Επιτυχημένη σχέση. Είναι εύκολο να τη χτίσεις! 

Επιτυχημένη σχέση ζευγάρι που είναι ερωτευμένο

Επιτυχημένη σχέση, σημαίνει ευτυχία; 

Έτσι είναι.. αλλά αυτό συνεπάγεται στο να είναι και υγιής. 

Αν ρωτήσεις κάποιον πως πρέπει να την οικοδομήσει δε θα μπορεί να σου δώσει απάντηση. 

Σήμερα εμείς από το Mandala Institute θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις μια αξιοζήλευτη επιτυχημένη σχέση στη ζωή σου. 

Όπως για όλα και για μια επιτυχημένη σχέση υπάρχει η συνταγή της. Μια συνταγή όμως αποτελείται από υλικά. 

Τα υλικά που οικοδομούν μια σχέση που θα φέρει ευτυχία στη ζωή σου, είναι πολλά και πάντα διαφορετικά σε κάθε ζευγάρι. 

Τα κανάλια επικοινωνίας δεν είναι ποτέ μα ποτέ τα ίδια,  σε κάθε επιτυχημένη σχέση. 

Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching & Coaching Ψυχολογία (αναγνωρισμένο ISCP)

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε τα περισσότερα υλικά που είναι τα εξής:

  • Αίσθημα ασφάλειας και ευημερίας στη σχέση.
  • Συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξη τόσο ατομικά όσο και ως ζευγάρι.
  • Ανοιχτό μυαλό και διάθεση να μάθουν και να αντιμετωπίσουν νέες εμπειρίες μαζί.
  • Αίσθημα χιούμορ και διάθεση για αστεία και διασκέδαση.
  • Σεβασμός της προσωπικής αυτονομίας και των χώρων του άλλου.
  • Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της επίτευξης των στόχων του καθενός.
  • Δημιουργία υγιών σχέσεων με την οικογένεια και τους φίλους του άλλου.
  • Ανοχή και δεξιότητα στην αντιμετώπιση των διαφορών και των διαφορετικών απόψεων.
  • Σεβασμός της ισορροπίας μεταξύ κοινών δραστηριοτήτων και ατομικού χρόνου.
  • Επίγνωση και αντίδραση στις ανάγκες του άλλου χωρίς να ξεχνάμε τις δικές μας.
  • Επιδίωξη συνεχούς βελτίωσης και ενίσχυσης της σχέσης μέσω συζητήσεων και ανάλυσης των αναγκών και των προσδοκιών.
  • Αναγνώριση και εκτίμηση των δυνατοτήτων και των ιδιαιτεροτήτων του καθενός.

Για να έχεις μια επιτυχημένη σχέση θα πρέπει αυτή να είναι υγιής

Δηλαδή:

Να μπορούν και τα δύο μέλη να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά τους, να έχουν τη διάθεση να δουλέψουν για να μείνουν μαζί και να μπορέσουν να κρατήσουν τις ισορροπίες που απαιτούνται. 

Μια  υγιής  σχέση περιλαμβάνει την ικανότητα των μελών να αντιμετωπίζουν τις διαφορές και τις δυσκολίες με εποικοδομητικό τρόπο, καθώς να δίνουν και να λαμβάνουν υποστήριξη όταν χρειάζεται. 

Μια τέτοια  σχέση ενισχύει και εμπλουτίζει τη ζωή των μελών της, αντί να την αποξενώνει ή να την αποδυναμώνει.

Τέλος μια επιτυχημένη σχέση είναι αυτή που πάει τα δύο μέλη παρακάτω, που τα εξελίσσει και δεν τα περιορίζει. Με απλά ελληνικά που τους δίνει φτερά και όχι φυλακές. 

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε σχέση είναι μοναδική και μοναδικά είναι τα μέλη που την απαρτίζουν. Οπότε κάθε μια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά που τη διέπουν. 

Ψυχοθεραπεία, τι σημαίνει και γιατί τη χρειάζεσαι;

 Πόσο σοβαρό ρόλο σε μια επιτυχημένη σχέση παίζει η επικοινωνία; 

Η επικοινωνία αποτελεί βασικό στοιχείο μιας υγιούς, εποικοδομητικής άρα επιτυχημένης  σχέσης. Είναι αναγκαίο να αναλαμβάνουμε τον ρόλο του ενεργού ακροατή και να μοιραζόμαστε ελεύθερα τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά μας με τον σύντροφό μας.

