Ξέρεις πως να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου; 9 τρόποι για να αλλάξεις τη ζωή σου

3

 

Το να ξέρεις πως να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου, σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ζωή σου και να μπορεσεις να επιτύχεις σε πολλά επίπεδα.

Μπορείς να το κάνεις όχι όμως με το να εύχεσαι, να ελπίζεις, να προσδοκάς και να παρακαλάς να γίνει. 

Το μυαλό  ξεκλειδώνει με ορισμένες διαδικασίες και για να το πετύχεις θα πρέπει να το βοηθήσεις να αναπτυχθεί και να ακολουθήσει συγκεκριμένες  λειτουργίες.

 Αν λοιπόν δε σου αρέσει η πραγματικότητα που ζεις και θέλεις να την αλλάξεις, σου έχω υπέροχα νέα, μπορείς να το κάνεις φτάνει να αλλάξεις την κατάσταση του μυαλού σου. 

 

Πώς; 

Με τη σκέψη, είναι περισσότερο από ότι νομίζεις. Δημιούργησε νέες σκέψεις και νέα συναισθήματα που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τις μέχρι τώρα συμπεριφορές σου, οι οποίες σαφώς επηρεάζουν τις επιλογές σου. 

 Μπορείς να δημιουργήσεις έναν νέο εαυτό εκτός αν ανήκεις σε αυτούς που δέχονται μοιρολατρικά τις κοινότυπες  φράσεις, “ο άνθρωπος γεννιέται και δεν γίνεται” ή “είναι μεγάλος για να αλλάξει” ή “ ο άνθρωπος δεν αλλάζει”. 

Αρκεί να το θελήσεις και η ζωή σου μπορεί να γίνει έτσι ακριβώς όπως θέλεις.  Σκέψου πως άνθρωποι που έχουν πετύχει, έκαναν αυτό ακριβώς.

Χρησιμοποίησαν τη δύναμη του μυαλού τους και είχαν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Παράλληλα πιστεύουν στον εαυτό τους και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να πετύχουν αυτό που έχουν θέσει ως στόχο στο μυαλό τους.  

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος όπου εκεί ανήκει η πλειοψηφία. Αυτοί οι άνθρωποι βάζουν τέλματα, όρια, και κάθε σκέψη τους είναι δυστυχής και μίζερη, ενώ παράλληλα δε θέλουν ή δεν τους είναι ευχάριστο να ακούν για οτιδήποτε θετικό ή εμπνευσμένο.

Ο λόγος τους είναι αρνητικός και αναπαράγουν διαρκώς θλιβερές ιστορίες και σενάρια που δεν τους επέτρεψαν – επιτρέπουν να αναπτυχθούν και να κατακτήσουν την επιτυχία.  Εσύ θα αποφασίσεις σε ποια πλευρά του ποταμού θα σταθείς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσεις τη ζωή σου. 

Ας το δούμε από την επιστημονική του πλευρά 

H σκέψη που κάνεις απελευθερώνει με ένα  κύμα ηλεκτρικών ρευμάτων έναν αριθμό νευροχημικών ουσιών που καθορίζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Το σώμα αντιδρά στη σκέψη με κάθε όργανο να παίζει το δικό του ρόλο, (καρδιά, πνεύμονες, στομάχι, έντερο). 

Είμαστε πλέον βέβαιοι πως οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις δημιουργούν συνδέσεις στον εγκέφαλο που γίνονται γρήγορα πανίσχυρες και ικανές να μας καθοδηγούν. Αποκτάμε για να είμαστε ακριβείς έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.  Η διαδικασία της αλλαγής απαιτεί να ξεχνάμε αυτά που γνωρίζουμε για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους ύπαρξης. 

Σκέψου πως ήταν όταν άρχισες να οδηγείς. Ο εγκέφαλος έπρεπε να συνάψει συνδέσεις ώστε να αποκτήσεις τη δεξιότητα. Μετά όμως από τη σύναψη, μπορείς να οδηγείς χωρίς να σκέφτεσαι.

 Πως όμως θα αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης;  Πώς θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του μυαλού σου; 

 Εδώ πρέπει να πούμε πως ο διαλογισμός επιταχύνει την επίτευξη του στόχου αλλαγής σκέψεων και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά.  Μια σειρά αρνητικών σκέψεων που έχεις συνηθίσει για χρόνια να κάνεις, σαφώς θα αποτυπωθεί με τη μορφή ασθένειας στο σώμα σου. Για να αλλάξεις την πραγματικότητά  και να θεραπεύσεις  το σώμα, το μυστικό συστατικό βρίσκεται στο να αποφασίσεις να το κάνεις.

Με ποιόν τρόπο; 

Είναι απλό  αν σκεφτεί κανείς πως το μυαλό τροφοδοτείται με γνώση μέσω του εγκεφάλου, ενώ εξάγει τις εμπειρίες μας μέσω του σώματός μας. Άρα αν αλλάξουμε τα δεδομένα και ανακαλύψουμε τη δύναμη του μυαλού, μπορούμε να ιάσουμε και το σώμα. 

Το μυστικό είναι να έχεις μια ισχυρή πρόθεση,  να πιστέψεις πως οι περιστάσεις μπορούν να αλλάξουν και τα φορτία της αποφασιστικότητας και της θέληση να δημιουργήσουν τις αλλαγές που έχεις ανάγκη να κάνεις. 

Ας δούμε όμως 9 τρόπους με τους οποίους μπορείς να απελευθερώσεις τη δύναμη του μυαλού σου. 

#1 Δέξου πως αυτό είναι εφικτό 

Το να μην το πιστεύεις και να αρνείσαι πως μπορεί να συμβεί δε θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τη δύναμη του μυαλού σου. Δε θα μάθεις τι δυνατότητες διαθέτει και πόσο ισχυρός μπορείς να γίνεις εφόσον τις χρησιμοποιήσεις. 

Γι αυτό πρέπει να σταματήσεις αμέσως, να λες δε μπορώ.

Πίστεψε πως υπάρχουν δυνατότητες και πολλοί δρόμοι που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία των θέλω σου. 

Αποδέξου ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις  για να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου!

#2 Μάθε να απολαμβάνεις τη στιγμή 

Το να ζεις με ενσυνειδητότητα  και να την καλλιεργείς έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική υγεία. Υπάρχουν τρόποι να δουλέψεις για να μπορέσεις να κάνεις τη ζωή σου ακόμη καλύτερη, ζώντας τη κάθε στιγμή με πλήρη επίγνωση και χωρίς καθόλου κριτική. Το mindfulness θα σου ανοίξει πνευματικούς ορίζοντες και θα ξεκλειδώσει τη δύναμη του μυαλού σου. 

Διάβασε κι αυτό: Mindfulness ή ενσυνειδητότητα

#3 Οι σκέψεις σου πρέπει να έχουν επίγνωση 

Δηλαδή, να αναρωτιέσαι κάθε φορά που σκέφτεσαι κάτι αν είναι πραγματικό ή δημιούργημα του μυαλού. Εάν οι σκέψεις διακατέχονται από το αίσθημα της επίγνωσης τότε θα μπορείς να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου. Παρατήρησε το πως σκέφτεσαι ειδικά όταν τα γεγονότα γύρω σου δεν είναι θετικά και μετά ρώτα τον εαυτό σου.

Η σκέψη μου βασίζεται σε πραγματικό σενάριο ή στο φόβο και την ανησυχία μου; 

Αν ισχύει το δεύτερο μπορείς να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου και να κυριαρχήσεις επάνω της. Στο Mandala Institute θα σε βοηθήσουμε να αλλάξεις τις σκέψεις σου με το holistic coaching μια πρωτοποριακή μέθοδος του ινστιτούτου μας που θα μεταμορφώσει στην κυριολεξία τη ζωή σου. 

Σε ενδιαφέρει: Ολιστικό Coaching

#4 Η ύπνωση  βοηθά να ξεκλειδώσεις  τη δύναμη του μυαλού

Η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει στο να δώσεις προτάσεις στο μυαλό σου και να ξεκλειδώσεις τη δύναμή του. Εφόσον είσαι σε μια κατάσταση όπου το μυαλό είναι ανοιχτό και δεκτικό σε προτάσεις, είναι ένας υπέροχος τρόπος ώστε να αξιοποιηθεί και να αλλάξει, οποιοσδήποτε τομέας της ζωής σου. 

Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και να μεταμορφώσει οτιδήποτε γκρίζο σε φως. Πρόκειται για μια επιστημονική μέθοδο ψυχοθεραπείας η οποία, μέσω της ύπνωσης, μπορεί να σε βοηθήσει στοχευμένα και αποτελεσματικά να αποβάλλεις ό,τι σε κρατάει μακριά από την ευτυχία.

Δοκίμασε τη μέθοδο της κλινικής υπνοθεραπείας στο Mandala Institute και η ζωή σου θα αποκτήσει άλλα χρώματα. 

#5 Δημιούργησε ένα δυνατό  εγκέφαλό 

Το σώμα χρειάζεται άσκηση για να διατηρηθεί σε φόρμα και να έχει υγεία. Το ίδιο και το μυαλό. Ένα γυμνασμένο μυαλό θυμήσου πως μπορεί να ξεκλειδώσει τη δύναμή του και να οδηγήσει τη ζωή σου σε καλύτερα μονοπάτια. 

 Πώς θα το κάνεις αυτό; 

 • Με διάβασμα 
 • Με το ασχοληθείς με χόμπι 
 • Με το να παίξεις παιχνίδια που ασκούν το μυαλό 
 • Με το σωστό σε ποιότητα και ποσότητα ύπνο 
 • Με το να πάψεις να ανησυχείς τόσο πολύ 
 • Με το να διατηρήσεις τις σχέσεις σου σε τέτοια κατάσταση ώστε να σου προκαλούν λιγότερο άγχος 
 • Με το να δίνει συνεχώς νέες πληροφορίες στον εγκέφαλό σου 
 • Με το να σκέφτεσαι, χωρίς άγχος 

 

#6 Ενεργοποίησε το υποσυνείδητό σου 

Για να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξεις τις σκέψεις και να επαναπρογραμματίσεις το υποσυνείδητο και συγκεκριμένα τις πεποιθήσεις που δεσπόζουν σε αυτό. Ακόμη κι αν ποθείς την αλλαγή, να έχεις υπόψιν ότι οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις θα  προσπαθήσουν να σε εμποδίσουν να το κάνεις.

 Αν όμως τροφοδοτείς με επιβεβαιώσεις το υποσυνείδητο θα αφαιρέσει τις παλιές, άχρηστες κολλημένες πεποιθήσεις. Σύντομα δε θα αντικατασταθούν με αντικατασταθούν και θα παρατηρήσεις πως η σκέψη σου και η ζωή σου αρχίζει να αλλάζει. 

#7 Ο διαλογισμός είναι η ολοκληρωτική μετουσίωση του εγκεφάλου μας

Ο διαλογισμός έχει άπειρα οφέλη, όπως:

 • Είναι η εκπαίδευση και καλλιέργεια του νου
 • Είναι νοητική άσκηση όπως έχουμε και την σωματική άσκηση – ίδιας και μεγαλύτερης σημαντικότητας 
 • Η εκμάθηση στην διαχείριση των σκέψεων
 • Μια κατάσταση χαλάρωσης αλλά και εγρήγορσης μαζί
 • Συνδέεται με τα κύματα Θ του εγκεφάλου που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οδηγούν στην υπερσυνείδηση (super brain). Αυτά ενεργοποιούνται μόνο στον διαλογισμό και στην αναδρομική θεραπεία– ενόραση, διαίσθηση, επικοινωνία
 • Είναι η σύνδεση με τον ανώτερο – σοφό εαυτό ή ανώτερο νου μας και αργότερα με τον θεό στα πιο προχωρημένα στάδια
 • Είναι η εκμάθηση στην διαχείριση της καθημερινότητας 
 • Είναι ο έλεγχος των αρνητικών συναισθημάτων
 • Είναι η εκμάθηση σε θετικές ποιότητες συναισθημάτων όπως γαλήνη, αποδοχή, συγχώρεση, αγάπη, χαρά
 • Είναι η εκμάθηση σύνδεσης με τους ανθρώπους μέσα από ένα ενωτικό πρίσμα αγάπης, αποδοχής και κατανόησης
 • Είναι η μείωση του εγώ – κεντρισμού, εγώ – ισμού
 • Είναι η αντίληψη νέων κόσμων και νέων εγκεφαλικών συνάψεων
 • Είναι η προώθηση της καλής υγείας

 

#8  Η αναδρομική θεραπεία θα σου χαρίσει μια νέα ζωή 

Η αναδρομική θεραπεία χρησιμοποιεί ψυχοθεραπευτικές τεχνικές όπως την ενεργητική φαντασία, την αφηγηματική προσέγγιση, την Gestalt και την ψυχανάλυση. Θεωρείται Βραχεία Ψυχοθεραπεία, είναι έντονη και αποτελεσματική ως προς τη θεραπεία επούλωσης τραυμάτων, τα ψυχοσωματικά και τα γενικά μπλοκαρίσματα που εμφανίζονται στις σχέσεις μας, στα οικονομικά μας, στο σώμα μας. 

Είναι έντονη, γρήγορη, με θετικά αποτελέσματα στο παρόν και την εφαρμόζουμε στο Mandala Institute με εκπληκτικά αποτελέσματα, ακόμη και μέσα σε δύο ώρες. Ο όρος «αναδρομική θεραπεία» αναφέρεται στην διαδικασία τεχνικών που οδηγούν πίσω σε μια παλαιότερη κατάσταση για να βρεθεί η ρίζα του ψυχολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας τώρα.

Χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές  υπνοθεραπείας και ψυχοθεραπείας δίνοντας περισσότερη έμφαση στις εσωτερικές εικόνες που αναδύονται από το υποσυνείδητο με σκοπό την κάθαρση, την κατανόηση, τον μετασχηματισμό και τη θετική αναπλαισίωση γεγονότων – μνημών για να ανακουφιστεί και να θεραπευτεί άμεσα ο άνθρωπός.

#9  Κατέβασε τα επίπεδα του άγχους  

Το χρόνιο στρες μπορεί να συρρικνώσει τον προμετωπιαίο φλοιό, που είναι αυτό που σε βοηθά να πετύχεις και να θέσεις νέους στόχους. Το πως θα μειώσεις το άγχος είναι μια τεράστια συζήτηση. Εμείς στο Mandala Institute χρησιμοποιούμε έναν ολιστικό τρόπο προσεγγίσεις για να μειώσουμε το άγχος και οι μέθοδοί μας είναι πρωτοποριακοί για τα ελληνικά δεδομένα.

Εφαρμόζουμε τo επιστημονικά τεκμηριωμένο coaching μέσα από τις προσεγγίσεις του CBTCoaching, του Positive Psychology Coaching, του Transpersonal Coaching, προσθέτοντας επιπλέον και καινούργιες τεχνικές όπως είναι το Mindfulness & Meditation, την υπνοθεραπεία (εάν χρειαστεί).

Εμπεριέχονται μέσα σε αυτές τις προσεγγίσεις, νοερές απεικονίσεις, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμό, οραματισμό, ασκήσεις από την εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία για αύξηση της θετικότητας και ενίσχυση των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα, ενεργητική φαντασία.

Είναι ένα άκρως δημιουργικό Coaching, με πολλαπλά εργαλεία διερεύνησης ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου και να αρχίσεις να σκέφτεσαι, να δρας, να φέρεσαι και να αισθάνεσαι πολύ διαφορετικά. 

Διάβασε το άρθρο μας: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αναδρομική θεραπεία. Η ψυχή γιατρεύει τα τραύματά της.

        Συνοψίζοντας 

Το να αλλάξεις τον παλιό τρόπο σκέψης με μια νέα και βελτιωμένη νοοτροπία μπορεί να γίνει. Το να ξεκλειδώσεις τη δύναμη του μυαλού σου, όχι μόνο αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις, σκέφτεσαι, αισθάνεσαι   και ανταποκρίνεσαι σε καταστάσεις, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει τις σκέψεις σου  να γλιστρήσουν σε μια ολισθηρή πλαγιά επικείμενης καταστροφής.

Ακούγεται εύκολο, σωστά; 

Λοιπόν, θεωρητικά, είναι, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Η λογική συχνά δεν συνδυάζεται με συναισθήματα και τα συναισθήματα συχνά υπερισχύουν της λογικής.

Αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε.  Εμείς σου λέμε το εξής: Απλώς ξεκινά με την αλλαγή της οπτικής σου και φυσικά αν χρειαστείς βοήθεια είμαστε κοντά σου, για να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς. 

Στο Mandala Institute μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις καταστάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σου. Μπορούμε να σου προσφέρουμε την καλύτερη εκδοχή της ζωής που αξίζει.

Μπορείς να διαβάσεις κι αυτά: Τι είναι η νευροπλαστικότητα και πώς λειτουργεί; Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου και να αλλάξεις τη ζωή σου

Πως να γίνεις Ολιστικός Θεραπευτής Ψυχικής Υγείας Απέκτησε το Δίπλωμα στο Mandala Institute

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες:

 Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας: 210 6403224