Η ομορφιά της ατέλειας

ΟΜΟΡΦΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Ατέλεια.. λέγοντας αυτή τη λέξη τι εννοούμε; Η ατέλεια αναφέρεται στην κατάσταση ή την ιδιότητα του να μην είναι κάτι πλήρες ή τέλειο, ή σε κάτι που έχει κάποιο ελάττωμα, ατέλεια ή ατελείωτη διαδικασία βελτίωσης.

Η ατέλεια κάποιες φορές είναι υποκειμενική και να εξαρτάται από την αντίληψη του ατόμου ή του περιβάλλοντος του. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν τις ατέλειες ως κάτι αξιολάτρευτο ή ξεχωριστό, ενώ άλλοι μπορεί να προσπαθούν να τις αποφύγουν ή να τις αποκρύψουν.

Σε κάθε περίπτωση, η ατέλεια είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη μας.

ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Υπάρχει ομορφιά της ατέλειας σύμφωνα με τη φιλοσοφία Wabi-Sabi; 

Η φιλοσοφία Wabi-Sabi αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ατέλεια και την απλότητα, θεωρώντας τα ως πραγματική ομορφιά. Η ατέλεια αντιπροσωπεύει το πέρασμα του χρόνου και τη φυσική διάβρωση, και υπογραμμίζει τη μοναδικότητα κάθε αντικειμένου και την πορεία της ζωής.

Η ομορφιά της ατέλειας εκδηλώνεται σε κάθε αντικείμενο και στιγμή της ζωής. Ένα αγαπημένο ποτήρι που έχει χαραγμένες γρατζουνιές και μικροσκοπικά σημάδια χρήσης, μπορεί να είναι πολύτιμο από ένα απλό, καινούργιο ποτήρι. Ένα κτίριο με σκουριασμένα μέρη και επιφάνειες, μπορεί να εκπέμπει μια αίσθηση ζεστασιάς και παλαιότητας που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο κτίριο.

Στην κοσμολογία της φιλοσοφίας Wabi-Sabi, η ατέλεια είναι ένας παράγοντας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομορφιάς. Η φυσική διάβρωση και η πάροδος του χρόνου δίνουν στα αντικείμενα μια αίσθηση βάθους και πλούτου.

Ακόμη στη φιλοσοφία του wabi-sabi, η ομορφιά της ατέλειας δεν είναι περιορισμένη μόνο στα φυσικά αντικείμενα και τα περιβάλλοντα, αλλά επεκτείνεται και στην ψυχή του ανθρώπου. Στην καθημερινότητα, συχνά προσπαθούμε να κρύψουμε τις ατέλειές μας και να δείχνουμε μόνο την καλύτερη μας πλευρά στους άλλους. Ωστόσο, στο wabi-sabi αντιλαμβάνονται ότι οι ατέλειες και οι αδυναμίες μας είναι εκείνες που μας κάνουν πραγματικά ανθρώπινους και ξεχωριστούς.

Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν το wabi-sabi στη ζωή τους, αποδέχονται τις ατέλειες τους και τις ατέλειες των άλλων, καθώς αυτές αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό χαρακτήρα και την πραγματική ομορφιά τους. Αντί να προσπαθούν να αποφύγουν τις ατέλειες και τα λάθη, οι άνθρωποι αυτοί αποδέχονται τη φυσική διαδικασία της ζωής και την αναπόφευκτη πτώση και φθορά.

Στην ψυχή, η ομορφιά της ατέλειας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι για να είμαστε αξιόλογοι και αποδεκτοί. 

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΌΞΟΥ

 

 Ας εξετάσουμε όμως τι σημαίνει η λέξη τέλειο; 

Η λέξη “τέλειο” αναφέρεται σε κάτι που είναι απόλυτο, χωρίς κανένα ελάττωμα ή ατέλεια. Αναφέρεται σε κάτι που είναι αρκετά καλό ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να μπορεί να βελτιωθεί.

Στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να αναφέρουμε παραδείγματα τέλειων πραγμάτων. Για παράδειγμα, ένας τέλειος κύκλος θα έχει ίση ακτίνα σε όλα τα σημεία, θα είναι στρογγυλός χωρίς καμπύλες ή γωνίες και θα έχει το ίδιο κέντρο σε όλα τα σημεία. 

Επίσης, ένας τέλειος αθλητής θα είναι σε κορυφαία φυσική κατάσταση, θα έχει άριστη τεχνική και θα μην κάνει καμία λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στην πραγματικότητα, η τελειότητα είναι συνήθως δύσκολο να επιτευχθεί πλήρως και είναι συχνά υποκειμενική. Για παράδειγμα, ένας καλλιτέχνης μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του τέλειο, αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να διαφωνούν.

ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ

 

Η έννοια της τελειότητας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς επίσης και από πολιτισμό σε πολιτισμό. Για παράδειγμα, σε ορισμένες κουλτούρες, η ατέλεια είναι αναγνωρισμένη ως κάτι που κάνει ένα πράγμα μοναδικό και ενδιαφέρον, ενώ σε άλλες κουλτούρες η τελειότητα θεωρείται απαραίτητη.

Στην πραγματικότητα, η τελειότητα είναι συνήθως ένα ιδανικό που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να επιτύχουν, αλλά σπάνια επιτυγχάνεται πλήρως. Αντί να επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη της τελειότητας, μπορούμε να εστιάσουμε στη βελτίωση των δεξιοτήτων μας και στην ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με τα λάθη μας και τις ατέλειές μας.

Τελικά, η τελειότητα μπορεί να είναι μια ανθρώπινη δημιουργία και όπως είναι και σε πολλές ανθρώπινες δημιουργίες, είναι πιθανό να περιλαμβάνει κάποιες ατέλειες και ανακρίβειες που την καθιστούν μοναδική και προσιτή.

Τι σημαίνει ομορφιά; 

Η ομορφιά είναι μια έννοια που αναφέρεται σε κάτι που είναι ευχάριστο στο μάτι, στην αισθητική επικοινωνία του ατόμου με το περιβάλλον του. Μπορεί να αναφερθεί σε πρόσωπα, τοπία, έργα τέχνης, αρχιτεκτονική, φύση και πολλά άλλα.

Η ομορφιά έχει συχνά θετικό αντίκτυπο στη διάθεση και την ψυχολογία των ανθρώπων. Ωστόσο, η ομορφιά μπορεί να είναι υποκειμενική και να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επιπλέον, μπορεί να αντικειμενικοποιηθεί, όπως συμβαίνει στην τέχνη και στην αρχιτεκτονική, αλλά στο τέλος παραμένει κατά κύριο λόγο υποκειμενική.

Ψυχολόγοι όπως ο Abraham Maslow και ο Erich Fromm έχουν εκφράσει απόψεις σχετικά με την ομορφιά. Ο Maslow υποστήριξε ότι η ομορφιά είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα ανάγκες και ότι η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης μπορεί να συμβάλλει στην ευημερία και την ευτυχία του ατόμου. Ο Fromm, από την άλλη πλευρά, πίστευε ότι η ομορφιά είναι συνδεδεμένη με την αγάπη.

Η ομορφιά της ψυχής αναφέρεται στην καλή χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, όπως η αλτρουιστικότητα, η ευαισθησία, η συμπόνια, η ειλικρίνεια, η διακριτικότητα, η αυτογνωσία, η αυτοέκφραση και η ευθύτητα. Είναι δε  σημαντική γιατί αντικατοπτρίζει την εσωτερική ουσία του ανθρώπου και επηρεάζει τις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν την ομορφιά της ψυχής τους μέσω πρακτικών όπως η αυτοσυνειδητοποίηση, η προσωπική ανάπτυξη, η αυτοεκτίμηση, η δουλειά στον εαυτό τους και η προσπάθεια να είναι πιο αλτρουιστικοί και συμπονετικοί προς τους άλλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομορφιά της ψυχής δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενη με την ομορφιά του σώματος, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με αυτήν για να επιτευχθεί μια συνολική εικόνα του ατόμου. Το σημαντικό είναι να μην δίνουμε προτεραιότητα μόνο στην εξωτερική ομορφιά και να αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς.

Σύμφωνα με πολλούς φιλοσόφους και σοφούς, η ομορφιά της ψυχής είναι απαραίτητη για μια ευτυχισμένη και πλήρη ζωή.

Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η ευτυχία είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας ζωής με αρετές, όπως η αρετή της αλτρουιστικότητας και η αρετή της φιλανθρωπίας. Ο Σωκράτης, από την άλλη πλευρά, έλεγε ότι η ομορφιά της ψυχής είναι αυτό που κάνει κάποιον ωραίο, και ότι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από την εξωτερική ομορφιά.

Εν κατακλείδι, η ομορφιά είναι μια σημαντική έννοια για τον άνθρωπο και η ομορφιά της ψυχής μπορεί να είναι εξίσου σημαντική όσο και η ομορφιά του σώματος. Άρα, η  αναγνώριση και η εκτίμηση της ομορφιάς στον εαυτό και στους άλλους μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη, εκλεπτυσμένη και ισορροπημένη ζωή.

ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Η ομορφιά δεν περιορίζεται στην τελειότητα και το απόλυτο

Στην πραγματικότητα, η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται και στην ατέλεια, στη διαφορετικότητα και στην πολυμορφία. Η ατέλεια μπορεί να είναι αυτή που κάνει κάτι μοναδικό και όμορφο.

