+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ολιστική Ψυχοθεραπεία

Τι είναι η ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία

Ολιστικός σημαίνει ολόκληρος.  Η ολιστική προσέγγιση εστιάζει στη σφαιρική αντιμετώπιση του ψυχολογικού συμπτώματος παίρνοντας υπόψιν ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερα από ένα σύμπτωμα ή μια βιολογική μηχανή που για να λειτουργήσει χρειάζεται να θεραπευτεί το σύμπτωμα, αλλά περισσότερο αποβλέπει στο να ανακαλύψει την πρωταρχική "ρίζα" του προβλήματος που εμφανίζεται μέσα από το σύμπτωμα, με σκοπό να το θεραπεύσει σε βάθος και μόνιμα.

Ο άνθρωπός και ο μηχανισμός του είναι πολύ πιο πολύπλοκος από τι νομίζουμε. Κατ΄αρχήν δεν είναι μόνο νους, ή μόνο σώμα. Στην ουσία εμπεριέχει πολλές συνισταμένες που η κάθε μια είναι πολύ διαφορετική από την άλλη. θεραπεύοντας ένα κομμάτι, ένα άλλο ασθενεί. Οπότε η πιο ορθή προσέγγιση είναι να αντιληφθούμε ότι απαρτιζόμαστε από ένα ολιστικό σύστημα που εμπεριέχει νου, σώμα, συναίσθημα (καρδιά), ψυχή και πνεύμα.

      Η ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία συνθέτει γνώσεις  ψυχολογίας, παραδοσιακής ψυχοθεραπείας μαζί με εναλλακτικές ολιστικές μεθόδους.

Είναι μια συνθετική προσέγγιση αυτογνωσίας και θεραπείας εφόσον διερευνά σε βάθος όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, νου, σώμα, συναίσθημα, ψυχή και πνεύμα.

Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, συστήνονται και εφαρμόζονται θεραπείες που του ταιριάζουν. Για αυτό, φτιάχνουμε προγράμματα που βασίζονται στις προσωπικές ανάγκες και στόχους του κάθε ατόμου ξεχωριστά και σε αυτό που ο ίδιος θέλει να επιτύχει.

Που στηρίζεται η προσέγγιση μας;

Κατ΄αρχήν βασίζεται στην επιστήμη της ψυχολογίας, γνωστή για το ερευνητικό της έργο και τη συμβολή της στον τομέα της συναισθηματικής, νοητικής και σωματικής ευημερίας. Γνώσεις από αθλητική ψυχολογία, εργασιακή, αναπτυξιακή και σχέσεων.

Εμπεριέχεται επίσης η εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία και προπονητική ψυχολογία ως ο πιο καινούργιος κλάδος της ψυχολογίας.

Έπειτα συνθέτουμε γνώσεις και τεχνικές από την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία όπως είναι η ψυχανάλυση, η υπαρξιακή ψυχολογία, η σωματική ψυχοθεραπεία, η Gestalt, μαζί με την πιο βαθιά και πνευματική  χροιά της ψυχοθεραπείας που είναι υπερπροσωπική - πνευματική (spiritual & transpersonal) και η αρχετυπική Jung ψυχοθεραπεία.

Επιπλέον προστίθενται οι θεραπείες μέσω τέχνης (art therapy), όπως είναι τα εικαστικά, η αμμοδόχος, κάρτες, δομημένα σχέδια, ο οραματισμός, η ενεργητική φαντασία, κλπ. Οι τέχνες βοηθούν άμεσα στην αποφόρτιση, κάθαρση, μετασχηματισμό και αναπλαισίωση των γεγονότων ή καταστάσεων που μας προβληματίζουν, καθώς, η γλώσσα του υποσυνειδήτου είναι συμβολική και οι τέχνες βοηθούν την ανάδυση πολύ πιο γρήγορα από τις θεραπείες που βασίζονται μόνο στον λόγο.

Έπειτα προστίθενται και εναλλακτικές ολιστικές εφαρμογές, εφόσον θέλουμε, όπως θεραπείες χαλάρωσης, υπνοθεραπεία, αναδρομική θεραπεία, απλές ασκήσεις γιόγκα και πολλές εύκολες ή και προχωρημένες τεχνικές διαλογισμού.

