Η θηλυκή ενέργεια

ekaterina-krusanova-nA_8HbJajT4-unsplash
Πολλές φορές με τις θεραπευόμενές μου δουλεύουμε την ανάκτηση της θηλυκή τους ενέργειας. Ας δούμε γιατί αυτό είναι σημαντικό:
Οι περισσότερες από εμάς έχουμε χάσει ή ποτέ δεν βρήκαμε τη θηλυκή μας ενέργεια. Μάλιστα, τρέμουμε στην ιδέα να επεκταθούμε πάνω σε αυτό, καθώς κατά κάποιον τρόπο «απαγορεύεται» ή, ακόμα χειρότερα, εάν αναπτύξουμε τη θηλυκότητά μας, εκλαμβάνεται σαν να προκαλούμε το αντίθετο φύλο. Ακόμη και όταν υπερασπιζόμαστε άλλες γυναίκες, συχνά ακούμε ότι είμαστε φεμινίστριες ή ομοφυλόφιλες!!!
Η πιο όμορφη πλευρά του εαυτού και της δύναμής μας είναι καταπιεσμένη, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ανασφάλεια, χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, να σχηματίζουμε κι εμείς αρνητική άποψη για τις γυναίκες που είναι περιποιημένες ή που ζουν χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς ως προς τη θηλυκή τους πλευρά, να φθονούμε άλλες γυναίκες, να θυμώνουμε όταν ο σύντροφός μας κοιτάζει άλλη (εφόσον δεν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας), να φοβόμαστε να εκφραστούμε μέσω της θηλυκής μας ενέργειας. Αυτά τα χαρακτηριστικά εντείνονται εάν έχουμε γνωρίσει συντρόφους που μάς έχουν κακοποιήσει λεκτικά, σωματικά ή σεξουαλικά. Το ίδιο συμβαίνει και εάν μάς έχουν φθονήσει ή καταπιέσει με τρόπους λεκτικούς για να καλύψουμε το σώμα μας, φυσικά για να μην προκαλέσουμε άλλους άντρες, καθώς εμείς θα φταίμε και πάλι!
Γενικώς, φαίνεται να μάς έχουν επιβάλει την καταπίεση αυτής της δύναμής μας διάφορους τρόπους. Γιατί στην ουσία πρόκειται για δύναμη που δεν ξέρουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε.
Ας μην αναφέρουμε τα media, τα ακατάλληλα περιοδικά και όλα τα υπόλοιπα που ρίχνουν τη γυναίκα με κάθε τρόπο από μια θεϊκή δύναμη και ομορφιά σε ένα κατώτερο πλάσμα και προϊόν, έτοιμο προς εκμετάλλευση ..
Η θηλυκή ενέργεια είναι στην ουσία μια πνευματική ενέργεια που μπορεί να μας εκτινάξει ψηλά στα ουράνια, κάνοντας τόσο τον εαυτό μας ευτυχισμένο όσο και τους άλλους.
Η θηλυκή ενέργεια δεν αφορά ένα ωραίο σώμα ή ένα ωραίο πρόσωπο, αλλά πολύ περισσότερο μια εσωτερική λάμψη που εκπέμπεται σε όλους. Αγαπά τον εαυτό της όπως είναι και δεν αρκείται στο να αρέσει στους άλλους ή να ακολουθεί τη μόδα και το εμπόριο αγοράς προσώπου – σώματος.
Τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται από αυτήν την καταπίεση είναι παρά πολλά: θλίψη, κατάθλιψη, φόβος, ντροπή, ενοχές, ζήλια, μίσος, άγχος, απογοήτευση.
Τα θετικά συναισθήματα που αναδυονται από την αγάπη και ανάδυση της θηλυκής μας ενέργειας είναι εξίσου πολλά: χαρά, αγάπη, δοτικότητα, κατανόηση, συγχώρεση, ελπίδα, γαλήνη, αποδοχή, έλλειψη ζήλιας και των υπολοίπων αρνητικών συναισθημάτων.
Let’s Rebuilt our Lost Feminine Energy!