Ο φιλόσοφος και μαθηματικός Μπλέιζ Πασκάλ, από την άλλη πλευρά, έλεγε ότι η ατέλεια είναι απαραίτητη για να αναδειχθεί η ομορφιά, καθώς η τελειότητα είναι απλά ένας ορισμός χωρίς περιεχόμενο. 

Ο περίφημος Γάλλος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Λε Κορμπυζιέ είχε τη δική του άποψη σχετικά με την ομορφιά στην ατέλεια. Είχε δηλώσει ότι η ομορφιά είναι η “τυπική συνέπεια των χαρακτηριστικών και των αναλογιών”. Πίστευε ότι η ομορφιά μπορεί να βρεθεί σε ένα αντικείμενο ακόμη και αν δεν είναι τέλειο στην τεχνική του εκτέλεση.

Επομένως, η ομορφιά στην ατέλεια μπορεί να ανακαλυφθεί σε πολλά πράγματα και σε πολλούς τομείς της ζωής. Για παράδειγμα, μια ατέλεια στην τέχνη μπορεί να προσδώσει αυθεντικότητα και προσωπικότητα σε μια δημιουργία. Μια ατέλεια στο σώμα μπορεί να κάνει κάποιον μοναδικό και όμορφο. Μια ατέλεια στον χαρακτήρα μπορεί να κάνει κάποιον πιο συμπονετικό και αληθινό. Όλα αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται παντού και σε κάθε στιγμή της ζωής.

Τελικά, η ομορφιά στην ατέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μια αλλαγή της αντίληψης μας για την ομορφιά και στον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε.

Μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να εκτιμήσουμε την πραγματική ομορφιά που υπάρχει πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο αυθεντική και βαθιά αναγνώριση της ομορφιάς, όχι μόνο στα πράγματα αλλά και στους ανθρώπους και στη ζωή γενικότερα.

 

ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ

 

Πλεονεκτήματα της ομορφιάς στην ατέλεια

Η ομορφιά στην ατέλεια μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα και να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση της πραγματικής ομορφιάς. Μερικά παραδείγματα είναι:

  1. Αυθεντικότητα: Η ατέλεια συνήθως συνδέεται με την αυθεντικότητα και την προσωπικότητα. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας και να αναδείξει την προσωπικότητα του ατόμου.
  2. Πρωτοτυπία: Η ατέλεια μπορεί να δημιουργήσει ένα αναπάντεχο και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον για τον θεατή.
  3. Εμπιστοσύνη: Η αποδοχή και αγάπη της ατέλειας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης του ατόμου στον εαυτό του και στις ικανότητές του.
  4. Προσβασιμότητα: Η ατέλεια μπορεί να κάνει ένα πράγμα πιο προσβάσιμο και κατανοητό για τον κόσμο γενικότερα.
  5. Αλληλεπίδραση: Η ατέλεια μπορεί να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία με άλλους, καθώς η ανάγκη για βοήθεια και μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ενωμένη και αλληλέγγυα κοινότητα.
  1. Ευαισθησία: Η ατέλεια μπορεί να αναδείξει μια ευαισθησία στις λεπτομέρειες και στις διαφορές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου και των ανθρώπων γύρω μας.
  2. Πρόκληση: Η ατέλεια μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση και μια ευκαιρία για βελτίωση και ανάπτυξη. Μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο δημιουργική και καινοτόμο προσέγγιση.ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

 

Το μη τέλειο είναι εξίσου όμορφο με το τέλειο; 

Στη ψυχολογία, η αντίληψη της ομορφιάς είναι υποκειμενική και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως οι κοινωνικές προσδοκίες, οι προηγούμενες εμπειρίες και οι αξίες. Συνεπώς, η ομορφιά μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Ορισμένοι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η αναγνώριση της ομορφιάς στην ατέλεια έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τις ατέλειες στα πρόσωπα και τα αντικείμενα. Η αντίληψη της ομορφιάς στην ατέλεια μπορεί να απορρέει από την επεξεργασία πληροφοριών στον εγκέφαλο και τον τρόπο που αναπαριστούμε τα αντικείμενα στο μυαλό μας.

Επιπλέον, οι ατέλειες μπορούν να συνδέονται με ένα συναίσθημα αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης. Η αναγνώριση των ατελειών σε άλλους μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ενωμένη κοινότητα και σε έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Συνολικά, η ψυχολογία μας διδάσκει ότι η ομορφιά είναι μια πολύπλοκη έννοια που δεν μπορεί να οριστεί απόλυτα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς είναι διαφορετικοί για κάθε άνθρωπο και μπορεί να περιλαμβάνουν πολλά στοιχεία, από τα γενετικά και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά έως τις προσωπικές εμπειρίες και τις αξίες.

