Πως νιώθετε με το σώμα σας; 5 Βήματα + 5 ασκήσεις για τη δημιουργία μιας Θετικής Σωματικής Αυτοεικόνας.

Πως νιώθετε με το σώμα σας;

Εάν δεν απαντήσατε αμέσως Τέλεια!!! μην ανησυχείτε γιατί δεν είστε η μόνη!!

Aυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλους τους ανθρώπους σήμερα, ειδικά για τις γυναίκες!!

Με καθημερινό βομβαρδισμό διαφημίσεων και εικόνες ενός συγκεκριμένου τύπου σώματος συνεχώς και οπουδήποτε, με ότι και εάν κάνουμε – στην τηλεόραση, στα τηλέφωνά μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις μετακινήσεις μας ή όταν βγαίνουμε για ψώνια – είναι εύκολο να καταλάβουμε για ποιο λόγο αισθανόμαστε άσχημα με το σώμα μας.

Χρειάζεται παρ’ όλα αυτά, να χτίσουμε μια θετική σωματική εικόνα – αντίληψη που θα έχουμε για το σώμα μας ώστε να αντισταθμίσουμε αυτή την αρνητική ροή εικόνων που μας επιβάλλεται ως μοντέλο επίτευξης για όλους.

Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα: 

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας σηματοδοτεί και τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.  Οι περισσότερες έρευνες πάνω σε έφηβες δείχνουν να υπάρχει μια αρνητική εικόνα αντίληψης του σώματος τους, δυσαρέσκεια με αυτό αλλά και μια συνεχή παρακολούθηση του σώματος τους μαζί με τη συνοδεία πολλών διατροφικών διαταραχών, πολλές φορές με άσχημη κατάληξη. Μαζί με αυτό ακολουθούν και συναισθήματα απόγνωσης, θλίψης, κατάθλιψης, φόβου, ντροπής, θυμού, ζήλιας. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και φυσικά αυτοπεποίθηση αφού όλοι – όλες κρίνονται σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα ομορφιάς και άρα ερωτικής επιτυχίας με κατάληξη την πολυπόθητη αγάπη ενός συντρόφου.

Το 2017 η Dove Global Girls Beauty and Confidence Report διεξήγαγε μια έρευνα το οποίο περιελάμβανε περισσότερα από 5.000 κορίτσια από 14 χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες δεν είχαν καλή εκτίμηση για το σώμα τους.

Μεταξύ των γυναικών άνω των 18 ετών που κοιτάζουν το σώμα τους στον καθρέφτη,  έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 80% είναι δυσαρεστημένες με αυτό που βλέπουν. Πολλές δεν βλέπουν καν μια ακριβή απεικόνιση του σώματος τους στον καθρέφτη. Οι γυναίκες που πάσχουν από ανορεξία, συνήθως, βλέπουν το εαυτό τους με περισσότερα κιλά από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αυτό το είδος της παραμορφωμένης εικόνας του σώματος δεν περιορίζεται μόνο σε όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές – σε ορισμένες μελέτες έως και το 80% των γυναικών φαίνεται να υπερεκτιμάει το σωματικό τους μέγεθός. Ένας μεγάλος αριθμός “ελκυστικών” και αδύνατων γυναικών, χωρίς τα προβλήματα βάρους ή κλινικές ψυχολογικές διαταραχές, έδειξαν ότι όταν κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη αυτό που βλέπουν είναι ασχήμια και λίπος.

Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς: ότι το κύριο επίκεντρο της δυσαρέσκειας για τις περισσότερες γυναίκες που κοιτάζουν το σώμα τους στον καθρέφτη, είναι το μέγεθος και το σχήμα του σώματός τους, ιδιαίτερα των γοφών, της μέσης και των μηρών τους.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ομορφιά έχει τεράστια σημασία για εμάς και η επένδυση σε αυτήν ακόμη μεγαλύτερη. 

Η ανησυχία με την εμφάνιση μας δεν είναι απλώς μια παρέκκλιση του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Κάθε περίοδος της ιστορίας έχει τα δικά της πρότυπα για το τι είναι και τι δεν είναι όμορφο, και κάθε σύγχρονη κοινωνία έχει τη δική της ξεχωριστή αντίληψη για τα ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά. Τον 19ο αιώνα το να είσαι όμορφος σημαίνει να φοράς κορσέ – προκαλώντας αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε δίαιτα και να ασκηθούμε στο μοντέρνο σχήμα – συχνά με ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ιδίως η άνοδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης μαζί με τις διαφημίσεις ομορφιάς προκάλεσαν φυσιολογικά επακόλουθα ανησυχίας σχετικά με το πώς φαινόμαστε πρόσωπο – σώμα μέχρι που μας έγινε εμμονή.

Πως το κατάφεραν αυτό;

  1. Χάρη στα μέσα ενημέρωσης έχουμε εξοικειωθεί με εξαιρετικά άκαμπτα και ομοιόμορφα πρότυπα ομορφιάς.
  2. Η τηλεόραση, οι ταμπέλες, τα περιοδικά κ.λπ. μας βομβαρδίζουν συνεχώς με «όμορφους ανθρώπους» που τους βλέπουμε όλη την ώρα, πολύ πιο συχνά και από τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς μας. Μας δημιουργούν την εικόνα στο υποσυνείδητο μας ότι μπορούμε και εμείς να τους φτάσουμε, ασχέτως ηλικίας, κάνοντας τα εξαιρετικά όμορφα πρόσωπα και σώματα τους να φαίνονται πραγματικά, φυσιολογικά και εφικτά ώστε να γίνουμε ίδιοι με κάποιο τρόπο (ασχέτως εάν όλοι γνωρίζουμε το ρετούς πίσω από όλες αυτές τις φωτογραφίες, συνεχίζουμε να αγκομαχούμε να γίνουμε ίδιοι).
    3. Τα πρότυπα ομορφιάς στην πραγματικότητα έχουν γίνει πιο δύσκολα και ακόμη πιο δύσκολα να επιτευχθούν, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Το τρέχον ιδανικό αδύνατο σώμα μπορεί να το επιτεύξει μόνο το 5% του γυναικείου πληθυσμού!

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει σύμφωνα με έρευνα τι θεωρούν οι γυναίκες ωραίο σώμα παίρνοντας τα καλύτερα σωματικά χαρακτηριστικά από γνωστούς ηθοποιούς και μοντέλα.

“Το τέλειο γυναικείο σώμα”.

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να υπάρχει μια ροπή προς την ενίσχυση και εστίαση στο χτίσιμο μιας θετική σωματικής αυτοεικόνας. Στοιχεία όπως η αποδοχή του σώματος μας όπως είναι αυτή τη στιγμή, η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και η ανάπτυξη και ενίσχυση των δυνατοτήτων μας. 

Ωστόσο, ως συμπλήρωμα αυτού του στόχου, πρέπει να βρούμε τρόπους για να προωθήσουμε τη θετική ενσωμάτωση – δηλαδή, υγιείς τρόπους υποκειμενικής εμπειρίας του σώματος που υπερβαίνει τον τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε τον προς τα έξω κόσμο και πρότυπα που μας προωθούν εστιάζοντας προς τα μέσα και στην ομορφιά που ήδη έχουμε όπως μας έχει δοθεί.

Η αγωνία της εξωτερικής ομορφιάς και της τελειότητας έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ενδοσκόπηση και την αυτογνωσία, αφήνοντας γυναίκες – άντρες στη μοίρα της εκάστοτε εταιρίας, ή στην κριτική των ατόμων γύρω μας, στο εάν είμαστε όμορφοι θα αγαπηθούμε ακόμη περισσότερο, ξεχνώντας το σημαντικότερο όλων. Φεύγοντας από αυτόν τον κόσμο θα πάρουμε μόνο την ψυχή μας και την εσωτερική εργασία που επιτεύξαμε όπως την καλλιέργεια της αγάπης και της συγχώρεσης.

Η επικέντρωση σε αυτά τα όποια είναι σημαντικά όπως η βελτίωση του εαυτού μας μέσω αυτογνωσίας, η ανακάλυψη των θετικών μας χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και ταλέντων, προωθεί μια βαθιά αυτοεκτίμηση που αυτομάτως εκπέμπεται με τον καλύτερο τρόπο στο σώμα και πρόσωπο μας. Ας μην ξεχνάμε, όσο και να συντηρούμαστε μέσα από την τεχνολογία ομορφιάς, αυτή κάποτε θα φύγει. Αυτό όμως που θα μείνει θα είναι όλος ο εσωτερικός πλούτος που αποκτήσαμε, μαζί με την εύρεση και διατήρηση αξιόλογου συντρόφου που δεν κοιτάζει την ομορφιά, την επιφάνεια και το σώμα μα την ίδια την ψυχή μας (Συμπόσιο, Περί Έρωτος, Πλάτων).

Πως μπορούμε να προωθήσουμε μια θετική αυτοεικόνα στον εαυτό μας και στα παιδιά μας;

  1. Καταρχήν το πιο σημαντικό από όλα είναι να πηγαίνουμε με βάση τα κιλά μας και στο τι συνιστά ο γιατρός για την δική μας υγεία και των παιδιών μας. Η παχυσαρκία δεν συνιστά καλή υγεία και για αυτό η εργασία με γιατρό και διατροφολόγο σίγουρα κρίνεται απαραίτητη. Μια καλή βοήθεια επίσης είναι και η μέθοδος της υπνοθεραπείας για απώλεια του βάρους
  2.  Εάν έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση ή αυτοεκτίμηση η εργασία με Ψυχολόγο κρίνεται απαραίτητη καθώς η συνεχή ενασχόληση με το σώμα σηματοδοτεί και θέματα εσωτερικά που δεν έχουν επιλυθεί. Καθώς, εάν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, αποδεχόμαστε αυτομάτως και το σώμα μας. Επίσης, η υπνοθεραπεία για ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης βοηθά εξίσου καλά, εφήβους και ενήλικες
  3.  Μέσα από την αυτοφροντίδα (Self Care). Στη σημερινή κουλτούρα «selfie», όπου όλα φαίνεται να αφορούν την εμφάνιση, μπορούμε να βοηθήσουμε τους εφήβους αλλά και τον εαυτό μας, να επικεντρωθεί στις υποκειμενικές, ζωντανές εμπειρίες που βιώνει το ίδιο το σώμα. Ένας τρόπος, είναι να καλλιεργήσουν θετικές συμπεριφορές που ενισχύουν μια ενεργή εκτίμηση και εμπλοκή με το σώμα τους. Η σύνδεση νους -σώματος βοηθά σε αυτό. Μερικοί τρόποι για να γίνει αυτή η σύνδεση είναι: η καλλιέργεια της ενυνειδητότητας (mindfulness), η ενίσχυση της αυτοσυμπόνιας (Self Compassion) όπου συνιστά αγάπη προς τον εαυτό και μειωμένη αυτοκριτική, η καλλιέργεια της ηρεμίας μέσω ασκήσεων όπως είναι η παρατήρηση της αναπνοής μας, η εστίαση προς την πνευματικότητα, οι τέχνες και η δημιουργικότητα, η σωματική φροντίδα του σώματος και ο αθλητισμός χωρίς τον ανταγωνισμό  (Cook-Cottone, 2015). Ακόμη και εάν θέλουμε να μειώσουμε το βάρος μας, αυτό δεν θα γίνει ποτέ όσο εμείς αυτοτιμωρούμαστε και επικρίνουμε το εαυτό μας για αυτό που είμαστε. Μπορούμε όμως να μειώσουμε το βάρος μέσα από την ενέργεια της αγάπης (η ενέργεια της αγάπης περικλείει θετικά συναισθήματα όπως είναι η χαρά, η ελπίδα, η γαλήνη, η αποδοχή, η συγχώρεση, η κατανόηση κ.α).

4. Η άσκηση της Hatha Yoga, της ενσυνειδητής Yoga (Mindfulness Yoga), που εμπεριέχει αναπνοές, ήπια άσκηση με ενδιάμεση κορύφωση, savasana (χαλάρωση σε ύπτια θέση) με θετικό οραματισμό και διαλογισμό μπορεί να βοηθήσει στην υγιή σύνδεση νους, σώμα, συναίσθημα, πνεύμα. Εάν ακόμη επιτευχθούν μαθήματα γύρω από την απώλεια βάρους μαζί με αυτοπεποίθηση τότε μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με συμβουλευτική και υπνοθεραπεία έχουμε ακόμη πιο σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα.

 Για ατομικά μαθήματα online Hatha Yoga για απώλεια βάρους (για όλα τα επίπεδα) κλείστε τις συνεδρίες σας με τον δάσκαλο του κέντρου μας Γιώργο Ανδριανόπουλο, δώρο από εμάς η διατροφή – αποτοξίνωση. Η πρώτη συνεδρία είναι 30′ χωρίς χρέωση / ΒΙΟ:  Γιώργος Ανδριανόπουλος

 Εάν θέλετε να δουλέψετε με το σώμα σας ολιστικά μέσα από το Coaching & το Wellbeing Coaching, τη Συμβουλευτική, το Mindfulness, τη Hatha Yoga (προαιρετικά) & Meditation (εστιασμένο μόνο για την απώλεια βάρους), την Υπνοθεραπεία, με εστίαση τον στόχο της μείωσης του βάρους ή την ανάπτυξη μιας θετικής σωματικής αυτοεικόνας κλείστε την αναγνωριστική σας συνεδρία 30′ δωρεάν με την Κατερίνα Κανελλοπούλου / online ή από κοντά για να συζητήσουμε το θέμα που σας απασχολεί.

5. Εστίαση στα σωματικά μας προσόντα και στην δύναμη συγκεκριμένων μελών του σώματος μας,  “όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα – παρά στο πώς φαίνεται”.  Για παράδειγμα, εστιάζοντας στο πόσο δυνατά είναι τα πόδια ενός κοριτσιού στο τένις παρά πόσο «χαριτωμένη» φαίνεται με τη στολή της.

Ολιστική Άσκηση: 

  1. Καταγράψτε: 
  2. Πως “βλέπετε” το σώμα σας;
  3. Πως αισθάνεστε με το σώμα σας;
  4. Τι σκέφτεστε για το σώμα σας;
  5. Πως συμπεριφέρεστε με το σώμα σας σε σχέση με όλα τα προηγούμενα που έχετε γράψει;

    Όταν έχετε μια θετική σωματική εικόνα, αποδέχεστε, εκτιμάτε και σέβεστε το σώμα σας. Μπορείτε να βλέπετε μερικές φορές ατέλειες, ή και να αισθάνεστε ανασφαλής καμιά φορά, αλλά ως επί τω πλείστον έχετε μια καλή σχέση με τον εαυτό σας και τους άλλους

Art Therapy:

Ζωγραφίστε το σώμα σας έτσι όπως το αισθάνεστε. Έπειτα προσθέστε στα σημεία που έχετε ζωγραφίσει και που δεν σας αρέσουν φωτογραφίες από περιοδικά, πχ με όμορφα λουλούδια, ή όμορφα παιδικά χαμόγελα ή μια όμορφη φύση με νερά και λαγκάδια, κόψτε τα και βάλτε τα πάνω στα σημεία που επικρίνετε. Ονομάστε αυτά τα σημεία με τις φωτογραφίες που βάλατε. “Τα πόδια μου είναι σαν ένας όμορφος κήπος, τα χέρια μου είναι γεμάτο ζωτικότητα όπως το νερό, κλπ”. Δείτε αυτά τα μέρη του σώματος σας σαν ένα πολύτιμο κομμάτι Γης, όπως και είναι. Έπειτα μπορείτε να γράψετε όπως στη δεύτερη φωτογραφία τι μπορείτε να κάνετε για να τα βελτιώσετε, πχ, ενδυνάμωση χεριών μέσα από σανίδα και push ups, πόνους στην πλάτη μέσα από χαλάρωση, αδυνάτισμα ποδιών μέσα από κολύμπι κλπ.

