του και ότι τον εξελίσσει (Gable & Haidt, 2005).

Εντέλει, η καλλιέργεια της ευτυχίας είναι πολύ βασικό να εντάσσεται ως μέρος των παρεμβάσεων, εφόσον οι τεχνικές της βοηθούν στη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων (Bolier, Haverman, Westerhof, Riper, Smit, & Bohlmeijer, 2013) και στην αύξησης της ευεξίας (Sin  & Lyubomirsky, 2009).

Για τον λόγο αυτόν στο πρόγραμμά μας προσφέρουμε τον συνδυασμό του mindfulness με τη θετική ψυχολογία ως μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ψυχολογικής ευεξίας.

Εντυπώσεις από συμμετέχοντες

https://mandala.gr/testimonials/

 

Διάρκεια

 • 21 & 22 Νοεμβρίου 2020, 10:00 – 18:00, 11:00 – 17:00.
 • Το σεμινάριο διεξάγεται στη Βάρη, Λευκάδος 2.
 • Δυνατότητα Παρακολούθησης Online.

 

Stay safe

Eίμαστε ένα εκπαιδευτικό κέντρο που τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για να είμαστε όλοι υγιείς και να νιώθουμε ασφάλεια σε έναν όμορφο και καθαρό χώρο.

Σε περίπτωση ανακοινώσεως από το κράτος μιας ανάλογης περίπτωσης που βιώσαμε, η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος είτε θα μετατεθεί σε νέες ημερομηνίες είτε θα πραγματοποιηθεί online μέσω σύγχρονής πλατφόρμας.

 

Επένδυση

 • 300€
 • extra early bird έως 31 Οκτωβρίου 250€
 • early bird ως 13 Νοεμβρίου 270€
 • Δώρο η εποπτεία των 4 περιπτώσεων σας και η ομαδική εποπτεία μερικούς μήνες μετά (προαιρετικό) αξίας 220€ !
 • Σε περίπτωση ακύρωσης σας, το ποσό καταβολής για κράτηση θέσης δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση δική μας ακύρωση θα σας επιστραφεί όλο το ποσό.
 • Σε περίπτωση ανακοινώσεων από το κράτος και το Υπουργείο Υγείας μιας ανάλογης κατάστασης όπως είναι η πανδημία ή άλλων εκτάκτων περιπτώσεων που μπορεί να συμβούν, το εκπαιδευτικό σεμινάριο δεν ακυρώνεται, ούτε χάνονται τα χρήματα σας αλλά είτε μετατίθεται σε νέες ημερομηνίες, είτε πραγματοποιούνται μέσω σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 
 • Για την κράτηση θέσης απαραίτητη είναι η προπληρωμή ΟΛΟΥ το ποσού στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα

Κανελλοπούλου Κατερίνα

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906

iban: GR7801106820000068200142906

Οι αποδείξεις θα σας δοθούν την ημέρα συνάντησής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο 210.6403224 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σας.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Positive Psychologist & Coaching Psychologist MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, την αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι εκπαιδεύτρια στο Transpersonal Psychotherapy, στο Coaching και στο Mindfulness από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors. Είναι επίσης, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες: