Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία – evidence based therapies & coaching

HOLISTIC PSYCHOTHERAPY

3ετές ή 1 χρόνου Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία – πάνω από 500 ώρες συνολικής εκπαίδευσης. 

 • Σας κάνουμε δώρο το Taster weekend αξίας 180€ με την κράτηση της θέσης σας μέσω προκαταβολής στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ως 30 Σεπτεμβρίου – απολαμβάνοντας δωρεάν το βιωματικό σας σεμινάριο!
 • Σημαντική έκπτωση στην ΕΦΑΠΑΞ καταβολή ως 30 Σεπτεμβρίου
 • Δώρο όλες οι γραπτές ατομικές εποπτείες σε όλα τα εκπαιδευτικά μας 

Πώς θα αποκτήσεις Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία.

 

Τριπλά Πιστοποιημένο Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία από τρεις παγκόσμιους οργανισμούς: 

 

 

Οι περισσότερες ψυχοθεραπευτικές & coaching παρεμβάσεις του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. 

 • Ψυχολoγικές παρεμβάσεις – evidence based
 • Coaching Ψυχολογία – evidence based

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι το μοναδικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από τον παγκόσμιο οργανισμό της  International Society for Coaching Psychology (ISCP) που προωθεί και υποστηρίζει τις πρακτικές, θεωρίες, έρευνες και προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας. 

 

Τρείς αυτοτελείς πυλώνες επαγγελματικής εκπαίδευσης  για την απόκτηση του ολοκληρωμένου διπλώματος στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία. 

Πατήστε στον κάθε πυλώνα ξεχωριστά για να δείτε τις τιμές και τα προαπαιτούμενα εκπαίδευσης. Με την ολοκλήρωση και των 3 αποκτάτε το Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία.

Η παρακολούθηση και των 3 επιπέδων δεν είναι δεσμευτική, αλλά με τη διάφορά ότι κάθε χρόνο αποκτάτε και 1 επαγγελματικό δίπλωμα, όπου μπορείτε να εργαστείτε αμέσως μετά την αποφοίτηση σας.  

 

 1. Ολιστικό – Συνθετικό Coaching Ψυχολογίας: Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Life Coaching & Coaching Ψυχολογία το μοναδικό στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από την International Society for Coaching Psychology
 2. Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση: Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis (International Association of Coaches, Therapists & Mentors)
 3. Ολιστική & Υπερπροσωπική Θεραπεία : Δίπλωμα στην Ολιστική & Υπερπροσωπική / Transpersonal Θεραπεία (International Association of Coaches, Therapists & Mentors).   (Association for Regression Therapy) 

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι αυτοτελή με ανάλογες πιστοποιήσεις και διπλώματα. 

*Μετά από κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε αμέσως να δουλέψετε επαγγελματικά. 

*Οι ενότητες που συμπίπτουν αφαιρούνται από την συνολική σας επένδυση. 

 

 Έναρξη 14 & 15 Οκτωβρίου 2023

Προαιρετικό βιωματικό σεμινάριο Holistic & Transpersonal Taster Workshop

Βιωματικό & θεωρητικό εργαστήριο ολιστικής προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης – online live zoom 

“Ολιστική Ψυχολογία και Ολιστική Ευεξία: Αναζητώντας την προσωπική ισορροπία και εσωτερική γαλήνη στην καθημερινότητα μας – Ένας πρακτικός οδηγός”

 1. Holistic Workshop – βιωματικό. Μια γεύση από όλες τις τεχνικές (coaching, art therapy, mindfulness, διαλογισμός, καθοδηγούμενη χαλάρωση, κλινική ύπνωση, οραματισμοί, θετική ψυχολογία). Σάββατο 14/10/23, 10:00 – 16:00 – 17:00 
 2. Transpersonal Workshop – βιωματικό. Μια γεύση από τις τεχνικές του transpersonal therapy (θεραπεία εσωτερικού παιδιού, καθοδηγούμενοι οραματισμοί, πνευματικότητα, sandtraytherapy, διαλογισμοί, καθοδηγούμενη χαλάρωση, οραματισμός).  Κυριακή 15/10/23, 10:00 – 15:00 – 16:00. 

 

• Online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και μερικώς δια ζώσης (προαιρετικά για όσους επιθυμούν)

 

Πρόκειται για ένα παγκοσμίως μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την ενοποίηση θεραπευτικών, ψυχοθεραπευτικών και coaching πρακτικών με ένα ολιστικό και συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας μαζί με coaching.

Η προσέγγιση που δημιουργήσαμε είναι θετικά και ολιστικά προσανατολισμένη ως προς την ψυχική ίαση, την κάθαρση, τη μεταμόρφωση, την εξέλιξη του ατόμου και την ανέλιξη του, ψυχική και πνευματική, μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες ψυχοθεραπευτικές & coaching πρακτικές. 

Μια μοναδική δημιουργία του Mandala Institute

 

Τριετές ή μονοετές Δίπλωμα στην Ολιστική Συμβουλευτική, Βραχεία Ψυχοθεραπεία και Coaching Ψυχολογία: Μια μοναδική σύνθεση θεραπειών και coaching πρακτικών με Expressive Art Therapy, Mindfulness, Meditation, Yoga, Κλινική Ύπνωση, Transpersonal Psychology και Coaching Psychology.

 

 

Η εκπαίδευση για την ολιστική, συμβουλευτική, βραχεία ψυχοθεραπεία και coaching βασισμένο στην ψυχολογία περιλαμβάνει μια ποικιλία θεμάτων και δεξιοτήτων που αφορούν την κατανόηση του ανθρώπινου μυαλού, την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας με τους πελάτες, καθώς και τις τεχνικές και τις πρακτικές για την παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης. Ανάλογα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης, τα περιεχόμενα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά κάποια κοινά θέματα που μπορεί να περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

1.Συμβουλευτικές και coaching δεξιότητες: Κατανόηση των βασικών θεωριών και αρχών στη συμβουλευτική διαδικασία. Εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, ενεργητικής ακρόασης, ενθάρρυνσης και καθοδήγησης, που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική επικοινωνία: Θεωρίες προσωποκεντρικής, συναλλακτικής (T.A.), ψυχανάλυσης και συμπεριφορισμός. Πρακτικές μεταξύ σπουδαστών. 

2. Ολιστική προσέγγιση: Εξέταση της ολιστικής φιλοσοφίας και της προσέγγισης του ατόμου ως ένα συνολικό σύστημα που περιλαμβάνει το σώμα, τον νου και την ψυχή.

3. Τεχνικές θεραπείας: Εκπαίδευση σε διάφορες τεχνικές ψυχοθεραπείας, όπως η γνωστικοσυμπεριφοριστική θεραπεία, η ανθρωπιστική θεραπεία, η υπερπροσωπική θεραπεία, εκφραστικές θεραπείες μέσω τέχνης, mindfulness και διαλογισμός. 

4. Coaching Ψυχολογίας θεωρία και μοντέλα: PRACTICE, SMART, ABCDEF, GROW, SWOT, PERMA, Strenght Theory, U Theory, Mindful Coaching & Ψυχομετρικά εργαλεία.

5. Στρατηγικές αυτοβελτίωσης: Μάθηση των τεχνικών και των εργαλείων για την προώθηση της αυτοεπίγνωσης, της αυτοανάπτυξης και της αυτοβελτίωσης τόσο του εαυτού όσο και των πελατών.

7. Διαχείριση συναισθημάτων: Εκμάθηση των τεχνικών για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των συναισθημάτων, όπως η αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης και του θυμού.

8. Ανάπτυξη ψυχολογικής ευημερίας: ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας μέσα από στρατηγικές.  

9. Στόχοι και σχεδιασμός: Μάθηση των τεχνικών στόχευσης και σχεδιασμού για την επίτευξη των στόχων των πελατών και την ανάπτυξη ενός προσωπικού σχεδίου δράσης.

10. Ψυχοπαθολογία: βασικές αρχές και παθήσεις. Αντενδείξεις σε θεραπεία και coaching. 

11.  Ηθικές και νομικές απόψεις: Εκπαίδευση στις ηθικές και νομικές απόψεις που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας και του coaching.

12. ‘Ελεύθερος επαγγελματίας και διαχείριση: Εκπαίδευση στις δεξιότητες ηγεσίας και διαχείρισης για την ανάπτυξη και την διοίκηση ενός επιτυχημένου επαγγελματικού προφίλ.

 

I. Εισαγωγή – Εισαγωγή στην ολιστική συμβουλευτική, βραχεία ψυχοθεραπεία και coaching ψυχολογία – Σκοπός και προσέγγιση του προγράμματος

II. Θεωρητική Βάση – Ορισμός και αρχές της ολιστικής συμβουλευτικής – Εισαγωγή στην βραχεία ψυχοθεραπεία – Αρχές και τεχνικές του coaching ψυχολογίας – Εισαγωγή στην Expressive Art Therapy – Εισαγωγή στο Mindfulness και τον διαλογισμό –  Ο συνδυασμός της Yoga με την ψυχοθεραπεία

ΙΙΙ. Πρακτικές Δεξιότητες – Τεχνικές ολιστικής συμβουλευτικής – Εφαρμογή της βραχείας ψυχοθεραπείας σε διάφορες παθήσεις  – Εφαρμογές και χρήση των εκφραστικών τεχνώνγια την έκφραση και αντιμετώπιση συναισθημάτων αλλά και για την επίτευξη στόχων – Ασκήσεις Mindfulness και Meditation για την αύξηση της προσέγγισης του “εδώ και τώρα” και πολλαπλές εφαρμογές επίγνωσης – Εφαρμογή της Yoga για την ισορροπία σώματος και πνεύματος
 
IV. Κλινική Ύπνωση – Εισαγωγή στην κλινική ύπνωση – Τεχνικές και πρακτικές για την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων, συμπεριφορών και διαταραχών – Τεχνικές coaching για την επίτευξη στόχων και αυτοβελτίωσης –
 
V. Transpersonal Psychology – Εισαγωγή στην transpersonal ψυχολογία – Εξερεύνηση της συνείδησης και της διανοητικής ανάπτυξης – Τεχνικές για την ενίσχυση του πνευματικού επιπέδου
 
VI. Εφαρμογές Coaching – Εφαρμογή του coaching σε διάφορους τομείς (επαγγελματικός, προσωπικός, σχέσεις κλπ.) – Οικοδόμηση επιτυχημένης σχέσης με τον πελάτη – Ανάπτυξη στρατηγικών και στόχων για την επίτευξη αλλαγής και αυτοβελτίωσης
 
VII. Εφαρμογή και Εκπαίδευση – Κλινική άσκηση και εκπαίδευση – Συμμετοχή σε ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες – πρακτικές με αληθινούς πελάτες – γραπτές εργασίες. 
 
VIII. Αξιολόγηση και Ολοκλήρωση – Αξιολόγηση της προόδου και αποτελεσματικότητας των θεραπειών και του coaching – Ολοκλήρωση του προγράμματος και πιστοποίηση
 
Σημείωση: Το παραπάνω αποτελεί μια γενική επισκόπηση των θεμάτων που θα καλυφθούν στο πρόγραμμα. Οι λεπτομέρειες και η δομή του προγράμματος διαφέρουν ανάλογα με το δίπλώμα που θα παρακολουθήσετε από τους 3 βασικούς πυλώνες μας. 
 
