Mindfulness Meditation & Positive Psychology for Beginners

9

Online Webinar 

Το Mandala Institute σου προσφέρει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο  Mindfulness & Θετικής  Ψυχολογία για αρχαρίους μέσα από τις απλές και εύκολες τεχνικές του Διαλογισμού Ενσυνειδητότητας.  

 Το Σάββατο 10/12/22, 10:00 – 14:00 2022 θα έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να δεις τη ζωή από άλλη οπτική. 

Σε μια εποχή που κατακλυζόμαστε όλοι από άγχος, αρνητικά συναισθήματα και ανησυχητικά επίπεδα στρες, ο διαλογισμός αποτελεί πηγή ευεξίας, ενέργειας και ζωτικότητας.  

Ένας μοναδικός  και αποτελεσματικός συνδυασμός Διαλογισμού & Θετικής Ψυχολογίας  θα σου προσφέρουν δύναμη, αντοχή, σθένος και ταυτόχρονα να σε εκπαιδεύσουν ώστε να αντιμετωπίζεις καταστάσεις, προβλήματα, με απόλυτη ψυχραιμία, ηρεμία και έλεγχο.  

Τι είναι το Mindfulness Meditation 

O διαλογισμός Mindfulness (ενσυνειδητότητα), σε μαθαίνει να ζεις το εδώ και το τώρα, χωρίς να κουβαλάς σκέψεις από το παρελθόν και χωρίς να έχεις ανησυχίες για το μέλλον.  

 • Πόσες φορές “έπιασες” τον εαυτό σου να μην είναι παρών;  
 • Πόσες φορές οδήγησες χωρίς να καταλάβεις ότι έφτασες στον προορισμό σου;  
 • Πόσες φορές ζήτησες συγνώμη γιατί δεν άκουσες κάτι;  

Το να μη ζεις τη στιγμή, το εδώ και το τώρα, σου στερεί την απόλαυση της ζωής. Μπορείς όμως να δώσεις τέλος σε όλα αυτά και να χαίρεσαι ή να λυπάσαι, να βιώνεις κάθε συναίσθημα με απόλυτο έλεγχο και στο κατάλληλο βαθμό. Μάθε να σκέφτεσαι χωρίς  άγχος, φόβο, stress, κατάθλιψη και δυσλειτουργικές σκέψεις.   

Μάθε να ζεις πιο ουσιαστικά, κάθε λεπτό της πολύτιμης ζωής σου

Σε ποιους απευθύνεται: 

 • Σε όλους όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους.  
 • Σε  επαγγελματίες που θέλουν να δοκιμάσουν τις τεχνικές αυτές, ώστε να τις εντάξουν στις συνεδρίες τους αργότερα, παρακολουθώντας το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό μας σεμινάριο Certificate Mindfulness Meditation & Positive Psychology Training 20hrs 

Γιατί να το παρακολουθήσεις;  

 • Θα μάθεις καθημερινές τεχνικές διαλογισμού για τη μείωση του stress και του άγχους, για τη μείωση των αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων 
 • Θα διδαχθείς με ποιους τρόπους θα διαχειρίζεσαι τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά  συναισθήματα 
 • Θα εκπαιδευτείς ώστε να απολαμβάνεις το παρόν συνειδητά με επίγνωση που θα σου προσφέρει καλύτερη επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σου  
 • Θα μάθεις να καταπολεμάς  το άγχος, τον θυμό και τη θλίψη αλλά και να ενισχύεις  τα θετικά σας συναισθήματά σου, όπως γαλήνη, ηρεμία, χαρά, ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητα σας.  

  

Τι διαφορετικό έχει αυτό το mindfulness από άλλα προγράμματα mindfulness for beginners

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο λόγο της ειδικότητας μου ως Ψυχολόγος BSc Hons, MSc στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και την Coaching Ψυχολογία, προσθέτω επιστημονικά τεκμηριωμένες βιωματικές ασκήσεις και από τους δύο επιστημονικούς κλάδους της Ψυχολογίας. 

