Ολιστική Κλινική Ύπνωση

Η Μέθοδος

Κλινική Ύπνωση - Υπνοανάλυση - Υπνοθεραπεία

Η μέθοδος που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Θέλεις καλύτερη έκβαση όσον αφορά στη καριέρα, στις σχέσεις και στα οικονομικά;

Επιθυμείς μείωση των αρνητικών σου συναισθημάτων και ενίσχυση της ψυχικής σου ευημερίας;

Με την κλινική ύπνωση μπορείς να το κάνεις σε ελάχιστο χρόνο.

Μια εξαιρετική μέθοδος για ενήλικες, παιδιά και εφήβους!

 

 

Τι είναι η Κλινική Ύπνωση 

Η κλινική ύπνωση, είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, βραχείας μεθόδου, που χρησιμοποιεί την ύπνωση και τις μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης (κύματα Α, Θ), για να βοηθήσει τα άτομα να επιτύχουν μια κατάσταση εστιασμένης προσοχής και αυξημένης υποβλητικότητας. Σε αυτή την κατάσταση, τα άτομα είναι πιο ανοιχτά σε υποδείξεις και μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο υποσυνείδητό τους ώστε να γίνουν οι αλλαγές που επιθυμούν. Η κλινική ύπνωση χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις όπως το CBT, το mindfulness, τη θετική ψυχολογία, για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος σωματικών, συναισθηματικών και ψυχολογικών ζητημάτων.

Η κλινική ύπνωση, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να κάνουν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς στη ζωή τους.

 

 

Υπνοανάλυση - Εντοπίζοντας τη ρίζα της αιτίας του προβλήματος μας / Κάθαρση - Μεταμόρφωση - Αλλαγή στη ζωή μας

Τι είναι η Υπνοανάλυση; 

Η υπνωτική ανάλυση, είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί  την ύπνωση με τεχνικές ψυχανάλυσης και ψυχοθεραπείας. Εμπεριέχει την ανάλυση των προσωπικών γεγονότων, προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Μέσα από τον ελεύθερο συνειρμό την ενεργητική φαντασία, τις καθοδηγούμενες νοερές εικόνες, γίνεται ένα εσωτερικό ταξίδι βαθιά μέσα στον εαυτό μας.

Στόχος της είναι να διερευνήσει και να μετασχηματίσει τα ψυχολογικά ζητήματα, τις συγκρούσεις και τα τραύματα που είναι αποθηκευμένα στο υποσυνείδητο.

Κάθαρση - Αυτογνωσία - Αναπλαισίωση - Μεταμόρφωση - Πρακτικά βήματα

 

Πως λειτουργεί; 

Επαγωγή: Ο θεραπευτής μέσω τεχνικών χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και ο καθοδηγούμενος οραματισμός, βοηθά τον ενδιαφερόμενο να χαλαρώσει και να εκβαθύνει μέσα του, χωρίς την κριτική ή την ανάλυση που συνήθως έχει με τις ομιλητικές θεραπείες.

Αναδρομή: Μόλις ο ενδιαφερόμενος βρεθεί σε κατάσταση ύπνωσης, ο θεραπευτής τον οδηγεί πίσω στο χρόνο για να αποκτήσει πρόσβαση σε αναμνήσεις, συναισθήματα και εμπειρίες από το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης και της πρώιμης παιδικής ηλικίας (ενδεχομένως και προηγούμενων ζωών εφόσον κάποιος πιστεύει).

Εξερεύνηση: Κατά τη διάρκεια της υπνοανάλυσης, ο θεραπευτής βοηθά τον ενδιαφερόμενο να εξερευνήσει και να επεξεργαστεί καταπιεσμένες αναμνήσεις, άλυτες συγκρούσεις και συναισθηματικά τραύματα που μπορεί να συμβάλλουν σε τρέχοντα ψυχολογικά ζητήματα ή συμπτώματα.