Συνεπώς, η ομορφιά μπορεί να αποτελείται από τέλεια και ατελή στοιχεία, ενώ η αναγνώριση της ομορφίας στην ατέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο συμπαθητική, ανθρώπινη και ευαίσθητη προσέγγιση της ζωής.

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ

 Παράγοντες που επηρεάζουν την ομορφιά 

Στην ψυχολογία, η αντίληψη της ομορφιάς επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως οι κοινωνικές προσδοκίες, οι προηγούμενες εμπειρίες, η κουλτούρα, οι γενετικοί παράγοντες, η ηλικία και οι αξίες.

Κοινωνικές προσδοκίες: Οι κοινωνικές προσδοκίες επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς καθώς οι κοινωνίες δημιουργούν κοινά κριτήρια ομορφιάς. Για παράδειγμα, σε κάποιες κουλτούρες, η λεπτή σιλουέτα θεωρείται ως το ιδανικό σωματικό τύπο, ενώ σε άλλες κουλτούρες η γεμάτη σιλουέτα θεωρείται ως πιο ελκυστική.

Προηγούμενες εμπειρίες: Οι προηγούμενες εμπειρίες επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς καθώς οι προσωπικές μας εμπειρίες με την ομορφιά επηρεάζουν την κατανόησή μας για αυτή. 

Κουλτούρα: Η κουλτούρα επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς καθώς οι καλλιτεχνικές και αισθητικές αξίες μιας κουλτούρας διαμορφώνουν τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ομορφιά. Για παράδειγμα, η ιαπωνική κουλτούρα θεωρεί την απλότητα, τη συμμετρία και την ευαίσθητη ομορφιά ως αξίες, ενώ η δυτική κουλτούρα επικεντρώνεται στην ατομικότητα, την πολυπλοκότητα και την πρωτοτυπία ως αξίες.

Γενετικοί παράγοντες: Οι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς καθώς οι γενετικές μας πληροφορίες διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά μας και την εμφάνισή μας. Για παράδειγμα, οι προσωπικές διαφορές στη μορφολογία του προσώπου επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς σε κάθε άτομο.

Ηλικία: Η ηλικία επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς καθώς η ομορφιά έχει διαφορετικό νόημα σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας. Για παράδειγμα, η νεανική ομορφιά συνήθως συνδέεται με τη φρεσκάδα, την ενέργεια και τη ζωντάνια, ενώ στις προχωρημένες ηλικίες η ομορφιά εκτιμάται περισσότερο για την ωριμότητα, τη σοφία και την ευγένεια που δείχνει ένα άτομο.

Αξίες: Οι αξίες επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς καθώς οι προσωπικές μας αξίες και πεποιθήσεις επηρεάζουν την κατανόηση μας για την ομορφιά και τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για να την αναγνωρίσουμε. Για παράδειγμα, οι αξίες της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να αναγνωρίσει την ομορφιά στη διαφορετικότητα και την ατέλεια των ανθρώπων.

Συνολικά, οι παράγοντες που επηρεάζουν την αντίληψη της ομορφιάς είναι πολλοί και ποικίλοι και συνδυάζονται με προσωπικές εμπειρίες και αντιλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι η ομορφιά δεν μπορεί να οριστεί απόλυτα και είναι μια σχετική έννοια που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Συνοψίζοντας 

Στο τέλος, η ομορφιά δεν είναι μόνο μια εξωτερική εκδήλωση, αλλά και μια εσωτερική κατάσταση.

Η αναγνώριση της ομορφιάς στον εαυτό και στους άλλους μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο ευτυχισμένου, ευαίσθητου και συναισθηματικά πλούσιου περιβάλλοντος.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εμπνεύσουμε και να προκαλέσουμε θαυμασμό και εκτίμηση για τον κόσμο γύρω μας, και για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε και ζούμε.

Η ομορφιά, σε όλες τις μορφές της, είναι ένας τρόπος για να συνδεόμαστε με τον κόσμο γύρω μας και με τους ανθρώπους που αγαπάμε, και να αναπτύσσουμε μια πιο βαθιά και συναισθηματική συνειδητοποίηση του περιβάλλοντός μας.

Στο Mandala Institute μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις καταστάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σου.

Μπορούμε να σου προσφέρουμε την καλύτερη εκδοχή της ζωής που αξίζει.

Αν σου άρεσε το άρθρο, μπορείς να διαβάσεις κι αυτά: 

Η μοναξιά που αισθάνονται οι ενήλικες συνδέεται με κάποιο παιδικό τραύμα;

5 βήματα για να αποδεχτείς τον εαυτό σου

Η yoga κινητοποιεί όλο σου το σώμα

Η ψυχολογία της ζήλιας

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες:

 Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας: 210 710 5766