+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Κατερίνα Κανελλοπούλου

Ψυχολόγος

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας και αναγνωρισμένη ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία (British Psychological Society) όσο και στην Ελλάδα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).

Ως υπότροφος του Πανεπιστημίου, ειδικεύτηκε στην έρευνα των εγκεφαλικών λειτουργιών, και, πιο συγκεκριμένα, στην καταπίεση του συναισθήματος και την επίδρασή της στη μνήμη.

Συγχρόνως παρακολούθησε τη διετή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική με κατεύθυνση την προσωποκεντρική προσέγγιση του Rogers στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και έλαβε το αντίστοιχο πιστοποιητικό από τον εγκεκριμένο οργανισμό Counselling & Psychotherapy in Scotland (COSCA).

Ολοκλήρωσε έπειτα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου, λαμβάνοντας το Δίπλωμα στη Θεραπευτική και Εκπαιδευτική Εφαρμογή των Τεχνών, που είναι παγκοσμίως μοναδική μέθοδος συνδυασμού πολλών θεραπειών μεταξύ τους. Η Εικαστική Θεραπεία, η Παιγνιοθεραπεία, η Δραματοθεραπεία, η Μουσικοθεραπεία, η Χοροθεραπεία, η Κινησιοθεραπεία, η Ποίηση και το Κουκλοθέατρο συνθέτονται με γνώσεις και τεχνικές ποικίλων ψυχοθεραπευτικών σχολών όπως για παράδειγμα η Ψυχανάλυση, η Μορφολογική (Γκεστάλτ), η Συνδιαλεκτική Ανάλυση, η Σωματική ψυχοθεραπεία του Reich, η Υπερπροσωπική (Transpersonal), η Υπαρξιακή και η Αναλυτική – Αρχετυπική Ψυχολογία του Jung. Οι γνώσεις και τεχνικές αυτές εφαρμόζονται ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες αγκαλιάζοντας ένα συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

Συνέχισε αργότερα την μετεκπαίδευση της στην Υπνοθεραπεία (θεραπεία μέσω την ύπνωσης) από την Past Life Regression Academy του Λονδίνου, όπου αφορά ποικίλες τεχνικές αντιμετώπισης και αλλαγής αρνητικών συμπεριφορών και καταστάσεων, όπως είναι το κάπνισμα, το ανεπιθύμητο βάρος, το άγχος, οι κρίσεις πανικού, οι ημικρανίες, η αϋπνία, οι φόβοι και οι φοβίες, η κατάθλιψη, οι ενοχές, ο θυμός, η επιθετικότητα κ.ά. Άλλοτε πάλι η υπνοθεραπεία εργάζεται δυναμικά πάνω σε θέματα αυτοπεποίθησης, οικονομικής ευημερίας, εξετάσεις σχολείου, συγκέντρωση, μνήμη και βελτίωση εικόνας του εαυτού κ.α.

Κατέχει επίσης Δίπλωμα στην Αναδρομική Θεραπεία (Regression Therapy) από την Past Life Regression Academy του Λονδίνου αναγνωρισμένο οργανισμό από την Earth Regression Therapy (ευρωπαϊκός σύλλογος αναδρομικών θεραπευτών), τη Spiritual Regression Therapy Association (παγκόσμιος οργανισμός αναγνωρισμένων θεραπευτών για αναδρομική θεραπεία) όπου είναι και στα δυο μέλος. Περαιτέρω όλα τα παραπάνω διπλώματα είναι εγκεκριμένα από το General Hypnotherapy Standards Council του Ηνωμένου Βασιλείου, διεθνή φορέα ύπνωσης και υπνοθεραπείας.

Κατέχει πιστοποιητικό Hatha Yoga instructor 200hr έτσι ώστε το σύστημα του ανθρώπου να θεραπεύεται μέσα από μία ολιστική – συνθετική προσέγγιση που η ίδια πιστεύει ότι βοηθά στην πλήρη απελευθέρωση του ατόμου σε νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Επίσης κατέχει τον τρίτο βαθμό στο σύστημα Usui Reiki Master/Teacher που είναι τεχνικές αυτοθεραπείας αλλά και θεραπείας μέσω των χεριών σε άλλους για την ανακούφιση συμπτωμάτων και παρακολούθησε την βασική εκπαίδευση του Theta Healing.

Έχει, επίσης, παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για ψυχοθεραπευτικές τεχνικές όπως dance therapies, art therapies, shamanic journeying, regression teckniques, γιόγκα και διαλογισμούς. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον Διαλογισμό και ειδικεύεται σε πολλαπλές τεχνικές έτσι ώστε να τις εφαρμόζει για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ανάλογα τις ανάγκες του (mindfulness meditation, mudra & mantra meditations, guided meditations & visualizations, meditations for metaphysics & insights).

Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (MSc Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London.

Δουλεύει με ενήλικες, παιδιά, έφηβους, ζευγάρια σε ατομικές συνεδρίες και με ομάδες.

Το ψυχοθεραπευτικό σύστημα που ακολουθεί είναι μια σύνθεση θεραπειών από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας και εναλλακτικών θεραπειών για να θεραπευτεί ο άνθρωπος από τα ψυχολογικά και ψυχοσωματικά συμπτώματα ολοκληρωτικά.  Αυτό το μοντέλο ονομάζεται Ολιστική Ψυχολογία – Ψυχοθεραπεία όπου σκοπός της είναι να εστιάζει σε όλα τα “σώματα” του ανθρώπου: νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό, ψυχικό και πνευματικό.