Matrix και Συνειδητότητα

«Η συνείδηση ​​δημιουργεί την πραγματικότητα», μια δήλωση που έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Η συνείδηση ​​(εδώ και αρκετό καιρό) έχει μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες, ιδιαίτερα από κβαντικούς φυσικούς, σε σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε. Εάν αυτό που ζούμε είναι αλήθεια ή δημιούργημα της συνειδητότητας του κάθε ανθρώπου!!

Τι είναι συνείδηση; Η συνείδηση εμπεριέχει το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας, είναι οι σκέψεις μας, η επίγνωση μας, οι προθέσεις μας, οι γνώσεις μας και πολλά άλλα.

Η δήλωση ότι «η συνείδηση ​​δημιουργεί την πραγματικότητα» φέρνει ορισμένα ερωτήματα.        

  • Μήπως σημαίνει ότι εμείς, ως άτομα, και σε συλλογικό επίπεδο ως  ανθρώπινη φυλή, μπορούμε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που θέλουμε για τον εαυτό μας; ·
  • Μήπως σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, και να προσελκύσουμε ορισμένες εμπειρίες;
  • Και εάν αυτό είναι αλήθεια συμβαίνει αμέσως;
  • Ή Μήπως παίρνει χρόνο; ·
  • Και πώς να το κάνουμε;

Παρά το γεγονός ότι ίσως ακόμη να μην είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα με απόλυτη επιστημονική βεβαιότητα, ξέρουμε ότι ένας συσχετισμός μεταξύ της συνείδησης και του φυσικού – υλικού κόσμου υπάρχει. Το μέγεθος αυτής της συσχέτισης δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση!!

Ας μιλήσουμε λίγο για τη συνειδητότητα μας ως σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι εάν παρατηρήσετε οι περισσότεροι από εμάς ζούμε μέσα στα κεφάλια μας, σκυμμένοι μέσα στις σκέψεις μας ή καλύτερα να αναφέρουμε ότι είμαστε μόνο σκέψη ακόμη και όταν βρισκόμαστε με παρέα, ή σε ένα ταξίδι ή στο αμάξι καθώς οδηγούμε. Ζούμε πραγματικά μέσα στα κεφάλια μας και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας μόνο μέσα από τις σκέψεις που έχουμε καταχωρημένες στον εγκέφαλο μας ως πληροφορίες «καλού – κακού»!!

Ο Φρόιντ είχε δηλώσει έναν εκπληκτικό μηχανισμό άμυνας που κάνουν οι άνθρωποι χωρίς να γνωρίζει την κβαντική μηχανική. Την «Προβολή».

Τι είναι η προβολή: όταν οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας προβάλλονται στον άλλο σαν αλήθεια δική του ενώ στην ουσία είναι δική μας!! Για παράδειγμα το γνωστό που λέμε «πεινάς; Βλέπω ότι πεινάς» και που  απαντάμε «μήπως εσύ πεινάς;»…έτσι όλες οι συμβουλές που δίνει ένας φίλος σε έναν άλλο είναι πάντοτε σύμφωνα με τις δίκες του εμπειρίες και βιώματα και για αυτό δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικειμενική.

Στην αρνητική και επικίνδυνη κατάσταση της προβολής μπορεί να βλέπεις έναν άνθρωπο ως «επικίνδυνο, ψεύτη, άπιστο, κλέφτη, απατεώνα κ.α» ενώ στην ουσία προβάλεις πάνω του τις δίκες σου εμπειρίες σε σχέση με το παρελθόν σου και αυτό στην ουσία διαμορφώνει όλη σου τη ζωή. Δεν μπορείς να ζεις ποτέ την πραγματικότητα του σύμπαντος ή του άλλου ανθρώπου εφόσον είσαι γεμάτος αρνητικές πεποιθήσεις για τους ανθρώπους και τη ζωή.