Επίγνωση και επίλυση: Μέσα από τη διαδικασία της διερεύνησης, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν γνώσεις σχετικά με τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων τους, επιτρέποντας μεγαλύτερη κατανόηση και επίλυση. Η υπνωτική ανάλυση στοχεύει στην απελευθέρωση των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων, στην αναδιαμόρφωση των αρνητικών πεποιθήσεων και στην προώθηση της θεραπείας.

Ολοκλήρωση: Αφού αποκτηθούν ιδέες και επιτευχθούν λύσεις, ο θεραπευτής εργάζεται με τον ενδιαφερόμενο για να ενσωματώσει αυτές τις αλλαγές στη συνειδητή του επίγνωση και στην καθημερινή του ζωή.

 

Πότε χρησιμοποιείται; 

Η υπνωτική ανάλυση χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία μιας σειράς ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, φοβίες, διαταραχές που σχετίζονται με τραύματα, κατάθλιψη και θέματα σχέσεων. Μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόσβαση και την επεξεργασία βαθιά ριζωμένων συναισθηματικών εμπειριών που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω της παραδοσιακής ομιλητικής θεραπείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό η υπνωτική ανάλυση να διεξάγεται από εξειδικευμένο και έμπειρο θεραπευτή που έχει εκπαιδευτεί τόσο στην ύπνωση όσο και στην ψυχοθεραπεία, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της.

 

 

Ακούστε ένα δείγμα υπνοθεραπείας βαθιάς χαλάρωσης & ηρεμίας

 

 

Τι είναι η Υπνοθεραπεία; 

 

Η υπνοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την ύπνωση, για να προκαλέσει μια ήπια κατάσταση νοητικής και σωματικής χαλάρωσης, με εστιασμένη εσωτερική προσοχή και αυξημένη υποβλητικότητα σε νέες θετικές προτάσεις και θετικά σενάρια ζωής που εξυπηρετούν και θέλει ο θεραπευόμενος (positive suggestions), προκειμένου να διευκολύνει την ψυχολογική θεραπεία και τη θετική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών υπνοθεραπείας, τα άτομα οδηγούνται σε μια χαλαρή κατάσταση, όπου μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο υποσυνείδητό τους, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.

Μέσω της υπνωτικής υποβολής, οι θεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να επαναπροσδιορίσουν τα αρνητικά μοτίβα σκέψης, να ξεπεράσουν φόβους και φοβίες, να διαχειριστούν τον πόνο, να βελτιώσουν την απόδοση και να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών και συναισθηματικών ζητημάτων.

Η υπνοθεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποκάλυψη και την επεξεργασία καταπιεσμένων αναμνήσεων, την προώθηση της χαλάρωσης, τη βελτίωση του ύπνου και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Η υπνωτική έκσταση που προκαλείται κατά την υπνοθεραπεία δεν είναι μια κατάσταση ασυνειδησίας ή απώλειας ελέγχου, αλλά μάλλον μια κατάσταση αυξημένης συγκέντρωσης και δεκτικότητας. Οι πελάτες παραμένουν σε εγρήγορση για το περιβάλλον τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των ενεργειών και των αποφάσεών τους.

Η υπνοθεραπεία θεωρείται γενικά ασφαλής και αποτελεσματική όταν διεξάγεται από έναν εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο θεραπευτή και μπορεί να συμπληρώσει άλλες θεραπευτικές μεθόδους για να υποστηρίξει την ολιστική θεραπεία και την προσωπική ανάπτυξη.

Η υπνοθεραπεία μπορεί να είναι ακόμη και μια συνεδρία και δεν εμπεριέχει την υπνοανάλυση ή την κλινική ύπνωση.

