Ολιστικό life Coaching and Coaching Psychology Πώς θα γίνεις Ολιστικός life coach;

1

Το Ολιστικό life Coaching και Coaching Psychology είναι μια πρωτοποριακή, καινοτόμα δημιουργία του Mandala Institute, μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να ξετυλίξουμε όλα όσα μπορείς να μάθεις γι΄αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα που έχει ενισχύσει την ευημερία τόσων ανθρώπων και την επίτευξη των στόχων τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. 

Το coaching  από την άλλη μεριά, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές πεδίο για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν καλύτερη ζωή. Αλλά η ψυχολογική θεωρία του δεν είναι αποσαφηνισμένη. 

Ένας coach δεν είναι ψυχολόγος, ενώ ο ψυχολόγος μπορεί να γίνει coach. Aν όμως κάποιος δεν είναι ψυχολόγος, η κατάρτιση και οι θεωρίες από το Ολιστικό life Coaching and Coaching Psychology μπορούν να σε κάνουν έναν επιτυχημένο ολιστικό life coach. Σου δίνουμε τη δυνατότητα στο Mandala Institute να μπορέσεις να αποκτήσεις μια πετυχημένη καριέρα στο ολιστικό  coaching. 

Οποιοσδήποτε μπορεί να αυτοαποκαλείται προπονητής, αλλά  μόνο όσοι διαθέτουν επιστημονική γνώση, κατάρτιση και πιστοποίηση μπορούν να αυτοαποκαλούνται Coach.

Η αλήθεια είναι πως η coaching ψυχολογία, καθώς αντλεί τις γνώσεις της από την ακαδημαϊκή ψυχολογία, έχει πολλές ομοιότητες με τη θεραπεία αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενό της. Ενώ μπορεί να υπερασπιστεί και να βοηθήσει τα άτομα που βιώνουν μέσα στη συνεδρία έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, όπως είναι το άγχος και ο φόβος, ο σκοπός του coaching δεν είναι η θεραπεία συμπτωμάτων αλλά η υλοποίηση και επίτευξη πολύτιμων στόχων.

Περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος τεχνικών, πρακτικών εφαρμογών, δραστηριοτήτων και θεωρητικών κατευθύνσεων. 

 Υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές της πρακτικής του coaching από την coaching ψυχολογία.

Παρόλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι όταν ο ψυχολόγος εκπαιδεύεται στο coaching ψυχολογίας, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων, καθώς κατέχει και γνώσεις από την ακαδημαϊκή ψυχολογία που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.  Ας μην ξεχνάμε πως η εκπαίδευση στην ψυχολογία, παρέχει εκπαίδευση και στους τρείς τομείς:

 • Νους
 • Συναίσθημα
 • Συμπεριφορά

Επίσης η πρακτική του εμπειρία τον καθιστά καταλληλότερο από διάφορες απόψεις στο να ασκεί coaching. 

 Αν καταλάβουμε πως άλλο η θεραπεία και άλλο η καθοδήγηση τότε θα διαχωρίσουμε τις δύο έννοιες και δεν θα έχουμε καμία απολύτως απορία επ΄αυτού. 

Όμως, καθώς γνωρίζουμε ότι ο ψυχολόγος πάντα θα υπερτερεί έναντι άλλων ειδικοτήτων λόγω των επιστημονικών γνώσεων που διαθέτει, εμείς στο Mandala Institute δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που να βοηθά τους σπουδαστές να εντρυφούν σε έννοιες ψυχολογίας (όπως πχ είναι οι μηχανισμοί άμυνας του ανθρώπου ή η συναλλακτική ανάλυση) προσθέτοντας συγχρόνως, τις προσεγγίσεις από την επιστήμη της Coaching Ψυχολογίας, σε συνδυασμό με πολύ βαθιά βιωματική εργασία και προσωπική εργασία, τόσο μέσα από τις ατομικές συνεδρίες όσο και μέσα από τις ποικίλες τεχνικές και προσεγγίσεις. Είναι τόσες πολλές και τόσο καινοτόμες που ακόμη είναι άγνωστες σε πολλούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Τέλος, τα 28 περιστατικά που έχουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού τους προγράμματος, με τη λήξη του προγράμματος, τους καθιστά επαγγελματίες coach, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο που τους εμπιστεύεται! Η εποπτεία των σπουδαστών συνεχίζεται και μετά την εκπαίδευση τους.

