+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Κατερίνα Κανελλοπούλου

Ψυχολόγος MSc

 Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons, με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας και αναγνωρισμένη ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία (British Psychological Society) όσο και στην Ελλάδα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).

Ως υπότροφος του Πανεπιστημίου, ειδικεύτηκε στην έρευνα των εγκεφαλικών λειτουργιών, και, πιο συγκεκριμένα, στην καταπίεση του συναισθήματος και την επίδρασή της στη μνήμη.

Συγχρόνως παρακολούθησε τη διετή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική με κατεύθυνση την προσωποκεντρική προσέγγιση του Rogers στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και έλαβε το αντίστοιχο πιστοποιητικό από τον εγκεκριμένο οργανισμό Counselling & Psychotherapy in Scotland (COSCA).

Ολοκλήρωσε έπειτα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου, λαμβάνοντας το Δίπλωμα στη Θεραπευτική και Εκπαιδευτική Εφαρμογή των Τεχνών, που είναι παγκοσμίως μια μοναδική μέθοδος συνθετικής ψυχοθεραπείας. Η Εικαστική Θεραπεία, η Παιγνιοθεραπεία, η Δραματοθεραπεία, η Μουσικοθεραπεία, η Χοροθεραπεία, η Κινησιοθεραπεία, η Ποίηση και το Κουκλοθέατρο συνθέτονται με γνώσεις και τεχνικές ποικίλων ψυχοθεραπευτικών σχολών όπως για παράδειγμα η Ψυχανάλυση, η Μορφολογική (Γκεστάλτ), η Συνδιαλεκτική Ανάλυση, η Σωματική ψυχοθεραπεία του Reich, η Υπερπροσωπική (Transpersonal), η Υπαρξιακή και η Αναλυτική – Αρχετυπική Ψυχολογία του Jung. Οι γνώσεις και τεχνικές αυτές εφαρμόζονται ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες αγκαλιάζοντας ένα συνθετικό & δημιουργικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

Συνέχισε αργότερα τη μετεκπαίδευση της στην Υπνοθεραπεία (θεραπεία μέσω την ύπνωσης) από την Past Life Regression Academy του Λονδίνου και στην Κλινική υπνοθεραπεία από Οργανισμό της Αμερικής, όπου αφορά ποικίλες τεχνικές αντιμετώπισης και αλλαγής αρνητικών συμπεριφορών και καταστάσεων, όπως είναι το κάπνισμα, το ανεπιθύμητο βάρος, το άγχος, οι κρίσεις πανικού, οι ημικρανίες, η αϋπνία, οι φόβοι και οι φοβίες, η κατάθλιψη, οι ενοχές, ο θυμός, η επιθετικότητα κ.ά. Άλλοτε πάλι η υπνοθεραπεία εργάζεται δυναμικά πάνω σε θέματα αυτοπεποίθησης, οικονομικής ευημερίας, εξετάσεις σχολείου, συγκέντρωση, μνήμη και βελτίωση εικόνας του εαυτού κ.α.

Κατέχει επίσης Δίπλωμα στην Αναδρομική Θεραπεία (Regression Therapy) από την Past Life Regression Academy του Λονδίνου αναγνωρισμένο οργανισμό από την Earth Association for Regression Therapy (ευρωπαϊκός σύλλογος αναδρομικών θεραπευτών), τη Spiritual Regression Therapy Association (παγκόσμιος οργανισμός αναγνωρισμένων θεραπευτών για αναδρομική θεραπεία) όπου είναι και στα δυο μέλος.

Είναι επίσης πιστοποιημένη HathaYoga Teacher 200hrs.

Εξασκεί διαλογισμούς mindfulness & buddist meditation σε συγκεκριμένα βουδιστικά κέντρα και έχει εκπαιδευτεί σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditationbuddist meditation & psychology, christian meditation, mantra & mudra meditations, guided relaxation & healing meditations). 

Πρόσφατα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της MSc στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και τη Προπονητική Ψυχολογία (MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London.

Επίσης, είναι Εκπαιδεύτρια Αναδρομικής Θεραπείας Dip RTh στην Ελλάδα, πιστοποιημένο πρόγραμμα από την Παγκόσμια Ένωση Αναδρομικής Θεραπείας (EARTh), όπου το συγκεκριμένο δίπλωμα οδηγεί στον τίτλο του αναδρομικού θεραπευτή Dip RTh με επαγγελματική πιστοποίηση. 

 

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου που το έχει ονομάσει ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία.

Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology / Holistic Regression Psychotherapy.

Δουλεύει με ενήλικες, παιδιά, έφηβους, ζευγάρια σε ατομικές συνεδρίες και με ομάδες.