+30 210 64 03 224          Εσπερίδων 10, Βουλιαγμένη          Λευκάδος 2, Βάρη

mandala logo 2

Αναδρομική Θεραπεία

Θεραπεία Εσωτερικού Παιδιού και Προγενέθλια Αναδρομή

Το παιδί μέσα μας είναι αυτό που θυμώνει, που αποφεύγει τις δυσκολίες, που γκρινιάζει, που παγώνει όταν φοβάται, που αρνείται να προχωρήσει την ζωή του, που αποφεύγει οποιαδήποτε ευθύνη ή αλλαγή του χαρακτήρα του. Στην ουσία είναι αυτή η εσωτερική μας παιδική προσωπικότητα που μας μπλοκάρει ολοκληρωτικά σε πολλούς τομείς στην ζωή μας και πολύ σημαντικά όσον αφορά τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Όταν είμαστε μικροί μεγαλώσαμε με θετικές αλλά και αρνητικές υποβολές που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα μας, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, εάν αξίζουμε ή όχι, εάν είμαστε καλά παιδιά ή όχι σύμφωνα με τους γονείς. Από έμβρυο ακόμη καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που βιώνει η μητέρα σε σχέση με το μωρό, με τον εαυτό της και με την συντροφική της σχέση. Τότε για πρώτη φορά αρχίζουν να διαμορφώνονται οι νευρώνες του εγκέφαλου που καταγράφουν τις εμπειρίες αυτές ως πραγματικές και ως ενήλικες αργότερα καθοδηγούμαστε ολοκληρωτικά από αυτές. Έτσι επιλέγουμε ασυνείδητα το είδος της συντροφικής σχέσης που θα έχουμε προβάλλοντας στο αντίθετο φύλο χαρακτηριστικά πρότυπα της μητέρας και του πατέρα άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά όπου μαζί με τις υποβολές που έλεγαν όταν είμαστε μικροί (χαζός, τεμπέλης, άχρηστος, ανίκανος, χοντρός, τσιγκούνης, γκρινιάρης, ατζαμής κλπ) διαμορφώνουν όλη μας την ζωή σε όλους μας τους τομείς. Μέχρι τα 7 οι αντιλήψεις του παιδιού έχουν πλέον διαμορφωθεί και ο κόσμος του γέρνει μόνο γύρω από αυτές.

Αυτό λοιπόν που βιώνουμε σαν ενήλικες είναι μόνο μια πολύ περιορισμένη αντίληψη για τα πράγματα αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό, ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Φυσικά και αργότερα καταγράφονται και άλλες πληροφορίες αλλά αυτές είναι οι πρώτες σημαντικές καταγραφές στο υποσυνείδητο που δημιουργούν όλη μας την προσωπικότητα, τις άξιες μας, τα πιστεύω μας, την αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο γύρω μας, για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εφαρμόζεται μέσα από σταδιακή χαλάρωση και τον οραματισμό. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η κατανόηση των χειρισμών της προσωπικότητας μας ως τώρα, η συγχώρεση γονέων ή άλλων ανθρώπων, η αποφόρτιση βάρους και μια ήρεμη γαληνή. Η απελευθέρωση ότι είσαι πολύ περισσότερα από αυτές τις στενές παγιωμένες αντιλήψεις και τους στενούς λεκτικούς περιορισμούς.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, σε γυναίκες και άντρες με προβλήματα σχέσεων, σε ανθρώπους με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, σε ανταγωνιστικούς χαρακτήρες, σε ανθρώπους με θυμό και επιθετικότητα, σε όσους έχουν σεξουαλικά θέματα. Μια πανέμορφη θεραπεία όπου στο τέλος κερδίζει χαρακτηριστικά και θετικές προσωπικότητες που θέλει να έχει. Μπορεί ξέχωρα να γίνει και η προγενέθλια αναδρομή ή η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού ή και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Δίνεται καθοδήγηση πώς να χρησιμοποιηθούν αυτές οι καινούργιες δυνάμεις. Η συνεδρία αποστέλλεται μέσω email σε mp3.