 

Ποια είναι η τεχνική της;

Ο υπνοθεραπεύτης βοηθάει τον ενδιαφερόμενο να χαλαρώσει μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές όπως την σταδιακή χαλάρωση του νου και του σώματος μέσα από τον λόγο και τη μουσική και έπειτα μέσα από μια αλληλουχία θετικών οραματισμών και προτάσεων βοηθάει το υποσυνείδητο να «ακούσει» καινούργια δεδομένα έναντι των παλιών συνηθειών ή συμπεριφορών για να απαλλαγεί ο άνθρωπος από τα συμπτώματα που τον βασανίζουν.

Σε αυτή την χαλαρωτική κατάσταση, ο συνειδητός νους που είναι και ο «φρουρός» του υποσυνειδήτου, χαλαρώνει και επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό τον ανεκμετάλλευτο θησαυρό που έχει στη διάθεση του ο άνθρωπος για να αλλάξει τις συμπεριφορές που δεν τον εξυπηρετούν πια!

Έτσι δέχεται χωρίς αντίσταση ή κριτική τις καινούργιες προτάσεις που προτείνονται για την απαλλαγή από το σύμπτωμα π.χ., άγχος, φόβος, επιθετικότητα, ενοχές, επιπλέον σωματικό βάρος, κάπνισμα ή και για δεξιότητες που θέλουμε να αναπτύξουμε π.χ. αυτοπεποίθηση, βελτίωση μνήμης, οικονομική διαχείριση και ανάπτυξη, επίδοση για εξετάσεις, αυτοπεποίθηση δημόσιας ομιλίας, βελτίωση αθλητικών επιδόσεων κ.α.

Για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά φτιάχνεται ένα θεραπευτικό κείμενο προσωπικού «σεναρίου» για να βοηθήσει ενεργά το υποσυνείδητο να επεξεργαστεί αυτή την καινούργια πληροφορία και να αρχίζει να την κάνει πραγματικότητα.

Όπως ο δημιουργικός οραματισμός που βοηθάει στο να φτιάξεις τη ζωή που ονειρεύεσαι μέσα από την σκέψη και την ενεργητική φαντασία έτσι και η υπνοθεραπεία χωρίς καμία αντίσταση και προσπάθεια καθοδηγεί το υποσυνείδητο προς την επίτευξη του προσωπικού του ονείρου όπου αυτό αρχίζει σιγά και σταθερά να γίνεται πραγματικότητα. Η ζωή απαλλαγμένη από το σύμπτωμα είναι μια άλλη ζωή πλέον!

 

Τι είναι η νευροπλαστικότητα και πώς λειτουργεί; Μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου και να αλλάξεις τη ζωή σου

 

Πως ακριβώς λειτουργεί η ύπνωση στον εγκέφαλο μας;

Όλοι οι άνθρωποι καθημερινά μπαίνουν στην κατάσταση της ονειροπόλησης άθελα τους. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτόν τον φυσικό μηχανισμό του ανθρώπου – εγκεφάλου που βρίσκεται σε κατάσταση Α της ονειροπόλησης και που ονομάζεται  «ελαφριά ύπνωση».

Είναι ένας ενδογενής μηχανισμός του εγκέφαλου που όταν τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα. Σε αυτή την ιδιότητα βασίζονται στη ουσία πολλές θεραπείες και ειδή διαλογισμού. Για παράδειγμα ο δημιουργικός οραματισμός δηλαδή το να φαντάζεσαι ότι έχεις ένα ωραίο σπίτι στην έξοχη ή ότι έχεις την εργασιακή θέση που ονειρεύεσαι  είναι μια κατάσταση ονειροπόλησης. Άλλοτε όταν οδηγούμε φτάνουμε πολλές φορές στον προορισμό μας χωρίς να έχουμε αντιληφθεί την διαδρομή, ή πίνουμε ένα τσάι και το μυαλό μας είναι ήδη στο κατάστημα που θέλουμε να αγοράσουμε ρούχα, τότε έχουμε μπει σε αυτή την ονειρική κατάσταση. Ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας φτιάχνοντας σενάρια με το μυαλό μας. Δεν γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε αυτόν τον άψογο μηχανισμό του εγκεφάλου υπέρ μας και έτσι φτιάχνουμε αρνητικά σενάρια.. με αποτέλεσμα να έρχονται έτσι και στην ζωή, όπως τα φανταστήκαμε!!.