Τι είναι η ολιστική ψυχολογία; 
 
Η Ολιστική Ψυχολογία είναι μια προσέγγιση στη θεραπεία που αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους ως ολοκληρωμένα όντα, ενσωματώνοντας το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα. Αναγνωρίζει ότι αυτές οι πτυχές είναι αλληλένδετες και αλληλοεπηρεάζονται, επηρεάζοντας τελικά τη συνολική ευεξία. Οι αρχές της ολιστικής ψυχοθεραπείας βασίζονται στην πεποίθηση ότι οι άνθρωποι διαθέτουν μια εσωτερική ικανότητα για αυτοθεραπεία και ανάπτυξη. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της δυσφορίας ή της ανισορροπίας, αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα συμπτώματα. Μέσω της εξερεύνησης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων πτυχών της ζωής ενός ατόμου, η ολιστική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην προώθηση της θεραπείας και της προσωπικής μεταμόρφωσης. Στην ολιστική ψυχοθεραπεία, η θεραπευτική σχέση αντιμετωπίζεται ως μια συνεργατική συνεργασία ανάμεσα στον θεραπευτή και τον πελάτη,  όπου και οι δύο συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία θεραπείας. Ο θεραπευτής δημιουργεί ένα ασφαλές και ανοικτό χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους, μέσα από ένα “ανοιχτό μυαλό” από τη μεριά του θεραπευτή, χωρίς κριτική και χωρίς συνεχή εστίαση στην παιδική ηλικία. 
 
 
1. Εισαγωγή στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία: Μια επισκόπηση των αρχών, της φιλοσοφίας και των θεωρητικών θεμελίων της ολιστικής ψυχοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της ολοκληρωτικής προσέγγισης του μυαλού, του σώματος, των συναισθημάτων και του πνεύματος.
 
2. Σύνδεση Μυαλού-Σώματος: Εξερεύνηση της σύνδεσης μεταξύ μυαλού και σώματος και πώς η φυσική υγεία, τα συναισθήματα και οι σκέψεις επηρεάζουν την συνολική ευεξία. Κατανόηση του ρόλου του στρες, τραύματος και παραγόντων τρόπου ζωής στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία.
 
3. Ολοκληρωτική Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Θεραπείας: Τεχνικές για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψη τις σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές πτυχές της ευεξίας ενός ατόμου. Δεξιότητες για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας που αντιμετωπίζουν τον σύνολο του ανθρώπου.
 
4. Ολοκληρωτικές Θεραπευτικές Προσεγγίσεις: Εξερεύνηση διάφορων θεραπευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην ολιστική ψυχοθεραπεία, όπως η γνωστικοσυμπεριφοριστική θεραπεία (CBT), οι πρακτικές που βασίζονται στην πλήρη προσοχή (mindfulness), η θεραπεία μέσω των εκφραστικών τεχνών, οι σωματικές προσεγγίσεις, η ενεργειακή ψυχολογία και η υπερπροσωπική  ψυχολογία.
 
5. Φροντίδα του Εαυτού και Πρακτικές: Εστίαση στη σημασία της φροντίδας του εαυτού και της αυτοσυνειδησίας τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον πελάτη. Εξερεύνηση τεχνικών για τη διαχείριση του στρες, την καλλιέργεια της προσοχής και την προώθηση της προσωπικής ευεξίας.
 
6. Ολοκληρωτικές Παρεμβάσεις για μια Ολιστική Ζωή: Κατανόηση της επίδρασης της διατροφής, της άσκησης, του ύπνου και άλλων παραγόντων τρόπου ζωής στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία. Εξερεύνηση στρατηγικών για την προώθηση μιας υγιούς ζωής και την ένταξη ολοκληρωτικών πρακτικών στην καθημερινή ζωή. Η σημαντικότητα των στόχων ζωής και η επίτευξή τους. Η σημαντικότητα νοήματος ζωής και η προώθηση της ευτυχίας. 
 
7. Πνευματικότητα και Υπερπροσωπική Ψυχολογία: Εξερεύνηση του ρόλου της πνευματικότητας και των υπερπροσωπικών πτυχών της ανθρώπινης εμπειρίας στην ολιστική ψυχοθεραπεία. Κατανόηση του πώς να αντιμετωπίζονται πνευματικές ανησυχίες και πώς να ενσωματωθούν στη θεραπεία.
 
 
8. Κώδικάς Ηθικής και δεοντολογίας και Επαγγελματικότητα στην Ολιστική Ψυχοθεραπεία
 
9. Ψυχοπαθολογία 
 

Τα θέματα που καλύπτονται στις ενότητες μας περιλαμβάνουν: 

 • Ολιστική συμβουλευτική – evidence based 
 • Βραχεία Ψυχοθεραπεία – evidence based 
 • Coaching Ψυχολογία – evidence based 
 • Εκφραστικές Θεραπευτικές Τέχνες – evidence based 
 • Mindfulness & Διαλογισμός – evidence based 
 • Θετική Ψυχολογία – evidence based
 • Κλινική Ύπνωση και Υπνοθεραπεία – evidence based
 • Υπερπροσωπική Ψυχολογία – Ψυχοθεραπεία – evidence based 
 • Αναδρομική Θεραπεία
 • Imagery Rescripitng – evidence based
 • Yoga Ψυχολογία – σε σεμινάρια (προαιρετικό) 

Ολιστική Συμβουλευτική: Αυτή η πτυχή του προγράμματος επικεντρώνεται σε μια ολιστική προσέγγιση της συμβουλευτικής, λαμβάνοντας υπόψη τις σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές πλευρές των ατόμων. Καλύπτει θέματα όπως η ολιστική αξιολόγηση, οι ολοκληρωμένες τεχνικές συμβουλευτικής και η σύνδεση νου-σώματος.

Βραχεία Ψυχοθεραπεία: Το τμήμα αυτό διερευνά διάφορες θεωρίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ψυχοθεραπεία, όχι μόνο για την αυτογνωσία αλλά και την θεραπεία συμπτωμάτων και συμπεριφορών. Καλύπτει προσεγγίσεις όπως η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT), ψυχανάλυση, η κλινική ύπνωση, η σωματική ψυχοθεραπεία, η ψυχοσύνθεση, η υπερπροσωπική θεραπεία, η αναδρομική θεραπεία και οι μεθοδολογίες τους για να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα.  

