+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αναδρομική Ψυχοθεραπεία

Regression Psychotherapy

Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση άκρως ψυχοθεραπευτική και μοναδική στην Ελλάδα που έχω δημιουργήσει για να βοηθήσω τα άτομα να εργαστούν και να θεραπευτούν πιο βαθιά, μόνιμα και πιο γρήγορα από άλλα ήδη θεραπείας.

Η λέξη αναδρομή είναι πολύ περιορισμένη για να περιγράψει το βάθος της συγκεκριμένης προσέγγισης. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν αυτή την ικανότητα του ανθρώπου να οραματίζεται, να βλέπει παρελθοντικά γεγονότα να μπορεί  να αλλάζει το μέλλον του. Συγκεκριμένα ονόμαζαν την όλη διαδικασία ενόραση. Διαφοροποιημένες καταστάσεις συνειδητότητας που ανάλογα το επίπεδο του κάθε ανθρώπου μπορεί να έχει και ανάλογες εμπειρίες.

“Η αναδρομική όραση είναι όραση παρελθόντων γεγονότων.. το μέλλον προέρχεται από την επισκόπηση των σκέψεων του ανθρώπου, οι οποίες ήδη περιέχουν το σπέρμα των μελλοντικών τους ενεργειών…και μπορούμε να ορίσουμε μια ματιά στον πνευματικό κόσμο..” (Σιρέ, 2003, κεφ. Πυθαγόρας,σελ. 290) μέσα από τις διαφοροποιημένες καταστάσεις συνείδησης.

Αφορά μόνο όσους έχουν δουλέψει ήδη ψυχοθεραπευτικά με άλλες προσεγγίσεις, έχουν εμπιστοσύνη σε κάτι ανώτερο από τους ίδιους, έχουν φυσικά ανοιχτό μυαλό, πιστεύουν σε προηγούμενες ζωές, έχουν μια ανοικτότητα και δεκτικότητα για όλες τις θρησκευτικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες, έχουν πίστη ότι υπάρχει πνευματικός κόσμος και έχουν φτάσει στο σημείο να θέλουν να ψάξουν τον εαυτό τους βαθύτερα, να δουλέψουν ένα εγώ πέρα από το εγώ, σε ένα υπέρ – προσωπικό επίπεδο (Transpersonal psychology).

Δουλεύουμε υπέρ συνείδηση, υπό συνειδητό, τωρινή συνειδητότητα, υπό – εαυτούς που μπλοκάρουν τη πλήρη ευτυχία μας.

Συνθέτουμε: την επιστήμη της ψυχολογίας, τη θετική ψυχολογία για τον θετικό μας μετασχηματισμό με ασκήσεις για το σπίτι, τον διαλογισμό τα όποια δίνονται ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, την υπέρ – προσωπική ψυχολογία (Transpersonal Psychology), τη πνευματική ψυχολογία και τον υπερβατικό ευατό ( spiritua; psychology – self trancedence self), ψυχοθεραπευτικές τεχνικές Gestalt, Transactinal, Moreno, Jung, θεραπείες μέσω τέχνης, εικαστικά, άμμος, παιχνίδια ρόλων (integrative art therapy) & συμβουλευτική.

Η συγκεκριμένη τεχνική θεωρείται ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και όχι εναλλακτική θεραπεία.

Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες ή κάθε 15 μέρες.

Βαθιά δουλειά όπου δουλεύονται όλα τα σώματα του ανθρώπου, το νοητικό επίπεδο, το συναισθηματικό, το σωματικό και φυσικά το πνευματικό επίπεδο για να επέλθει ισορροπία στο άτομο.

Βαθιά θεραπεία, κάθαρση, αυτογνωσία, προσωπική & πνευματική εξέλιξη.

Δουλεύουμε και όλες τις πτυχές της αναδρομικής θεραπείας όπως:

 • Αναδρομή σε προηγούμενες ζωές (past life regression)

 • Αναδρομή στην τωρινή ζωή (current life regression)

 • Προβολή μελλοντικής εξέλιξης (future life progression)

 • Προβολή μελλοντικών ζωών ( future lives progression)

 • Πνευματική αναδρομή (spiritual regression)

 • Πνευματική ζωή ανάμεσα στις ζωές (interlife regression – LBL)

 • Αναδρομή στο εσωτερικό μας παιδί (inner child regression

 • Σωματική θεραπεία (body therapy)

 • Αναδρομή μέσα από τα τσάκρας (chakra regression)

 • Ενεργειακή κάθαρση (SRT)

 • Ολιστική Ψυχοθεραπεία : Χρήση τεχνικών όπως θεραπειών μέσω τέχνης και ψυχοθεραπευτικών τεχνικών.

Θεωρείται ολιστική θεραπεία καθώς εργάζεται σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης που μπορεί να απευθυνθεί το άτομο.

Μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του πέρα από την προσωρινή του ταυτότητα και να επιλύσει υπαρξιακά ζητήματα, να ξεπεράσει προβλήματα σχέσεων, να ξεπεραστούν προβλήματα ψυχοσωματικών, όπως κρίσεις πανικού, ημικρανίες, φοβίες, ή και συναισθήματα που τον κρατούν πίσω.

Μια αναγνωριστική συνεδρία 50′ πάντα βοηθάει για να δούμε εάν το πρόγραμμα κάνει για εσάς.

Η αναδρομική θεραπεία είναι σωστό να εφαρμόζεται από επαγγελματίες ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, σύμβουλους ψυχικής υγείας που το έχουν σπουδάσει ή από πιστοποιημένους αναδρομικούς θεραπευτές.