Ολιστικό life Coaching Psychology and Coaching Psychology

Η Coaching Ψυχολογία αντλεί τις γνώσεις της από:

 • την έρευνα
 • τη θεωρία 
 • και τις αρχές της ακαδημαϊκής ψυχολογίας

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με το coaching. Και τα δύο σαφώς εστιάζουν στο θετικό δυναμικό και στην αξιοποίησή του ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, με την τεράστια όμως διαφοροποίηση ότι το πρώτο αντλεί αποκλειστικά τις γνώσεις του, τις παρεμβάσεις του και τα ψυχομετρικά εργαλεία από την επιστήμη της Coaching Ψυχολογίας.

Τι είναι η Coaching Ψυχολογία

Είναι ένας σχετικά νέος αναγνωρισμένος κλάδος της Ψυχολογίας (2000), με τις θεωρίες και τις προσεγγίσεις της να βασίζονται στις ήδη υπάρχουσες ψυχολογικές θεωρίες και προσεγγίσεις παιδιών και ενηλίκων. Εμπεριέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και ψυχομετρικά εργαλεία για να βοηθήσει το άτομο να ανθίσει, να ακμάσει και να θριαμβεύσει (floursishing and thrive).

Ο στόχος του ψυχοθεραπευτή είναι να βοηθήσει τον πελάτη να εργαστεί προς τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Η διαδικασία μπορεί να είναι περιπλανώμενη και απροσδιόριστη, αφήνοντας το εύρος κινήσεων στον πελάτη την αναδίπλωση και να ξεκινήσει καθώς και την  ευαισθητοποίηση του σε διάφορα θέματα που αφορούν στο παρελθόν και δεν είχαν εξερευνηθεί ποτέ ή είχαν απωθηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ασκούν επιρροή στη μετέπειτα ζωή του,  ζητήματα που δεν είχαν διερευνηθεί ή απωθηθεί στο παρελθόν. 

Σε αντίθεση με τη θεραπεία που ασκεί η ψυχολογία , στο coaching κάνουμε εστίαση στην αξιοποίηση των δυνάμεων του χαρακτήρα τους ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους σε θέματα καριέρας, εργασίας, αθλητισμού, οικονομικών, σε μια δημόσια ομιλία, στην αύξηση αυτοπεποίθησης, στην απώλεια βάρους, στην ανάπτυξη θετικών σχέσεων, κλπ. Έτσι τελείται η πραγματοποίηση των στόχων, χωρίς να εστιάζουν σε κάποιο κλινικό πρόβλημα. Επικεντρώνονται στο πρακτικό μέρος

Απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε στο coaching  δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην παρούσα στιγμή, αλλά και στο μέλλον, ενώ  στη θεραπεία, το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο και αναλύεται.  

Συγκεκριμένα στο coaching οι προπονητές δεν χρειάζεται να είναι τόσο “αυστηροί” με τους  πελάτες τους. Δεν επιλύουν σε καμιά περίπτωση την θεραπεία. με ψυχολογικό υπόβαθρο αλλά θέλουν να λάβουν καθοδήγηση ώστε να υλοποιήσουν πράγματα που έχουν στο μυαλό τους, αλλά δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να το κάνουν. 

Όσο για τις μεθόδους που μέσω αυτών το καταφέρνουν, είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που ασκούν οι ψυχοθεραπευτές. 