Coaching Ψυχολογία: Το coaching είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων. Οι coaches είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές και εργαλεία για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την αυτοεπίγνωση που χρειάζονται για να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Οι coaches βοηθούν τους πελάτες τους να επιτύχουν στόχους που θέλουν να επιτύχουν, ενδυναμώνουν την επίγνωση στις δυνάμεις και τις ικανότητες τους, παρέχουν στρατηγικές, δεξιότητες επικοινωνίας, ανάλυση προβλημάτων και συνεχή υποστήριξη. Προσθέτοντας τον τομέα της coaching ψυχολογίας έχουμε πολύ δυνατότερα αποτελέσματα και τεχνικές βασισμένα μόνο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους.  

Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τέχνης: ζωγραφική, θεραπευτικά προσχέδια, πηλός, άμμος και μινιατούρες (sandtray therapy), δραματοθεραπεία, κίνηση, γραφή, χρήση ημερολογίου ως θεραπευτικά εργαλεία. Καλύπτει τις αρχές της θεραπευτικής τέχνης, τη θεραπευτική χρήση των διαφόρων μορφών τέχνης και τον τρόπο διευκόλυνσης των δραστηριοτήτων εκφραστικών τεχνών με τους πελάτες και έρευνες – ολιστική προσέγγιση και σύνθεση στη θεραπεία και το coaching.

4. Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) και διαλογισμός: Αυτό το μέρος του προγράμματος σπουδών επικεντρώνεται στις πρακτικές της ενσυνειδητότητας και του διαλογισμού, διερευνώντας τα οφέλη και τις εφαρμογές τους στη συμβουλευτική και τo coaching. Μείωση του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα (MBSR), τ0 CBT γνωστική θεραπεία, τη Θετική Ψυχολογία (Positive Mindfulness)  και διάφορες τεχνικές διαλογισμού. Πως να ενταχθούν στη θεραπεία και το Coaching και πως να καθοδηγείτε.

5. Κλινική Ύπνωση & Υπνοθεραπεία: Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση, εισάγει τις αρχές και τις τεχνικές της ύπνωσης ως απαραίτητο και πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο για κάθε θεραπευτή που θέλει να δει έμπρακτα αποτελέσματα στους πελάτες του. Καλύπτει θέματα όπως η ιστορία της ύπνωσης, εφαρμογές της υπνοθεραπείας, μείωση άγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, μείωση θυμού, πολλαπλές εφαρμογές για διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους και διατροφικές διαταραχές, ενίσχυση οικονομικών, επιχειρηματικότητας και καριέρα, βελτίωση σχέσεων και ψυχική ευεξία μέσα από ;κλινικά – evidence based πρωτόκολλα βήμα – βήμα πχ μείωση του στρες (με υπνοθεραπεία, mindfulness, CBT, θετική ψυχολογία, ερωτήσεις). 

6. Υπερπροσωπική (ή Διαπροσωπική) Transpersonal Ψυχολογία: Αυτός ο τομέας σπουδών προσθέτει την πνευματικότητα στη συμβουλευτική, το coaching και την ψυχοθεραπεία. Καλύπτει θέματα όπως οι διαπροσωπικές θεωρίες, η πνευματική ανάπτυξη, οι μυστικιστικές εμπειρίες και η εφαρμογή των διαπροσωπικών προοπτικών στη συμβουλευτική και το coaching.  Θέματα και τεχνικές: θεραπεία εσωτερικού παιδιού και ενήλικης ζωής, θεραπεία προηγούμενων ζώων με συμπτώματα στην τωρινή μας ζωή (ψυχοσωματικά, προβλήματα σχέσεων, οικονομικά, χαμηλή αυτοπεποίθηση), σωματική θεραπεία για ψυχοσωματικά συμπτώματα (πχ κρίσεις πανικού, εκζέματα, ψωρίαση, αυχενικό, κλπ),  μελλοντικές προβολές και απεικονίσεις, ενεργειακή κάθαρση, υπνοανάλυση, imagery rescritping – evidence based, μεταμόρφωση ζωής, μεταστοιχείωση παρελθοντικών γεγονότων – αφηγηματική προσέγγιση.    

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, υπάρχει συνδυασμός θεωρητικών διαλέξεων, πολλαπλών βιωματικών ασκήσεων, πρακτικές μεταξύ των σπουδαστών, επίδειξη όλων των τεχνικών από την εκπαιδεύτρια με εθελοντές,  εποπτευόμενη πρακτική για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, ατομικές συνεδρίες, coaching για την προώθηση του νέου επαγγέλματος. 

 

Τι σημαίνει ολιστικό και τι είναι η ολιστική ψυχοθεραπεία του Mandala Institute που θα διδαχθείς και εσύ

 

Γιατί συνδυάσαμε την ολιστική βραχεία ψυχοθεραπεία με το coaching

 
Συνδυάζοντας την ολιστική βραχεία ψυχοθεραπεία με το coaching μπορεί να επιτευχθεί μια ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίτευξη ατομικών στόχων και προσωπικής ανάπτυξης. Το coaching εστιάζει στην ενίσχυση των ατόμων να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν τις προτεραιότητες τους και να προχωρήσουν προς την επίτευξη των στόχων τους. Μπορεί να παρέχει σαφήνεια, καθοδήγηση και υποστήριξη στον πελάτη για να προχωρήσει προς την επιθυμητή αλλαγή και επίτευξη επιτυχίας (υγεία, καριέρα, οικονομικά, επιχειρηματικότητα, δημόσια ομιλία, σχέσεις, αθλητισμός, κ.α.). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο coach μπορεί να συνεργαστεί με τον πελάτη για να καθορίσει τους στόχους του και να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για να τους επιτύχει. Ο ρόλος του coach είναι να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τον πελάτη καθ’ όλη τη διαδικασία.
 