Αναπτύξτε τη σωματική σας αυτοεκτίμηση καταγράφοντας τα παρακάτω:

  1. Τι κάνει το σώμα μου για εμένα;
  2. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που αγαπώ στο σώμα μου;
  3. Τι είναι αυτό που με ξεχωρίζει σωματικά;
  4. Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το σώμα μου να γίνει πιο δυνατό και υγιές;

Mindfulness and the Body: 

Καθίστε σε μια άνετη θέση και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Χαλαρώστε το σώμα σας και ξεκινήστε με το να ακούτε όλους τους ήχους γύρω σας για μερικά λεπτά. Επικεντρωθείτε έπειτα στο διάγραμμα του σώματος σας και στον τρόπο που κάθεστε, χωρίς κριτική, ή ανάλυση.  Αναπνεύστε σαν να αναπνέει όλο το σώμα μαζί.  Παρατηρήστε έπειτα τυχόν εντάσεις που μπορεί να έχει με πλήρη αποδοχή. Πάρτε μερικές αναπνοές ακόμη και αφουγκραστείτε όλα τα καλά που έχετε στο σώμα σας και όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που έχετε γράψει παραπάνω. Ευχαριστήστε το σώμα σας που πάντα ακούει αυτά που του λέτε και διαβεβαιώστε τον ότι το σέβεστε και το αγαπάτε και ότι από εδώ και πέρα θα το φροντίζετε όπως θα φροντίζατε το πιο αγαπημένο σας παιδί.

Θετικές διαβεβαιώσεις:

  “Είμαι υγιής, όμορφη, πολύτιμη, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και ταλέντα. Είμαι μοναδική με μοναδικό σώμα που καθορίζει την υπέροχη προσωπικότητα μου. Αγαπώ τον εαυτό μου, αγαπώ το σώμα μου, οι άλλοι με αγαπούν για αυτό που είμαι”. Εάν θέλετε για να αδυνατίσετε μπορείτε εξίσου να λέτε “είμαι λεπτή, ευλύγιστη, ελκυστική, στα “60 κιλά”. Είμαι ελεύθερη από βάρη αγαπώ το σώμα μου”. Η υπνοθεραπεία θα μπορεί να βοηθήσει όλα αυτά να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά.

Πηγές:http://www.sirc.org/publik/mirror.html

Cook-Cottone, C. (2015). Incorporating positive body image into the treatment of eating disorders: A model for attunement and mindful self-care. Body Image, 14, 158-167.

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας,  BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen. Είναι επίσης πιστοποιημένη Positive Psychologist & Coaching Psychologist MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου όπου και είναι μέλος MISCP(2434). Έχει ειδίκευση στην Κλινική υπνοθεραπεία, στην αναδρομική θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) όπου και τα διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτής στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Assocaition for Regression Therapy και εκπαιδευτής στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association. Περαιτέρω, είναι εκπαιδευτής στο Transpersonal Psychotherapy, στο Coaching και στο Mindfulness από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors. Είναι επίσης, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.

Ενημερωθείτε για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας: https://mandala.gr/ekpaideytika-programmata

Building a Positive Body Image – a Holistic Weight loss Approach

 / Δομημένες συνεδρίες με επίκεντρο την απώλεια του βάρους και το χτίσιμο μια θετικής σωματικής αυτοεικόνας ή για όσες/όσους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αρνητική σωματική αυτοεικόνα /  Κλείστε την αναγνωριστική σας συνεδρία δωρεάν 30′ και ελάτε να συζητήσουμε το θέμα που σας απασχολεί. 

