mandala quotes (1)
Ημέρες με άγχος και αρκετή καθιστική ζωή, μια απλή άσκηση της γιόγκα, η “στάση της γάτας”, βοηθά στην αποφόρτιση. Το άγχος είναι καλό να αντιμετωπίζεται ολιστικά, μέσα από καλή διαχείριση του νου, των συναισθημάτων και του σώματος.
Τοποθετήστε τα χέρια έτσι ώστε να βρίσκονται κάτω από τους ώμους, παλάμες και δάκτυλα χεριών τοποθετημένα καλά πάνω στο στρώμα, με τα δάκτυλα των χεριών απλωμένα, τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης. Είστε σε μια ουδέτερη θέση. Εισπνέεται από τη μύτη, με κλειστά τα μάτια προτιμότερο, κάμψτε μαλακά τη λεκάνη, κόκκυγας και αυχένας να “κοιτάζουν” προς τα πάνω, εκπνοή, κόκκυγας προς τα μέσα, πηγούνι προς στο στήθος κάνοντας μια πολύ καλή καμπούρα, νιώθοντας να απομακρύνονται οι ωμοπλάτες, να αποφορτίζεστε από το βάρος.
Συνεχίστε μαλακά για 12 φορές με αυτές τις κινήσεις. Καθώς εισπνέετε, να οραματίζεστε ηρεμία και καθώς εκπνέετε να φαντάζεστε να αποφορτίζεται κάθε ένταση. Κλείστε, έπειτα, τα μάτια σας για λίγο και παρατηρήστε την αναπνοή και το σώμα σας. Ανοίξτε τα μάτια σας και παρατηρήστε τυχόν αλλαγές στη διάθεσή σας, όπως περισσότερη ηρεμία και κατάταξη των σκέψεων σε συνοχή.
Οφέλη: Βοηθάει στην ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, του αυχένα και των ώμων, τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας, ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα. Αποφορτίζει από πόνους στην πλάτη.