Η συνδυασμένη προσέγγιση της ολιστικής βραχείας ψυχοθεραπείας και του coaching μπορεί να παρέχει μια ισχυρή συνεργία, επιτρέποντας στον πελάτη να εξερευνήσει τα εσωτερικά του συναισθήματα και πεποιθήσεις μέσω της ψυχοθεραπείας, ενώ ταυτόχρονα να αναπτύξει τις δεξιότητες και τις στρατηγικές του μέσω του coaching για να επιτύχει τους στόχους του. Αυτή η συνεργία μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη να ανακαλύψει το δυναμικό του, να αναπτύξει αυτοεπίγνωση και να προχωρήσει προς την επίτευξη μιας πιο ισορροπημένης και ικανοποιητικής ζωής. 

 

Η ιδέα και το όραμά μας

Το άτομο που πρωτοέρχεται για ψυχοθεραπεία έχει την ανάγκη για ψυχική ίαση. Θέτουμε τον θεραπευτικό στόχο – αίτημα και συμφωνούμε ότι, μόλις αυτό επιτευχθεί, μπορεί να αποχωρίσει από τη θεραπεία ή να εξελιχθεί, εφόσον το επιθυμεί, προς στόχους επιθυμιών – επιτεύξεων σε θέματα καριέρας, οικονομικής ευημερίας, δημιουργίας θετικών σχέσεων, προσωπικής ευεξίας, ικανοποίησης από τη ζωή και οτιδήποτε θεωρεί πως μέσα από τους στόχους μας θα ευτυχίσει. 

Έρευνες από τον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας σε συνδυασμό με τα προγράμματα παρέμβασης από το mindfulness έχουν δείξει ότι η απουσία ψυχολογικών συμπτωμάτων, όπως είναι το άγχος, οι φόβ και η κατάθλιψη δεν συνιστά αυτομάτως και αύξηση της ψυχολογικής ευεξίας και ευτυχίας (Ivtzan et al., 2016 ; Garland,  Farb, Goldin, & Fredrickson, 2015).  Χρειάζονται πολλά ακόμη για να καταφέρουμε να ευτυχίσουμε, εάν δεν είναι ήδη εγγεγραμμένο στο DNA μας να συμβεί (Lyubomirsky, 2007). Πρέπει να κάνουμε εμείς την εργασία για την ψυχική μας ευεξία και ευτυχία.

Εκεί, λοιπόν, έρχεται η Θετική και Coaching Ψυχολογία να μας βοηθήσουν να ανθίσουμε και να θριαμβεύσουμε μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες ασκήσεις και τεχνικές από αυτούς τους 2 υπέροχους κλάδους της μεταπτυχιακής Ψυχολογίας!

 

 

➡️ Κάθαρση ➡️ Ψυχική ίαση ➡️ Ψυχολογική ευεξία ➡️ Αυτοπραγμάτωση ➡️ Υπέρβαση ➡️ Νόημα και Ικανοποίηση από τη ζωή  ➡️ Ευτυχία

 

                                                                                                  Δίπλωμα στην Ολιστική - Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία

 

Αποτελεί πρωτοποριακή δημιουργία του Mandala Institute και εμπεριέχει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης Νους, Σώμα, Συναίσθημα και Πνεύμα, άλλοτε ξεχωριστά και άλλοτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, οδηγώντας σε πιο ολοκληρωμένα θεραπευτικά & coaching αποτελέσματα. Η εκπαίδευση αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως πολυδιάστατο και συνεπώς οι προσεγγίσεις είναι ολιστικές, συνθετικές και ποικίλες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που το ίδιο το άτομο επιθυμεί.  

 

Ποιους αφορά το Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία; 

 

 • Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής υγείας, Κοινωνιολόγους, νοσηλευτές. 
 • Άτομα που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα, όμως έχουν εργαστεί ψυχοθεραπευτικά με τον εαυτό τους, έχουν εμπειρία ζωής και διάθεση για μάθηση και αλλαγή.
 • Πιστοποιημένους Coach που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του θεραπευτή ψυχικής υγείας.

Η εκπαίδευση για το Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε όσους στοχεύουν να εκπαιδευτούν ή να ενσωματώσουν στις υπάρχουσες ψυχοθεραπευτικές & coaching προσεγγίσεις τους πρωτότυπες, διαφορετικές, ολιστικές και συνθετικές ψυχοθεραπευτικές & coaching πρακτικές στις ατομικές ή και ομαδικές τους συνεδρίες.  

 

Ψυχοθεραπεία & Coaching

Συνδυασμός Ψυχοθεραπείας & Coaching

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζονται δυο διαφορετικές προσεγγίσεις της Ψυχοθεραπείας & του Coaching.

Σε γενικές γραμμές, η Ψυχοθεραπεία ασχολείται με την επίλυση των εσωτερικών συγκρούσεων, τη διερεύνηση και επίλυση των προκλήσεων στις διαπροσωπικές σχέσεις, τη μείωση των ψυχοσωματικών, νοητικών, ψυχολογικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων – μπλοκαρισμάτων. Σκοπός είναι η επαναφορά της λειτουργικότητας του ατόμου στην καθημερινότητά του και η ενίσχυση της ψυχικής του υγείας.

Το coaching αφορά έναν ψυχικά υγιή πληθυσμό, που θέλει και μπορεί να ασχοληθεί με την επίτευξη στόχων σε θέματα ζωής, καριέρας, αθλητισμού, οικονομικής ευημερίας κλπ, με επικέντρωση στην αλλαγή της συμπεριφοράς του ώστε να τους επιτύχει. Η προσέγγιση του coaching είναι θετικά προσδιορισμένη, χρησιμοποιεί συγκεκριμένη “γλώσσα” για να επιτύχει τα θετικά αποτελέσματα που το άτομο επιθυμεί (NLP), εστιάζει στις λανθασμένες αντιλήψεις, σκέψεις και πεποιθήσεις θέλοντας να τα αλλάξει ώστε να αναπτυχθεί το άτομο περισσότερο και να επιτύχει τους στόχους του.

