Κατερίνα Κανελλοπούλου

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MSc

 

 

 

 

Ονομάζομαι Κατερίνα Κανελλοπούλου,  είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας με κατεύθυνση στην γνωστική ψυχολογία & νευροψυχολογία και αναγνωρισμένη Ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία (British Psychological Society) όσο και στην Ελλάδα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκώ το επάγγελμα της ψυχολόγου από από το 2007  στο νόμιμο γραφείο μου που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη (αρ. αδείας 07/842).

Ως υπότροφος του Πανεπιστημίου, ειδικεύτηκα στην έρευνα των εγκεφαλικών λειτουργιών, και, πιο συγκεκριμένα, στην καταπίεση του συναισθήματος και την επίδρασή της στη μνήμη.

Συγχρόνως, παρακολούθησα διετή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική με κατεύθυνση την προσωποκεντρική προσέγγιση του Rogers στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και έλαβα το αντίστοιχο πιστοποιητικό από τον εγκεκριμένο οργανισμό Counselling & Psychotherapy in Scotland (COSCA).

Ολοκλήρωσα έπειτα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Λονδίνο στο Institute for Arts in Therapy and Education λαμβάνοντας το Δίπλωμα στις Θεραπευτικές & Εκπαιδευτικές Εφαρμογές των Εκφραστικών Θεραπειών μέσω των Τεχνών (Diploma in Therapeutic & Educational Applications of the Arts), μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδος συνθετικής ψυχοθεραπείας μαζί με τεχνικές όπως είναι η εικαστική θεραπεία, η παιγνιοθεραπεία, η δραματοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία, η κινησιοθεραπεία, η ποίηση και το κουκλοθέατρο ως θεραπευτικές παρεμβάσεις για παιδιά και ενήλικες, μαζί με γνώσεις και τεχνικές ποικίλων ψυχοθεραπευτικών σχολών με ιδιαίτερη έμφαση στην Ψυχοδυναμική, την Gestlat, την Συνδιαλεκτική Ανάλυση, τη Σωματική ψυχοθεραπεία και την Transpersonal με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Βάθους (Jung).

Συνέχισα αργότερα τις σπουδές μου στο Λονδίνο στην Υπνοθεραπεία (θεραπεία μέσω την ύπνωσης) από την Regression Academy.

Συνέχισα με την Αναδρομική Θεραπεία όπου και αγάπησα πολύ βλέποντας τα εξαιρετικά της αποτελέσματα στις ζωές των θεραπευόμενων μου (Regression Therapy Dip RTh) από την Regression Academy του Λονδίνου, έναν αναγνωρισμένο οργανισμό από την Earth Association for Regression Therapy (ευρωπαϊκός σύλλογος αναδρομικών θεραπευτών).

Συνέχισα την ειδίκευση στην Υπνοθεραπεία παίρνοντας την πιστοποίηση ως Κλινική Υπνοθεραπεύτρια από την International American Association.

Κατέχω επίσης Master of Science στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London.

Είμαι επίσης πιστοποιημένη HathaYoga Teacher 200hrs.

Ειδικεύομαι επίσης στον διαλογισμό όπου εξασκούμαι από τα 20 μου χρόνια. Ο διαλογισμός με βοήθησε να αντιμετωπίσω έντονες προκλήσεις που είχα στη ζωή μου τότε και να της ξεπεράσω μέσα από εσωτερική γνώση και ειρήνη. Έπειτα αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία και να συνδυάσω το πνευματικό με την επιστήμη όπου και εντάσσω σε όλα μου τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με τον σύζυγό μου Γιώργο Ανδριανόπουλο αργότερα δημιουργήσαμε το Mandala Instiute προσφέροντας ολιστικές θεραπείες και γιόγκα. Έχουμε δύο υπέροχα κορίτσια 13 και 14 χρονών όπου μέσα από αυτά γίναμε ακόμη πιο δημιουργικοί και με όραμα να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε ώστε να βρουν την ευτυχία στη ζωή τους και το επάγγελμα που αγαπούν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε.

Το πάθος και η αγάπη μου για την επιστήμη της ψυχολογίας βοήθησαν στη σύλληψη της ιδέας για πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε άτομα που δεν έχουν την ευκαιρία ή τον χρόνο να σπουδάσουν ψυχολογία να εκπαιδευτούν σε μια πληθώρα τεχνικών και πιστοποιημένων επαγγελμάτων που αφορούν τη βοήθεια άλλων ατόμων, όπως είναι αυτό του θεραπευτή ή του Coach.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είμαι και η ίδια πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τρείς παγκόσμιους οργανισμούς.

 

 1. Εκπαιδεύτρια στο Ολιστικό - Συνθετικό Coaching & Coaching Ψυχολογία από το International Association of Coaches, Therapists & Mentors (IACTM) και το International Society for Coaching Psychology.
 2. Στην Transpersonal & Αναδρομική Θεραπεία από την Earth Association for Regression Therapy (EARTh).
 3. Στην Κλινική Ύπνωση & Υπνοθεραπεία από την International American Association.
 4. Στην Ολιστική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία, πιστοποιημένο και από τους 3 οργανισμούς.
 5. Στο Mindfulness, Meditation & Positive Pyschology, από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors (IACTM).

 

Εφαρμόζω στις συνεδρίες μου και στα εκπαιδευτικά μου μια ολιστική και συνθετική προσέγγιση θεραπείας & coaching.

 

Πως και γιατί πιστεύω στην ολιστική προσέγγιση

 

Δουλεύω με ενήλικες, παιδιά, έφηβους, ζευγάρια σε ατομικές συνεδρίες και σε ομάδες.

 

Με ποια θέματα μπορούμε να ασχοληθούμε

 1. Συντροφικές, οικογενειακές, εργασιακές σχέσεις.
 2. Προσωπική εξέλιξη, αυτογνωσία, σχέση αγάπης με τον εαυτό μας.
 3. Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, βελτίωση αυτό - εικόνας, όρια, προστασία εαυτού.
 4. Άγχος, κατάθλιψη, θυμός, ενοχές, φόβος, κρίσεις πανικού.
 5. Επίμονες αρνητικές σκέψεις ή ακατάπαυστες σκέψεις.
 6. Καριέρα, εργασία.
 7. Οικονομική ευμάρεια, αφθονία.
 8. Ενίσχυση ευτυχίας.
 9. Νόημα, ικανοποίηση και ισορροπία στη ζωή.

 

Συνεδρίες

Οι συνεδρίες διεξάγονται είτε δια ζώσης είτε online.