 • Για να βοηθήσουμε στην αύξηση των θετικών συναισθημάτων μέσα από ερευνημένες μεθόδους, 
 • Για να βάλουν οι συμμετέχοντες έναν επιτεύξιμο στόχο με σκοπό τη μείωση των αρνητικών τους συναισθημάτων 
 • Για την αύξηση των θετικών τους συναισθημάτων στην καθημερινότητα 
 • Για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες μια ευχάριστη ριζική αλλαγή  στις σχέσεις, στην οικογένεια, στην εργασία τους ή με τον εαυτό τους 

Περιεχόμενο εκπαίδευσης: 

 • 4 τεχνικές διαλογισμού mindfulness  
 • Γρήγορους διαλογισμούς 3′ έως 25′ για να τα εντάξετε στην καθημερινότητα σας 
 • Σωματική χαλάρωση για τη μείωση του άγχους και για καλό ύπνο 
 • 1 οραματισμό για την παρατήρηση των αρνητικών συναισθημάτων και την επικέντρωση στην αταραξία 
 • 1 καθοδηγούμενο διαλογισμό για την αύξηση της ηρεμίας, της συγχώρεσης και της αγάπης  
 • Θα σας δοθεί εύκολο πρόγραμμα εβδομαδιαίου διαλογισμού.  

  

Οι διαλογισμοί είναι εύκολοι και καθοδηγούμενοι.   

 Τι λένε οι έρευνες για το  Mindfulness Meditation & Positive Psychology 

Τα προγράμματα του διαλογισμού mindfulness, έχουν αρχίσει να ερευνώνται περισσότερο τα τελευταία χρόνια από ψυχολόγους, καθώς φαίνεται να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, όπως μείωση του άγχους και της κατάθλιψης (Kabat – Zinn, 2003;Schreiner, & Malcolm, 2008), βελτίωση σε χρόνιες ασθένειες (Walsh & Shapiro, 2006), βελτίωση συγκέντρωσης, αύξηση αυτοέλεγχου, ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης και ευελιξίας (Davis & Hayes, 2011), αύξηση της ευεξίας (Carmody & Baer, 2008). 

Η τεχνική του mindfulness, προέρχεται αρχικά, από την αρχαία παράδοση του βουδισμού, που συνιστά να είμαστε συνειδητοί, σε επαγρύπνηση και με εστιασμένη την προσοχή μας στο παρόν, έχοντας συγχρόνως επίγνωση στις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις και αναταραχές (Siegel, Germer, & Olendzki, 2009), παρατηρώντας τες τελικά με αποδοχή (Neff, & Germer,2013). 

Ο πρωταρχικός σκοπός του διαλογισμού δεν είναι μόνο το να μειωθούν τα αρνητικά συναισθήματα και το να μάθουμε να εστιάζουμε στο παρόν, αλλά πολύ περισσότερο, το να μας εξελίξει ως άτομα, να μας θεραπεύσει και να μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε τη θετικότητα (Shapiro, Schwartz & Santerre, 2002). Συνεπώς, η απουσία συμπτωμάτων δεν συνιστά απαραιτήτως και ανάπτυξη της ευτυχίας (Sin  & Lyubomirsky, 2009). 

Η θετική ψυχολογία, μέσα από τις ερευνημένες της ασκήσεις, έχει δείξει ότι ενισχύει την ευτυχία στον άνθρωπο, ότι τον βοηθά να αναπτύξει τη μέγιστη λειτουργικότητα του και ότι τον εξελίσσει able & Haidt, 2005).  

Για να αναπτυχθεί η ευτυχία, χρειάζεται να αυξήσουμε τη θετικότητα μας (Fredrickson, 2009), μέσα από δραστηριότητες (Sin  & Lyubomirsky, 2009) και ασκήσεις (Fredrickson, 2009) που βοηθούν ως προς την καλλιέργεια της. 

Έρευνες δείχνουν, ότι η θετικότητα είναι σημαντική να αναπτύσσεται στον άνθρωπο, εφόσον, δημιουργεί ένα ευρύτερο και πιο ευέλικτο τρόπο σκέψης, βοηθώντας τον στη μείωση των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, δράσεων και συμπεριφορών (Fredrickson, 2009). 