Εστιάζει στα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα αντί στις αδυναμίες του, χωρίς όμως να τις παραβλέπει, καθώς αυτές είναι που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του.

Χρησιμοποιεί ψυχομετρικά εργαλεία και ασκήσεις, είναι προσωποκεντρικό, δίνει “πίσω” την ατομική ευθύνη και είναι πάντοτε εστιασμένο στη λύση, κάτι που δεν συμβαίνει πάντοτε με την ψυχοθεραπεία.

Διαφορές Coaching & Coaching Ψυχολογίας

Μια από τις σημαντικές διαφορές του Coaching με την Coaching Ψυχολογία είναι ότι η δεύτερη αντλεί και βασίζει τις γνώσεις και τις προσεγγίσεις της στις υπάρχουσες προσεγγίσεις ψυχολογίας ενηλίκων και παιδιών σε συνδυασμό με τα ερευνημένα μοντέλα του Coaching δημιουργώντας επιστημονικούς κλάδους στην Coaching Ψυχολογία όπως:

 • Ψυχοδυναμική προσέγγιση (Psychodynamic Coaching)
 • Γνωστικό – συμπεριφοριστική (Cognitive Behavioural Coaching)
 • Προσωποκεντρική (Person Centred Coaching)
 • Gestalt Coaching
 • Υπαρξιακή (Existential Coaching)
 • NLP Coaching
 • Θετική Ψυχολογία (Positive Psychology Coaching)
 • Yπερπροσωπική / Πνευματική (Transpersonal Coaching)
 • Αφηγηματική (Narrative Coaching)
 • Συνδιαλεκτική ανάλυση (transactional analysis)

Καινούργιες προσεγγίσεις που εμφανίζονται είναι:

Πώς εργαζόμαστε με το συγκεκριμένο μοντέλο ολιστικής – συνθετικής ψυχοθεραπείας & coaching

1. Το άτομο που έρχεται για Ψυχοθεραπεία δουλεύει το αίτημα που έχει θέσει στον ψυχοθεραπευτή, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Μόλις επιτευχθεί ο στόχος του και εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να κατευθυνθεί σε τομείς που αφορούν τις coaching εφαρμογές και τα επιστημονικά τεκμηριωμένα μοντέλα ευημερίας σε θέματα ζωής, σχέσεων, καριέρας, εργασίας, οικονομικής ευημερίας, κλπ, ώστε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του με απώτερο πλέον στόχο την ευτυχία του. Ο συνδυασμός των δύο συνιστά μια πιο ολοκληρωμένη ψυχολογική προσέγγιση ψυχικής ίασης και ευημερίας στα θέματα που απασχολούν τον ενδιαφερόμενο.

2. Ως ξεχωριστές υπηρεσίες που αφορούν διαφορετικά άτομα με διαφορετικές ανάγκες και αιτήματα, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα, όπως είναι η υπνοθεραπεία, η αναδρομική θεραπεία, το coaching, η ολιστική – συνθετική ψυχοθεραπεία και το mindfulness.

Διαφορά από άλλα ήδη Ψυχοθεραπείας

 1. Η συγκεκριμένη προσέγγιση Ψυχοθεραπείας είναι πραγματικά ολιστική. Εστιάζει και στα 4 επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης (γνωστικό – νοητικό, σωματικό, συναισθηματικό αλλά και πνευματικό), κάτι που συνήθως απουσιάζει από άλλα ήδη Ψυχοθεραπείας. Για αυτόν τον λόγο προσθέσαμε και την Transpersonal / Υπερπροσωπική Ψυχολογία, τη Θετική Ψυχολογία και την Coaching Ψυχολογία.
 2. Η Ολιστική Ψυχοθεραπεία του Mandala είναι θετικά προσδιορισμένη, αποκλειστικά εστιασμένη στο αίτημα του βοηθούμενου και η προσέγγισή της συνήθως βραχυπρόθεσμη.
 3. Προσφέρονται πλούσιες τεχνικές, ασκήσεις και θεωρίες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους που στο τέλος συνδέονται μεταξύ τους μέσα από το πρωτότυπο ολιστικό μας μοντέλο Mandala.
 4. Δίνουμε έμφαση στο βίωμα και στην καλή εκμάθηση των τεχνικών αυτών μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μεταξύ των σπουδαστών μας.
 5. Μέσα από τα περιστατικά που επεξεργάζονται σε κάθε ενότητα οι σπουδαστές εμπεδώνουν περισσότερο τις τεχνικές, τις θεωρίες και τα προσωπικά εμπόδια που εμφανίζονται.
 6. Έχουμε προσθέσει τεχνικές, ασκήσεις και θεραπείες άγνωστες συνήθως στην Ελλάδα, όπως είναι η Θετική Ψυχοθεραπεία, η Υπερπροσωπική Ψυχοθεραπεία, η Αναδρομική Θεραπεία, η Υπνοθεραπεία, ο διαλογισμός, η Yoga ως Ψυχοθεραπεία και το Mindfulness.
 7. Προσθέσαμε τις θεραπείες μέσω της Τέχνης καθώς είναι άκρως απαραίτητες για μια αποτελεσματική ψυχοθεραπεία με σκοπό την έκφραση της γλώσσας του υποσυνειδήτου και υπερσυνειδητού.
 8. Στο τέλος, ο σπουδαστής θα μπορεί να εφαρμόζει ένα άψογο ολιστικό σύστημα Ψυχοθεραπείας και να εφαρμόζει διαφορετικές τεχνικές και υπηρεσίες, ανάλογα με τα αιτήματα των ατόμων.
 9. Η προσωπική Ψυχοθεραπεία των σπουδαστών ξεκινά τον δεύτερο χρόνο και διαρκεί όσο και το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Η προσωπική εργασία του σπουδαστή αργότερα έγκειται στη δική του προσωπική ευθύνη, τόσο σε Ψυχοθεραπεία, όσο και σε εποπτεία με τα περιστατικά του.

