Κατερίνα Κανελλοπούλου

Ψυχολόγος MSc

 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας και αναγνωρισμένη Ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία (British Psychological Society) όσο και στην Ελλάδα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).

Ως υπότροφος του Πανεπιστημίου, ειδικεύτηκε στην έρευνα των εγκεφαλικών λειτουργιών, και, πιο συγκεκριμένα, στην καταπίεση του συναισθήματος και την επίδρασή της στη μνήμη.

Συγχρόνως, παρακολούθησε διετή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική με κατεύθυνση την προσωποκεντρική προσέγγιση του Rogers στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και έλαβε το αντίστοιχο πιστοποιητικό από τον εγκεκριμένο οργανισμό Counselling & Psychotherapy in Scotland (COSCA).

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου λαμβάνοντας το Diploma in Therapeutic & Educational Applications of the Arts, μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδος συνθετικής ψυχοθεραπείας. Πρόκειται για μία μέθοδο που συνδυάζει τεχνικές όπως είναι η εικαστική θεραπεία, η παιγνιοθεραπεία, η δραματοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία, η κινησιοθεραπεία, η ποίηση και το κουκλοθέατρο ως θεραπευτικές παρεμβάσεις για παιδιά και ενήλικες, μαζί με γνώσεις και τεχνικές ποικίλων ψυχοθεραπευτικών σχολών όπως για παράδειγμα την Ψυχανάλυση, την Gestlat, την Transactional analysis, τη Σωματική ψυχοθεραπεία του και την Transpersonal.

Έχει ειδίκευση στην Υπνοθεραπεία (θεραπεία μέσω την ύπνωσης) από την Regression Academy του Λονδίνου και στην Κλινική υπνοθεραπεία από Οργανισμό της Αμερικής.

Περαιτέρω, έχει ειδικευτεί στην Αναδρομική Θεραπεία (Regression Therapy Dip RTh) από την Regression Academy του Λονδίνου, έναν αναγνωρισμένο οργανισμό από την Earth Association for Regression Therapy (ευρωπαϊκός σύλλογος αναδρομικών θεραπευτών) και το Spiritual Regression Therapy Association (παγκόσμιος οργανισμός αναγνωρισμένων θεραπευτών για αναδρομική θεραπεία) όπου είναι και στα δυο μέλος.

Είναι επίσης πιστοποιημένη HathaYoga Teacher 200hrs.

Εξασκεί διαλογισμούς mindfulness & meditation στους οποίους και εκπαιδεύει.

Tο μεταπτυχιακό της είναι στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία (MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology) από το πανεπιστήμιο του East London.

Eίναι εκπαιδεύτρια

· Αναδρομικής Θεραπείας Dip RTh στην Ελλάδα, ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα από την Παγκόσμια Ένωση Αναδρομικής Θεραπείας (EARTh). Το συγκεκριμένο δίπλωμα οδηγεί στον τίτλο του αναδρομικού θεραπευτή Dip RTh με επαγγελματική πιστοποίηση.

· στην Ολιστική και Υπερπροσωπική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία & Coaching, στο Μindfulness & Meditation Training και στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία, όλα πιστοποιημένα προγράμματα από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου που το έχει ονομάσει ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία.

Δουλεύει με ενήλικες, παιδιά, έφηβους, ζευγάρια σε ατομικές συνεδρίες και με ομάδες.