Προβολή μπορεί να είναι και χαρακτηριστικά που έχουμε όπως ζήλια, φόβο, αλαζονεία, υπεροψία, τσιγγουνιά και να βλέπουμε ότι οι άλλοι τα έχουν ενώ τα έχουμε εμείς. Πάλι όμως είναι προβολή. Δεν δίνεις κανένα χαρακτηριστικό στους άλλους που εσύ δεν είσαι. Ο Δαλάι λάμα τους βλέπει όλους καλούς, εν δυνάμει Βούδες, τους αγαπά ως ισότιμους και τους εμπιστεύεται διαμορφώνοντας τους έτσι σε κάτι άλλο.

Η γνωστή μοναχή Γαβριλία όταν μπήκε στο σπίτι της κλέφτης την ώρα που ήταν ξύπνια του ζήτησε να τον φιλέψει, να πάρει ότι νομίζει απαραίτητο εάν και του είπε ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να κλέψει, και όταν έφυγε του είπε να φέρει και άλλους συναδέλφους του εάν χρειάζονται κάτι. Ο κλέφτης λύγισε έκλαψε και της επέστρεψε ότι είχε. Στο τέλος έφαγαν παρέα!!!

Πεποιθήσεις και συνειδητότητα. Οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν σίγουρα τον κόσμο μας. Να πως:

  • Το τι πιστεύουμε για τα χρήματα «καλά – άσχημα» διαμορφώνουν εάν θα είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί. Γιατί παραδείγματα φτωχών που επέμεναν και γίνανε πλούσιοι πολλά με αρχικό τον Ωνάση.
  • Το τι πιστεύουμε για τους άντρες ή τις γυναίκες και γενικά για τις σχέσεις διαμορφώνουν την ποιότητα των σχέσεων που έχουμε. Πολλές φορές ακούμε για ζευγάρια που χωρίζουν γιατί κάποιος πιστεύει ότι ο άλλος είναι άπιστος, ή ψεύτης ή έτσι και αλλιώς δεν του είχαμε εμπιστοσύνη, ή ότι θα μας παρατούσε, ενώ τέτοια στοιχεία δεν τα είχε δείξει. Κουράζεται και φεύγει ή τον φέρνουμε στο σημείο να το κάνει για να επιβεβαιώσουμε την πεποίθηση μας «να είδες!!!» και να βιώνουμε ξανά τον εσωτερικό μας κόσμο προβάλλοντας τον εξωτερικά!!
  • Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα παιδιά μας άτακτα ή όχι ανάλογα την δική μας κατάσταση διάθεσης και σύμφωνα με την εμπειρία των ενηλίκων που έχουμε ή θέλουμε να έχουν, σύμφωνα με τις ταμπέλες που τους βάζουμε εμείς, διαμορφώνοντας τους έτσι την προσωπικότητα τους. Ποια είναι αυτά χωρίς τις δικές μας προσδοκίες; Αναρωτιέται ποτέ κανείς; Συνεχίζοντας να τα διαμορφώνουμε σε έξυπνα ή χαζά, αθλητικά ή όχι, ταλαντούχα ή όχι, χριστιανοί ή κάτι άλλο, παναθηναϊκοί ή ολυμπιακοί, κλπ
  • Θρησκείες, εκεί που γεννιόμαστε ή που μας έχουν μάθει να πιστεύουμε ή να μην πιστεύουμε στο θεό της κάθε θρησκείας. Σε άλλη ζωή προφανώς θα είμαστε και άλλη θρησκεία!! Η καταπίεση της θρησκεία μας κάνει αυτό που είμαστε. Ενοχές, καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, φτώχια και μη εξερεύνηση του εαυτού και άλλων θρησκειών (που όλες τελικά λένε τα ίδια). Πολλές φορές ακούγεται το ότι δεν πάω σε ψυχολόγο γιατί εξομολογούμε (φυσικά για τα άσχημα που σκέφτομαι ή τις κακές μου πράξεις) χωρίς τελικά να ερχόμαστε κοντά με αυτά τα πολύτιμα συναισθήματα και σκέψεις που έχουν μόνο να μας διδάξουν και να μας διαμορφώσουν σε εξαιρετικά όντα!!
  • Την Σεξουαλικότητα…ως καλό, κακό, διαστροφή κλπ φέρνοντας μας σε πράξεις ανάλογες
  • Και πολλά πολλά άλλα….στερεότυπα και πεποιθήσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή

Οι σκέψεις μας είναι αυτοματισμός:

Ας δούμε λίγο τους επιστημονικούς αριθμούς:

Ο αριθμός των πιθανών σκέψεων προσδιορίζεται με τον υπολογισμό κάθε πιθανού μοτίβου εγκεφαλικής δραστηριότητας.

  • νευρώνας = μικρότερη μονάδα λήψης
  • νευρολογικό μοτίβο = συλλογική κατάσταση των νευρώνων στον εγκέφαλο
  • σκέψη = συλλογική κατάσταση των νευρώνων
  • δυνατές συνθήκες ενός μόνο νευρώνα: δίνει σήμα ή όχι = ν = 2 
  • αριθμός νευρώνων στον εγκέφαλο = c = 100000000000 e = ν ^ γ
  • κάθε σκέψη = e = 2 ^ 100 δισεκατομμύρια πιθανές σκέψεις ·
  • ρυθμός της σκέψης κατά τις ώρες εγρήγορσης (10 ανά δευτερόλεπτο) = 36.000 σκέψεις ανά ώρα·
  • ρυθμός της σκέψης κατά τη διάρκεια των ωρών του ύπνου = 3.600 σκέψεις ανά ώρα·
  • αριθμός των σκέψεων ανά ημέρα = 604.800 σκέψεις ανά ημέρα·
  • μέσος αριθμός των σκέψεων ανά ζωής = 114847771860000000 σκέψεις·
  • ποσοστό των πιθανών σκέψεις βιώσει κατά τη διάρκεια ζωής  = 100 x 114847771860000000 / (2 ^ 100 δισεκατομμύρια)%

(Πηγή www.aesthetic-machinery.com/every-thing.html)

Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι το μυαλό μας παίρνει συνεχώς αποφάσεις για εμάς. Τα πάντα από την αναπνοή μας καθώς εισπνέουμε και καθώς εκπνέουμε, όταν κινούνται τα μάτια μας για να διαβάσουν ένα βιβλίο, ακόμη και οι γραμμές που διαβάζουμε τώρα όλα είναι σκέψεις που ελέγχει το μυαλό χωρίς εμείς να καταβάλουμε την παραμικρή προσπάθεια. Πόσες σκέψεις την ημέρα δεν είναι αυτοματισμοί και δεν είναι πραγματικά συνειδητή προσπάθεια σκέψεων; Ή διαχείριση σκέψης; στην πραγματικότητα δεν έχουμε κανένα έλεγχο των σκέψεων μας. Μια σκέψη «πετάγεται» τρέχουμε πίσω της μέχρι μια άλλη σκέψη να εμφανιστεί και μια άλλη και γινόμαστε έρμαια των αυτόματων σκέψεων μας. Λίγοι άνθρωποι και αυτό με εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιούν τις σκέψεις τους υπέρ τους, προς όφελος τους ή να τις σταματάνε εάν αυτές τείνουν αρνητικές ή καταστροφικές έναντι άλλων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού τους!

«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, όλα αυτά που είμαστε προκύπτουν από τις σκέψεις μας, με τις σκέψεις μας δημιουργούμε τον κόσμο»  Gautama Buddha