 

3 Βασικές αυτοτελείς εκπαιδευτικές ενότητες για να αποκτήσετε το Δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία

Κάθε εκπαίδευση είναι αυτοτελής με ανάλογες πιστοποιήσεις και επαγγελματικά διπλώματα.

Με την ολοκλήρωση και των 3 βασικών επαγγελματικών ενοτήτων στον δικό σας χρόνο (είτε όλα μαζί σε 1 χρόνο είτε ανά έτος αφαιρώντας τις ενότητες που συμπίπτουν) αποκτάτε το ολοκληρωμένο πιστοποιημένο δίπλωμα στην Ολιστική – Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία & Coaching Ψυχολογία. 

 

Πατώντας την κάθε ενότητα ξεχωριστά αναφέρονται η οικονομική σας επένδυση και τα ανάλογα προαπαιτούμενα παρακολούθησης

 

 1. Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Life Coaching & Coaching Ψυχολογία το μοναδικό στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από την International Society for Coaching Psychology
 2. Δίπλωμα στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis (International Association of Coaches, Therapists & Mentors) 
 3. Δίπλωμα στην Ολιστική & Υπερπροσωπική / Transpersonal Θεραπεία (International Association of Coaches, Therapists & Mentors).   (Association for Regression Therapy) 

Προτεινόμενη σειρά εκπαίδευσης Ολιστικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας: 

 1. Νοητικό – Στρατηγική – Αντίληψη – Επίτευξη Στόχων: για το γνωστικό – συμπεριφορικό επίπεδο και για την υλοποίηση πολύτιμων στόχων επιλέξτε την Coaching Ψυχολογία που είναι και η βάση των επόμενων εκπαιδευτικών κύκλων θεραπείας. Ψυχολογία & Coaching Ψυχολογία (1 έτος)
 2. Νοητικό – Συμπεριφορικό – Συναισθηματικό – Θεραπευτικό μοντέλο με βάση την άμεση αλλαγή στις συμπεριφορές και δράσεις του ατόμου: επιλέξτε την Κλινική Ύπνωση μια σύνθεση υπνοθεραπείας, ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, που συνθέτουν τα πιο νέα κλινικά πρωτόκολλά θεραπείας, βασισμένα σε ερευνητές & κλινικούς ψυχολόγους, μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, όπου και είναι μια πολύ καλή βάση για την Υπερπροσωπική και Αναδρομική Θεραπεία. Υπνοθεραπεία, Ψυχολογία και Κλινική ύπνωση (2 έτος). 
 3. Συναισθηματικό – Σωματικό και Πνευματικό Θεραπευτικό μοντέλο: επιλέξτε την Ολιστική και Υπερπροσωπική Ψυχοθεραπεία. Εμπεριέχονται πλούσιες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές για την κάθαρση, μεταστοιχείωση εσωτερικών εικόνων, μετουσίωση και αναπλαισίωση. Βραχεία μέθοδος ψυχοθεραπείας (3 έτος). 

Οι σπουδαστές που θα επιλέξουν και τις 3 ενότητες θα καλεστούν να δουλεύουν σε ομάδες θεραπείας και εποπτείας. 

 

Παίρνοντας και τα 3 διπλώματα προσφέρεται σημαντική έκπτωση στην ΕΦΑΠΑΞ καταβολή 

Καλέστε μας για να σας αναφέρουμε την έκπτωση και να σας φτιάξουμε το πρόγραμμα σας

 

Οφέλη από το Δίπλωμα; 

 Αποκτάς 7 επαγγελματικούς τίτλους

5 διπλώματα + 2 Ceritificates

 

Όλα τα παραπάνω πιστοποιημένα επαγγέλματα είτε συνδυάζονται μεταξύ τους είτε ξεχωριστά ως μεμονωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας / ψυχικής ευεξίας.   

Δίπλωμα στην Ολιστική - Συνθετική Βραχεία Ψυχοθεραπεία

 

 

 • Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων πραγματοποιείται σχεδόν 1 Σαββατοκύριακο τον μήνα και η εκπαίδευση είναι εντατικής μορφής. 
 • Παρακολούθηση Online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom και προαιρετικά δια ζώσης. Οι εκπαιδεύσεις βιντεοσκοπούνται και αποστέλλονται κατόπιν αιτήματος και σε περίπτωση απουσίας του μαθητή. 
 • Πλούσια βιβλιογραφία για μελέτη στο σπίτι.
 • Πλούσιο ebook για κάθε ενότητα Σάββατου – Κυριακής με όλες τις θεωρίες, ασκήσεις μαζί με πλούσιες τεχνικές. 
 • Οι ενότητες είναι αυτοτελείς. Εάν επιθυμεί ο σπουδαστής, είτε μπορεί να συνεχίσει στις παρακάτω ενότητες είτε να αποχωρήσει, πάλι όμως κερδίζοντας ξεχωριστές επαγγελματικές καταρτίσεις.

 

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι το μοναδικό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πιστοποιημένο από τον παγκόσμιο οργανισμό της  International Society for Coaching Psychology που προωθεί και υποστηρίζει τις πρακτικές, θεωρίες, έρευνες και προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας. Η Coaching Ψυχολογία είναι μεταπτυχιακός κλάδος της ακαδημαϊκής Ψυχολογίας εγκεκριμένος και συνδεδεμένος με το BPS (British Psychological Society) https://www.bps.org.uk/subjects/coaching-psychology

 

 

 

Αναγνωρισμένο επίσης από την 

International Association of Coaches, Therapists & Mentors (IACTM) 

Earth Association for Regression Therapy 

και την Mandala Institute

 

 

Η προσέγγιση είναι θετικά και ολιστικά προσανατολισμένη ως προς την ψυχική ίαση, κάθαρση, μετασχηματισμό, εξέλιξη και ανέλιξη του ατόμου μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες θεραπευτικές & coaching προσεγγίσεις. 