Όταν δημιουργούμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και στήριξης μέσα από την επικοινωνία, δίνουμε στον σύντροφό μας το μήνυμα ότι είμαστε διαθέσιμοι για να τον ακούσουμε και να τον στηρίξουμε σε κάθε πτυχή της ζωής του. Κοινοποιώντας τις χαρές και τις δυσκολίες μας, δείχνουμε την προθυμία μας να είμαστε παρόντες και να μοιραστούμε τη ζωή μας με τον άλλον.

Μέσα από την επικοινωνία, μπορούμε επίσης να εξοικειωθούμε με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του συντρόφου μας, ενισχύοντας έτσι τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση μεταξύ μας.

Επομένως, η ανοιχτή επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ευτυχισμένης και ισχυρής σχέσης, καθώς δημιουργεί ένα βαθύ αίσθημα συνδεσιμότητας και εμπιστοσύνης. 

Γιατί πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός; 

Στη σχέση μας, επίσης, αναπτύσσουμε αμοιβαίο σεβασμό. Σεβόμαστε  τις απόψεις, τις αξίες και τα όρια του άλλου, δείχνοντας την εκτίμησή μας για τον εαυτό του. Του δίνουμε το χώρο και μερικές φορές το χρόνο για να αντιμετωπίσει διάφορα θέματα. Το να πιέζουμε για να βρεθεί λύση ειδικά όταν απαιτούμε να γίνει εδώ και τώρα, δεν οδηγεί συχνά σε καλά αποτελέσματα. Ακόμη κι αν οι απόψεις του και οι αντιλήψεις του είναι διαφορετικές οφείλουμε να τις σεβαστούμε και να τις δεχτούμε.. 

Πλάι στο σεβασμό, στέκεται η επικοινωνία σε μια επιτυχημένη σχέση που είναι υγιής και μπορεί να κάνει και τα δύο μέλη εξίσου χαρούμενα και ικανοποιημένα με αυτήν. 

Οι κοινές δραστηριότητες οικοδομούν μια επιτυχημένη σχέση 

 Η απόλαυση της παρουσίας του άλλου και το μοίρασμα στιγμών χαράς και ευτυχίας είναι κρίσιμες για τη δημιουργία αισθήματος ευημερίας και ασφάλειας στη σχέση. Μέσα από δραστηριότητες όπως ένα ρομαντικό δείπνο, μια βόλτα στο πάρκο, ένα ταξίδι ή ακόμα και μια απλή βραδιά στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια ή παρακολουθώντας μια ταινία, δημιουργούμε στιγμές που ενώνουν και ενισχύουν τον δεσμό μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, έρχεται η ευκαιρία να συνδεθούμε σε βάθος με τον σύντροφό μας, να μάθουμε περισσότερα για τα ενδιαφέροντά του και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις. Η κοινή εμπειρία ακόμη,  μας βοηθάει να αισθανόμαστε πιο κοντά.

Επιπλέον, η κοινή δράση μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργιες πτυχές του εαυτού μας και του συντρόφου μας, ενισχύοντας έτσι την επικοινωνία και την κατανόηση μεταξύ μας. Αυτές οι κοινές δραστηριότητες αποτελούν στιγμές που μας γεμίζουν ενέργεια και ευχαρίστηση, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευημερίας και ασφάλειας, στοιχεία ευεργετικά και υλικά που θα κάνουν τη σχέση ισχυρή. 

Αυτοπεποίθηση & Αυτοεκτίμηση, πως θα τις αποκτήσεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Η στήριξη και η αλληλεγγύη είναι πυλώνας μιας επιτυχημένης σχέσης; 

Σίγουρα, η αμοιβαία στήριξη και συμπαράσταση αποτελούν βασικό πυλώνα για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Όταν δείχνουμε στον σύντροφό μας ότι είμαστε εκεί για εκείνον, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζει, του μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπης, ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Η υποστήριξη μας μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Αυτό μπορεί να είναι ο λόγος ενθάρρυνσης σε δύσκολες στιγμές, η παροχή βοήθειας στην επίλυση προβλημάτων ή ακόμα και η απλή παρουσία μας για να ακούσουμε τα αισθήματά του χωρίς κριτική. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι ότι κάποιος είναι δίπλα σου, σε δέχεται όπως είσαι και πολλές φορές χωρίς καν να χρειαστεί να το ζητήσεις. 

