+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ολιστική Ψυχοθεραπεία

Τι είναι η ολιστική ψυχοθεραπεία του Mandala;

Η ολιστική ψυχοθεραπεία του Mandala είναι μια μοναδική και ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτογνωσίας και θεραπείας εφόσον διερευνά σε βάθος και τα τέσσερα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, το νου, το συναίσθημα, το σώμα και το πνεύμα. Αυτά τα επίπεδα εξερευνώνται σχολαστικά δημιουργώντας για τον κάθε άνθρωπο θεραπευτικά ατομικά προγράμματα ανάλογα τις προσωπικές του ανάγκες που αναδύονται για το τρέχον θέμα – πρόβλημα. Τα καταγράφουμε, τα αναλύουμε, τα επεξεργαζόμαστε, τα μετασχηματίζουμε σε θετικές δυνάμεις έναντι των δυσλειτουργικών σκέψεων, συναισθημάτων και τελικά δράσης και πράξεων.

Που στηρίζεται η προσέγγιση της ολιστικής ψυχοθεραπείας του Mandala;

Η Ολιστική Ψυχοθεραπεία Mandala έχει ως βάση την επιστήμη της ψυχολογίας γνωστή για το ερευνητικό της έργο και τη συμβολή της στον τομέα της συναισθηματικής, νοητικής και σωματικής ευημερίας. Ερευνά τον εγκέφαλο μέσα από την νευροψυχολογία και βάση αυτού εξηγεί συμπεριφορές που πηγάζουν από την λειτουργία της όρασης, της ακοής, της αντίληψης, της αφηρημένης σκέψης, του λόγου και των αριθμών, της μνήμης, της ικανότητας εστίασης, αυτοσυγκέντρωσης, της κίνησης κ.α. Κατέχει επίσης γνώσεις αθλητικής ψυχολογίας, ψυχολογία της υγείας, της εργασίας, της συμπεριφοράς, της παιδικής ψυχολογίας κλπ. Ο επιστημονικός της συνδυασμός με τα αξιώματα περί αυτογνωσίας αλλά και πολλαπλών τεχνικών που προέρχονται από τις ψυχοθεραπευτικές σχολές, όπως η Ψυχαναλυτική (Freud), η Αρχετυπική (Carl Jung), η Υπαρξιακή (Yalom), η Υπερπροσωπική, η Συνδιαλεκτική Ανάλυση (Eric Berne), η Σωματική ψυχοθεραπεία (Reich), η Γκεστάλτ κ.α προσφέρουν στον ενδιαφερόμενο ποικίλα εργαλεία εμβάθυνσης και ανακάλυψης του εαυτού, ψυχολογικής ενημέρωσης για τις άμυνες του, γνωριμία με τις υπό και υπέρ προσωπικότητες του, τους ρόλους που παίζει στην καθημερινότητα του, άλλοτε λειτουργικούς και άλλοτε όχι, τους νοητικούς και συναισθηματικούς του περιορισμούς κ.α. Το Mandala περεταίρω ειδικεύεται στις θεραπείες μέσω τέχνης όπου με την εφαρμογή τους μέσα στις συνεδρίες γίνεται ολοκληρωτική ανάδυση του υποσυνείδητου αλλά και του υπερσυνειδητού. Η γλώσσα του υποσυνειδήτου είναι συμβολική και οι τέχνες βοηθούν την ανάδυση πολύ πιο γρήγορα από τις θεραπείες που βασίζονται μόνο στον λόγο.

Ποια είναι οι διαφορά με τις συμβατικές ψυχοθεραπείες;

Αντίθετα με άλλες συμβατικές ψυχοθεραπείες χρόνων, εστιάζουμε μόνο στο θέμα – πρόβλημα που απασχολεί τον ενδιαφερόμενο και με κάθε μέσο και τρόπο το μετασχηματίζουμε στην πολυπόθητη επίλυση του. Περεταίρω εστιάζουμε σε όλες τις πτυχές της ανθρωπινής του ύπαρξης μέσα από ποικίλες και μοναδικές τεχνικές πέρα από την ανάλυση και συζήτηση που τελικά λαμβάνει μέρος μόνο στο συνειδητό επίπεδο του ανθρώπου που αφορά το 5% του εγκεφάλου του. Η ολιστική προσέγγιση έχει πρόσβαση και στο υποσυνείδητο που είναι το 95% και στο υπερσυνειδητό που μόλις τώρα η κβαντική επιστήμη και ψυχολογία διερευνά (the spiritual brain).

Πως λειτουργεί;

Η ολιστική ψυχοθεραπεία εργάζεται σε αυτοτελής κύκλους όπου μόλις επιτευχτεί ο κύκλος με επιτυχία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κλείσει και να αποχωρίσει ή να ανοίξει έναν νέο καινούργιο κύκλο σε κάποιο από τα θέματα που τον ενδιαφέρουν για να επιλύσει.

Που τον οφελούν οι ολιστικές συνεδρίες;

Κάτω από ένα νέο πρίσμα αντίληψης ο άνθρωπος πλέον έχει την ικανότητα να διαχειριστεί με ευκολία τα ζητήματα του, να βρίσκει λύσεις στην καθημερινότητα του, να απολαμβάνει την ζωή του και τις σχέσεις του με άλλους αγαπημένους, να προχωρά στο μέλλον με θετική αντίληψη των πραγμάτων, χωρίς να επηρεάζεται από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του μιας και πλέον έχει χτισθεί μια νέα νοητική και συναισθηματική δύναμη που του κατοχυρώνει ασφάλεια, πιστή και εμπιστοσύνη για τις δυνάμεις που έχει αποκτήσει μέσα από την ψυχοθεραπευτική ολιστική αυτογνωσία.

Με ποια θέματα μπορούμε να ασχοληθούμε;

Μερικά από τα καθημερινά και άκρως σημαντικά θέματα που ασχολείται η ολιστική ψυχοθεραπεία είναι οι συντροφικές και οικογενειακές σχέσεις, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η ανέλιξη στην καριέρα, η οικονομική ευημερία, η νοητική, συναισθηματική και σωματική υγεία, η καταπολέμηση του άγχους, του φόβου, της κατάθλιψης, των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, όπως επίσης προσφέρει γνώσεις σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν δυνάμεις, ταλέντα, νέες προοπτικές, βελτίωση ή και ανέλιξη του εαυτού τους. Φυσικά αυτή η προσωπική επένδυση, η καλή εργασία που έχει επιτευχτεί επιστρέφεται πίσω σε αυτόν που κόπιασε να σπάσει τους νοητικούς και συναισθηματικούς περιορισμούς του ως «ανταμοιβή».