 

➡️ Κάθαρση ➡️ Ψυχική ίαση ➡️ Ψυχολογική ευεξία ➡️ Αυτοπραγμάτωση ➡️ Υπέρβαση ➡️ Νόημα και Ικανοποίηση από τη ζωή  ➡️ Ευτυχία

 

Στόχοι για τους συμμετέχοντες

 • Να βιώσουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυχολογικής ευεξίας μέσα από τα παραπάνω βήματα.
 • Να μάθουν πολλαπλές τεχνικές και θεωρίες μέσα από μια ολιστική και συνθετική προσέγγιση θεραπείας & coaching.
 • Να μάθουν να τις εφαρμόζουν αργότερα στις συνεδρίες τους αποτελεσματικά και ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

 

  Εργαζόμαστε και με τους 4 πυλώνες της ανθρώπινης ύπαρξης δημιουργώντας μια πραγματική ολιστική προσέγγιση: 

✔️Mind: Για το γνωστικό επίπεδο του ατόμου έχουμε επιλέξει το Ολιστικό – Συνθετικό Coaching, την Κλινκή Υπνοθεραπεία και το Mindfulness, για τη διαχείριση των σκέψεων και συναισθημάτων, την αλλαγή δυσλειτουργικών σκέψεων και συμπεριφορών, την επίτευξη στόχων σε τομείς ζωής, καριέρας, εργασίας και αθλητισμού.

✔️Body: Για το σώμα έχουμε επιλέξει τη Σωματική Θεραπεία, ενότητα της Αναδρομικής Θεραπείας που βοηθά σε ψυχοσωματικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα αλλά και ήπιες ασκήσεις Yoga, αναπνοές και διαλογισμούς μέσα από τα Mstercalesses που θα πραγματοποιούνται.  

✔️Emotion: Για τα αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, κατάθλιψη, θυμό, φόβο, ενοχές, ντροπή και για τα ψυχικά τραύματα έχουμε επιλέξει βαθιές  θεραπείες κάθαρσης και μετασχηματισμού όπως την αναδρομική θεραπεία, την υπνοθεραπεία, τις θεραπείες μέσω τέχνης, την υπερπροσωπική ψυχολογία και την συνθετική συμβουλευτική που πρεσβεύουμε (μέσω ενεργητικής φαντασίας, νοερών απεικονίσεων, την εργασία με τις σκιερές πλευρές του εαυτού μας, την ερμηνεία των ονείρων, τα αρχέτυπα κ.ά.). Εν συνεχεία, εστιάζουμε στην ενίσχυση της θετικότητας και της ευεξίας μας μέσω της θετικής ψυχολογίας, της θεωρίας και τις ασκήσεις της.

✔️Spirit: Για το πνεύμα έχουμε επιλέξει την υπερπροσωπική (transpersonal) Ψυχολογία – Ψυχοθεραπεία, transpersonal coaching, την αναδρομική θεραπεία, διαλογισμούς, οραματισμούς και τη πολύ ήπια Yoga στις ομάδες μας. 

Παρακολουθήστε ένα video για το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Mandala Institute.  

 

 

Σε ποιους απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

  • Σε αυτούς που κατέχουν Ακαδημαϊκό Τίτλο Σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Κολλέγια, Σχολές
  • Σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτές, Κοινωνιολόγους
  • Σε πιστοποιημένους Coach που θέλουν να εντάξουν αλλά και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θεραπευτικά εργαλεία
  • Σε ανθρώπους που κατέχουν ένα πτυχίο από διαφορετική ειδικότητα αλλά θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του θεραπευτή ψυχικής υγείας
  • Σε άτομα που ενδιαφέρονται για ένα νέο επάγγελμα, έχουν εμπειρία ζωής, και διάθεση πρωτίστως για αυτοβελτίωση – κατόπιν συνέντευξης 
  • Στους ενδιαφερόμενους θα σταλθεί ένα έντυπο με ερωτήσεις μέσω email και έπειτα θα κληθούν σε μια 20′ συνέντευξη online ώστε να υπάρξει αξιολόγηση για την καταλληλόλητα τους ως θεραπευτές στον τομέα της ψυχικής υγείας.

 

Επένδυση

Σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναγράφουμε τις τιμές και άλλα προαπαιτούμενα για την επιτυχή αποφοίτηση. 

 • Σας κάνουμε δώρο το Taster weekend αξίας 180€ με την κράτηση της θέσης σας μέσω προκαταβολής στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ως 30 Σεπτεμβρίου – απολαμβάνοντας δωρεάν το βιωματικό σας σεμινάριο!
 • Σημαντική έκπτωση στην ΕΦΑΠΑΞ καταβολή ως 30 Σεπτεμβρίου
 • Δώρο όλες οι γραπτές ατομικές εποπτείες 

Για όσους επιθυμούν το πλήρες δίπλωμα στην ολιστική συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία & coaching ψυχολογία θα καλεστούν να παρακολουθήσουν την ομάδα Holistic Group Therapy & Coaching Psychology που θα δημιουργηθεί για να μάθουν ακόμη περισσότερες τεχνικές, θεωρίες, βιωματική πρακτική μεταξύ τους, εποπτεία και στην προσωπική τους αυτό βελτίωση με έξτρα επένδυση που θα ανακοινωθεί στις ομάδες. 

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, κώδικας δεοντολογίας, πολιτική ακυρώσεων.

 

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια του προγράμματος

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι πιστοποιημένη Θετική & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association.

Επιπλέον, είναι εκπαιδεύτρια στο Transpersonal Psychotherapy, στο Coaching και στο Mindfulness από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors. Είναι επίσης, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου.

Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα υπάρξουν και άλλοι εκπαιδευτές καθώς και βιωματικά σεμινάρια με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ψυχικής ευεξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο 210.6403224 ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.