Οι ψυχοθεραπευτές είναι συνήθως πιο επικεντρωμένοι στα συναισθήματα, στα συμπτώματα και στις δυσλειτουργικές σχέσεις του πελάτη τους, εφαρμόζοντάς τεχνικές όπως είναι η ενεργητική ακρόαση, η ενσυναίθηση, η αποδοχή, μαζί με τεχνικές και προσεγγίσεις που εφαρμόζει η κάθε σχολή ψυχοθεραπείας ξεχωριστά. Η ψυχοθεραπεία με απλά λόγια εστιάζει σε συναισθηματικές διαταραχές και δυσλειτουργίες και χρησιμοποιεί κατάλληλα εργαλεία γι΄αυτό. Στην ψυχοθεραπεία έχουμε τον “είμαι” εαυτό χωρίς αναγκαία να θέλουμε να τον αλλάξουμε αυτό τον εαυτό περισσότερο να τον αποδεχτούμε μέχρι το ίδιο το άτομο να επιθυμεί την αλλαγή. Στο coaching οι άνθρωποι αναζητούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους μέσα από πρακτικές μεθόδους που θα φέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Ο Coach ενδυναμώνει τους coachees – προπονούμενους, ώστε να βρουν τα δυνατά τους στοιχεία, τα ταλέντα τους, να δημιουργήσουν ένα θετικό mindset σκέψης, να τους βοηθήσουν να υπερβούν τα εμπόδια που τους εμφανίζονται και να τους παρακινήσουν ώστε να τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Μέσα από την διαδικασία του coaching οι έρευνες δείχνουν να αυξάνεται η ψυχολογική ευημερία των ανθρώπων – ευτυχία. 

Πάμε να δούμε ευθύς αμέσως, τι προσφέρουμε εμείς στο Mandala Institute στο πρόγραμμα του ολιστικού coaching psychology, σε εκπαιδευτικό επίπεδο. 

Μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: Ολιστική Ψυχοθεραπεία 

Πώς θα γίνεις ένας ολιστικός coach 

Στο Mandala Institute  έχουμε μια αρχή, να προσεγγίζουμε τα πάντα σχεδόν ολιστικά. Έτσι το πρόγραμμα εκπαίδευσης που δημιουργήσαμε για το coaching ψυχολογίας βασίζεται σε:

 • Mind
 • Body 
 • Emotion 
 • Spirit 

Έχοντας σαν γνώμονα όλες τις παραπάνω παραμέτρους και τη μεταξύ τους σύνδεση, λειτουργήσαμε δημιουργώντας έναν πολυεπίπεδο στόχο, με κύριο άξονα την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων. 

Αντιλαμβανόμαστε πως μια μόνο προσέγγιση δεν μας οδηγεί στα βέλτιστα αποτελέσματα και για να επιτευχθεί ο στόχος μας απαιτείται μια κλιμακωτή και σύνθεση προσέγγιση. 

Οι τεχνικές και οι θεωρίες που διδάσκουμε στους εκπαιδευόμενους και υποψήφιους ολιστικούς προπονητές, βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, σε μεθόδους δοκιμασμένες και σε ασκήσεις με τις οποίες  ο προπονούμενος μπορεί να ενισχύσει τομείς όπως: 

 • Η αυτογνωσία
 • Η δημιουργικότητα 
 • Η ενσυνειδητότητα 
 • Η αποφασιτικότητα
 • Η τόλμη

Μπορείς και εσύ να εκπαιδευτείς στο Mandala Institute  

 • Εάν πάντα ήθελες να γίνεις Life Coach αλλά και να ξεχωρίζεις από άλλους Life Coach
 • Εάν είσαι Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ή Ψυχοθεραπευτής και θες να εντάξεις επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές από τον κλάδο της Coaching Ψυχολογίας

Τί διαφορετικό προσφέρουμε στο μοναδικό στην Ελλάδα ολιστικό  coaching; 

Στο Institute Mandala  έχουμε δημιουργήσει ένα ολιστικό, συνθετικό και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα coaching με ενότητες βασισμένες κυρίως στην επιστήμη της Coaching Ψυχολογίας. Οι σπουδαστές μας θα γνωρίσουν μια διαφορετική στην προσωποκεντρική προσέγγιση που εφαρμόζουμε στον κάθε ένα σπουδαστή.

Επίσης είμαστε στον καθένα  ξεχωριστά κοντά και μετά την απόκτηση του διπλώματος ώστε να τους υποστηρίξουμε σε σε οποιαδήποτε πρόκληση τους παρουσιάζεται.

 Περαιτέρω, η διαφορετικότητα μας είναι το πλούσιο μοίρασμα τεχνικών, θεωριών και ασκήσεων, η ποικιλομορφία προσεγγίσεων, η ολιστική μας προσέγγιση που πιάνει όλο το φάσμα της ανθρώπινης υπόστασης, δηλαδή:

 • Το γνωστικό
 • Το σωματικό
 • Το συναισθηματικό 
 • Το πνευματικό επίπεδο του ατόμου

 

Εφαρμόζουμε τo επιστημονικά τεκμηριωμένo coaching μέσα από τις προσεγγίσεις του CBTCoaching, του Positive Psychology Coaching, του Transpersonal Coaching, προσθέτωντας επιπλέον και καινούργιες τεχνικές όπως είναι το Mindfulness & Meditation, την Υπνοθεραπεία (εάν χρειαστεί), το Art Therapy ακόμη και τη Yoga εάν κάποιος επιθυμεί και είναι ανοιχτός για περαιτέρω διεύρυνση μέσα στις Coaching συναντήσεις μας.