Είναι  εξίσου σημαντικό να δείξουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε τον άλλον σε κάθε βήμα του, ακόμα και όταν αντιμετωπίζει προσωπικές προκλήσεις ή επιδιώκει τους στόχους του. Με τη στήριξή μας, δείχνουμε στον σύντροφό μας ότι είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και ότι μπορεί να βασιστεί σε εμάς για υποστήριξη και κουράγιο.

Η ολιστική ζωή και τα οφέλη της

 Πως το χιούμορ ενώνει τους ανθρώπους σε μια σχέση 

Το χιούμορ μπορεί να προσθέσει μια ξεχωριστή διάσταση σε μια σχέση και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος γεμάτου χαρά και ευχαρίστησης. Όταν  δύο άνθρωποι μπορούν να γελάνε μαζί, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ανεμελιάς που θα ενισχύσει τη σχέση τους.

Το χιούμορ  ακόμη έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως μέσο έκφρασης  της αγάπης και της εκτίμησης, καθώς και ως εργαλείο για να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις με ελαφρότητα και καλή διάθεση.  Έχει τη δύναμη να μειώσει το άγχος και να απελευθερώσει τους ανθρώπους από αρνητικά συναισθήματα. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι το χιούμορ πρέπει να χρησιμοποιείται με σεβασμό και ευαισθησία, καθώς διαφορετικές αστείες αντιλήψεις μπορεί να ερμηνευθούν διαφορετικά από διαφορετικά άτομα. Επίσης, σε κάθε σχέση είναι σημαντικό να δίνεται χώρος για σοβαρές συζητήσεις και αντιμετώπιση των προβλημάτων χωρίς τη χρήση του χιούμορ ως μέσο αποφυγής. Με τη σωστή ισορροπία, το χιούμορ μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας επιτυχημένης σχέσης γεμάτης υγεία και ευτυχία.

“Η αγάπη δεν είναι μόνο να βλέπεις τον άλλον, αλλά και να βλέπεις τον εαυτό σου στον άλλον και να βρίσκεις τη χαρά σου εκεί.”

Carl Jung

Το άγχος σκοτώνει μια επιτυχημένη σχέση; 

Είναι αλήθεια ότι όταν είμαστε αγχωμένοι ή συναισθηματικά εξουθενωμένοι, αποδίδουμε λανθασμένες ερμηνείες στα λεγόμενά του  συντρόφου ή τείνουμε να  στέλνουμε μπερδεμένα μη λεκτικά σήματα. Σε αυτήν την κατάσταση, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουμε συμπεριφορές για τις οποίες αργότερα θα ντρεπόμαστε ή θα μετανιώσουμε. 

Όσον αφορά στο πόσο συχνά κυριευόμαστε από το άγχος και έχουμε κάνει κάτι για το οποίο μετά μετανιώσαμε, αυτό εξαρτάται από το άτομο και τις καταστάσεις. Ωστόσο, είναι κοινό φαινόμενο να αντιδρούμε λανθασμένα όταν είμαστε στην αιχμή του άγχους.

Άρα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος και να επιστρέφουμε σε μια ήρεμη κατάσταση. Αυτό δεν μόνο αποφεύγει τα λάθη και τις τύψεις, αλλά βοηθά επίσης στην αποφυγή συγκρούσεων και παρεξηγήσεων με τον σύντροφό μας. 

Κατάθλιψη… αιτίες, συμπτώματα και προειδοποιητικά σημάδια

Κρίσεις πάντα θα υπάρχουν ακόμη και σε μια επιτυχημένη σχέση 

Οι κρίσεις είναι μέρος της ζωής μας και μπορεί να συμβούν και σε μια σχέση. Όταν αυτό συμβαίνει, είναι σημαντικό να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε μαζί με τους συντρόφους μας. 

Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τη σχέση μας. Καθώς ξεπερνάμε αυτές τις κρίσεις, μπορούμε να γίνουμε πιο στενοί και να μάθουμε περισσότερα για τον έναν τον άλλο. 

Οι κρίσεις μπορεί να είναι μια ευκαιρία για μεγαλύτερη κατανόηση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

 Συνεπώς, ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε κρίσεις, σίγουρα όμως βοηθούν στην ενίσχυση της σχέσης μας με τον σύντροφό μας.

