Πως να κάνεις τις διακοπές σου, ακόμη πιο χαλαρωτικές 10+1 τρόποι για να το πετύχεις

5

 

 

To πως να κάνεις τις διακοπές σου ακόμη πιο χαλαρωτικές θέλει τρόπο και όχι κόπο.  Είναι οι μέρες που θα σου δώσουν αυτό που πραγματικά  θέλεις. Αν θέλεις δηλαδή να παρτάρεις μέχρι το πρωί, κανένα πρόβλημα. Αν όμως βρίσκεσαι σε μια φάση της ζωής σου που αναζητάς γαλήνη, φύση, ηρεμία τότε πρόσφερέ το στον εαυτό σου και απόλαυσέ το με όλες σου τις αισθήσεις. 

Καταρχήν για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους σειρά, αποφασίζεις τι θέλεις για τις διακοπές σου με πλήρη επίγνωση. 

Δηλαδή. 

Δεν πας με σκοπό τη χαλάρωση, το άδειασμα του νου και την ηρεμία στο κέντρο πολυσύχναστου νησιού, είναι αδύνατο. 

Άρα πρώτα αποφασίζεις ότι έχεις ανάγκη από λίγες μέρες που θα σου προσφέρουν ηρεμία και μετά αναζητάς το σωστό μέρος για τις φετινές σου διακοπές. 

Πάμε να δούμε τις συμβουλές τώρα για να γυρίσεις με γεμάτες μπαταρίες και φουλ θετική ενέργεια

#1 Καμία έκπτωση στο χώρο 

Προτίμησε τον κατάλληλο χώρο αυτόν που σε εμπνέει και σου δημιουργεί λαχτάρα να τον επισκεφτείς και να ζήσεις τις μέρες των διακοπών σου εκεί. Αν π.χ. επιλέξεις κάποιο ονειρεμένο μέρος καλύτερα να μειώσεις τις ημέρες, παρά να κάνεις εκπτώσεις στα θέλω σου. 

Όλοι έχουμε περάσει τον εγκλεισμό με όλα τα συνεπακόλουθά του και τώρα ήρθε η στιγμή να γεμίσουμε με χαρά και να νιώσουμε ήρεμοι. Κάτι που πραγματικά μας είχε λείψει στην covid εποχή που αφήσαμε πίσω μας. 

Έχεις διαλέξει το μέρος λοιπόν και μάλιστα είναι το σωστό, αν ανυπομονείς να ανοίξεις βαλίτσες εκεί.

.#2 Προετοιμάζεσαι κατάλληλα σε ψυχολογικό επίπεδο 

Προσπαθησε πριν από τις διακοπές να μην έχεις αφήσει εκρεμμότητες που σου δημιουργούν άγχος και πίεση εκεί που θα είσαι. Μην τρέχεις μέχρι τη μία παρά τέταρτο αν το καράβι ή το αεροπλάνο φεύγει στη μία ακριβώς. Κάνε μια προεργασία για να αφήσεις ό,τι μπορείς να ελέγξεις τακτοποιημένο και άφησε αν μπορείς την ημέρα της αναχώρησης ελεύθερη.  Η περίοδος της αναμονής είναι μια πλήρως δημιουργική περίοδος που έχει μέσα της χαρά και θετικά συναισθήματα. Ζήσε την κι αυτή και ασχολήσου με ό,τι σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ασχολήσου δηλαδή με ποια κοσμήματα θα πάρεις μαζί σου αν είσαι γυναίκα, θα σου δώσει τέλεια διάθεση να σε φαντάζεσαι στο νησί π.χ. με το αγαπημένο σου φόρεμα και το κόσμημα που επέλεξες να πίνεις το ποτό σου στην παραλία. 

 

#3 Ανοίγεις βαλίτσες και μετά; 

Μετά δίνεις στον εαυτό σου το χρόνο που θέλει για να προσαρμοστεί, να ξαπλώσει στο κρεβάτι με τα χέρια ανοιχτά προς το ταβάνι και να βγάλει μια ανάσα ανακούφισης και χαλάρωσης. Είναι η ανάσα που κλείνει μέσα της όλα αυτά που σε βαραίνουν και σου ροκανίζουν την ζωή με αιχμηρά δοντάκια άγχους και στρες. 

Είσαι αποφασιμένος εδώ να περάσεις όμορφα και να φύγεις με χαμόγελο και ευγνωμοσύνη. 

#4 Πως μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου 

Είναι η στιγμή που έχεις πάρει τον καφέ στέκεσαι στο μπαλκόνι με την υπέροχη θέα που έχεις επιλέξει να αντικρίζεις με το που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί. Ωραία. Βάλε μουσική. Αφέσου στο να βλέπεις και να μη σκέφτεσαι τίποτα συγκεκριμένο. Αφέσου και απόλαυσε. Το αξιζεις και σου έχει λείψει. 

Το έχεις οπότε αξιοποίησέ το στο έπακρο. Κάνε ασκήσεις yoga θα ηρεμήσουν τη ψυχή σου και θα βοηθήσουν στην ευεξία το σώμα σου. 

#5 Μείνε στο παρόν 

Μην αναμασάς το παρελθόν, αλλά ούτε και να σε απασχολεί το μέλλον. Μπορείς να περάσεις κάποιες μέρες μακριά από τη ζωή σου και να τις αφιερώσεις στον σπουδαιότερο άνθρωπο που έχεις, εσένα. Η ενσυνειδητότητα θα σου διδάξει πως το εδώ και τώρα έχει σημασία για να μπορείς να γεμίσεις θετικότητα. 

#6 Διαλογίσου οι διακοπές στο επιτρέπουν 

Υπάρχουν ασκήσεις με καθοδηγούμενους διαλογισμούς που θα σε βοηθήσουν. Αν θέλεις μπορείς να πατήσεις εδώ και να αρχίσεις να χαλαρώνεις. 

Υπάρχουν τόσα πολλά είδη διαλογισμού αν είσαι αρχάριος που θα σου δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσεις και να ζήσεις φέτος στις διακοπές σου κάτι μοναδικό. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία καθώς τώρα έχεις εκείνον τον ελεύθερο χρόνο που η καθημερινότητα σου τον στερεί και δεν σε αφήνει να νιώσεις ηρεμία και καθαρότητα στη σκέψη. 

#7 Διώξε τις φλύαρες σκέψεις μακριά σου 

Το μυαλό μας γεννάει συνεχώς σκέψεις που η πλειοψηφία τους είναι αρνητικού περιεχομένου Ως ποσοστό περίπου κατέχουν το 97%. Ανησυχίες που σπάνια επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα και παραμένουν στη σφαίρα της δικής μας φαντασίας. Αυτές τις σκέψεις τις αφήνεις στο σπίτι, στο καράβι, στο αεροπλάνο, όπου θέλεις. Όταν ανοίξεις βαλίτσα πρέπει να απουσιάζουν. Γέμισε με θετικότητα τις μέρες σου στις διακοπές. Αυτό θα σε βοηθήσει να γαληνέψεις και να αποστασιοποιηθείς από τα προβλήματα που σε απασχολούν και τις σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό σου με ανησυχία και ανασφάλειες. Δες αυτό για να χαλαρώσεις. https://www.youtube.com/watch?v=uJMV3S3tWE8

#8 Ασκήσου είναι η ευκαιρία σου, βάλε τη yoga στη ζωή σου 

Στις διακοπές έχεις χρόνο κι επειδή νους υγιής εν σώματι υγιή, κάνε ένα δώρο στο σώμα σου, που μένει καθηλωμένο 8 ώρες σε μια καρέκλα με το βλέμμα σε μια οθόνη. 

Δοκίμασε να ξεκινήσεις με απλές ασκήσεις αναπνοών και θα δεις πόση ανακούφιση θα αισθανθεί το σώμα και το πνεύμα σου. 

#9 Δες και κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους 

Στις διακοπές μπορεί να προτιμάς τη μοναχικότητα, αλλά επειδή όλοι είμαστε κοινωνικά όντα συνήθως ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους, αν επισκεφτούμε τα πατρικά μας σπίτια. Εκεί επέτρεψε στον εαυτό σου να απέχει από συναντήσεις των πρέπει και να αρνηθεί κάθε επαφή που θεωρεί ανούσια. Μόνο θετικοί άνθρωποι κοντά σου. Μόνο άνθρωποι που μπορείς μαζί τους να μοιραστείς χαρά. Η θετική ψυχολογία είναι απαραίτητη. 

διακοπές

#10 Διάβασε, άκουσε μουσική 

Είναι ευκαιρία να διαβάσεις το βιβλίο που προσπαθείς εδώ και μήνες να τελειώσεις μια που το πιάνεις το βράδυ στα χέρια σου και μετά από την ανάγνωση δύο σελίδων, σε παίρνει ο ύπνος. 

Είναι επίσης ευκαιρία να βάλεις στη διαπασών το αγαπημένο σου τραγούδι και να χορέψεις ανέμελα. 

Είναι η ευκαιρία σου, μην το ξεχνάς για να κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς ξυπνητήρια, συναντήσεις, συσκέψεις και τρέξιμο. 

#11 Η επαφή με τη φύση είναι ευεργετική για νου και για σώμα 

Φρόντισε να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να γευτείς την επαφή μαζί της. Είναι φουλ χαλαρωτικό και σκορπάει κάθε αρνητική σκέψη στον αέρα. Κολύμπησε, κάνε αναρρίχηση, ασκήσου μέσα στο δάσος, κάνε ποδηλατάδα. Κίνησε το σώμα σου μέσα στη φύση, σκέψου ο άνθρωπος πλάστηκε με αυτόν τον σκοπό, να ζει μέσα της όχι σε διαμερίσματα και σε γραφεία. 

Συνοψίζοντας 

Οι διακοπές σου ανήκουν δικαιωματικά. Τις αξίζεις και είναι η ευκαιρία σου για να νιώσεις όμορφα και να γεμίσεις ενέργεια που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. 

Έπειτα όπως λέει και ένας γνωστός στίχος, τα καλοκαίρια μας είναι μικρά και ατέλειωτοι οι χειμώνες. Ζήσε το μικρό σου καλοκαίρι. 

Αν σου άρεσε το άρθρο, διάβασε κι αυτό:

 Τι είναι ο θυμός;   Ξέρεις πως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με Yoga   

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Για δηλώσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες:

 

Οι συνεδρίες διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Κλείστε το ραντεβού σας: 210 6403224