ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Ψυχοθεραπεία μέσω της Γιόγκα & του Διαλογισμού

 

Ένα συνδυαστικό & πρωτοποριακό πρόγραμμα ατομικών και ομαδικών συνεδριών βασισμένο στην ολιστική ψυχοθεραπεία του Mandala Institute με έμφαση στην Ψυχολογία του βάθους του Carl Jung.

Πρόκειται για μια ολιστική και συνθετική προσέγγιση ψυχοθεραπείας με την Ψυχολογία του βάθους, ενσωματώνοντας πρακτικές της γιόγκα μαζί με διαλογιστικές ασκήσεις που φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων. Οι συνεδρίες εφαρμόζονται με βάση το αίτημα - στόχο του ενδιαφερόμενου προκειμένου να φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

 

Τι είναι η Ψυχολογία του βάθους;

Η Ψυχολογία του βάθους (Depth Psychology) ασχολείται με το λεπτοφυές επίπεδο του ατόμου, την ψυχή και το πνεύμα. Μεγάλη έμφαση δίνεται στις ασυνείδητες πλευρές που εμφανίζονται μέσα από τις τέχνες, τα όνειρα, τον ελεύθερο συνειρμό και την ενεργητική φαντασία.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία μέσα από τη Γιόγκα και τον Διαλογισμό;

Πρόκειται για μια διαφορετική μέθοδο αυτογνωσίας που βοηθά τον άνθρωπο να διερευνήσει τον εαυτό του σε βάθος μέσα από μια ολιστική και άκρως βιωματική εμπειρία.

 

 

Άσκηση Yoga & Meditation Psychology

 

 

Πώς δουλεύουμε

Επικεντρωνόμαστε σε κάποιο καθημερινό θέμα που ο καθένας μας μπορεί να ορίσει (π.χ. άγχος, φόβος, ενοχές, ντροπή, δυσλειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις,  διαχείριση αρνητικών σκέψεων, οικονομική ευημερία, ευτυχία, σεξουαλικότητα, καλλιέργεια θετικών σκέψεων, ενίσχυση θετικών συναισθημάτων, αυτοπεποίθηση κ.ά. ) και δουλεύουμε συνδυάζοντας την Ψυχοθεραπεία και την Ψυχολογία με τεχνικές από Γιόγκα και Διαλογισμό για δυνατότερα, γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά και πρακτικές ολιστικές λύσεις μέσα στην καθημερινότητά μας.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ανθρώπους που θα ήθελαν μια πιο δημιουργική, βιωματική, ψυχική και πνευματική εξέλιξη αλλά και την αυτοβελτίωσή τους. Δεν χρειάζεται εμπειρία από γιόγκα ή διαλογισμό, μόνο θέληση για αλλαγή!

Επίσης, απευθύνεται σε δασκάλους γιόγκα, ανθρώπους που εξασκούνται ή και έχουν εμπειρία με τη γιόγκα, την αγαπούν, την πιστεύουν και θα ήθελαν μια πιο βαθιά προσέγγιση αυτογνωσίας με βάση τη φιλοσοφία της γιόγκα και του διαλογισμού σε συνδυασμό με την επιστήμη της ψυχολογίας και τις αρχές της ψυχοθεραπείας.

 

Τα εργαλεία μας

 • Συζήτηση, ανάλυση, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές για την εμβάθυνση και επίλυση.
 • Ψυχολογία του βάθους / Υπερπροσωπική Ψυχολογία.
 • Ανάλυση και επεξεργασία ονείρων, συμβολισμοί, αρχέτυπα, γλώσσα υπερσυνείδησης – υποσυνειδήτου.
 • Art therapy, mandalas, sand tray – άμμος & μινιατούρες.
 • Σωματική ψυχοθεραπεία, ενοράσεις, ενεργητική φαντασία (Carl G. Jung).
 • Δημιουργικοί & Θεραπευτικοί οραματισμοί.
 • Γιόγκα – απλές ασκήσεις ανάλογα το θέμα μας.
 • Διαλογισμοί – mindfulness, mudras, mantras - καθοδηγούμενοι και διαλογισμοί για προχωρημένους – σύνδεση με την θεϊκή μας συνειδητότητα.
 • Εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας & προπονητικής ψυχολογίας (positive psychology & coaching psychology) -  θέτοντας στόχους επίτευξης.

Αργότερα μπορούμε να δουλέψουμε και σε ακόμη πιο προχωρημένα επίπεδα όπως είναι αυτό της αναδρομικής θεραπείας (Regression Therapy).

 

 

 

Γιατί να το δοκιμάσετε

Τα οφέλη της τεχνικής Yoga & Meditation στη θεραπεία είναι πολλαπλά και εξαρτώνται από το θέμα που έχετε θέσει εσείς για εξέλιξη και βελτίωση. Στο τέλος των συνεδριών πετυχαίνετε:

 • Απόλαυση της ζωής μας χωρίς ενοχές ή άγχος.
 • Μείωση αρνητικών συναισθημάτων.
 • Θετική επικοινωνία των συναισθημάτων μας στους ανθρώπους που νοιαζόμαστε, στα παιδιά, στον σύντροφο, στην εργασία.
 • Αποδοχή και ευγνωμοσύνη για τη ζωή μας.
 • Χαρά, ευτυχία, γαλήνη.
 • Εξέλιξη οικονομικής ευημερίας.
 • Αύξηση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.
 • Πληρότητα και νόημα της ζωής.

 

Πώς δουλεύουμε σε μια συνεδρία αυτογνωσίας Yoga & Meditation θεραπεία

Ξεκινάμε με το να γνωριστούμε μέσα από ένα ιστορικό – συνέντευξη και θέτουμε το θέμα που χρειάζεται εμβάθυνση και επίλυση. Συμφωνούμε τα όρια και τους στόχους μας και στο σε πόσες συνεδρίες είναι εφικτό να επιτύχουμε τον στόχο μας. Οι συνεδρίες είναι ατομικές, ζεύγους ή ομαδικές και διαρκούν 80' είτε εβδομαδιαίες είτε ανά δεκαπενθήμερο και διεξάγονται είτε δια ζώσης - είτε online.

 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες:

 

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας: 210 6403224

 

Δήλωση Ενδιαφέροντος

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.