“Η αληθινή σχέση με έναν άλλον άνθρωπο είναι μια έκφραση της αληθινής αγάπης, της κατανόησης και της συναίσθησης της ομορφιάς και της αξίας του άλλου.”

Carl Jung

Στις αλλαγές λέμε ναι 

Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στην ιδέα της αλλαγής. Στη ζωή, η αλλαγή είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς και δεν μπορούμε πάντα να την αποφύγουμε. Μπορεί να είναι καλό να ακολουθούμε τη ροή της αλλαγής παρά να παλεύουμε εναντίον της.

Η ευελιξία είναι κλειδί για την προσαρμογή στις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή και στη σχέση μας. Μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις νέες καταστάσεις και τις προκλήσεις με ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Η δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές μας επιτρέπει να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε μαζί, ανεξάρτητα από το εάν βρισκόμαστε σε καλές ή κακές στιγμές. Συνεπώς, η ευελιξία μας βοηθάει να διατηρούμε μια υγιή και εποικοδομητική σχέση, καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί τις αλλαγές και τις προκλήσεις της ζωής.

Δίπλωμα στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching & Coaching Ψυχολογία (αναγνωρισμένο ISCP)

Η σωματική επαφή φέρνει μια επιτυχημένη σχέση σε άλλα επίπεδα 

Η αγκαλιά, τα φιλιά, ακόμα και ένα απλό χάδι στο χέρι μπορούν να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμησή μας στον σύντροφό μας. 

Για παράδειγμα, μπορείς να του/της κάνεις μια αγκαλιά όταν αισθάνεται λυπημένος/η ή να του/της δώσεις ένα φιλί για να του/της δείξεις την αγάπη σου. Αυτές οι απλές ενέργειες πάντα φέρνουν μια θετική αλλαγή στη σχέση και να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα και την επικοινωνία με τον σύντροφό σου. Το σημαντικό είναι να είναι πάντα αυτές οι επαφές με σεβασμό και συναίνεση από και προς τους δύο συντρόφους. 

Ο φόβος της εγκατάλειψης καθορίζει τις σχέσεις σου

Τι γίνεται με το σεξ σε μια επιτυχημένη σχέση 

Το σεξ, είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης της αγάπης και της συναισθηματικής σύνδεσης με τον σύντροφό σας. Μέσω του σεξ, μπορείτε να μοιραστείτε στιγμές έντασης, ευχαρίστησης και εγκεφαλικής επικοινωνίας. Είναι μια φυσιολογική και φυσική έκφραση της ερωτικής συνδεσιμότητας με τον εταίρο σας.

Πρέπει όμως να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και σεβασμός μεταξύ σας, ώστε να αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, είναι απαραίτητο να ακούτε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του άλλου και να εκφράζετε τις δικές σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θετική και ικανοποιητική εμπειρία για εσάς και τον σύντροφό σας, ενισχύοντας τη σχέση και τη συναισθηματική συνδεσιμότητα μεταξύ σας. 

Πάντα θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό, αμοιβαία συναίνεση και ανοιχτή επικοινωνία.

Τι μπορεί να κάνει το Mandala Institute για να έχετε μια επιτυχημένη σχέση; 

Ολιστική συμβουλευτική ζεύγους: συνεδρίες για την επανασύνδεση του ζεύγους! 

Συνεδρίες ολιστικής συμβουλευτικής και κλινικής ύπνωσης (μαζί με mindfulness και art therapy – sandtraytherapy – ψυχοεκπαίδευση σε επικοινωνιακές δεξιότητες). 

Στο επίκεντρο της προσέγγισής μου βρίσκεται η έμφαση στην επικοινωνία και την αναγνώριση του κάθε ατόμου ως μοναδικού και αυθεντικού. Στις σχέσεις, η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε αποσύνδεση και σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές, όπως άγχος, νευρικότητα, επιθετικότητα και έλλειψη συγκέντρωσης. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει έλλειψη χαράς, απομόνωσης, έλλειψη σεξουαλικότητας, απώλειας σύνδεσης και κατανόησης. Τέλος, η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών.

Ο στόχος μου ως Ψυχολόγος είναι να βοηθήσω τα ζευγάρια να ανακαλύψουν ξανά τη σύνδεση, να ακουστούν αμφότερες οι πλευρές και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Προσφέρω ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας μέσω βραχυπρόθεσμων συνεδριών που στοχεύουν στην αγάπη, στην αυτοφορντίδα, σε μια σχέση που στοχεύει στην ισορροπία μεταξύ “δίνω – παίρνω”, την ενίσχυση της χαράς  και της απόλαυσης, της ορθής επικοινωνίας.

Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού και ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί!

Η ολιστική μου προσέγγιση για ζευγάρια έχει 3 επίπεδα / και 4 εάν βάλουμε και τη yoga για ζευγάρια: 

1. Η απλή συμβουλευτική ζεύγους συνδυάζει τη συζήτηση και την ανάλυση συμπεριφορών με μεθόδους και ασκήσεις που βασίζονται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT). Μέσω αυτής της προσέγγισης, εξερευνούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του ατόμου, καθώς και προάγουμε την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ του ζεύγους. Ακολουθούν μερικά βασικά στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσέγγισης:

  1. Συζήτηση και Ανάλυση: Το ζευγάρι αναλύει ανοιχτά τις σχέσεις, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, εστιάζοντας στις συνήθειες και τα πρότυπα συμπεριφοράς που επιθυμούν να αλλάξουν.
  2. Εφαρμογή Μεθόδων CBT: Χρησιμοποιούνται τεχνικές από τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, όπως η αναγνώριση και η αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων επικοινωνίας και η εφαρμογή τεχνικών αναστοχασμού.
  3. Άσκηση και Εφαρμογή: Το ζευγάρι ασκείται σε εργασίες που ενισχύουν τις θετικές συμπεριφορές και ενθαρρύνουν την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση.
  4. Επικοινωνία και Συμφιλίωση: Ψυχοεκπαίδευση στο ζευγάρι για την επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας και συνεννόησης, βοηθώντας τους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και προσεγγίσεις στις σχέσεις τους.

Καθώς το ζευγάρι προχωρά στη θεραπευτική διαδικασία, η εφαρμογή αυτών των ασκήσεων και μεθόδων συνήθως οδηγεί σε βελτίωση της επικοινωνίας, ανάλυση των προβλημάτων και ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διαχείριση των προκλήσεων στη σχέση τους.

2. Η ολιστική συμβουλευτική για ζευγάρια ενσωματώνει μεθόδους και ασκήσεις από διάφορες προσεγγίσεις, προκειμένου να προάγει την ψυχική ευημερία και την ένωση του ζευγαριού. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία αυτής της προσέγγισης:

  1. Στοιχεία της CBT (Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας): Χρησιμοποιούνται τεχνικές από τη CBT για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων και συμπεριφορών που επηρεάζουν τη σχέση του ζευγαριού.
  2. Θετική Ψυχολογία: Εφαρμόζονται πρακτικές από τη θετική ψυχολογία για να ενισχυθεί η ψυχική ευεξία και η χαρά του ζευγαριού.
  3. Mindfulness: Το ζευγάρι εκπαιδεύεται στην πρακτική του mindfulness, προκειμένου να είναι παρόντες και συνειδητοί τόσο στη σχέση τους όσο και στην καθημερινότητά τους.
  4. Καθοδηγούμενος Οραματισμός: Το ζευγάρι καθοδηγείται να εξερευνήσει το κοινό του όραμα για τη σχέση τους και να δημιουργήσει στρατηγικές για την πραγματοποίησή του.
  5. Art Therapy και Sandtray Therapy: Εφαρμόζονται τεχνικές από το art therapy και το sandtray therapy, προσφέροντας στο ζευγάρι ένα δημιουργικό πεδίο έκφρασης και εξερεύνησης των συναισθημάτων και των δυνατοτήτων τους.

Μέσω αυτών των προσεγγίσεων και τεχνικών, το ζευγάρι αναπτύσσει βαθύτερη κατανόηση της σχέσης του, ενισχύει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση τους, και βελτιώνει την ψυχική τους ευημερία.