Εμπεριέχονται μέσα σε αυτές τις προσεγγίσεις:

 •  Νοερές απεικονίσεις
 •  Τεχνικές χαλάρωσης
 • Διαλογισμό
 • Οραματισμό
 • Ασκήσεις από την εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία για αύξηση της θετικότητας και ενίσχυση των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα, ενεργητική φαντασία

Είναι ένα άκρως δημιουργικό Coaching, με πολλαπλά εργαλεία διερεύνησης ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Μπορείς να εργαστείς αμέσως μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος 

 Ο σπουδαστής, μπορεί να εργαστεί επαγγελματικά ως Coach με τη λήξη του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, έχοντας στα χέρια του πληθώρα εργαλείων και τεχνικών, για κάθε διαφορετική περίπτωση αλλά και γνώσεις από ποικίλες προσεγγίσεις βασισμένες στην Coaching Ψυχολογία.  

 Τι περιλαμβάνει η  εκπαίδευσή σου

 Μια άκρως διαφορετική προσέγγιση που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα γνωστά προγράμματα Life Coaching μέσα από μια ολιστική και συνθετική προσέγγιση coaching – επιστημονικά τεκμηριωμένη σε:

 • 8 ενότητες
 • 8 ΣΚ
 • 120 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης online και προαιρετικά δια ζώσης
 • 50 ώρες πρακτικής άσκησης με πραγματικούς πελάτες, θεωρία, βιωματική άσκηση και πρακτική μεταξύ σπουδαστών

140 ώρες + 50 ώρες μελέτης (200Hrs)

6μηνη εκπαίδευση στο Life Coaching level 1 Certificate και το Ολιστικό Life Coaching level 2 που οδηγεί στο πιστοποιημένο Δίπλωμα στο Ολιστικό Life Coaching μαζί με Coaching Ψυχολογία

 

 

 • Παρακολούθηση Online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.
 • Θα δοθεί πλούσια βιβλιογραφία για μελέτη στο σπίτι.
 • Σε κάθε ενότητα προσφέρονται διαφορετικές τεχνικές και πολλές ασκήσεις για να τις εφαρμόζετε έπειτα και εσείς στους πελάτες σας.
 • Δώρο από εμάς οι εποπτείες και των 28 περιστατικών σας.

Ποιους τίτλους σπουδών θα αποκτήσεις

 Με την αποφοίτηση σου θα έχεις δύο / τρεις πιστοποιημένους επαγγελματικούς τίτλους:

 • Δίπλωμα ως Ολιστικός Life Coach (Diploma in Holistic – Integrative Coaching & Coaching Psychology, ISCP)
 • Certificate στο Mindfulness ή και Mindfulness Coach (εφόσον συμπληρωθούν όλες οι ενότητες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος coaching)

Διάρκεια

 • Έναρξη 15 Οκτωβρίου 2022
 • 8 ενότητες
 • Ένα σαββατοκύριακο τον μήνα 
 • 120 ώρες + 28 ώρες πρακτικής άσκησης με πραγματικούς πελάτες, θεωρία, βιωματική άσκηση και πρακτική μεταξύ σπουδαστών.
 • Προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία 10 ώρες + τουλάχιστον 50 ώρες μελέτης. 
 • Δυνατότητα Παρακολούθησης Online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.
 • Θα δοθεί πλούσια βιβλιογραφία για μελέτη στο σπίτι. 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

 

Συνεργάτες: 

 Γιώργος Ανδριανόπουλος 

Certified Yoga Instructor & Trainer
Certified Holistic & Mindfulness Coach
(Diploma in Holistic – Integrative Coaching & Coaching Psychology / Certified Mindfulness Coach)
Οι συνεδρίες- εκπαιδεύσεις, διεξάγονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Καβούρι ή online.

Εσπερίδων 10

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 210 6403224