Είναι δηλαδή αυτός ο μηχανισμός του εγκεφάλου που όταν τον διαχειριστούμε υπέρ της υγείας μας, υπέρ της καριέρας μας, υπέρ της σχέσης μας λαμβάνουμε όλα τα όμορφα αποτελέσματα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος ή χρόνο. Όταν χρησιμοποιείται σωστά παράγει τεραστία αποτελέσματα. Η υπνοθεραπεία είναι η θεραπεία για τον νου και έχει την ευφυΐα να διεισδύει μέσα στο υποσυνείδητο και να αλλάζει τα δεδομένα, τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές μας, να αλλάζει την αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα. Έτσι στην ουσία αλλάζει τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις σε θετικές.

Τα κύματα του Εγκεφάλου

Κύματα Β: Ο εγκέφαλος καθημερινά λειτουργεί στα κύματα Β που είναι η λογική, η συνείδηση, η αναλυτική σκέψη απαραίτητη για την καθημερινή μας λειτουργία.

Κύματα Α: Τα κύματα Α που έχουμε είναι η συχνότητα του εγκέφαλου, της ονειροπόλησης ή της φαντασίας. Εκεί ξεκινά η επαφή μας με το υποσυνείδητο!!

Κύματα Θ: Πιο βαθύ επίπεδο που το πετυχαίνουμε στον διαλογισμό και στην αναδρομική θεραπεία. Εκεί κατοικεί και το υποσυνείδητο αλλά και το υπερσυνειδητό!

Κύματα Δ: Εκεί είμαστε στον βαθύ ύπνο!

Κύματα Γ: Για υπερβολικά γρήγορες αποφάσεις!

Στα κύματα Α και Θ έχουμε άπειρες δυνατότητες αλλαγής συμπεριφορών και συνηθειών όπως και ανάδυση θετικών ποιοτήτων – δυνάμεων του ανθρώπου που βρίσκονται σε ύπνο!

Που βασίζεται η επιτυχία της Υπνοθεραπείας;

 • Η επιτυχία της υπνοθεραπείας βασίζεται στο γεγονός ότι έχει άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο και μπορεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει συμπεριφορές χρόνων.
 • Τα κύματα Β που είναι και ο «φρουρός» της πρόσβασης μας για το υποσυνείδητο χαλαρώνουν την αρνητική τους κριτική και παύουν να αντιστέκονται στις καινούργιες ιδέες επιτρέποντας έτσι στα κύματα Α, το υποσυνείδητο που πάντα εκτελεί ότι του πούμε, να ακούσει τις καινούργιες πληροφορίες και να της πραγματοποιήσει.
 • Οι καινούργιες προτάσεις έναντι των παλαιών συνηθειών και συμπεριφορών διεισδύουν στο υποσυνείδητο αντικαθιστώντας την παλιά αντίδραση με μια καινούργια θετική.
 • Έπειτα από 3 εβδομάδες καθημερινού ακούσματος της υπνοθεραπείας στο σπίτι, μέσα από την ηχογράφηση που έχουμε δημιουργήσει, οι αλλαγές αρχίζουν να γίνονται ορατές. Καινούργιες εγκεφαλικές συνάψεις έχουν επιτευχθεί.
 • Η υπνοθεραπεία είναι εξαιρετική μιας και μας βοηθά να θεραπευτούμε ενώ βυθιζόμαστε σε έναν απολαυστικό και χαλαρωτικό ύπνο!
 • Είναι εξαιρετική επίσης για παιδιά και εφήβους!

Tip: Μερικές εσφαλμένες αντιλήψεις για την Ύπνωση!