Επιπροσθέτως, η θετικότητα, βοηθά στη διαχείριση των σκέψεων (Tarrier, 2010), αναπτύσσει καλύτερη ψυχική υγεία και προστατεύει από ψυχικές ασθένειες όπως κατάθλιψη, άγχος και σχιζοφρένεια (Garland et al., 2010) αναπτύσσει  ψυχική ανθεκτικότητα (Tugade & Fredrickson, 2004) και ικανοποίηση από τη ζωή (Cohn, Fredrickson, Brown, Mikels & Conway, 2009). 

Ποια είναι η διαφορά από άλλα προγράμματα / σεμινάρια mindfulness; 

Λόγο της ειδικότητας μου ως Ψυχολόγος BSc, MSc, στο Positive Psychology & Coaching Psychology, έχω εντάξει ερευνημένες ασκήσεις και από τους δύο επιστημονικούς κλάδους με στόχο 

 •  την αύξηση των θετικών συναισθημάτων, 
 • να επιτύχουμε έναν επιτεύξιμο στόχο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ψυχολογική σας ευεξία στην καθημερινότητα  

Ένα μεταμορφωτικό σεμινάριο που θα σου αλλάξει τη ζωή σας μια για πάντα 

Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις και να διδαχθείς  

Testimonials για το mindfulness meditation από τα εκπαιδευτικά μας.  

Τώρα σου το προσφέρουμε 90€ από 130€  

Εάν θες να παρακολουθήσεις το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό μας σεμινάριο ενότητα 1 (αρχαρίων) και 2 λαμβάνοντας το Certificate Mindfulness Meditation & Positive Psychology Training 20hrs  προσφέρεται τώρα όλο στην συνολική τιμή από 350 (αρχαρίων και certificate) στα 300€!

Για κράτηση θέσης κάλεσε στο  210 6403224  

Για την κράτηση θέσης απαραίτητη η προπληρωμή του σεμιναρίου στον εξής λογαριασμό.  

Εθνική Τράπεζα: 

Κανελλοπούλου Κατερίνα 

Αριθμός λογαριασμού: 68200142906 

iban: GR7801106820000068200142906 

Για να κλείσετε θέση μπορείτε να κάνετε κατάθεση στον λογαριασμό που παραθέτω με αιτιολογία σεμινάριο ψυχολογίας. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον καταθέτη.  

Πολιτική ακύρωσης: Σε περίπτωση ακύρωσης σας το ποσό καταβολής για κράτηση θέσης δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση δική μας ακύρωση θα σας επιστραφεί όλο το ποσό.

Από ποιόν διεξάγεται; 

Το σεμινάριο διεξάγεται από την έμπειρη Ψυχολόγo BSc Hons, MSc  Κατερίνα Κανελλοπούλου. 

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen(BPS Accredited)Ασκεί το επάγγελμα της στο νόμιμο γραφείο της από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). 

Κατέχει MSc στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Προπονητική Ψυχολογία (MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology), δύο αρκετά καινούργιους κλάδους της ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του East London. Η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν μια ψυχολογική παρέμβαση σε 27 άτομα για 4 εβδομάδες, συνδυάζοντας τις τεχνικές του Mindfulness με θεωρία και ασκήσεις από τη Θετική Ψυχολογία και την Transpersonal (Spiritual) Ψυχολογία με πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα στη μείωση τους στρες και στην αύξηση της θετικότητας και της επίγνωσης στο παρόν. 

Είναι επίσης πιστοποιημένη Clinical Hypnotherapist, Regression Therapist Dip. RTh, Regression Therapist Instructor, πιστοποιημένη εκπαίδευση από την Earth Association for Regression Therapy  (EARTh). 

Πιστοποιημένη Mindfulness & Meditation Therapist / Instructor από την International Association of Coaches, Therapists and Mentors.  

Είναι επίσης Integrative Arts Therapist από το Institute for Arts in Therapy and Education του Λονδίνου. 

Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στη HathaYoga 200hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού (mindfulness meditationbuddist meditation & psychologymantra & mudra meditations, guided relaxation & healing meditation). 

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση και αυτογνωσία του ανθρώπου που το έχει ονομάσει ολιστική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία. 

Συνθέτει πρότυπες θεραπείες όπως το Yoga & Meditation Psychology / Holistic Regression Psychotherapy.