Είμαστε όλοι ένα

mandala quotes

Όλοι είμαστε ένα, αλληλοσυνδεδεμένοι και δεν το βλέπουμε καθαρά. Η ιδιοτέλεια μας, το να είμαστε δηλαδή εμείς καλά δεν μας αφήνει να ευημερήσουμε αλλά και να επιτρέψουμε στον πλανήτη να ευημερήσει. Η Ζωή θέλει να είναι όλοι καλά. Όταν μόνο μια πλευρά του πλανήτη ευημερεί, δεν μπορούμε να εφησυχαστούμε που τυγχάνει εμείς να έχουμε στέγη, κρεβάτι, καθαρό νερό, τροφή, δουλειά ενώ άλλοι όχι.

Τι θα γινόταν άραγε εάν από την αρχή της γέννησής μας μαθαίναμε να ελέγχουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, μαθαίναμε να μοιραζόμαστε και να προσφέρουμε, να δουλεύουμε με τον εαυτό μας και τις ανώτερές του ποιότητες, τις δυνάμεις μας, τις θετικές μας σκέψεις; Τι θα γινόταν εάν μάς μαθαίνανε την αγάπη και τη συγχώρεση αντί τον ανταγωνισμό και την ανεπάρκεια; Πώς θα ήταν ο κόσμος εάν εκπαιδευόμασταν να γίνουμε ό,τι ανώτερο έχει υπάρξει και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον; Εάν δεν υπήρχε λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από γονείς, συγγενείς, δασκάλους ή συντρόφους; Πώς θα ήταν ο κόσμος εάν αγαπούσαμε και σεβόμασταν τις γυναίκες ως την ιερή «μητέρα» που λατρεύονταν στα αρχαία χρόνια. Με την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό που τους αναλογεί. Εάν άντρες και γυναίκες ήταν ίσιοι και σέβοταν ο ένας τον άλλον; Πώς θα ήταν ο κόσμος εάν οι γυναίκες τιμόντουσαν ως έκφραση της αγάπης και της ομορφιάς, της γονιμότητας και της πνευματικής ανέλιξης και οι άντρες τις αγαπούσαν και να τις υποστήριζαν χωρίς συγκρίσεις, ανταγωνισμούς ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Τι κόσμος θα ήταν εάν προσπαθούσαμε να καλλιεργήσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μειώναμε, όσο μπορούσαμε, σκιές και εμπόδια προς αυτήν την επίτευξη;

Ας προσπαθήσουμε, έστω και τώρα, να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, να αγαπάμε και να συγχωρούμε, να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, να βοηθάμε ανήμπορα παιδιά, να προσφέρουμε ο κάθε ένας ό,τι καλύτερο έχει μέσα του. Και, εάν παρατηρούμε ότι μέσα από εικόνες ή από κάτι που λέει κάποιος στο διαδίκτυο δεν συμφωνούμε, ας μιλάμε με τον πιο όμορφο δυνατό τρόπο. Γιατί ο τρόπος που επιτιθέμεθα εμείς στους άλλους δεν δείχνει παρά τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ας καλλιεργηθούμε για να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Δεν είναι ρομαντισμός αλλά μια πνευματική αρχή.

ativador office 2016