Μήπως θα χάσω τον έλεγχο;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τον έλεγχο τον έχει πάντα ο θεραπεύομενος!! Όπως έτσι απλά σταματάμε την ονειροπόληση μας για ένα άλλο τρέχον ζήτημα έτσι και εδώ τον πλήρη έλεγχο τον έχει ο ενδιαφερόμενος. Όποτε επιθυμήσει κατά την διάρκεια της υπνοθεραπείας να σταματήσει είναι ελεύθερος να το κάνει..εάν και κανείς ποτέ δεν το έχει κάνει μιας και είναι μια τόσο απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης!

Και εάν μου πει να κάνω πράγματα που δεν θέλω;

Αυτές οι φοβίες έχουν εμφυτευτεί στον άνθρωπο από τις ταινίες του Ηolywoood!! Όπως τονίσαμε και προηγουμένως χρησιμοποιούμε μια ελαφριά κατάσταση ύπνωσης μέσα από την σταδιακή χαλάρωση του σώματος και του νου και όχι από άμεση επαγωγή όπως κάνουν στα comedy stage hypnosis shows. Κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε. Ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί θέλουμε ακόμη και εκεί!!. Επίσης ο θεραπευτής έχει σπουδάσει για να θεραπεύει και όχι για να γελοιοποιήσει τον άνθρωπο! Στόχος είναι η θεραπεία των συμπτωμάτων.

Και εάν δεν ξυπνήσω ποτέ ξανά;

Όπως και με τον ύπνο έτσι και εδώ απλά ξυπνάς! Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό ή το υπερφυσικό και επικίνδυνο με την ύπνωση. Είναι ένας φυσικός μηχανισμός του εγκεφάλου που μαθαίνουμε να τον λειτουργούμε υπέρ μας. Επίσης κανένας υπνοθεραπευτής ανά τον κόσμο δεν θα ρίσκαρε την καριέρα ή τον εαυτό του με επικινδυνότητες!!

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ανάλογα το θέμα μπορεί να είναι από 1 συνεδρία ή και περισσότερες για την υπνοθεραπεία.

Για την κλινική ύπνωση και υπνοανάλυση μετά από ένα ιστορικό που παίρνουμε, θέτουμε τον στόχο και μόλις ο στόχος επιτευχθεί μέσα από τις ολιστικές μας τεχνικές κλείνουμε και τον συγκεκριμένο κύκλο.

 

Θεραπευτικές Εφαρμογές της Υπνοθεραπείας

 • Διακοπή Καπνίσματος
 • Απώλεια Βάρους
 • Μείωση του άγχους
 • Μείωση κρίσεων πανικού
 • Αϋπνία
 • Αντιμετώπιση Φοβιών και Φόβων
 • Απώλεια και Χωρισμός
 • Καταπολέμηση της Κατάθλιψης
 • Διαχείριση Θυμού / και για Εφήβους
 • Αυτοπεποίθηση Δημόσιας Ομιλίας
 • Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
 • Βελτίωση της Μαθησιακής Ικανότητας / Εξετάσεις / για Εφήβους
 • Συγκέντρωση και Βελτίωση Μνήμης
 • Ανικανότητα  χαλάρωσης
 • Έλεγχος και Μείωση Αρνητικών Σκέψεων
 • Βελτίωση Συντροφικών και Οικογενειακών Σχέσεων
 • Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες
 • Προετοιμασία και θετική ανάρρωση από χειρουργικές επεμβάσεις
 • Μείωση του άγχους & Θετική προετοιμασία για σύλληψη και εγκυμοσύνη
 • Ενίσχυση Οικονομικής Αφθονίας
 • Βελτίωση της Αθλητικής Επίδοσης / Τρέξιμο, Τένις, Γιόγκα, Γκόλφ κ.α

 

Διάβασε το άρθρο μας :

Κλινική Υπνοθεραπεία Μόνο με 2 συνεδρίες  μπορεί να αλλάξει η ζωή σου!

 

Οι συνεδρίες γίνονται online zoom και δια ζώσης

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.