Μια άλλη σημαντική επιστημονική δήλωση είναι ότι ο παρατηρητής δημιουργεί την πραγματικότητα του. Ως παρατηρητές εμείς προσωπικά ασχολούμαστε με το να δημιουργούμε την δική μας πραγματικότητα. Οι φυσικοί είναι αναγκασμένοι να παραδεχτούν ότι το σύμπαν μας είναι πάνω από όλα διανοητικά κατασκευασμένο.  Ο γνωστός φυσικός Sir James Jeans έγραψε: «Η ροή της γνώσης οδεύει προς μια μη-μηχανική πραγματικότητα. Το σύμπαν αρχίζει να φαίνεται περισσότερο σαν μια μεγάλη σκέψη παρά σαν μια μεγάλη μηχανή. Το μυαλό δεν φαίνεται να είναι μια τυχαία εισβολή στη σφαίρα της ύλης, αλλά ο δημιουργός και κυβερνήτης της.  Αποδεχτείτε το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι το σύμπαν είναι μη υλικό, διανοητικό και πνευματικό ”  R.C. Henry, Professor of Physics and Astronomy at Johns Hopkins University ,  “The Mental Universe” ; Nature 436:29,2005.

Δηλαδή οτιδήποτε βιώνουμε στην πραγματικότητα το έχουμε δημιουργήσει εμείς. Δεν είναι δύσκολο αυτό να το καταλάβουμε αυτό διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα.

Πως βγαίνουμε από το Matrix που εμείς δημιουργήσαμε;

  1. Παραδεχόμαστε ότι πράγματι ζούμε στο Matrix
  2. Παραδεχόμαστε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είμαστε σκέψη
  3. Αντιλαμβανόμαστε ότι από σκέψη προήρθαμε εμείς και αυτός ο φυσικός κόσμος
  4. Υπάρχει μια μεγαλύτερη σκέψη που έχει σκεφτεί εμάς και μας έχει δημιουργήσει και ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από αυτή τη σκέψη. Άρα δεν έχουμε καμία διαφορά και τίποτα να χωρίσουμε, είμαστε ίδιοι – ίσοι
  5. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας αλλάζει ο κόσμος μας
  6. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις και τον αυτοματισμό τους
  7. Ψάχνουμε να βρούμε τι είμαστε πίσω από αυτές τις σκέψεις, ποιοι πραγματικά είμαστε, εφόσον σε κάθε ζωή θα έχουμε αυτομάτως και άλλες σκέψεις και συναισθήματα εφόσον θα έχουμε διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό φύλο, έθνος, θρησκεία, προκλήσεις
  8. Ψάχνουμε τελικά τον βαθύ μας εαυτό, την πρωταρχική ενέργεια που ήμασταν και είμαστε όταν δεν είμαστε ενσαρκωμένοι
  9. Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ψαχνόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
  10. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να αλλάξουμε τις σκέψεις μας για οτιδήποτε αρνητικό αφορά εμάς και ολόκληρη την υφήλιο (θρησκείες, έθνη, προκαταλήψεις, φύλα, φοβίες του διαφορετικού ή του μη γνώριμου) γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εάν «κρίνουμε θα κριθούμε» προφανώς ενσαρκωμένοι σε μια άλλη ζωή όπως είναι αυτό που εμείς χωρίς τη γνώση της ΜΕΓΆΛΗΣ ΣΚΕΨΗΣ κρίνουμε..

Ας φροντίσουμε να φύγουμε από το Matrix και ας φτιάξουμε τη δική μας συνειδητή με γνώση πραγματικότητα. Φτιάξτε σήμερα τον κόσμο σας όπως τον ονειρεύεστε χωρίς το παραμικρό εμπόδιο ή αμφισβήτηση και απολαύστε τα οφέλη της δίκης σας εξαιρετικής δημιουργίας!! Γιατί ας μην ξεχνάμε γεννηθήκαμε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν!!

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος ψυχολογίας με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Έχει ειδίκευση στην υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) και στις θεραπείες μέσω τέχνης (Integrative Arts Therapies). Έχει εκπαιδευτεί περεταίρω στη Hatha Yoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού. Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Προσφέρει εκπαίδευση στο σύστημα της αναδρομικής θεραπείας, του διαλογισμού και σύντομα στην υπνοθεραπεία. Παράλληλα ασχολείται με εργαστήρια διαλογισμού, αναδρομικής θεραπείας και κβαντικής συνειδητότητας.