Πως δουλεύουμε στις συνεδρίες;

Η ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία εργάζεται σε αυτοτελής κύκλους όπου μόλις επιτευχθεί ο στόχος μας μπορούμε να κλείσουμε ή και να ανοίξουμε έναν καινούργιο κύκλο αυτογνωσίας, προσωπικής εξέλιξης και θεραπείας.

Ποιους αφορά;

Όλους όσους θέλουν να εξελιχθούν, να φτιάξουν μια πιο όμορφη καθημερινότητα, να μάθουν να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, να φτιάξουν τη σχέση με τον εαυτό τους. Η συμβουλευτική αφορά άτομα που δεν θέλουν να μπουν βαθιά μέσα στον εαυτό τους παρά να βρουν λύσεις, να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους.

Η ψυχοθεραπεία αφορά άτομα που βιώνουν συναισθηματικό πόνο, που έχουν εμφανίσει ψυχό σωματικά, που νιώθουν ότι έχει μπλοκάρει η ζωή τους, που αντιλαμβάνονται ότι έχουν δυσχερείς σχέσεις και που νιώθουν ότι χρειάζονται θεραπεία. Επιπροσθέτως δουλεύει και για άτομα που θέλουν να εξελιχθούν βαθύτερα και που δεν έχουν αναγκαία κάποιο πρόβλημα ή τραύμα, αλλά τους απασχολεί η εξέλιξη του εαυτού τους σε πολλού τομείς ενδιαφέροντος τους.

Που τον ωφελούν οι ολιστικές συνεδρίες;

Αποφορτίζεται από αρνητικά συναισθήματα. Μαθαίνει να διαχειρίζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. Έχει καλύτερη συγκέντρωση και οργάνωση στο μυαλό του και στη ζωή του. Βιώνει περισσότερη απόλαυση και ηρεμία. Φτιάχνει τις διαπροσωπικές, οικογενειακές, συντροφικές σχέσεις. Παίρνει την ευθύνη του εαυτού του και χαράσσει ο ίδιος τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει.

Με ποια θέματα μπορούμε να ασχοληθούμε;

1. Συντροφικές, οικογενειακές, εργασιακές σχέσεις.

2. Προσωπική εξέλιξη, αυτογνωσία, σχέση αγάπης με τον εαυτό.

3. Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, βελτίωση αυτό - εικόνας, όρια, προστασία εαυτού.

4. Άγχος, κατάθλιψη, θυμός, ενοχές, φόβος, κρίσεις πανικού.

5. Επίμονες αρνητικές σκέψεις ή ακατάπαυστες σκέψεις.

6. Υπογονιμότητα, σεξουαλικά θέματα, ενίσχυση σύλληψης και γονιμότητας.

7. Καριέρα, εργασία.

8.  Οικονομική ευμάρεια, αφθονία.

9. Ενίσχυση ευτυχίας

Συνεδρίες

Προσφέρεται μια αναγνωριστική συνεδρία 50' - 50€ όπου συζητάμε τα θέματα που σας απασχολούν και φτιάχνουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς. Εφόσον θέλετε μπορείτε να προπληρώσετε 6 ατομικές συνεδρίες και να αφαιρέσετε το πόσο της αναγνωριστικής σας συνεδρίας 50€ από το συνολικό σας πακέτο 6 συνεδριών, έχοντας στην ουσία μια συνεδρία δώρο.

Οι 6 ολιστικές συνεδρίες συμβουλευτικής βασίζονται στο θέμα που σας απασχολεί προσεγγίζοντας το ολιστικά για να δείτε εάν σας ταιριάζει η προσέγγιση μου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε την αναγνωριστική σας συνεδρία επικοινωνήστε μαζί μου στο 210 6403224.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Bsc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Έχει ειδίκευση στην υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) και στις Θεραπείες μέσω τέχνης (Integrative Arts Therapies). Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού. Τελιώνει τώρα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Msc Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching. Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου. Προσφέρει εκπαίδευση στο σύστημα της αναδρομικής θεραπείας, του διαλογισμού και σύντομα στην υπνοθεραπεία.

Mandala Holistic Wellness | Eσπερίδων 10 Βουλιαγμένη | 210 6403224

Δήλωση Ενδιαφέροντος