 3. Σε αυτό το πιο προχωρημένο επίπεδο συμβουλευτικής, χρησιμοποιούνται η κλινική ύπνωση και η υπνοανάλυση ως εργαλεία για την αντιμετώπιση πιο σύνθετων προβλημάτων και τη βελτίωση των σχέσεων ζευγαριών. Ακολουθούν τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτήν τη διαδικασία:

 

  1. Εκτίμηση Κατάστασης: Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ύπνωσης ή υπνοανάλυσης, το ζευγάρι εξερευνά τα βαθύτερα επίπεδα της υποσυνείδητης τους κατάστασης και αναλύει τα όνειρά του – σε ξεχωριστές συνεδρίες.
  2. Ανάλυση Ονείρων: η ψυχολόγος καθοδηγεί το ζευγάρι στην ερμηνεία των ονείρων τους, αναδεικνύοντας τυχόν κρυμμένες συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυνάμεις που επηρεάζουν τη σχέση τους.
  3. Επίλυση Συγκρούσεων: Μέσω της ανάλυσης των συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν, το ζευγάρι εξερευνά τις συγκρούσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και εργάζεται για την επίλυσή τους.
  4. Αυτογνωσία και Αυτοβελτίωση: Μέσω της υπνοανάλυσης, το ζευγάρι αναπτύσσει μια βαθύτερη αυτογνωσία και εργάζεται προς την αυτοβελτίωση και την ενίσχυση της σχέσης του.
  5. Κλινική ύπνωση: Βελτίωση σχέσης μέσω καθοδηγούμενης φαντασίας και σεναρίων ευημερίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο καθοδηγούμενος οραματισμός – υπνοθεραπεία ηχογραφείται και την ακούν καθημερινά.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση και εφαρμογή, η κλινική ύπνωση και η υπνοανάλυση μπορούν να παράσχουν στο ζευγάρι ένα βαθύτερο και πιο διαρκές πλαίσιο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της σχέσης τους.

Για μια ολιστική προσέγγιση εφαρμόζουμε και συνεδρίες yoga για την ένωση του ζευγαριού με τον δάσκαλο του ινστιτούτου Γιώργο Ανδριανόπουλο.

Εκπαίδευση στην Ολιστική Κλινική Υπνοθεραπεία – Βραχεία Ψυχοθεραπεία – Υπνοανάλυση – evidence based clinical hypnosis

Εν κατακλείδι

Σε μια επιτυχημένη σχέση, οι δυο άνθρωποι συνυπάρχουν ως συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής. Μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες, χτίζουν αναμνήσεις και ξεπερνούν τις δυσκολίες μαζί. Η σχέση τους είναι ένας κόσμος όπου η αγάπη, η συνεργασία και ο σεβασμός επικρατούν πάνω από όλα.

Σε κάθε της φάση, η σχέση αυτή εξελίσσεται και μεγαλώνει, ενώ οι σύντροφοι μαθαίνουν να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι για λογαριασμό του άλλου. Με την πάροδο του χρόνου, ανακαλύπτουν ότι η αλληλεξάρτησή τους τους κάνει πιο δυνατούς και η αγάπη τους πιο βαθιά.

Τέλος, μια επιτυχημένη σχέση είναι μια πηγή ανεξάντλητης ευτυχίας, συμπόνιας και αμοιβαίας υποστήριξης. Είναι ένας κόσμος όπου η αγάπη είναι η βάση, η επικοινωνία είναι η γέφυρα και η αμοιβαία σεβαστική αποδοχή είναι η αναπνοή που του δίνει ζωή.

Δίπλωμα στην Ολιστική Υπερπροσωπική Θεραπεία & Αναδρομική Θεραπεία

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842). Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology. Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Γιώργος Ανδριανόπουλος Yoga Instructor

Ο έμπειρος και πιστοποιημένος δάσκαλος, εκπαιδευτής Yoga Teacher WYA Certified Aerial Yoga Trainer και πιστοποιημένος Ολιστικός Coach (Dip Holistic Integrative Coaching & Coaching Psychology), Γιώργος Ανδριανόπουλος, θα είναι δίπλα σε όλη σας την πορεία από την επιλογή της εξάσκησης που σάς ταιριάζει, τη θέσπιση των ιδανικών στόχων και την καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Για να μάθετε περισσότερα, ένα μάθημα ή μια ιδιωτική συνεδρία είναι εξαιρετική επιλογή και με χαρά θα σας λύσω όσες απορίες έχετε. 

Στο Μandala Istitute μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ξεκινήσεις την εποικοδομητική σου σχέση με τη yoga.  

 Επικοινώνησε μαζί μας και ξεκινάμε το μαγικό ταξίδι.    

Για περισσότερα άρθρα και συμβουλές περιηγήσου στην ιστοσελίδα μας, ακολούθησε μας  

στο Facebook ,στο Instagram και στο Youtube.