Μια ομάδα μέσω της πλατοφόρμας Zoom μπορεί να δημιουργηθεί εφόσον υπάρχουν συμμετοχές. Δηλώστε τη συμμετοχή σας είτε για το ατομικό επίπεδο είτε για το ομαδικό και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας ή καλέστε το 210 6403224:

Οι συνεδρίες γίνονται και online

Workshop: Απώλεια Βάρους με Κλινική Ύπνωση

Μονοήμερο Βιωματικό Εργαστήρι Κλινικής Ύπνωσης και Υπνοθεραπείας για την Απώλεια Βάρους

Μέσα από το εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τι είναι η ύπνωση και τι δεν είναι, θα καταρρίψουν μύθους και θα γνωρίσουν την επιστημονική βάση της ύπνωσης μέσω ερευνητικών δεδομένων.

Μάθε περισσότερα »

Inner Child – Συναισθηματικό φαγητό

Παρέχουμε 2 αυτοτελή βιωματικά και ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα αλλαγής, μέσω ολιστικών και συνθετικών προσεγγίσεων, 
που έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους με μόνιμες αλλαγές.

Μάθε περισσότερα »

5 συνεδρίες για απώλεια βάρους

Πολλά άτομα έχουν δοκιμάσει πάρα πολλές μεθόδους για να χάσουν κιλά αλλά δεν μπορούν, ας δούμε γιατί!

Μάθε περισσότερα »

Βελονισμός για Αδυνάτισμα:

Μια Ολιστική Προσέγγιση στην Υγιή Διαχείριση Βάρους
Ο βελονισμός είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και αποδεδειγμένες μεθόδους της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, που προσφέρει σημαντικά οφέλη στη σωματική και ψυχική ευεξία. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, ο βελονισμός μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά, καθώς συνδυάζει την εξισορρόπηση του σώματος και τη διαχείριση του άγχους με την ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών του οργανισμού για τον έλεγχο της όρεξης και του μεταβολισμού.

Μάθε περισσότερα »

Κατερίνα Κανελλοπούλου

Η Κατερίνα Κανελλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, BSc Hons με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Aberdeen, με κατεύθυνση στην γνωστική & νευροψυχολογία και εγκεκριμένη από το British Psychological Society του Λονδίνου.

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2007 (αρ. αδείας 07/842).

Είναι πιστοποιημένη Θετική Ψυχολόγος & Coaching Ψυχολόγος MSc από το πανεπιστήμιο του East London και εγκεκριμένη από το International Society for Coaching Psychology του Λονδίνου, όπου και είναι μέλος MISCP (2434).

Έχει ειδίκευση στην Κλινική Υπνοθεραπεία, στην Αναδρομική Θεραπεία (Hypnotherapy & Regression Therapy) τις οποίες και διδάσκει. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην αναδρομική θεραπεία από τον παγκόσμιο οργανισμό της Earth Association for Regression Therapy και εκπαιδεύτρια στην Κλινική Υπνοθεραπεία από την International American Association.

Επιπλέον, είναι δημιουργός μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ολιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία & Coaching αναγνωρισμένο από την International Association of Coaches, Therapists & Mentors, στο Ολιστικό – Συνθετικό Coaching βασισμένο σε προσεγγίσεις της επιστημονικά τεκμηριωμένης Coaching Ψυχολογίας, η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την International Society for Coaching Psychology.

Είναι επίσης, Συνθετική Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών (Integrative Arts Therapies) από το Institute for Arts In Therapy & Education του Λονδίνου.

Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha Yoga 200 hrs και σε ποικίλες τεχνικές διαλογισμού.

Εφαρμόζει ένα ολιστικό σύστημα θεραπείας εναρμονίζοντας νου, συναίσθημα, σώμα και πνεύμα για την ολοκληρωτική κάθαρση, ισορροπία και αυτογνωσία του ανθρώπου.